Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Să punem capăt schizofreniei care durează de 28 de ani: Comemorarea unei Lovituri de stat sub porecla de Revoluție

Încă din 22 decembrie 1989, mai precis din după-amiaza acestei zile, cînd apariția lui Ion Iliescu la TVR cu un discurs de tip perestroikist, prin care s-a străduit să delimiteze între Nicolae Ceaușescu și comunism, fostul secretar general al PCR fiind acuzat de întinarea idealurilor comunismului, mi-a confirmat ipoteza că asistam la o Lovitură de stat pusă la cale de Moscova și acceptată de Occident, în urma negustoriei de la Malta, am studiat Momentul decembrie 1989 și am scris zeci de eseuri drept răspunsuri la întrebările ridicate de prestația diferitelor personalități din vremea respectivă – de la Nicolae Ceaușescu pînă la Ion Iliescu și poziția adoptată de diferite instituții – de la PCR pînă la Armată. Tot ceea ce am întreprins a stat sub semnul credinței – împărtășite și în cazul altor momente cruciale din Istoria Patriei – de la Campania din Est pînă la abolirea Monarhiei – că Istoria nu poate fi judecată penal. Prin urmare, deși am dovedit că Fenomenul Terorist a fost opera Armatei cu știința lui Ion Iliescu și am arătat interesele, numeroase, rezolvate prin această Diversiune sîngeroasă, am avut și am mari reticențe față de anchetarea penală a lui Ion Iliescu și a cîtorva dintre colaboratorii săi. Nu numai pentru că nu există nici o dovadă despre implicarea directă a lui Ion Iliescu în Fenomenul terorist – ceea ce face acum Parchetul lui Augustin Lazăr e o acuzație pe bază de deducție, în stilul celor prin care Binomul SRI-DNA a trimis oameni nevinovați la pușcărie doar prin raționamentul Nu se poate să nu…, dar și pentru că nici o anchetă penală nu poate descoperi Adevărul despre un eveniment istoric, deoarece în acesta caz singura care poate ancheta e Istoria.

Zilele acestea în România s-a marcat prin numeroase manifestări publice Revoluția din decembrie 1989.
Dar tot zilele acestea, Parchetul militar a dat publicității un Comunicat potrivit căruia a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui Ion Iliescu în ceea ce documentul numește Dosarul Revoluției. Faptele pentru care Ion Iliescu și alți cîțiva colaboratori de ai săi sînt anchetați penal au fost puse sub semnul crimelor împotriva umanității. Pînă la proba contrară, cel care a făcut Revoluția din decembrie 1989 e Ion Iliescu. Eu am fost încă din februarie 1990 împotriva termenului de Revoluție, folosindu-l mereu pe cel de Lovitură de stat. De 29 de ani autoritățile de la cel mai înalt nivel folosesc pentru a desemna acțiunile dedicate evenimentelor din decembrie 1989 termenul de Revoluție. Păi dacă a fost Revoluție, cine a condus-o? Pricep din cultivarea intensă, peste marginile bunului simț, a mai noului protejat al lui Klaus Iohannis, Teodor Mărieș, de către Divizia Presă a SRI în frunte cu Realitatea Tv că Revoluția a fost făcută de Teodor Mărieș. A fost făcută de Teodor Mărieș, și Ion Iliescu i-a furat-o. Numai că în loc să se adreseze unei instanțe de contencios administrativ, Teodor Mărieș s-a adresat Parchetului Militar, și Parchetul Militar l-a declarat pe Ion Iliescu criminal al omenirii și nu Revoluționarul din decembrie 1989, în timp ce Teodor Mărieș a devenit Făuritorul Revoluției.

Comemorarea unei Revoluții al cărei Personaj principal e declarat criminal pentru ceea ce a făcut în timpul Revoluției nu e singura schizofrenie din aceste zile.
TeFeLiștii, care l-au adus de acasă și pe Mihail Șora, pe post de Girafă, au regizat în Piața Palatului Regal un spectacol în cadrul căruia a jucat și Oana Pelea, această Lica Gheorghiu a lui Taică-său, la fel de mediocru ca și în spectacolele jucate înainte de a ieși la pensie. Spectacolul, banală imitare a celui din Piața Lublianka de la Moscova dedicate Victimelor Marii Terori Staliniste, a constat în citirea a 1116 nume ale celor care „au murit pentru murit pentru libertate, au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE”. Eu înțeleg că TeFeLiștii n-au timp să citească altceva decît SMS-uri. Dacă ar fi citit fie și de pe Wikipedia, ar fi aflat că în decembrie 1989 numărul celor care au căzut pînă la fuga lui Nicolae Ceaușescu a fost doar de 159. Despre aceștia se poate spune că au murit pentru dreptate și libertate. Ceilalți au murit în timpul Fenomenului terorist, despre care Parchetul Militar spune în Comunicat că e responsabil Ion Iliescu. Cu toată stima pentru familiile îndoliate și cu toată pioșenia pentru niște oameni morți, ei n-au căzut luptînd pentru libertate și dreptate. Ei au murit pur și simplu ca victime ale unei Diversiuni. Îi putem numi victime, dar în nici un caz eroi. Ion Iliescu a susținut din 1990 încoace că Teroriștii au fost oameni ai lui Ceaușescu ieșiți din canale și ucigînd oameni pentru a-l aduce pe Nicolae Ceaușescu înapoi, în funcția de conducător. Potrivit acestei teorii, cei morți după 22 decembrie 1989 au fost eroi care s-au jertfit în lupta împotriva Teroriștilor. Documentul Parchetului militar ne spune însă că Teroriștii au fost o Diversiune a lui Ion Iliescu și nu un pericol real de revenire a Dictatorului.

Așadar, pentru ca schizofrenia tipic românească de anul acesta să nu se mai repete și la anul, trebuie să ne decidem din punct de vedere oficial cea a fost în decembrie 1989:
Revoluție sau Lovitură de stat.
Nu de alta, dar se poate comemora și o Lovitură de stat, chiar dacă sună mai puțin pompos decît Revoluție.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

37 comentarii pentru articolul „Să punem capăt schizofreniei care durează de 28 de ani: Comemorarea unei Lovituri de stat sub porecla de Revoluție”

 • Cautati pe youtube The Rules for Rulers, de CGP Gray. Simplu la obiect.

 • Drumul meu spre scoala trecea prin fata casei lui Laszlo Tokes. Sambata, 16 decembrie, in jur de ora 19:30 pm parea ca ceva se intampla acolo, pentru ca era adunat un grup de zece, cincisprezece persoane sub geamul deschis al case lui Tokes (nu stiam atunci cine locuieste acolo). Si asta pentru ca pe 17 decembrie, duminica, sa moara primii oameni pe Calea Girocului dupa ce inteprinderile timisorene s-au inchis neasteptat si au trimis muncitorii spre casa. Armata si militia nu erau prezente la locul crimelor pe data de 17 decembrie. Tatal unei colege de clasa a murit atunci pe Calea Girocului. Gloantele veneau din locuri la inaltime si nu din strada.

 • In sfarsit cineva spune adevarul despre Oana Pelea.

 • Mesajul articolului este patriotic. Adevărul este că atunci Crima Organizată a dat o lovitură de stat înainte ca Moșia sa le fie luată de alții mai străini. Crima Organizată era bineînțeles cea de astăzi, Securitatea.

 • Eu am o nedumerire: care era interesul lui Ion Iliescu in omorarea oamenilor dupa 22 decembrie? Pentru ca banuiesc ca era interesat mai degraba sa ia franele conducerii tarii, pe care oricum le lua si fara continuarea macelului.

  • Drăguță, se spune „frâiele”, nu FRÂNELE. Sunt câteva enigme, într-adevăr, pe care le vom putea specula, discuta și afla (în ordinea asta) abia peste încă 20 ani (cel puțin!) de acu’ încolo. Asta pentru că, încă sunt câteva chestii SECRETIZATE! Maestrul știe bine aceste lucruri. Eu zic ca deocamdată, să-ți vezi de bucătăria ta pentru masa de Crăciun și, eventual, să pui FRÂNE pe caloriile ce sunt inevitabile în perioada asta. Crăciun fericit!

   • In niciun caz nu voi considera un raspuns de genul celui pe care mi l-ai dat. Am pus o intrebare care reiese firesc, cel putin pentru mine, din acest articol sau altele cu acelasi subiect. Am observat ca tu scrii sau raspunzi unora doar din dorinta de a-ti pune in valoare superioritatea fata de cel care scrie ceva sau pune o intrebare. In primul rand imi corectezi greseala pe care, recunosc, am facut-o (inexplicabil pt mine si inutil sa iti spun ca aici nu exista butonul edit, deoarece am observat dupa ce am postat si am vrut sa corectez). In al doilea rand, deoarece nu poti da un raspuns la intrebarea mea si pentru ca, totusi trebuie sa dai o replica desi nu ai ce spune, invoci chestiile secretizate. In al treilea rand si cel mai grav, dai dovada de un misoginism cras, scotand in evidenta faptul ca sunt femeie si ca nu ar trebui sa ma preocupe astfel de lucruri ci gatitul in bucatarie si mentinerea siluetei, singurele doua lucruri care ar defini o femeie in ochii tai. Unde sunt acum, intr-o tara nordica, ar fi de neconceput o astfel de replica din partea unui barbat. Mai ales din partea unuia inteligent. Punerea mea la punct te descalifica pe tine de fapt, nu pe mine. Nu voi mai raspunde in niciun fel la nicio provocare sau raspuns de-al tau.

 • Cine isi mai aminteste de Dumitru Mazilu?

  • Dar de Răzvan Pohoaţă, care era cât pe ce să fie aruncat, din balconul cc-ului, in timpul ‘tentativei’ de formare a unui guvern … Dăscălescu, in 22dec, orele 10.00 ?

 • Mărieş este un impostor. Şi-a adus aminte după ani buni că a fost revoluționar. De fapt, mulți dintre „revoluționari” sunt impostori. Mecanismul funcționa aşa: trei persoane se prezentau la respectiva asociație. Câte doi dădeu declarație în favoarea celui de al treilea, şi în felul acesta se prezentau trei cetațeni şi plecau trei revoluționari.
  Maestre, nu numai armata a tras. Uitați de faptul că mulți cetațeni au primit, pe bază de buletin pistoale mitralieră şi două încărcătoare cu cartuşe (60 buc). Din păcate, marea majoritate nu au fost recuperate nici până în prezent.
  În ceea ce priveşte judecarea lui Iliescu, e o tâmpenie. Una tardivă. Adevărata judecată va fi făcută de istorie, pentru tot răul făcut poporului român. De asemenea, va fi pedepsit şi pentru asasinarea cuplului Ceauşescu în ziua de Crăciun.

  • Nu ti-e rusine sa raspândesti asemenea minciuni despre Teodor Doru Maries?!
   Bai, câti kaghebisti mai sunteti înca prin România?!

 • 21 decembrie 2014
  Ion Cristoiu : „Şeful Statului de atunci răspunde de victimele „Teroriştilor“ din decembrie 1989”
  .
  Ion Cristoiu : „Profit de asta pentru a-i expune şi lui teza mea despre adevărul întâmplărilor de acum 24 de ani. Ce s-a petrecut până după-amiaza lui 22 decembrie 1989 nu mă interesează. Nicolae Ceauşescu a plătit cu viaţa pentru asta. Geniul lui Atanasie Stănculescu plăteşte cu închisoarea, făcută la bătrâneţe. Mă interesează, îi zic – coborând scările Bibliotecii – cei 1.000 de morţi de după 22 decembrie 1989. Contrar diversiunilor propagandistice, după fuga lui Ceauşescu (ba chiar şi înainte) n-a fost nici un haos. Iliescu, noul şef, răspunde de cei 1.000 de morţi, chiar dacă el n-a comandat diversiunea cu teroriştii. Răspunde, pentru că în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 îşi asumase deja prerogativele de şef de stat. Şi din acest punct de vedere, răspundea şi de ordinea care trebuia să garanteze vieţile celor 1.000 de victime.”
  https://adevarul.ro/cultura/istorie/Seful-statului-raspunde-atunci-victimele-teroristilor-decembrie1989-1_5496caba448e03c0fdef64cf/index.html
  Nu am niciun comentariu. Poate comenteaza IC sau alti postaci. Chiar va rog.

 • Daca nu iesea lumea in strada, se finaliza lovitura de stat? Ma tem ca nu.
  In 1917 la Petrograd nu era lovitura de stat? De ce i se spune revoluție?

  • Tocmai, că marele regizor i-a chemat la … FILMARE !!!
   Le-a zis :
   Baaa, sunteti 2 mil in bucuresti, … iesiti măcar … 1 mil, ca de … RESTU’, am io grija !!!

 • Ce se-ntâmplă, titanul ne bagă la subsol, împreună cu boschetarii agramați, gen Aurel-agramel-masturbel?!
  Oricum, n-am nimic a comenta, că n-am înțeles ce-nseamnă „schizifrenie” și nici nu e program la Academie, ca să mă informez la colegi! SĂ POSTAȚI BINE, că UEa mea vine!

 • Maestre, trebuia sa lasati liber la comentarii.
  Sunt de acord ca numai istoricii trebuie sa faca lumina, nu justitia.
  In momentul cand se va afla ce s-a intamplat in CC in noaptea de 21 si dimineta de 22 decembrie atunci vom sti adevarul.
  Este clar ca in CC s-a dat o lupta apriga intre diferite forţe. Milea a fost impuscat, iar dintr-un motiv necunoscut Ceausescu nu a mai putut sa fuga spre cartierul general al armatei prin culoarele subterane, si a fost fortat sa fuga doar spre acoperis de unde a fost luat cu un elicopter, care apoi l-a abandonat pur si simplu pe sosea, de unde a fost cules de un tab al armatei si impuscat.
  Acum dupa 30 de ani nu mai am resentimente fata de Iliescu. Chiar recunosc ca-i admir curajul. A preluat conducerea statului intr-un moment in care oricine putea sa fie tradator. Nu prea stiai in cine sa te increzi, care ti-e prieten sau care din armata sau din securitate iti trimite un glont in cap.
  Oricum, mie mi-e clar ca in populatie a tras armata si securitatea ca altcineva nu avea arme, iar Iliescu nu a dat ordine de tragere.

  • @Adriana,
   Ceausestii au fost arestati la urcarea in elicopter (a se vedea cartea lui Radu Portocala, Autopsia unei lovituri de stat romanesti). Bine zis „au fost fortati”. Or fi vrut sa fuga, dar au fost impinsi in elicopter si, de acolo, in groapa.

  • De unde ti-e „clar” ca Iliescu nu a dat ordine de tragere? Te rog sa-mi spui ca sa ma documentez si eu.

 • Maestre,punerea sub acuzare a lui ION Iliescu a operat in urma cu 10 ani dar l-a albit pe acesta, iar G-ral(r)D.V. concediat.
  CEDO a concluzionat implicarea acestuia in crimele Revolutiei alaturi de alte personaje malefice care au preluat puterea in Decembrie 1989!

  Daca Justitia il va gasi nevinovat atunci sa botezam cu numele acestuia si sa-i aducem ofrande…
  Oricum in fisetele U.S.L.A. era obiectiv, .
  Istorie trista, dar adevarata!

 • Artizanii, ca sa nu zic regizorii, loviturii de stat din 89, au fost Sergiu Nicolaescu si … col. Ion Nicolescu, comandantul unei unități militare din Prahova, care-i asigura acestuia ‘figuratia’, in filmele istorice !!!
  Mărieș a fost si el, pe acolo, un trepăduș !

 • Mare dezamagire, maestre! Nu am cuvinte.

  • Denumirea de Revolutie este o prostie ce nu poate fi acceptata decat de prosti!

   • Nazistu șăf Klaus Iohannis, la Guvern: „Într-o chestiune de mare interes național, cum este președinția Consilului UE, nu putem să nu colaborăm”. Da, pt idiotul ăsta desființarea Statului Paraell nu e „o chestiune de mare interes național” dar o beție cu Juncker în pivnița UE este. Mai ales dacă le dansează Corina Crețu pe masă. 😆

  • Între două sticle de vin, debilul Jean Juncker și cu vechilul lui Soros, Franz Timmernann de la Comisia Europeană condamnă „intervenţiile distorsionate şi inadecvate pe piaţa gazelor naturale” în Romînia. Cînd iubitoru de fack off Macron în Franța modifica cu de la sine putere prețul la carburanți, alcoolicii ăia doi nu s-au mai sesizat, fiindcă s-ar fi pișat Macronu pe ei. Cu boltă. 😀 Cum nu le-o fi rușine la tăntălăii ăștia să se uite în oglindă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *