Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de duminică, 28 decembrie 2014

Jandarmul din Saint-Tropez va contribui masiv la Bugetul Primăriei din Saint-Tropez

De ce se duc ciocoii lumii la Saint-Tropez?
Unii ca să-și etaleze țoalele scumpe, yahturile de lux și ibovnicele de scos în priveală.
Alți ca să se poată vorbi despre vacanța lor de vis în publicațiile și emisiunile mondene.
Noi însă, care n-avem țoale scumpe, nici yahturi și nici ibovnice doar de arătat, ne-am dus la Saint Tropez, pentru că-l știam din filmul Jandarmul de la Saint -Tropez.

Tot din film știam Jandarmeria, clădirea din care da buzna afară, în căutare de nudiști, Cruchot.
Explicabil de ce, ajuns la Saint Tropez, după ce-am aruncat o privire de Deșertăciunea deșertăciunilor yahturilor de lux de la cheul Jean Jaures, yahturi la care cască gura, jinduind, toți cei veniți la Saint Tropez în excursie cu grupul, m-am grăbit în căutarea Jandarmeriei din film.

Omul cît vizitează învață.
Dînd curs acestei învățături, am aflat la fața locului ( după ce m-am dus ca prostul la Jandarmeria arătată de un indicator) că Jandarmeria din Saint Tropez nu e totuna cu Jandarmeria din film. Jandarmeria s-a mutat într-o altă clădire.

Fără Louis de Funes, desigur.
Jandarmeria din film se află în Place Blanqui.
Nu e greu de găsit, dacă te iei după rîurile de turiști care curg într-acolo.
Pînă nu demult, turiștii se puteau trage în poză chiar în ușa Jandarmeriei din film.
Acum e imposibil.
Așa cum se vede din fotografiile care însoțesc aceste rînduri, clădirea e înconjurată de schele.

Jandarmeria din film va deveni Muzeul Jandarmeriei și al filmului din Saint – Tropez, sau mai bine zis, al Saint -Tropez ca loc în care s-au turnat numeroase filme.

Muzeul – potrivit inscripțiilor care înconjoară acum clădirea – va avea două teme mari și late:

  1. Istoria corpului de jandarmi din Saint -Tropez.
  2. Mit și realitate în Saint – Tropez-ul din filmele turnate aici.

Cum s-a ajuns la această inițiativă din 2013 a primăriei din Saint-Tropez?
Răspunde textul de pe unul dintre panouri:
Interesul pe care-l suscită vechea Jandarmerie din Saint -Tropez este legat incontestabil de renumele internațional al filmelor din seria Jandarmului”.

De fire bănuitor, pricep de aici că primăria din Saint – Tropez s-a gîndit la o afacere pe cinste.
Toți cei care băteau drumul pînă aici ca să vadă Jandarmeria din film căscau gura la ea și o pozau fără să lase nici un ban primăriei din Saint -Tropez.

Cînd va fi gata Muzeul, în 2015, după de se vor uita la clădire și o vor trage în poză, turiștii se vor grăbi să intre în Muzeu. Aici vor lăsa bani nu numai pe biletul de intrare- vreo 10 euro, sunt sigur-, dar și pe prostioarele numite suveniruri: pixuri cu Jandarmul, poze și fotografii cu Louis de Funes, tirbușoane cu Nicole, fata lui Cruchot (goală, desigur).
Și uite așa, Jandarmul din Saint –Tropez va contribui masiv la Bugetul Primăriei din Saint- Tropez.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 28 decembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *