După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Lui Gabriel Oprea i se oferă șansa să se culce cu funcția de premier plin, dar el nu vrea și nu vrea, deoarece funcția de premier e nevasta prietenului său, Victor Ponta

Duminică, 28 iunie 2015, de la 21.30 la 23, Cătălin Striblea îl are ca invitat la B1 Tv pe Gabriel Oprea.
Ca și în cazul emisiunilor anterioare de acest gen – cu Traian Băsescu, cu Victor Ponta, cu Elena Udrea, cu Călin Popescu Tăriceanu, cu Sebastian Ghiță – voi fi prezent în studio în ipostaza de secund al lui Cătălin Striblea.

După cum m-am mai confesat cititorilor mei de pe cristoiublog.ro, beneficiez de marele avantaj de a nu avea contract de colaborare cu nici o televiziune. Dacă mai există ținere de minte în țara asta, poate că unii își amintesc de curmarea bruscă a colaborării mele cu TVR în urma intrigilor lui Victor Ponta. Uitîndu-mă acum în urmă, la acel moment rușinos din viața lui Stelian Tănase (n-a catadicsit să mă sune și să-mi zică el că se va întrerupe colaborarea, deși ne știam bine), mai că-mi vine să rîd.
Lui Stelian Tănase nu i-a fost de nici un folos concesia făcută lui Victor Ponta, deoarece tot a încercat să-l dea afară în ultimul timp, iar Victor Ponta a ajuns atît de rău că m-am văzut obligat să-i sar în ajutor.

Absența unui contract de colaborare mă păgubește serios financiar, față de alți confrați eu avînd năravul păgubos de a mă lua la harță cu atotputernici postdecembriști cînd aceștia erau în culmea puterii lor, și a fi de treabă cu ei, cînd, căzuți, îi fluiera toată lumea.

În același timp, absența unui contract îmi dă libertatea de a merge la o emisiune a unei televiziuni de știri, numai dacă vreau, avantaj de neprețuit azi, cînd presa, devenită propagandă, a abandonat condeiul pentru limba dulce sau pentru ciomagul noduros.

De ce merg la interviul lui Gabriel Oprea?
O întrebare cu atît mai potrivită cu cît Generalul a făcut practic turul televiziunilor din România, într-o campanie mediatică unică în postdecembrism prin uluitorul salt de la low profile la starletă mediatică.
Vreau să dibui ce vrea cu adevărat Gabriel Oprea în acest moment care pare a-i fi surîzător în planul puterii.
La toate interviurile de pînă acum, Gabriel Oprea a reafirmat cu înverșunare că nu i-ar lua în veci locul lui Victor Ponta la șefia Guvernului întrucît Victor Ponta îi e prieten.

Eu, care știu din istorie că nevoia de putere nu ține cont nu numai de prietenie, dar și de rudenia de sînge, de cîte ori l-am auzit pe Gabriel Oprea în ultimul timp invocînd amiciția cu Victor Ponta, mi-am amintit de un cîntec de muzică ușoară de pe vremuri, varianta românească a unui cîntec franțuzesc, Soția prietenului meu:
„pe tine nu te pot iubi
oricat mi-ar cere inima
nu te primesc in viata mea,
pentru ca eu nu pot uita
ca tu esti si ramai mereu
sotia prietenului meu (..)

stiu pentru ce tresari de dor
cand ne-ntalnim intamplator
si stiu de ce-mi zambesti mereu
am inteles, dar nu te-ascult
ramai ce esti, nimic mai mult:
sotia prietenului meu
nimic maï mult…”

Din cîte înțeleg eu, absolutamente lipsit de romantism, el moare să se culce cu ea, nici ea nu s-ar da înapoi, dar el refuză asta cu fermitate, deoarece ea e nevasta prietenului lui!
Scîrț, Marghioalo! vorba lui Tanti Lina de la Butic, de aia nu mai putea el, că respectiva era nevasta prietenului lui.
Așa și Gabriel Oprea.
I se oferă șansa să se culce cu funcția de premier plin, dar el nu vrea și nu vrea, deoarece funcția de premier e nevasta prietenului său, Victor Ponta.

Mai mult ca în alte cazuri, aș avea nevoie de ajutorul dvs, al cititorilor, pentru a-i pune lui Gabriel Oprea, în emisiune, întrebări din care să poată fi stoarsă o știre.
Aștept întrebările dvs.
Vă rog, în același timp, să-i puneți lui Gabriel Oprea întrebări gazetărești, dănd curs curiozității profesionale, și nu întrebări tendențioase, cum se întîmplă în presa noastră, care dezvăluie nu curiozitatea, ci stări de spirit gen Huo! sau gen Ura!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Lui Gabriel Oprea i se oferă șansa să se culce cu funcția de premier plin, dar el nu vrea și nu vrea, deoarece funcția de premier e nevasta prietenului său, Victor Ponta”

 • Dacă Oprea trădează, nimeni nu-l mai ia pe Gheneral în vreo alianță. Își joacă ultima carte

 • Dacă Oprea trădează, nimeni nu-l mai ia pe Gheneral în vreo alianță. Își joacă ultima carte

 • Domnule Cristoiu, cand se pune o intrebare…degeaba se pune asa in doru lelii fara nici o cercetare/analiza prealabila. Ca respondentul poate sa minta sau sa dribleze raspunsul…si ati pus intrebarea exact degeaba. Legat de relatia cu Miron Cosma sunt o gramada de poze si filmari in care Oprea ii cara efectiv geanta. Ce campionat de tenis cu picioru? Suntem chiar prosti cu totii? Ii cara echipamentul de sport in servieta? Averea cum a facut-o mai exact? Intelegem ca sotia lui are nu stiu cate imobile din care scoate anual cateva zeci de mii de euro din chirii. Foarte tare, dar cum mai exact s-a pricopsit cu ele? Punctual…ca oricum ceva mai interesant nu aveti ce vorbi. Sa ne spuna domnul cum a ajuns de la zero lei la sute de mii de euro. Mai departe ar fi interesant sa stim si ce il recomanda sa fie atat de serios in intentii, altceva decat posturile in care a fost numit. Ce a facut el in viata mai exact, dar pe cont propriu nu in functii numite politic.

 • Succes la emisiune, abia astept sa vad dezbaterea !!!

 • Ce prieten! Va amintiti cum il caracteriza cand a facut alianta cu pdl? Era cel mai mare ticalos, mie jena sa repodruc

 • Doar ca dl.Oprea nu ne va spune nimic.Ca de obicei. In plus, ii cam spunem pas domnului Striblea si postului B1! Prea sunt grijulii cu fugarul! Sila!

 • Întrebațil daca este sigur cand a zis k nu este premier decât pana se întoarce Victor Ponta ??? Si a2a întrebare : cum de a facut o avere atât de mare? Din ce?

 • o intrebare si un raspuns simplu da sau nu circula pe net este adevarat sau nu este http://www.historia.ro/redactia

 • Punem prinsoare ca Gabitu Oprea va avea ca lozinca unica interesul national ? Vocabularul lui de tan’ major nu s-a imbogatit cu cuvinte sau idei noi !

 • Sa ne prezinte „evolutia”sa din 1990 pana azi din toate punctele de vedere.Mai ales cum a ajuns general cu atatea stele.Pentru ce merite?Pe care „camp de lupta” sau pentru ce „fapte de vitejie”in timp de pace.Sa faca asta fara sa-si mai dea ochii peste cap si sa se stambe,deci sa spuna …doar adevarul.Se va putea ?

 • Maestre, iti spun eu 100% ce NU il veti intreba nici unul , nici Cătălin Striblea, nici dumneata
  1 De ce a demisionat din armata
  2 Ce a cautat sa slujeasca ANI de zile langa Miron Cozma dupa ce a demisionat din Armata
  3 Ce mistere ascunde averea IMENSA
  Dar ca sa folosesc un termen care va place mult, de la Elena Udrea citire, sunteti prea cacaciosi ca sa-l intrebati pe Oprea asa ceva
  PS
  Pariez ca acest comentariu va disparea rapid 🙂

 • Maestre, nevasta primului ministru este fiica ”interesului national”!! Acum lasand gluma la o parte, va rog sa-l intrebati: in eventualitatea in care Ponta intarzie (sper) revenirea la guvern si PSD paraseste coalitia de guvernare, d-l Oprea ia in calcul o alianta cu PNL pe termen lung,sau UNPR va candida in 2016 la alegerile parlamentare,singur, pe liste proprii ?

 • Pentru că tot invocă mereu gradul de general, vă rog să-l întrebați care ținută îi place cel mai mult, aia cu grade de general cu patru stele de la armată, aia de chestor cu patru stele ca la MAI sau aia de general de justiție militară pe care i s-a aplicat prima stea ?

 • Va rog intrebati-l cum se impaca interesul national cu sustinerea unui premier cercetat penal? Este acest lucru un factor favorizant pt sustinerea interesului national.?