Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

După 10 august 2018, poza României e groaznică văzută și de pe Lună

Într-una din zilele trecute, Adrian Cristoiu, administratorul blogului meu, m-a informat că un domn, Paul George Vasiliu, îmi cere e-mail-ul pentru a-mi trimite o carte. De regulă nu dau adresele de cont și nici numărul de telefon oricui, din simplul motiv că viața mea e prea scurtă de acum încolo ca să pierd timpul prostește, știut fiind că trei sferturi dintre cei care mă contactează nu vor să afle părerea mea într-o chestiune, ci să-mi spună părerea lor.

Paul George Vasiliu voia să-mi trimită o carte scrisă de el. Cînd e vorba de așa ceva, de cetățeni care nu înjură pe Facebook-ul transformat în bodega cu alcool falsificat, mă execut imediat. I-am dat e-mailul meu.
M-am pomenit cu următorul text:

 „Bună ziua Maestre. Mă numesc Paul George Vasiliu și sînt licențiat în istorie. Lucrez ca arhivar la o mică instituție de stat. (Urmează cuvinte frumoase despre mine, pe care nu le reproduc, pentru că, obișnuit să fiu înjurat și insultat în scris – n.n.). Știu că astăzi altele sînt căutările societății românești. Dacă am învățat ceva din istorie este din păcate faptul că în spatele fiecărui act politic se află nu neapărat decizia celui din poza de pe perete, ci a lui «Polonius», Omul de după perdea, omul serviciului secret, începînd cu antichitatea și pînă în zilele noastre. Nu am vreun dubiu că istoricii vor fi descoperit peste ani adevăruri ascunse despre 10 august  așa cum astăzi știm precis că Napoleon era otrăvit sistematic zi de zi sau căderea Constantinopolului a fost mai degrabă opera serviciilor decît a celor cocoțați pe metereze. Trebuie să fim totuși mîndri că sîntem și istoric vorbind la egalitate cu cei «de la Înalta Poartă» de peste ocean. Ei și-au asasinat patru președinți și noi patru prim-miniștri. Știu că timpul este foarte prețios în ceea ce vă privește și o să trec direct la subiect.

Spațiul românesc a trecut prin tulburări și suferințe mai mari. Mă refer aici la perioada fanariotă. Cînd cuțitul a ajuns la osul românilor s-a pus de o revoluție, una reală, nu ca cea din 10 august anul curent. Românii au crezut că odată ajunși în brațele domniilor pămîntene o să începem să ne civilizăm cu adevărat. Nimic mai fals. Cei veniți și foarte flămînzi abia au așteptat să pună mîna pe putere. S-a întîmplat însă în acei ani scurși pînă la Bălcescu un fenomen straniu. Mai marii ciocoi ai vremurilor, azi un fel de oameni fără carte, dar doldora de milioane de dolari din județele roșii și cîteva galbene și-au trimis odraslele la școlit în străinătate din fală. Bieții tinereii s-au comportat ca un elev de bacalaureat venit din Vrancea înaintașilor mei din Odobești la capitală. Acestora li s-a schimbat mentalitatea chiar și modul cum țineau în mînă o furculiță. Ajunşi acasă aceste viitoare elite dar şi corupte în ultimă fază şi-au dat seama că România are nevoie de o umbrelă. Şi iată că umbrela a fost Carol I. Nu fac apologia regalităţii dar nu pot să nu îmi aduc aminte cum Regina Maria, ca nepoată a Reginei Victoria, era primită cu urale la Paris şi peste ocean. Românii răsuflau uşuraţi în 1989 ca şi după revoluţia lui Tudor din 1821 dar din păcate nu mai trăia nimeni să le spună adevărul care îi aşteaptă. Toţi am crezut că se va schimba ceva. Cei veniţi la putere împreuna cu serviciile au făcut tot ce le-a stat în putere să distrugă ce mai aveam în picioare din timpul Regalităţii şi a Comunismului. Cînd vin elitele care să ne facă rost ca în 1866 de o umbrelă?

Astăzi Europa pare o casă, o familie în care bărbatul este Germania. Ceea ce nu a reuşit Germania prin două războaie reuşeşte madamme Angela cu pixul.  În aceiaşi locuinţă unde Germania este întruchiparea bărbatului, soţia este ameţita Franţă iar copilaşii Spania şi Italia. Mama soacră, Anglia, se retrage în insulă că ştie ea cum să se protejeze ca în toată istoria ei. Restul membrilor UE sîntem nepoţi sau oameni în casa stăpînului. De trei ori românii sînt păcăliţi. 1)Stăpînul are nevoie în curtea şi casa lui de forţă de muncă foarte bine calificată. Se rezolvă. 3 milioane de români muncesc pentru ei. 2) Ce facem cu cei rămaşi? Nu este problemă, le-am trimis  firmele multinaţionale şi pe un salariu decent am angajat pe cei rămaşi  aici. Cu ocazia asta le spălăm şi creierul inclusiv agăţîndu-le legitimaţia albă magnetică de gît sau curea ca ei să facă o fală din asta. 3) Le trimitem toate produsele noastre spre România ca să avem unde vinde. Restul lăsăm în seama politicienilor cumpăraţi de noi şi slabi să îşi ţină electoratul pe ajutor social şi lefuri la limită. Da ce facem cu serviciile? Nu e problemă le-am îngenunchiat destul în 30 de ani. Şansa acestui mail constă în faptul că poţi să spui multe şi nevrute. Ba mai mult nefiind întrerupt am putut la fel ca Farfuridi să îmi spun tot ce aveam pe suflet.

Născut într-o casă cu pian şi bibliotecă avînd ceva înaintaşi care au făcut cîte ceva prin judeţele Prahova şi Vrancea în interbelic şi fiindu-mi transmis acel patriotism de atunci prin educaţia bunicilor trecuţi bine de 80 de primăveri am scris în acest an al centenarului o carte. Subiectul face vorbire despre ocuparea capitalei în Primul Război Mondial avînd la anexă ceva foarte interesant şi anume articole ale presei de ocupaţie. Multe dintre ele se potrivesc şi astăzi cu toate că ţara nu este sub o ocupaţie vizibilă cu soldaţi şi arme, ci diplomaticească. Nu vreau reclamă sau cineva să mă vorbească de bine. Doream dacă nu deranjez să vă ofer această carte în dar. Dacă se poate personal sau dacă nu să o pot trimite la o adresă. Vă rog să mă scuzaţi că am scris mult. Dar vine revoluţia viitoare a radicalilor lui Robespierre şi mă prindea nevorbit. Ce nu ştiu cei din Piață este că vor cădea prăbuşiţi sub princiipiile lor aşa cum au căzut şi cei în 1789. Danton a regretat instaurarea tribunalelor revoluţionare dar numai în faza în care deja mergea spre ghilotină. La nici două luni a urmat şi Robespierre. Populaţia se va sătura. Deocamdată dacă nu eşti cu ei poţi fi linşat public. Sînt tare curios dacă scăpăm să vedem cine va conduce ţara după ei? Toate gîndurile de bine şi multă sănătate!”

Dat gata de talentul de publicist al corespondentului meu (rar am întîlnit în presa noastră o asemenea țesătură aurită a prezentului cu istoria), i-am trimis un e-mail întrebîndu-l dacă pot publica textul și rugîndu-l să-mi aducă volumul la BAR, unde îmi fac veacul. M-am trezit într-una din dimineți cu Paul George Vasiliu. Și-a publicat cartea, finanțînd-o din buzunarul propriu, în 25 de exemplare, care i-au fost trimise acasă. M-am uitat peste ea și am descoperit un document de excepție prin Anexa cu articolele din presa de ocupație.

Unde lucrează istoricul Paul George Vasiliu? La Academie? La facultatea de istorie? Nu. E arhivar la primăria unui sector, după ce, o dată cu venirea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, a fost dat afară de la Sectorul Cultural pentru a se face loc unei nepoate de PSD-ist.

La puțin timp după întîlnire am primit un nou text de la Paul George Vasiliu. Îl public aici și pe acesta, recomandîndu-l pe autor site-urilor și ziarelor interesate să aibă un publicist de forță.

„Bună ziua Maestre. După emisiunea de aseară de pe TVR am tras tutun şi iar m-am gîndit şi iar am tras tutun şi am îndrăznit să vă scriu acest mic text al unui om între oameni nu înainte să vă mulţumesc încă odată că am avut onoarea să vă cunosc şi să vă înmînez umila mea lucrare.

Orice răscoală porneşte spontan dar are şi ea un lider sau mai mulţi. Se adună cu furcile şi topoarele într-un loc deschis şi încep lupta. Revoluţiile au clar un lider definit şi o ideologie. În 10 august 2018 am avut o revoluţie fără lider şi fără ideologie. Am avut o răscoală a unor inşi împinşi în faţă de bunul simţ care nu mai suporta mediocrii în funcţii publice. Liderii erau în spatele cortinei. Imaginea a rămas în istorie. A unei capitale cuprinse de febra «Primăverii arabe». Cînd stai geografic la porţile orientului, strănutul îşi face loc şi la tine peste zidurile cetăţii. Cu un guturai social tot te alegi sau mai grav cu o meningită morală. Un student care doreşte peste 50 de ani să facă o lucrare de licenţă despre această perioadă o să îşi dea seama cercetînd notele SRI la Arhivele naţionale în sala de studiu că una din strategii a fost operaţiunea: «să lăsăm impresia că ţara nu este guvernată şi dacă ne şi reuşeşte prin acţiuni de stradă e şi mai bine». Într-o ţară normală cineva care cîştigă covîrşitor alegerile se apucă de treabă ştiind că peste cîţiva ani rămîn la putere exact ca în sec XIX în cazul marii guvernări liberale. Şi cu toate astea nu poţi să pui totul pe seama serviciilor şi conspiraţiilor din spatele cortinei. Îţi mai trebuie un detaliu să te ajute. Forţa slabă şi incompetenţa politicienilor. Dar liderul partidului aflat la putere s-a întrecut în a promova lideri care nu au trecut de lectura Micului Prinţ. Ce lider aveam astăzi întruchipat de Dragnea dacă după ce cîştiga alegerile renunţa la tot făcînd un guvern din elite? Sau din tabăra celor cu carte din partid. Puşcaş, Creţu, Dancu, Rus, Pascu, Ivan, Tănăsescu, F. Georgescu, Geoană erau posibile nume de premieri ce reuşeau să treacă în faţa tefeliştilor curaţi la trup şi dosar. În opoziţie avem un USR mai radical ca revoluţionarii francezi ameninţînd pe toţi cu ghilotina şi un Orban adormit în scaun ca Ludovic al XVI-lea. Scorul mare făcut de PSD i se datorează exclusiv lui Johannis pentru că şi-a dorit guvernul său. Astăzi dacă PSD intră în opoziţie în 2020 aceştia cîştigă din nou alegerile. Cu oamenii mediocrii împinşi prin încăpăţînare în faţă de Dragnea PSD îşi aşteaptă sfîrşitul. Aceştia se vor compromite şi pe plan extern începînd de la anul cînd preluăm Consiliul. Salvarea partidului ar fi aruncarea în opoziţie chiar dacă deţin majoritatea sau o eventuală condamanare în cazul Dragnea. Ca de obicei în PSD colegii îi vor spune lui Dragnea ca şi altor lideri ai lor şi cît de curînd peneliştii lui Orban: «Nu l-am iubit pe Caesar mai puţin dar am iubit Roma mai mult».

Cine va trezi opoziţia dacă nu acelaşi Traian Băsescu (mai are un ultim cartuş de tras în politica ţării) care în campania viitoare ar putea să plimbe raţa mecanică prin ţară la fel ca pe Necşulescu din Titanic Vals cu singura condiţie să fie numit după alegeri premier iar sărmanului Ludovic eternul Minister al Trasportului sau absolut nimic în cazul în care nu mai rămîne liderul PNL.

Episodul recrutării lui Darius al Vioricăi şi nu al Persiei este hilar. Ce serviciu chiar din Togo îţi propune ca la piaţă să lucrezi pentru el? Această fumigenă nu a prins şi a urmat una care este credibilă în electoratul PSD şi asta contează cel mai mult. Tentativa de asasinat. Cînd vrei să lichidezi pe cineva o faci şi atît. Îmi aduc aminte de Armand Călinescu şi acel episod din zona Eroilor. În cazul Dragnea nu ai avut nici o tentativă sau un act violent ca în cazul sticluţei cu cerneală din perioada Constantinescu. Cine este coana Miţa şi unde este sticla de vitriol? Şi mai ales unde este ancheta? A vrut Dragnea prin aceasta să întărească electoratul captiv PSD riscînd să pice în derizoriu faţă de ceilalţi români şi în faţa mapamondului? Cînd auzi la ştiri ca străin că în România se petrec astfel de lucruri şi cînd mai vezi şi imaginile din 10 august nu poţi să nu te întrebi ce se întîmplă acolo. Poza României este groaznică văzută şi de pe lună. Nu mai contează cine a făcut strategia. A reuşit de minune. De ce primarii mai marilor oraşe ca aleşi ai PSD nu îşi dau seama că neavînd atitudinea profesoarei Andronescu riscă să nu mai fie aleşi peste 2 ani fiind traşi în jos de incompetenţa guvernării. De ce pînă astăzi puterile garante şi mai ales Slăvitul Padişah de peste ocean nu scot o vorbă? Să fie oare o strategie? Octavianus devenit Augustus ulterior, ştia de complotul împotriva unchiului său dar a tăcut. Serviciile de atunci îl informaseră cred. A tăcut pentru că vroia puterea. Apoi a sărit la gîtul criminalilor plîngîndu-şi ruda asasinată. Va fi primul împărat al Romei sprijinit de toţi şi de toate structurile. Aşa aşteaptă oare şi Tăriceanu în relaţia cu liderul PSD?”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

60 comentarii pentru articolul „După 10 august 2018, poza României e groaznică văzută și de pe Lună”

  • ȘASE, vedeţi că vine maestru’ la A3, in seara asta, și… PRAF VĂ FACE !
    Cică vine si cu vasilică, ăla !

  • Uite așa păţeau, dac-ar fi trăit in ‘vremile’ noastre, toţi clasicii literaturii române !
    Vorbesc în … ‘general’, fără o legătură cu cazul de faţă !!! Dar sunt … ‘convins’, că erau … MÂNCAŢI !!!

    • Bă , cioară , ce are a face clasicii cu Vasiliu , ai băut după Chirilă și au rămas prafuri în pahar ?

      • Du-te-n ****, de-aici, trăscău’ ****’ ! Ia vezi, că vorbesc cu adminady si te blokez !

      • Dau o bere, la toată romonia, sa fie de sufletu centenarului !

      • Băi, neuromolecularul ******, dacă te mănâncă epiglota, ţi-o albim noi, ‘tusuit’ !!! #reziști ?!?

        • Azi încă nu suduise nimeni pe aici , noroc c-ai apărut tu cu Cîrnat , cu obișnuitele obscenități , ăla cu **** , tu cu organili !

          • Când iti ceri scuze, pt ‘cioară’, mi-oi scoate-o si eu !

      • Petrescu Rodioana Magdo Rroxi, DACĂ!!! mai JIGNEȘTI vreodată cea mai REGALĂ PASĂRE de pe planeta asta, îți garantez că toate balerinele tale…hmmm…vor face grevă la orice reprezentație atâta timp cât TU ești în sală! Mai ales c@ ești CALIC! Auzi la el, să ia bilet cu preț redus. Ha, ha, ha. Bă! Inclusiv cele din poza ta de profil, vor cunoaște FERICIREA, cu mine și cu Vulturul negru, inainte ca tu să realizezi…că actul…este deja consumat.

        • Da de ce să nu iau bilet cu preț redus , imbecile , care-ar fi opreliștea , mai ales că nechez de plăcere la gîndul că juma de bilet mi-l plătește Boc , de la cei 96 % de cluuujeni , care au văzut Opera doar pe dinafară , plus bugetul de stat , adică Cîrnat , Roxi și idioți ca tine .

      • Bă, Petrescule! Noi, cele mai regale păsări, putem executa manevre în timpul zborului, în orice unghi și la orice viteză, bă!

        • Nu-s pt asistați , cioară rîioasă, că stau în primul rînd , lîngă dirijor . Costă 60 , rășpekive 30 , pt mine . Un loc la lojă rang I e 100 , și acolo nu se fac reducții , nici nu-mi trebe , că nu văd bine de departe . Cum merg la 30-40 spectacole pe stagiune , poate realizezi , orătanie , că aia înseamnă 1200 lei în plus la mine în portofoliu .

      • Nici nu realizezi că eu, și Vulturul, suntem SĂTUI de hoituri ca tine! Stai o clipă…muhahahaha!

        • Acvilo, mergi cu mine, la Cluj, pe 1 sept la deschiderea stagiunii operei, să-i cântăm o … arie lui petrescu, să-i meargă până-n … stomac ?!?

          • Nu sînt primiți boschetarii !Doar dacă se spală .

  • Poate explica cineva de ce orice tefelist, indiferent de secta din care face parte, simte nevoia compulsiva de a-si da cu parerea despre cum ar fi mai bine pentru PSD?

    P.S. „Cand pun ochiul pe luneta distrug totul pe planeta”, Robozzi.
    Imaginea Romaniei este intradevar groaznica pentru ca lipseste cu desavarsire. Presupun ca Dl. Cristoiu s-a jucat dea Galileo, privind la Romania de pe fata nevazuta a Lunii.

    P.P.S. Revenind pe Pamant, observ ca pentru prima oara dupa aproape 15 ani toti securistoizii sunt in defensiva…de la teuton, sri, parchet si pana la ultimul postac, toti sunt in perfuzii dupa ce si-au luat-o cu bolta direct in epiglota.

  • Studiu de caz, la doua fraze distanta.. 🙂
    I.C.-¨o dată cu venirea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, a fost dat afară¨
    Vasiliu-¨să vă mulţumesc încă odată că am avut onoarea¨..

    • Bă , ăsta e studiu de caz CLINIC ! Cum dracu e așa de calm Cîrnat și încă nu și-a băgat gheara-n gît , nu știu . Poate că e sedat !

      • L-o fi pus vreo gaina sa faca test de paternitate si are sentimente mixte..

        • NU se mai iezistă așa ceva . De cînd cu gazele care modifică ADN-ul , testul de paternitate nu mai e valabil . Tatăl e soțul mamei în acte , în cazul de față Cîrnat e responsabil pt găinile lui care nasc pui vii !

      • Băi, tu când dispari, fraiere, de pe blog, că ne-am cam saturat (chim) de porci !!!

  • Cum sa publici texte cu atâtea greseli de gramatica? Lamentabil, stimate domn Vasiliu!
    Domnule Cernat, prea multa blândete …

  • Nu ma pronunt din punct de vedere literar-artistic dar cele doua texte mi se par in contradictie din punct de vedere al continutului. Ca sa nu mai spun ca daca domnul trage speranta ca cel care a reusit sa darame in zece ani fragila democratie romanesca, reusind s-o arendeze strainilor, serviciilor si procuraturii, mai poate aduce ceva pozitiv din postura de prim ministru, chiar ca nu mai e nimic de adaugat!

    • Așa este ! Cel de-al doilea text parc-ar fi fost scris de o altă ‘persoană’ !
      Uite așa-și dă românashu’, singur, cu firma-n cap !

  • Tot ce-am ‘înţeles’, din acest gînd, este doar faptul că dvs, ‘maestre’, aţi devenit un fel de … recenzor de carte, ceea ce nu-i chiar rău !
    Si, mai e ceva, că era să uit !
    Administratorul blogului este, întâmplător, … o rudă de-a dvs, nu-i așa?

    • Acum, ‘deci’, cam știm cine ne … ‘taie’ comentariile !

    • Si pe mine m-a amuzat cum ¨l-a dat in gât¨, dintr-o suflare, pe admin. stiind, desigur, ca va orienta oprobriul postacilor in directia aia.. 🙂

  • Sincer vorbind, îl văd pe acest PVG ca pe tânărul arhitect, dintr-un banc cunoscut, care, absolvind ca șef de promoţie, fusese repartizat intr-un institut de proiectare in
    constructii, fiind catalogat ca un real talent !
    Primul proiect încredințat a fost „Casa scarilori” , de la un bloc turn, el fiind chemat, in biroul directorului, special pt asta !
    Realizându-si cu brio „sarcina”, au urmat alte si alte proiecte, asemănătoare, el devenind, peste ani, un adevărat specialist, in „domeniu”, pe segmentul respectiv !
    Ei, cum spuneam, anii au trecut, iar respectivul, ajuns la o vârstă respectabilă, trebuia sa iasă la pensie, peste puţin timp !
    Intr-o zi este chemat de director (altul, bineînțeles) si o se prezintă o lucrare grandioasă, gen Casa Poporului, la care urma să… colaboreze !
    Vazand, pe desene, niste porțiuni marcate cu chenar roșu, el ar fi spus !
    – Am inteles, acolo vor fi amplasate casele scărilor, si trebuie sa ma ocup de proiectarea lor, nu-i așa ?
    La care directorul ii răspunde:
    Nici decum, de data asta te vei ocupa de … „Puţurile lifturilor” … !!!
    Evolutia a fost … ‘evidentă’ , nu-i așa !
    Cred că si acest „nenea” este un tip care s-a născut… ‘talent’, și va muri … speranţă !
    Dar, ce-i drept, fiind … ‘promovat’ de unul dintre cei mai mari jurnaliști ai noștri !!!

    • Scuze ! PGV, trebuia să scriu, conform initialele numelui său ! E … al’ceva, parcă, n’așa?!?

      • Io cred că Titanul se-mbată de draci , Vasiliul mnealui , care i-a provocat așa emoții umede , a fost luat în tărbacă ( tăbarcă , cum zicea cîndva în editorial ) , de toți comentacii . Ingratitudine crasă !

        • N-am mai vazut niciodata atata coeziune pe blog.. 🙂

        • Ţi-a plăcut … ‘bancul’?
          E ‘bazat’ pe un fapt … real, petrecut pe la I P Carpaţi !!!

          • Bă , pe mulți stîlpi din Cluuuujjj , este lipit un afiș de genul : ( nu e banc , poți să cauți pe net !) : Forez puțe . Orice fel de puțe . Puțe înclinate , puțe scurte , puțe adînci .Execut și puțe după dorința clientului , șcl…

          • Mă si miram, ca niște bozgori, ca voi, să scrie … corect .. românește !!!
            Se zice ****, *****escule !

          • Și eu mă miram să nu pui niște virgule cu tîrnăcopul , amalgamatule !

  • Cat costa cartea?

    • Nu costă ‘nika, fiin’că a plătit … ‘maestrul’ toate cele 24 exemplare !

    • Probabil îți dă el ceva , dacă o comanzi . Grăbește-te , 24 de ex trec ca pîinea caldă !

  • S-a gandit ca ii va face un bine si poate va vinde cele 24 de exemplare ramase,sunt pe aici cativa care fara al doilea text nu ar fi fost interesati de volum.Carnat sigur il va cumpara.

    • Bă , Cucuvaie , eu am o prietenă pe aici , mă rog , dușmancă , mai nou , cîntăreață de operă supertalentată , frumușică , liber -întreprinzătoare , poetesă și inteligentă !!! , girafa lu Moromete , ce mai …
      Duduia a fost chinuită de talent și a scris 3!!! vulumașe de poezii bizare , Editate pe banii ei , adică ai lu mă-sa , care e bogătancă , cică .
      Cînd îi făceam curte , în vederea acuplării , că eu altceva n-am în cap , m-am gînit că-mi cresc șansele dacă citesc vreo poezea de-a ei , așa că m-am dus la Bibliotecă , unde am găsit unul din cele 3 volume . Am fost PRIMUL și SINGURUL cititor al operei , la țanc , pt că urma să fie dus la topit zilele ălea .
      Duduca , în urma succesului fulminant ca poetesă , a luat toată opera și i-a dat foc , din 3X300 volume a plasat doar vreo 20-30 pe la prieteni cu obligații față de ea , n-a vîndut NICIUNUL !

      • Să nu-mi spui că-i mogdi, cumva, că mă faci … jaluz !

        • Nee , Mogdi e din Sibiu , nu din Cluj , nu știu cum arată , dar sigur nu știe să cînte , nici prea inteligentă nu e !

          • Face… ‘decât’ … balet, am ‘recepţionat’ !
            Tot eu sunt !Pariu, că n-ai înteles !

  • I-ati dat aripi (sau Redbull) stimabilului si a crezut ca poate sa zboare..Ii faceati bine daca nu publicati si al doilea text.

    • Putea să nu publice nici primul . Titanul mai are emoții de astea feciorelnice , nu e la prima abatere , cînd mitizează niște personaje obscure , cu pretenții de gînditori profunji . Pe măsură ce citeam , mă tot enervam , Trăienel e cu muuuult mai interesant și mai frecventabil . Plus că Trăienel scrie acceptabil , ăsta e de-a dreptul agramat , că scrie de pe telefon e o vrăjeală , ce , îți scrie telefonul de nebun: Vroia sau Oamenii mediocrii ?

      • Maestre, cred că dac-ar face, acum, nea Pelianu, un sondaj, în stilu’-i caracteristic, aţi fi pe ULTIMUL LOC !!!

    • Cred că ‘maestrul’ a vrut să creeze o … ‘diversiune’, abătând atenţia de la alte … TEME ON WAVE !!!
      Spre exemplu, nunta lui Dragnea jr !!!
      He he heee !!!
      HA HA HA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *