Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Am trăit s-o aud și pe asta: Victor Ponta spune c-a demisionat din fruntea PSD ca să-și poată crește copii!

De miercuri, 22 iulie 2015, Victor Ponta nu mai e președintele PSD.
Mult mai grav pentru el, Liviu Dragnea, cel care i-a luat locul în fruntea partidului, printr-o lovitură de palat tipică unei formațiuni cu obiceiuri de bandă din Groapa lui Ouatu, (vă mai amintiți din Groapa lui Eugen Barbu cum l-a curățat Paraschiv pe Bozoncea?) s-a manifestat a doua zi nu ca un președinte interimar, nici măcar ca un fost al doilea om în PSD, ci ca un nou venit de la Teleorman și, în această ipostază, descoperind un partid ajuns într-o situație dezastruoasă, pentru a cărei corectare l-a ales pe el Ion Iliescu.

Fără nici cea mai mică prudență, Liviu Dragnea a vorbit despre partidul condus pînă mai ieri de Victor Ponta ca despre unul pe care el îl va salva printr-un program de urgență.
Dar nu numai atît.

  1. Liviu Dragnea i-a cerut pînă mai ieri șefului său Victor Ponta să se prezinte cu proiectul de rectificare în dinți să-l aprobe el.
  2. De cînd a fost proțăpit în fruntea PSD prin șmecheria pusă la cale de Mumia stalinistă Ion Iliescu – președinte interimar, cînd de fapt e președinte plin – Liviu Dragnea cu contenește a-l asigura pe Victor Ponta că PSD, ajuns pe mîinile lui, ale lui Liviu Dragnea, îl va sprijini politic pe premierul Victor Ponta. Sprijinul politic al PSD pentru premierul Victor Ponta pare de la sine înțeles.

Necontenita reafirmare publică din partea lui Liviu Dragnea pute de la distanță.
Fie a intenție de a-l schimba pe Victor Ponta cu un premier tot al PSD, dar care să fie supus lui Klaus Iohannis, dar mai ales Poliției politice a acestuia, fie a dorință de a arăta lumii că fostul lui șef e la mîna lui ca premier.

Oricum, contrar comediei PSD-iste jucate de Victor Ponta- Liviu mi-e prieten, Partidul mi-a dat totul, rămîn recunoscător partidului bla, bla, bla – e limpede că și el știe că baronii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, sprijiniți de Ion Iliescu, i-au tras-o.

Lovitura de palat de la CExN ar fi fost imposibilă dacă Victor Ponta n-ar fi demisionat din fruntea PSD după ce doar se autosuspendase.
Cum explică el renunțarea la funcția vieții sale, pentru că șefia unui partid e mai importantă decît șefia Guvernului?
Joi, 23 iulie 2015, Victor Ponta a intervenit telefonic la România Tv pentru a-și explica gestul de a demisiona:
„Nu mai aveam realmente, nu mai aveam nici timpul, şi aici vorbesc de faptul că totuşi îmi cresc copiii şi nu-i mai recunosc când îi văd din nou pe acasă, şi de dorinţa, şi de – este o uzură după trei ani şi jumătate de guvernare este o uzură foarte mare – de a merge zi de zi în organizaţiile judeţene, de a mă întâlni cu toţi colegii mei, de a-i pregăti şi a-i motiva pe ei pentru alegerile locale în primul rând şi după aceea…Vreţi să vă zic un lucru pe care, toţi sunteţi totuşi oameni cu experienăţ în politică, numai când mă gândeam că trebuie să fac iarăşi listele de candidaţi, cred că aţi trecut unii dintre dumneavoastră prin acele momente, sunt momente grele, de negocieri, de supărări, nu toată lumea încape pe listă, Liviu are încă energie. Eu l-am întrebat dacă se simte în stare şi mi-a zis ‘da, mă simt în stare să fac aceste lucruri’, care sunt esenţiale pentru bucătăria politicii. Nu sunt foarte spectaculoase, dar sunt importante. Şi atunci – sigur că şi ştie să le facă foarte bine, că le-a făcut de multe ori în locul meu în aceşti cinci ani şi jumătate. Deci din punctul acesta de vedere este bine.”

Vă vine să credeți?
Un politician de doar 43 de ani, ajuns șef de partid și premier după o carieră ambițioasă, pe care-l așteaptă poate președinția României, ne spune c-a renunțat la funcția de șef de partid, ceea ce înseamnă practic un pas făcut și în direcția plecării din funcția de premier, pentru că e obosit de moarte, pentru că trebuie să se ocupe și de creșterea copiilor, pentru că se gîndea cu groază cum o să provoace supărări la alcătuirea listelor pentru parlamentare.

Cu 42 de ani mai în vîrstă, altfel spus, de două ori mai bătrîn decît Victor Ponta, Ion Iliescu susține:
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD.”

Din cîte-mi spune mie Istoria, un politician adevărat nu se declară obosit nici la 100 de ani, d-apoi la 43 de ani.
Un politician adevărat nu renunță la Putere pe motiv că vrea să se ocupe de copii, pe care i-a neglijat pînă acum.
Eu nu cred o iotă din explicațiile lui Victor Ponta.

Dvs le credeți?
Dacă nu, care a fost adevăratul motiv al demisiei din fruntea PSD?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Am trăit s-o aud și pe asta: Victor Ponta spune c-a demisionat din fruntea PSD ca să-și poată crește copii!”

  • Ion Cristoiu , ziarist de prestigiu,formator de opinii,
    formator de ziaristi de talent,
    creeator de ziare, scrriitor
    de talent,documentarist de
    exceptie in domeniul istoriei dintr-o anumita perioada si
    al gazetariei si cate si mai
    cate s-a trnsformat in cel mai
    mare aparator la plagiatorului
    mitomanului si sarlatanului
    Victor Ponta.
    Pe plagiator nu-l mai apara
    nici mama lui. El este un semi
    doct care a inselat premeditat
    pe toata lumea. S-a inselat in
    primul rand pe el cu un doctorat plagiat , l-a inselat pe
    Sarbu care crezind ca este ce
    va de capul lui i-a dat-o pe
    Daciana de nevasta. A inselat
    psd-ul care i-a acordat increderea in dauna lui
    Geoana si Diaconescu pentru
    ca impreuna cu Ghita ,Valcov,
    Nichita,Mazare,Sova, Dragnea
    Constantinescu sa-l duca direct in groapa.
    Maestre fugiti de Ponta ca dracul de tamaie ca altfel va
    teage dupa el.

  • Auzi ? numai de demisia borfasului asta nu ma ocup eu acum !

  • IN CAZUL IN CARE ACEST MENSAJ VA FI CENZURAT VA FI DE GASIT PE CONTUL DE FACEBOOK AL DL ION CRISTOIU SI DAN MIHALACHE Exista o serie de adevarurile pe care doamna Corina Martin si cei care au legatura cu taxa de promovare nu vor sa-l auda Din acest motive am fost cenzurat decatre doamna Corina Martin insa din pacate am facut cele necesare ca atunci cand se cauta expresie”” Corina Martin cenzura „” intreaga natiune sa poate afla o serie de adevarurile despre care doamna Corina nu doreste sa se auda In alta ordin de idei avand in vedere ca noul ambasador al Statele Unite in Romania a spus ca va dubla sprijin institutilor care se lupta impotriva coruptie si celor care demasca abuzurile ,voi continua cu acest studiul de caz legat de o serie de neregurile care se intampla cu taxa de promovare turismului din Mamaia ..De data aceasta prezint urmator adevarul despre care Domna Corina Martin nu doreste sa-l auda „”Autoritati locale, Universitati publice din Constanta ,asociatie de promovare turism ,etc aveau obligatie sa elaboreze produse turistice de anumite fel iar dupa aceea sa-i pune la dispozitie institutie prezidentiale atat sub forma de produse turistice cat si de oportunitati de afaceri De ce autoritati locale, Universitati publice ,asociatie de promovare turism aveau obligatie sa faca acest lucru ?Institutile prezidential are in sarcina si aspecte ce tine de promovare imagine,branding de natiune si o serie de interese strategice a Romania In acest scop inainte de fiecare vizita oficial al prezedintul Romania ,institutie presidential impreuna cu ministerul afacerilor externe pot folosi de o astfel de ocazia pentru a include in vizita respectiva ,o serie de evenimente care ajuta Romania sa promoveze produse turistice,oportunitati de afaceri ,produse de transfer de know how etc Din pacate din cauza ca Autoritati locale, Universitati publice din Constanta ,asociatie de promovare turism ,nu au facut ceea ce trebuie ,institutile prezidential nu a avut cele necesare ca sa poate promova lucrurile respective cu ocazia vizita pe care prezedinte Romania il a facut la Paris ,Berlim ,Roma ,Madrid Avand in vedere pierdere pe care Romania il a avut si va continua sa-l aiba Autoritati locale, Universitati publice din Constanta ,asociatie de promovare turism au obligatie sa incepe de azi sa elaboreze produse turistice de anumite fel ,sa-i prezint institutile prezidential si sub forma de oportunitati de afaceri””deoarece fiecare zi care trece fara ca cei care au obligatie sa faca cele mentionate ,aduce pierdere pentru Romania care nu vor putea sa fie nicodata recuperata

  • Cine poate sa l mai inteleaga pe VVP?El nu a fost niciodata consecvent in ceea ce a spus.Asa ca nu stim daca a renuntat la sefia PSD pentru a si creste copiii si pentru ca a obosit facand liste pentru parlamentare.Si apoi el stie cel mai bine de ce e in stare prietenul lui Dragnea cel plin de energie.Insa adevarul este oricum altul.Astia din PSDchiar ne considera niste prosti care credem tot ce spun ei .Mai tineti minte ce prieteni de nedespartit erau VVP cu Antonescu?Si s a ales praful.In politica nu exista prietenii iar cele care au fost s au sfarsit prost.Si totusi cineva l a sfatuit pe VVP sa plece de la conducerea PSD.O fii bine, o fii rau? Ca e mincinos VVP stie toata lumea dar minte are ca sa nu si sape singur groapa.In orice caz daca nu era Antonescu cu PNL nu mai vorbeam azi de PSD .

  • pe zi ce trece aflam lucruri noi,cel care a obosit de fapt lasa si o mare datorie partidului pe care l-a pastorit timp de 5 ani,si de ce ar fi michimaosul raspunzator pt. banii papati!

  • I s-a transmis clar ca nu mai e dorit. Adversarii nemultumiti au gasit cel mai bun prilej de a-l ataca si nu au ezitat. Decat sa fie matrasit, a preferat sa plece singur. Ramane inca premier pentru ca e vacanta parlamentara. Sa vedem daca-l va prinde sfarsitul lunii septembrie la Palatul Victoria …

  • Bunicuta bolsevica a iesit la atac ! Nu imi amintesc cine a fost ultimul politruc care sa va fi atacat cu atita virulenta si atit de categoric . Un mediocru al ceausismului ( daca Ceausescu l-ar fi considerat ,,de calitate” l-ar fi tinut in prejma , nu doar sa-i aduca inapoi cerculetele) face legea in partidul emanatiei noii democratii !

  • Noaptea cutitelor lungi ! A inceput macelul ! Continuati, va rog !

  • daca-am avea armata, ar trebui sa mitralieze spurcatii usl total 7.4 mil de puroaie si sa ne luam dracu tara aia inapoi. ghinion, nu mai avem nici armata, nici tara sub pamint – subsol golit de Petrom intru beneficiul austriei, nici tara pe pamint- padurile exterminate intru beneficiul austriei, nici tara in buzunare- bancile scurg sertarele intru beneficiul austriei… mm cam multe in beneficiul austriei…

  • S-a trezit eleganta in Ponta. Se retrage in familie si poate, azi-mîine auzim ca se retrage si din PM ca sa își scrie memoriile si sa facă o școala politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *