Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

4 miliarde de euro ! Atît va da România săracă pe rachetele Patriot! Suma cu care, în realitate, liderii PSD vor să cumpere pentru ei bunăvoinţa americanilor

Toate site-urile şi televiziunile de ştiri au difuzat joi după-amiază, în regim de Breaking news, ştirea potrivit căreia România urmează să achiziţioneze anul acesta din America rachete Patriot în valoare de 4 miliarde de euro.

Desigur, Breaking news-ul a fost folosit de presa noastră din simplul motiv că rachetele Patriot ţin de arsenalul hollywoodian, alături de Rambo, de CIA şi de Secret Service.
Noi credem însă că ştirea merita regimul de Breaking news din cel puţin trei motive:

 1. O asemenea sumă într-o ţară în care mai sunt atîtea de făcut în materie de viaţă cotidiană – de la autostrăzi şi căi ferate de mare viteză pînă la WC-uri publice, măcar în Bucureşti – e o ştire de Breaking news.
 2. Înzestrarea cu rachete Patriot e un nou gest care poate fi interpretat de Moscova, alături de Scut, drept unul ţinînd de ipostaza României de etern căţel al Vestului faţă de Imperiul de la Răsărit.
 3. Achiziţionarea de rachete Patriot la o asemenea sumă, fără organizarea unei competiţii între producători, e o dovadă fără dubiu de încercare a Guvernului PSD-ALDE de a cumpăra favoare americană pe spatele banilor luaţi de la omul de rînd.

Dacă decizia ar fi fost luată de regimul Băsescu nimeni nu-ar fi fost surprins.
Traian Băsescu a făcut din Marele Licurici Steaua Polară a României.

PSD a dus în anii anteriori o campanie de propagandă şi agitaţie împotriva partidelor care-l slugăresc pe Marele Licurici.
Pe drept cuvînt, joi seara, la România 9 de la TVR, Mircea Dinescu şi-a exprimat uluirea pentru această achiziţie aberantă, din seria Tichiei de mărgăritar a chelului.
Ascultîndu-l pe Mircea Dinescu, care a ţinut neapărat să abordăm acest subiect, netrecut pe ordinea de zi a emisiunii, mi-am dat seama că, deşi auzisem ştirea la România Actualităţi, nu mă preocupasem s-o verific.

Am accesat ştirile privind Achiziţia de pe tableta luată cu mine.
După cîteva ştiri citite – toate aceleaşi, pentru că erau copiate după o depeşă Mediafax – am simţit nevoia să mă frec la ochi.
Anunţul nu venise nici de la Preşedinte, nici de la premier, nici măcar de la ministrul Apărării.
Nu era nici măcar informaţie pe surse, obţinută de presă pe căi ilicite.
Lîngă Galaţi, la Smârdan, era în desfăşurare un exerciţiu militar comun româno-american. Astfel de exerciţii trec neobservate de presa noastră, fie şi pentru faptul că, pînă acum cel puţin, n-a fost lansată o bombă nucleară din greşeală. Fiind vorba de fapte strict militare, presa nu se grăbeşte să-şi trimită corespondenţii la faţa locului.
E de la sine înţeles că ştabii Armatei, prezenţi la faţa locului, nu organizează conferinţe de presă.
Chefuri după, da, mai organizează, dar întîlniri cu ziariştii, nu.
Ce dracu să spui presei cît de cît interesant despre un exerciţiu militar?
Ei bine, anunţul privind achiziţia de rachete Patriot în valoare de 4 miliarde de euro a fost făcut nu la o şedinţă CSAT, nu la o ședință de Guvern, ci la o conferinţă de presă organizată la Smârdan, lîngă Galați.
Cel care a făcut anunțul n-a fost președintele României, premierul, Șeful partidului care deține majoritatea în Parlament, ministrul Apărării
Anunţul a fost făcut mai întîi de Florin Vlădică, secretar de stat în MApN la Departamentul Armament, şi a fost confirmat de şeful Marelui Stat Major, Nicolae Ciucă.

Ionuţ Cristache, regizorul emisiunii, a făcut să fie difuzat un grupaj constituit din Declaraţia lui Nicolae Ciucă şi reacţiile lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea.
Reacţiile mi-au împins uluirea pînă la descumpănire.
Dacă se pune problema unei asemenea achiziţii (4 miliarde de euro pe armament), responsabili sunt Guvernul şi Majoritatea parlamentară.
Ori atît premierul, cît și șeful Majorității, au părut luați prin surprindere de anunț.

Liderul Majorităţii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de declaraţia lui Nicolae Ciucă:

„Ce nu mi-a plăcut astăzi (joi – n.r.) a fost declaraţia – nu ştiu dacă a fost astăzi sau ieri – declaraţia şefului Statului Major care a anunţa deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aştepte derularea procedurilor, totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare. Poate şi ministrul Apărării se gîndeşte la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune cred că este mai bine.”

Chiar dacă Liviu Dragnea nu dezminte categoric anunţul, totuşi, reacţia sa ţine de minima respectare a procedurilor.
Un asemenea anunţ nu e făcut în premieră de un secretar de stat în MApN şi de Şeful Marelui Stat Major.
Premierul Sorin Grindeanu şi-a exprimat şi el nemulţumirea ,în şedinţa de Guvern, faţă de felul aiurea în care a fost făcut anunţul:

„Un ultim lucru, ca şi precizarea legată de dumneavoastră, echipa mea. Nu-mi doresc – şi am şi cerut să se facă o inventariere – ca altcineva decît cei care sunt titularii pe posturi să discute despre lucruri care ţin de alte ministere. Nu vreau să aflu despre investiţii la Ministerul Apărării decît din declaraţii ale ministrului Apărării. Suntem clari?!”

Luînd seamă la reacţiile celor doi şi mai ales plecînd de la nitam-nisamul în care a fost făcut anunţul, joi seara, la emisiune, am intervenit semnalînd în acest caz brambureala din regimul PSD-ALDE.
Un secretar de stat şi un şef de stat major se trezesc vorbind la un exerciţiu militar din provincie despre o decizie de un uriaş impact în opinia publică:
4 miliarde de euro pentru cumpărarea de rachete Patriot de la americani, operaţiune ţinută pînă în cel mai mare secret pînă acum.
Nici pe vremea Guvernului tehnocrat nu s-ar fi întîmplat ca un asemenea anunţ să nu fie rezervat pentru premier sau pentru preşedinte.

Întors acasă, m-am grăbit să aflu mai multe amănunte.
Cele mai importante se refereau la persoana lui Florin Vlădică, secretarul de stat care deschisese gura să facă anunţul înaintea premierului.
Mi s-a părut ciudat că premierul n-a declarat că l-a tras de urechi pentru asta.
Datele despre Florin Vlădică m-au lămurit.

Păi cum să-l urecheze Sorin Grindeanu pe Florin Vlădică pentru anunţul făcut cînd:

 1. Florin Vlădică a fost numit secretar de stat la MApN chiar de Sorin Grindeanu, pe 29 martie 2017.
  Aşadar, Florin Vlădică nu e un rămas de pe vremea Tehnocraţilor.
  E un om de-al lui Sorin Grindeanu.
 2. Florin Vlădică răspunde de achiziţia de armament deşi a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară şi Agricultură la Timişoara, în 1996.
  Ăsta da Guvern al competenţilor!
 3. Lui Florin Vlădică i-a lăsat Ovidiu Tender în grijă afacerile din Senegal.
  Dacă ne gîndim ale cui sunt de-adevăratelea Afacerile din Senegal ale lui Ovidiu Tender, pricepem cum a ajuns un absolvent de Agricultură la Armament.

Suntem în noaptea de 22 spre 23 aprilie 2017.
Au trecut două zile de la indignarea celor doi faţă de anunţ.
În acest timp:

 1. Cei pe care i-a luat gura pe dinainte n-au fost urecheaţi.
 2. Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea n-au revenit cu dezminţiri categorice ale anunţului.

Aşadar, contrar a ceea ce-am susţinut joi seara, în emisiunea de la TVR, cînd n-aveam toate datele, pe cei doi nu i-a luat gura pe dinainte.
Ei au avut misiunea de a lansa informaţia pentru a testa reacţia opiniei publice, dar mai ales pentru a înrădăcina informaţia în conştiinţa românilor.
Achiziţionarea rachetelor Patriot cu suma de 4 miliarde de euro a fost decisă de PSD.
E o tradiţie din partea acestui partid acuzat de neocomunism de a-şi plăti supravieţuirea la putere, făcînd pe plac Puterilor Străine prin concesii economice ultracostisitoare, jucînd rolul mitei oficializate.

Cumpărarea de rachete Patriot e o formulă subtilă de a cumpăra bunăvoinţa de la noua administraţie americană.
Cum însă suma e înspăimîntătoare şi cum nea Gigel din electoratul PSD, nu pricepe cum de dă Partidul lui, zis și naționalist, asemenea sumă pentru achiziţionarea de armament de la americani, care le țin prin magazii, în căutarea șefilor din alte părți ale Lumii, care să le cumpere, pe spatele popoarelor lor, Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au apelat la o şmecherie:
I-au pus pe cei doi să facă anunţul în locul lor.
Au micșorat astfel din start impactul negativ al știrii că Guvernul PSD ia patru miliarde de dolari de la gura dezvoltării pentru a le da americanilor pe de a moaca!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „4 miliarde de euro ! Atît va da România săracă pe rachetele Patriot! Suma cu care, în realitate, liderii PSD vor să cumpere pentru ei bunăvoinţa americanilor”

 • Anunt pt. MApN……Fabric rachete Patrihot in fata blocului din fier vechi si aluminiu….2 euro racheta….. pt. comenzi de peste 1.000 buc.,se poate negocia…..Avea dreptate Lapusneanu cand zicea :”Prosti,dar multi!!!!!!!!!!!!!”

 • Considerați că astia de la PSD, luând bani de la UE, ar fi nevoiți să adune banii de la ăia pe care DIE i-a plasat prin afaceri și să cumpere cu banii adunați astfel rachete de la americani ?

 • Trăiască România al 52-lea stat membru al SUA poate așa vom avea autostrăzi spitale și școli că afară ….. Dacă așteptăm după lov să ne crească nivelul de trai o să îi dăm dreptate lui ceașcă…..

 • De ce nu este numit nici până acum șef la sie?

 • Cum vă explicați totuși că aștia nu au predat și arhivele de la DIE și de la Ministerul Justiției la CNSAS, ci numai pe cele ale Securitåții și dacă dumneavoastră, ca cercetător printre arhivele Securităii ,v-ați fi dorit să aveți posibilitatea de a vedea ce se gsește și prin arhivele de la DIE și de la Ministerul Justiiei, de dinainte de 1989 ?

 • Aveți dreptate maestre de anunță vremuri în care este nevoie de multa hârtie igienică măcar americanii să ne declara o colonie SUA cum sunt insulele Guam multă sănătate maestre

 • @mitică
  Bhey, … tu, din câte se pare, ești.un „mitica”, mai din ardeal, … adică mai mult sâniedru’, … dak’ai înţăles, ce-am vrut sa zâc !?!
  Cei.din sud, … adică miticii … ‘adevarati’, n-au nici o treabă cu bozgorii, ba , chiar, nici nu-i bagă-n seamă !!!
  Dușmani, … nici atât,?nu-i consideră !!! Noah, … ya ?

  • Nu sunt din Ardeal. Stiu insa ca in Ungaria exista anumite cercuri, care viseaza in continuare sa anexeze Ardealul la Ungaria. Asta ne-au spus si cand am facut armata acum multi ani. De atunci nu s-a schimbat nimic in felul lor de a gandi.

 • După o asemenea … „achiziție”,.chiar că vom deveni si mai … „targetaţi”, de catre rusi, ba chiar mi-‘ar plăcea să ne trezim cu niste SS 8-30, in … „cap”, asta … asa, că.tot am vazut cum NU functioneaza sistemul de alarmare al igsu !!!

 • Cel mai interesant aici este ceea ce a descoperit Maestrul Cristoiu. Vladica- „Racheta Patriot” este insarcinatul cu afaceri al lui Ovidiu Tender. Asta ar putea descrie deja ce firme romanesti ar putea fi implicate in tranzactie.
  Fiindca Tender a fost unul din apropiatii regimului PSD inca de la origini. Niste „comisioane legale” uriase se pregatesc pe tranzactia Rachete Patriot si niste oficiali romani se vor umple iar de bani.
  #Luati cazul Fregatele britanice invechite contractate pe vremea PSD-ului lui Adrian Nastase in 2003. S-a promis ancheta dar s-a ingropat cazul. Comisionul de tranzactie 8 milioane euro l-au luat niste anonimi politicieni romani. Nu s-a aflat nici azi de la DNA cine sunt acei politicieni. Probabil vor fi aceleasi persoane care iau caimacul cu Rachetele Patriot, fiindca astia nu iau banii direct, ci prin contractorii din contract.. Ce dulce e Puterea ptr hotzi.

 • „Guvernarea” PSD-Tariceanu se va face cu credite internationale, tara nu mai produce bani ci doar bugetari cu burta si cu declaratii, gen „Ciuca sau Vladica”. E deja „obisnuit” ca oameni precum Tariceanu sa lase datorii uriashe celor care ii suuced la putere, sa nu uitam ca asta a luat credite cand era PM doar ca sa plateasca pensiile si salariile speciale.
  Asta ar inseamna ca Romania va primi rachetele de la americani fara bani si va plati printr-un credit garantat la nivel guvernamental, intr-o „pusculita” deschisa de Trump ptr servitorii „viteza a doua” din NATO. Trezoreria americana vrea moneda, nu se simte nici ea prea bine si asta l-a impiedicat pe Trump sa continue razboiul declaratiilor cu China.

 • Rachetele tip Patriot sînt rachete cu raza medie şi mare de acţiune până la 200 km.sînt folosite pentru apărare antiaeriana şi antssol adică aer aer sau aer sol mai clar. Nu putem să le construim aici fiindcă nu avem timpul necesar. Ne place sau nu ne place avem nişte responsabilitati date de condiţia de membru nato şi de asigurare a defensivei militare pe un flanc vulnerabil. Există nişte informaţii la nivel politic şi militar şi e vorba de decizii strategice.în cazul unor conflicte hibride acum nu mai este vorba de armate convenţionale adică armate de un milion împotriva altei armate de un milion jumătate poate doar china să aibă. Încă ceva Rachetele Patriot sînt pur defensive Rachetele tomahawk sînt ofensive inclusiv cu focos nuclear şi proiectate ca rachete balistice .de aia americanii au instalat silozuri subterane la deveselu să ne asigure 5 focoase nucleare.

 • Ñu se vor cumpara nici un fel de rachete. Daca NATO considera ca sunt necesare, sa le aduca ei. Ca doar ei au vrut Deveselu, nu poporul roman. Noi nu avem pe ce ne certa nici cu rusii, nici cu Iranul. Singurii „periculosi” sunt ungurii, si pentru ei nu ne trebuie baterii Patriot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *