Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Mareșalul Ion Antonescu despre cum am mers noi în al doilea Război mondial cu boii!

S-a discutat în ultima vreme mult despre înzestrarea Armatei. E una dintre discuțiile care definesc spațiul nostru public din zorii României moderne. De fiecare dată un nou Război ne-a prins pe picior greșit în materie de dotarea Armatei și de fiecare dată s-a vorbit – și ca o concluzie trasă după constarea slăbiciunilor – de necesitatea de a face ceva urgent în această privință.
Și iar venea un Război și iar constatam.
Degeaba.

După dezastrul Primului Război Mondial provocat și de proasta înzestrare a Armatei ( anii de neutralitate au fost ani ai afacerilor cu ambele tabere), se credea că un alt Război nu ne va mai prinde nepregătiți.
Aiurea!
A venit al doilea Război mondial.
Iată ce spunea Mareșalul Ion Antonescu în ședința Consiliului de miniștri din 9 septembrie 1941:

„Războiul a scos în evidenţă lipsuri mari. Cu toate eforturile pe care le-au făcut predecesorii mei şi cu toate sforţările mele, timpul a fost foarte scurt şi chiar comenzile făcute n-au dat rezultate, pentru că n-au putut fi livrate toate materialele. Nu putem apăra ţara cu o Armată care nu este dotată din toate punctele de vedere, ca să poată avea şansa cîştigării războiului.

Unităţile de prima linie merg cu motoare, iar coloanele de aprovizionare din urmă vin cu boii. Or, nu se poate merge cu boii la război: şi dv. ştiţi că avem şi astăzi unele coloane care merg cu boii. Şi atunci, toate avantajele pe care le aduc motoarele se reduc la posibilităţile de transport ale boilor. Cheltuim bani cu tancuri, cu autocamioane, pentru ca pe front coloanele de aprovizionare să fie trase de boi. Pînă cînd nu motorizăm toată Armata, nu putem trage beneficii de pe urma motorizării pe care am făcut-o pînă acum, pentru că capetele coloanelor nu pot fi urmate cu aceeaşi viteză de cei din urmă.

Ţara trebuie să facă sacrificii pentru Armată. Lucrul acesta trebuie spus, sub o formă sau alta. Dacă ţara nu înţelege, cei care au răspunderea viitorului ţării trebuie să recurgă la măsuri adecvate. Astăzi sîntem nevoiţi să sacrificăm oameni mai mulţi decît ar fi fost normal, pentru că n-am fost în stare să scoatem la timp bani pentru înzestrarea Armatei. O Armată, cu cît are mai multe mijloace motorizate, cu atît face sacrificii mai reduse de sînge. Rezultatul se vede în fiecare zi pe front, din luptele pe care le dau germanii, alături de noi. Pentru o operaţie în care cad de la noi zece oameni, la germani se pierde un singur om. Şi domnii care sînt vinovaţi de această situaţie stau la aer curat, pe înălţimi de munte şi la moşii, ca să roadă ce au strîns. Nu poate nimeni să-i tragă la răspundere, pentru că sînt ascunşi peste tot. Nici nu e momentul s-o fac şi nici nu vreau să-mi pierd timpul acum cu astfel de măsuri. Totuşi, avînd răspunderea viitorului şi făcînd experienţa războiului, am datoria să nu las succesorilor mei aceeaşi situaţie, pe care mi-au lăsat-o mie predecesorii.

Aceasta este o problemă destul de serioasă, pe care ţineam s-o pun în faţa Consiliului, pentru că, trăind zilnic pe cîmpul de luptă, am putut să-mi dau seama de greutăţile imense, de pierderile pe care le avem şi de cheltuielile mari pe care trebuie să le facem pentru războiul acesta, din cauza neprevederii noastre şi din pricina dezarmoniei mijloacelor de luptă.

Faptul acesta ne provoacă şi mari cheltuieli, domnilor. Dacă am fi avut mijloace moderne de luptă, am fi ajuns la Odessa într-o săptămînă. Megînd încet, am dat inamicului răgaz să se organizeze. Şi acum, trebuie să întrebuinţăm mai mult armamentul, să cheltuim mult mai multe muniţii şi să uzăm mereu motoarele avioanelor, şi la toate acestea se adaugă şi sacrificii enorme de sînge.

Deci, iată pagubele războiului, datorate unei concepţii greşite, care a durat 20 de ani de zile, în ceea ce priveşte organizarea şi înzestrarea Armatei.”

Aceasta este realitatea tragică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Mareșalul Ion Antonescu despre cum am mers noi în al doilea Război mondial cu boii!”

 • Iată un comentariu excelent.

  Picior de Lemn
  ”…ca să poată avea şansa cîştigării războiului”, zice Antonescu. Dar a existat vreodată șansa asta, indiferent de înzestrarea armatei?
  Generalii germani calculaseră de la început că nu pot învinge URSS dacă războiul durează mai mult de 3 luni. Și în septembrie 1941 cele trei luni erau pe terminate. Păcat că nu-i spuseseră chestia asta și marelui nostru mareșal (autoînaintat în grad).
  După încă trei luni SUA intrau în război cu Germania (și cu România). Orice urmă de iluzie se spulbera… dar nu și pentru strategul Moș Teacă, eroul tragic al Neamului. Nu, el își dăduse cuvântul de ostaș lui Hitler, așa că țara putea să se ducă dracului. Și s-a dus. La asta românii se pricep dintotdeauna foarte bine.

 • Petre Ionescu. Așa tânăr și atât de senil, bre?
  1. Bagă-ți bre, Net!. Ai ofertă de la GiGi, moca. De pe Net vei afla că una e Amon și cu totul alta e Mamona.
  2. Senilule, Cernat a semnalat eroarea „CEA”, dar nu scria despre mine. Ai creierii muci!?
  3. Dacă nu poți citi un text mai lung, nu te pronunța. Cufureli scrii tu, și alea cu copy paste după excrementări personale mai vechi, pe care nici măcar nu le poți memora, senilule.
  De fapt numai cufureli, excrementări produci, injuri și scuipi in stânga și in dreapta, te știu toți de frică sau le este silă să te bage in seamă și tac.
  4. Te-ai tâmpit de tot, de ascunzi după Cernat care iși bate joc de tine când vrea. Astfel, 2017-1949 nu face 75 așa cum te invață Cernat. Tocmai il lăudasem p-ăsta că a invățat matematica de gimnaziu.

 • Daca armia romana a plecat atunci la razboi cu boii, aflati ca si-a pastrat traditiile in materie de conducere…

  • Banuiesc ca am aflat „secretul” taliei Lulutei; inghitirea in locuinte conspirative a porcului Teldrum sub protectia informativa a secretelor servicii de diverse diversiuni.

 • Sefu’, Cred ca degeaba va laudati cu timpul ala petrecut la Biblioteca Academiei, daca sunteti in stare doar de asemenea penibilitati…

 • @axon
  Imi place interventia ta , documentata si out of the box

 • Si acum, o surpriză !
  Foarte puțină lume știe că USA a ajutat in Războiul al doilea mondial mai mult armata germană adversară decât armata rusă cu care era aliată.
  Da, ajutorul material al USA către Rusia a fost important. Si propandistic, moral, americanii au ajutat, făceau filme cu eroi ruși care erau foarte viteji, nu ?
  Numai că, ajutorul USA către firmele celebre germane a fost și mai consistent si inainte si in timpul războiului. De fapt, nici n-ar fi existat Germania nazistă fără ajutorul material american pentru corporatiile germane. In spatele celebrelor corporatii germane erau BANII americani. Asa a ajuns Germania lui Hitler repede mare si tare, prea repede a depăsit invingătoarea ei recentă, Franta.

 • Cu boii in Război ?
  E foarte bine. Germania a intrat in Rusia sovietică cu cea mai mecanizată armată din lume, si foarte numeroasă, peste 4,5 milioane de soldați (cu sateliții săi).
  Si ce a câstigat ?….După o retragere strategică a Rusiei care, ca de obicei a lasat Ucraina sub ocupatie, a urmat dezastrul pentru Germania. Locul dezastrului este Stalingradul, e lânga granita cu Ucraina. La 6 august 1945, data invaziei anglo-americane din Normandia, armata rusă era complet refăcută, complet echipată, avea pe frontul de la nord la sud tot 4,5 milioane de soldati ruși.

 • Alte crime in numele CRUCII

  Desi era la curent cu intrarea armatei germane in Polonia, papa Pius XI, un nazist mai blând ca alti papi, a REFUZAT să ia atitudine in favoarea agresatei țări Polonia, deși aceasta era locuită de 35 de milioane de catolici. Ambasadorul Poloniei l-a rugat in genunchi să condamne atacul Germaniei ca fiind agresiune. Individu a actionat in numele CRUCII. Stia că scopul final al lui Hitler era intrarea in Rusia sovietică. Pe care spera să o reevanghelizeze el , Papa, catolicește. De unde știa ?…Păi a citit și el Mein Kampf sau i s-a făcut un rezumat, nu?
  Vorba e că NU l-a interesat soarta a 35 de milioane de polonezi. A fost mai presus CRUCEA.

 • Alte crime făcute sub simbolul CRUCII
  Arhiepiscolul Stepinac, de care am vorbit mai sus, a fost condamnat după război ca Criminal de război condamnare bfirească pt. un asa criminal. Si executat. Până aici nimic anormal.
  Numai că, tot sub semnul CRUCII, peste ani, el este beatificat de un alt Papă, la fel de nazist ca și Pius XII, un fost nunțiu papal la Berlin- se numea Eugenio Pacelli, indoctrinat nazist.
  Numele noului nazist este Papa Ioan Paul II. Ăsta nu s-a dat inapoi să finanțeze sindicatul Solidaritatea – Walesa cu banii Mafiei, pentru a nu sta la negocieri cu guvernul comunist al Poloniei…Totul pentru victoria CRUCII de data asta contra comunismului. Intre timp, mare Santier naval Gdansk nu mai este, a dispărut in numele CRUCII.

 • Alte crime făcute sub simbolul CRUCII

  Papa Pius XII a organizat culoarul de fugă de răspundere a Criminalilor de război nazisti sau fascisti croați. Cu banii murdari ai Papei pe acest culoar au fost făcuți scăpați către America de Sud in special nenumărați criminali de război.

 • Apropo de Cruciade, de războaie sfinte…..Un genocid mai puțin cunoscut, manoperă a Creștinismului. Cum au ucis creștinii catolici la indemnul Papei Pius XII peste 500.000 de oameni pașnici și nevinovați in numele CRUCII.
  Pe 6 aprilie 1941 Adolf Hitler decide să invadeze Iugoslavia. Gruparea anti-slavă formată din fasciștii croați denumiți Ustași, condusă de Ante Pavelic declară independența sub umbrela lui Hitler dar și a Papei Pius XII. Pavelic este proclamat Poglavnik, adică fuhrer, in croată, la sugestia arhiepiscopului de Zagreb. Mentorul lui Pavelic este Arhiepiscopul de Zagreb, Alojzije Stepinac, iar prin acesta, insuși Papa Pius XII ( Eugenio Pacelli). Papa Pius XII il primește pe Poglavnic la Vatican și este la curent cu TOATE acțiunile criminale ale acestuia. Agenții profesioniști al Vaticanului il informează pe Pius XII despre toate crimele și masacrele ce vor urma. Poglavnik Pavelic și ustașii sunt desemnați de Papă ca “marea avangardă a Creștinismului”…..toate masacrele ce vor urma sunt in numele Creștinismului…Cum ziceam, Pius XII si Arhiepiscopul Stepinac sunt mentorii lui Pavelic, ei il indrumă in formarea unei puternice enclave catolice in Balcani, pentru acest scop Pavelic poate folosi orice mijloace . Având in spate pe Hitler și pe Pius XII ustașii au calea deschisă spre genocid. Intre 1941 și 1945 aproape 487.000 de sârbi ortodocși și 27.000 de țigani sunt asasinați. Jumătate din evreii iugoslavi sunt uciși in camerele de gazare, restul sunt băgați in lagăre de concentrare.. Crimele sunt opera uștașilor dar și a călugărilor franciscani. Bande de călugări franciscani cu mitraliere colindă satele și ucid cu miile, ortodocsi, comuniști, țigani, evrei.. Locuitori din multe sate sunt adunați, puși să sape gropi și apoi sunt ingropați de vii. In alte sate franciscanii decapitează femei și copii sau ii jupoaie inainte de a le da foc. După infăptuirea acestor asassinate in masă, Pius XII primeste un grup de tineri ustași pe care ii felicită și-i denumește “salvatorii creștinătății”.
  Toate aceste abominabile masacre au fost făcute cu știința lui Pius XII și in beneficiul Creștinismului. Agenții Vaticanului l-au informat in mod profesionist pe Papă despre toate masacrele. Curia romană din jurul lui Pius XII a aprobat tacit masacrele, luându-le ca un promițător inceput in lupta cu bolșevismul.
  Toate cele de mai sus se pot citi in lucrări scrise de John Cornwell și Jonathan Steinberg, după ce au studiat inclusiv arhiva Vaticanului, unde au găsit notele informative trimise de agenții Sfintei Alianțe, serviciul de informații papal.

  • Axoane

   Calmeaza-te, baete, exista lucruri mult mai rele decat cea facut crestinismul acu 1000 de ani. Lumea de azi e condusa cu jeguri ateiste iar tu traiesti azi, daca nu cumva esti o fantoma de-a lu frankenstein 😉

   • Evenimentele descrise de mine sunt vechi de 70 de ani, nu de 2000 de ani. Știu că mulți le-ar vrea ascunse sub preș.. D-aia le și scot eu la lumină.

   • Într-adevăr, există lucruri mult mai rele, de ex. CEA făcut cretinismul din tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *