Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Hotelul la care stau la Stalingrad se mîndrește că aici stat Stalin!

Sîmbătă, 24 octombrie 2015.
Am ajuns la Stalingrad, poreclit de Hrușciov, Volgograd. Ca și în cazul Istanbulului, căruia îi spun Constantinopol, refuz să-i zic Volgograd orașului rămas în Istorie drept Stalingrad. Mai ales că, în 1942-1943, și rușii și nemții au luptat dincolo de limitele omenescului, pentru că numele orașului era Stalingrad, Orașul lui Stalin. La hotelul la care stau Volgograd, grupajul de fotografii ale Înalților oaspeți care au fost la acest hotel începe cu Stalin. Scrie sub poză:

DSC00951

„În 1918, în hotelul Hotelul Capitalei (așa se numea atunci hotelul n.n.) a trăit și a lucrat I. V. Stalin.”

Hotelul e înscris și printre monumentele Bătăliei de la Stalingrad pentru că se numără printre puținele clădiri care au rămas în picioare după lunile de bombardamente.

DSC00852

Despre Ceremonia de inaugurare a Cimitirului de onoarea al militarilor români căzuți la Stalingrad, primul cimitir de acest gen din Rusia, voi scrie pe cristoiublog.ro duminică spre luni, deoarece momentul de istorie se petrece duminică la ora 11.

Azi a plouat aici la Stalingrad. Ne rugăm cu toții să nu plouă și duminică dimineața, cînd ceremonia va cuprinde și reînhumarea simbolică a zece dintre cei 79 de militari români descoperiți în cele 79 de cimitire românești de campanie din jurul Stalingradului.
Pentru comparație, trebuie știut că nemții au descoperit și reînhumat în Cimitirul de la Rossoșka 56.875 de morți!

Ceremonia reînhumării celor 10 conține și momentul acoperirii simbolice a acestora cu pămînt adus din locurile istorice ale României. Pămîntul a fost adus de membrii delegației MApN conduse de secretarul general al ministerului, Codrin Dumitru Munteanu, cel care, alături de ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a făcut posibil Marele proiect al Cimitirului, în bagajele lor de călători cu Aeroflot. Cum de nu i-o fi oprit la Vama rusă ?!

Printre primele impresii despre Stalingrad se numără și aceasta:
Orașul mai că nu se prăbușește sub numărul de monumente închinate Bătăliei de acum 73 de ani.

Fotografiile făcute de mine spun acest adevăr. Pe acest fundal, de Maica Rusiei, revigorată de Putin, au răsărit și înflorit semnele importului de occidentalism. Firmele și reclamele dezvăluie asta:

NB: Această imagine a cursului de schimb de la o bancă rusească arată că Grivla ucraineană nu se mai schimbă.

DSC00902


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Hotelul la care stau la Stalingrad se mîndrește că aici stat Stalin!”

  • Bravo dle Cristoiu. Toata stima pt felul in care scrieti si felicitari pt pozitia dvs. la diferitele emisiuni TV la care participati si pe care le urmaresc cu placere 1. Ce cautau romanii la Cotul Donului. 2. De ce nu este anchetat fostul rege pt faptul ca in septembrie 1944 cand romanii au intors de mult armele si erau aliati cu sovieticii acestia au luat prizonieri 155 de mii de ostasi romani pe frontul de est din care majoritatea au pierit in lagarele din Siberia si s-au inapoiat cca 5500 de romani . Mihai nu a miscat un deget ca sa ii salveze dimpotriva s-a multumit cu un avion cadou si decoratia pobeda cu diamante primite cadou de la Stalin ! Iar dupa 1990 a primit de la statul roman averi enorme Si culmea acest fost rege isi anunta si o asa zisa casa regala in Bucuresti care mai da si ”comunicate” si ”decoratii” deci in Romania stat republican . Ce zice constitutia Romaniei? . Va multumesc si mult succes in continuare!

  • Avem si noi orase intregi apartinand unor politicieni . OarasuL Roman , al lui Petre Roman, orasul Severin (Drobeta-Turnu) al lui Adrian Severin. Probabil vom avea orasul Basescu ,la NANA si orasul Kovesi la DNA.

  • Sedere placuta ! Cind veniti, aveti grija la gropile din sosea. Sint gropi politice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *