Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze sîmbătă seara, pentru că tot va demisiona pînă la urmă: Marele Plan al Binomului Klaus Iohannis – Sistem e clar: Guvernul PSD al Meu!

Sîmbătă seara, într-unul dintre cele mai penibile momente ale Istoriei postdecembriste, premierul Sorin Grindeanu a anunțat decizia de abrogarea a Ordonanței de urgență.
Penibil nu numai prin prestație, dar și prin invocarea neghiobiei lui Liviu Dragnea cu Nu vrem să rupem țara! de parcă țara n-ar fi deja ruptă de Binomul Klaus Iohannis – Sistem!

De ce s-a mai angajat Guvernul în aventura numită emiterea unei Ordonanțe pe șest și la miez de noapte, dacă tot a cedat pînă la urmă – iată una dintre enigmele postdecembriste. Promit că în numărul de duminică spre luni voi dezvălui ipoteza mea, bazată pe ce i s-a întîmplat lui Victor Pont după primul tur de scrutin al prezidențialelor din 2014, cînd ofițerii acoperiți din anturaj l-au sfătuit să nu cedeze în chestiunea deschiderii de noi secții de votare în străinătate, deși neghiob să fi fost și tot ai fi sesizat Scenariul Diversionist.

În cazul de față premierul Sorin Grindeanu trebuia să-și anunțe demisia.
Așa face un bărbat politic în clipa în care viața îl obligă să cedeze la ceva la care s-a angajat, cum e Ordonanța de urgență.
Acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze.
S-ar fi văzut că PSD nu cedează cînd e vorba de o decizie importantă precum Modificarea Codurilor Penale.
Al doilea motiv ar consta în adevărul că oricum soarta Guvernului Sorin Grindeanu e pecetluită.
Sorin Grindeanu tot va pleca pînă la urmă.
Dar va pleca cu un picior în fund.
Dat de Binomul Klaus Iohannis – Sistem!

Să mă explic.
Credincios angajamentului meu de a rămîne, ca Istoric al clipei, simplu cronicar al Războiului civil politic din aceste zile, fie şi pentru că am demult vîrsta rămînerii la vatră (culmea, pe mine nu m-a făcut Gabriel Oprea, ca pe Codruţa Kovesi, colonel prin publicarea în Monitorul Oficial) în numărul anterior al cristoiublog.ro am încercat să dibuiesc scopul uriaşei operaţiuni declanşate Binomul Klaus Iohannis – Sistem. Cum ştiu, din istorie, dar şi din trăire directă, că o asemenea presiune pusă pe un Guvern – manifestaţii de stradă, manipularea reţelelor sociale de Divizia IT a SRI, cea mai puternică din România, lansarea de zvonuri diversioniste (o senatoare PSD care şi-a dat demisia din Parlament pentru o funcţie în administraţia locală apare în Divizia Presa ca protestînd faţă de Guvern), reactivarea ofițerilor acoperiți ai Serviciilor din Guvern şi din Parlamentul European (unul e SRI, celălalt SIE), scandalul de tip PRM întreţinut de oamenii lui Nicuşor Dan, reactivarea agentului în adormire Augustin Lazăr, fost procuror comunist, care trimitea țărani la închisoare, pentru că furaseră un știulete! în timp ce Codruţa Kovesi a fost trecută în plan secund, şi multe altele presupune un prea mare efort mai ales financiar ca să credem că vizează doar abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.

În treacăt, pentru că nu-mi propusesem asta, scrisesem pe cristoiublog.ro anterior:

„Klaus Iohannis și Sistemul pariază pe o mișcare în PSD care să ducă la debarcarea lui Liviu Dragnea și punerea unui Guvern PSD- ALDE marionetă a Cotrocenilor. E de preferat pentru Rața mecanică unui Guvern minoritar al Dreptei.(…)

Fantezia care bîntuie căpuşorul Ralucăi Turcan – un Guvern minoritar – PNL, USR, UDMR, PMP – nu cred că-l încîntă pe Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are nevoie de un Guvern PSD marionetă. Ce să facă el cu un Guvern minoritar, de al cărui dezastru să fie responsabil?”

Textul a fost preluat de Evenimentul zilei. Spre surprinderea mea, Dan Andronic i-a pus un titlu diferit de cel dat de mine.
Pe cristoiublog.ro, titlul era:
Victor Ciorbea s-a executat! S-a găsit soluţia pentru încetarea Războiului civil.
Pe Evz.ro el suna astfel:
Urmează ruperea PSD şi debarcarea lui Dragnea, adevărata miză a lui Iohannis şi a Sistemului.

Dan Andronic e unul dintre cei mai buni absolvenţi ai Şcolii Evz de pe vremuri.
Fiind mai tînăr, dă uneori titluri mai inspirate decît cele date de mine, mai bătrîn şi mai ostenit după 26 de ani de scris zilnic.
Sînt însă şi cazuri cînd Dan Andronic, mult mai bine informat decît mine (e director de gazetă, nu pensionar !) dă titluri şi pentru că ştie ceva în plus decît miros eu.
În cazul de faţă, preluarea unui lucru spus în treacăt de mine şi accentuarea lui prin titlu m-au făcut să cred că Dan Andronic are informaţii în plus decît mine despre ce urmăreşte Operaţiunea Binomului Klaus Iohannis – Sistem.

L-am găsit cu greu la telefon.
Am crezut că e pe la vreo televiziune.
– Nu mă duc! mi-a răspuns, ce dracu’ să comentez?
Au ieşit oamenii în stradă!
Am fost de acord cu el. Şi eu – am zis – aştept încheierea Războiului pentru a mai discuta şi altceva decît despre demonstraţii.
Un lucru asemănător mi-a zis şi Victor Ciutacu.
Că ar vrea să abordeze şi alte subiecte, dar nu poate.
La întrebarea mea, Dan Andronic m-a trimis la Facebook-ul său.
După convorbire, am citit postarea:

„Ion Cristoiu mi-a luat-o înainte: Iohannis mizează pe ruperea PSD / debarcarea lui Dragnea! Informaţia asta o aveam de vreo două zile, iar demisiile şi vocile critice din PSD şi Guvern mi-au confirmat-o. Din nou, Serviciile îşi arată muşchii, de data asta sacrificînd, la vedere, resurse umane importante. Deci se joacă: Totul sau Nimic! Citiţi-l pe Cristoiu şi o să vedeţi ce înseamnă un analist care nu-i trompetă!”

Despre asta mi-a spus şi la telefon.
Planul e prăbuşirea Guvernului şi formarea unui Guvern condus de un tehnocrat şi sprijinit de PNL, USR, PMR, UDMR – şi de ce nu? un Grup rupt din PSD.
E o ipoteză.

Eu însă nu cred în acest plan.
Cred că Operaţiunea nu vizează doar Abrogarea Ordonanţelor.
Trebuie să te numeşti Liviu Dragnea ca să crezi că după victoria asta, obţinută atît de uşor, Sistemul se va resemna.
Strada va cere demisia Guvernului.
Eu cred însă că Planul e altul.

Aşa cum am scris pe cristoiublog.ro, nu-l văd pe Klaus Iohannis dorindu-şi un Guvern de Dreapta:

  1. Ar însemna să poarte responsabilitatea pentru administrarea Ţării.
    S-a fript cu Guvernul Dacian Cioloş.
  2. Ar însemna să nu mai fie Liderul Opoziţiei.

Planul – aşa cum îl presupun eu – constă mai întîi în debarcarea lui Liviu Dragnea.
Uşor de văzut că Strada, Divizia Presă s-au concentrat pe Liviu Dragnea.
PSD-iştii sînt consideraţi cinstiţi de ofiţerii acoperiţi din presă, conduşi de Dezbrăcata de la SRI.
Liviu Dragnea e Diavolul.
O dată debarcat Liviu Dragnea, se creează premisele căderii Guvernului şi investirii unui Guvern PSD cu un premier marionetă al Cotrocenilor, deoarece va fi un ofiţer acoperit.
Sub pretextul Pacificării Ţării (susţine asta şi Liviu Dragnea), noul premier, poate şi noul şef al PSD, va susţine nevoia unei consultări cu preşedintele.
Şi astfel Klaus Iohannis va avea un Guvern PSD al Meu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze sîmbătă seara, pentru că tot va demisiona pînă la urmă: Marele Plan al Binomului Klaus Iohannis – Sistem e clar: Guvernul PSD al Meu!”

  • Maestre, tinand cont ca sunteti mai mult decat un istoric al clipei, spuneti-ne cine a castigat dupa fiecare revolutie, razboi, de-alungul istoriei cunoscute a lumii.
    Eu cred ca tot timpul au castigat unii bani foarte multi dupa incheierea lor. Asta e cheia revolutiilor si razboaielor si acestei revolutii civice, cine castiga cei mai multi bani dupa ce se termina, aceia au si declansat-o si intretinut-o.
    Dupa revolutia din 89 vechea securitate a castigat cei mai multi bani punand mana si impartind imediat toate activele economice ale tarii, adica bani multi, foarte multi. Luati firmele infiintate imediat dupa revolutie, adica anul 1990 si o sa ramaneti uimiti cand o sa constatati ca ele au fost cele ale responsabililor securitatii pe fiecare ramura economica si ei au pus mana pe acele ramuri economice(Catarama mobila, Patriciu petrol, Voiculescu raspundea de banii de afara, etc.)
    Mai sunt multi bani de castigat din tarisoara asta, pe asta se bat, fiecare folosindu-se de armele care le au.
    Deci cine o sa castige cei mai multi bani dupa terminarea revolutiei civice de acum? Cand vom vedea cine fac cei mai multi bani atunci vom stii ca ei au declansat-o.
    Poate isi da cineva seama de pe acum, daca are o idee sa o spuna.

  • Guvernul trece, corupţia rămâne, indiferent al cui e următorul. Permanentizarea luptei anticorupţie presupune a şti care este Emanaţia acestei Revoluţii civice. Importantă e acum o demonstraţie de Solidaritate civică şi politică. Nu e timp de amendamente. Inimaginabil până la răpirea Crimeii, România e azi mai europeană decât grupul de la Vişegrad! Noua Proclamaţie de la Timişoara, lansată aseară din balconul sacru al Operei, trebuie adoptată la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Iaşi, Braşov, Târgu Mureş, Craiova, Alexandria şi în toate celelalte oraşe care au făcut Revoluţia noastră de Catifea din Februarie 2017.

  • Culmea bugetării măsurilor revoluţionare: să asiguri de la buget transportul gratuit al studenţilor pe CFR, ca să garanteze sosirea din toată ţara la demonstraţiile din capitală, taman împotriva guvernului donator, supradotat cu mâncărime în… semn de recunoştinţă. 😳

  • PSD-ul iar s-a fraierit. Pai ei renunta la oug, iar binomul nu va renunta la „anchetarea” oug. As vrut sa nu o abroge/proroge. Cat mai putea sa o tina si strada asta de carton?

  • Si inca ceva. Tot timpul in timpul unui razboi sa te intrebi cine castiga cel mai mult din el?

    • ROMANIA CONDUSA CA O CORPORATIE,CONDUSA DE ROMANI CU SCHELETE,CONTURI GRASE IN BANCI DIN STRAINATATE,DNA ASIGURA ALATURI DE ALTII SRI,SIE etc, IMPLEMENTAREA,SUPERVIZAREA,CORECTAREA DERAPAJELOR PRIN DOSARE PENALE,CATUSE,CONDAMNARI USOARE PENTRU GAINARII,FAPTELE CARE INCLUD SUME FABULOASE MILIARDE DE EURO BINE ASCUNSE, DATE PE LUCRURI DE GENUL CONTRACTE INTERNATIONALE VOR INDATORA TARA O VOR SECATUI DE ORICE RESURSA IN FINAL CIND VOR LUA TOTUL RESURSE NATURALE POPULATIA FORTATA SA PLECE,SA DISPARA NATURAL O VOR DECLARA IN FALIMENT SI O VOR IMPARTI INTRE CREDITORI DACA VA MAI RAMINE CEVA!!!

  • Si m-au intrebat inainte de a iesi: Pai si ce sa facem sa nu mai protestam niciodata? Care e solutia? Exista o solutie, dar nu o vrea nimeni din nici o parte, evaluarea averilor demnitarilor si functionarilor si tuturor angajatilor statului care au avut si au functii in statul roman. Ai sapte case doua terenuri, conturi in Romania si strainatate si ai fost toata viata ta angajat la stat? Pai sa vedem cat ai castigat. Pai mi-a donat varul, fratele, pai varul, fratele ce au facut? Ia sa vedem si asa mergi mai departe pe firul banilor, sau cum zice americanul follow the money. Dupa, se confisca tot ce nu pot justifica, sau macar impozitezi. Dar cine sa vrea asta, cand toti au averi ilicite? O alta solutie este sa transparentizezi toate deciziile, inclusiv transparentizarea la deciziile economice ale SRI. Cum pot eu concura cu o firma a SRI sub acoperire, daca nu sunt corporatie? Apropo, ancheta cu Hexifarma a pornit de la o Corporatie franceza care nu putea sa intre la licitatii cu produsele in spitale si i-a dat material lui Tolontan, de aceea s-a aflat, chiar daca era o firma care avea sediul social in o cladire a SRI…

  • Din cite stiu , din 2019, Romania va prelua Presedintia Uniunii Europene. Sper ca atunci sa impunem prin mecanisme de tip MCV, tarilor europene care nu au legiferata lupta anticoruptie, legea „abuzului in serviciu” care se va insera in sistemul juridic al fiecarei tari din componenta UE ( sau ce a mai ramas din UE). Ce este cu haosul asta in UE ? DNA-ul va instrui pe cei doritori !!!
    Lasind gluma la o parte, este extrem de periculos ca institutii alese democratic sa fie darimate in urma unui protest in piata, oricit de numeros si justificat ar fi. De ordine constitutionala, ati auzit ? Ce se intimpla, daca guvernul PSD cade, se impun alegeri anticipate, pierdute de PSD, si noul guvern ales va fi contestat la fel de puternic de mai noii pierzatori ? Nu este un sistem de mers inainte, si aici sunt de vina moral toti manipulatorii de opinie gen Moise Guran ,etc,… Ginditi-va bine ce va doriti !!!

  • De data asta n-am iesit nici o zi in strada, desi am toti prietenii acolo si acestia nu inteleg de ce tocmai eu care am iesit printre primii la protestele de la Colectiv acum nu ies. Le-am zis oameni buni, la Colectiv nu am iesit din cauza sloganului Coruptia Ucide ci am iesit sa protestez impotriva institutiilor statului care nu-si fac treaba, adica nene iti iei spaga dar macar unde tu, care esti pompier profesionist si iti dai seama ca e pericol de moarte acolo, inchide clubul pana isi i-au autorizatia. Si am continuat sa le spun ca nu e posibil ca un guvern care a venit la putere suit pe mortii de la Colectiv sa nu rezolve aceasta problema macar in Bucuresti, adica sa ia foc cel mai mare si cunoscut club din Bucuresti si sa nu aiba autorizatie de la pompieri!!!!! dupa cumplita tragedie de la Colectiv, pai daca as fi Ciolos m-as calugari, as disparea definitiv din viata politica. Dupa care am continuat sa-i spun ca as vrea ca pe langa pancartele unde este jignit un om fie el si Dragnea si familia acestuia, sa vad pancarte unde este scris ca DNA sa ancheteze furtul de la Bechtel, cum s-au dat contracte lui Ghita de 1 mld, rezolvarea cat mai rapida a cazului Hexifarma unde baietii l-au aruncat in copac, daca l-or fi aruncat si fiind singurul vinovat se pare ca s-a ingropat cazul, dar cine cunoaste despre servicii stie ca asa se procedeaza, despre ce s-a intamplat cu cele 60 milioane de euro investite in zece ani la spitalul Malaxa, despre cum s-a angajat nevasta lui Coldea la SRI, despre cum a obtinut contracte de 85 de milioane de euro varul lui Coldea in doi ani, de la spitalele din Romania, despre privatizarea Petrom, despre cum poate o firma de-a lui Ghita sa acumuleze si sa nu plateasca datorii de 90 milioane euro la stat timp de ani de zile, despre EADS, etc. Le-am spus ca daca o sa vad asa ceva pe pancarte o sa ies si mi s-a raspuns: Pai sa rezolvam asta punctual dupa care continuam si le-am zis, prietenii mei, nu o sa mai iasa nimeni fiindca desi nu realizati sunteti scosi in strada, dar puteti face voi un experiment, iesiti cativa dupa ce inceteaza acest protest cu o asemenea pancarta si veti vedea atunci ce vi se intampla si le-am si spus ce: o sa fiti amendati, nu o sa va sprijine nimeni desi prejudiciile de mai sus depasesc cu mult ce are DNA in lucru cu toate dosarele facute, adica 1,2 mld de euro.
    Si le-am spus de unde sa se informeze ca nu o sa iasa nimeni cu ei. Sa vada cum functioneaza retelele de orice(de IT, electrice, sociale,etc.) mai bine zis cum le influenteaza nodurile…Baietiii de la IT din SRI stiu 😆
    Si le-am zis ca eu nu ies in strada desi nu sunt de acord principial de cum s-a dat aceasta ordonata, nu sunt jurist si nu stiu despre ce este vorba in ea, fiindca le dau indirect girul meu celorlalti, or l-am mai dat indirect lui Ciolos si m-am lecuit. Sa fiu folosit in lupta pentru bani, putere, influenta, nu mai vreau, am pus destul botul de la revolutie pana acum si cred ca e momentul sa ne mai inteleptim cu totii.
    Dupa aceasta discutie cu ei s-au pus pe ganduri dar s-au dus totusi sa se intalneasca in piata si le-am mai zis ca ar fi gasit oricum altceva baietii sa puna emotie in retele ca sa scoata lumea in strada, din pacate politicienii le dau materiale cateodata la care nici ei nu viseaza.

  • Stimate domnule Cristoiu,
    Acum cred că înțeleg de ce a demisionat Ponta. Se pare că știa de existența unei combinații de grupuri sociale care pot coagula în proteste gigantice.
    Printre aceste grupuri amintesc:
    1. Cei ce au pierdut privilegii;
    2. Cei ce nu au primit privilegii
    3. Diverși protestatari de profesie, de regulă cu probleme hormonale;
    4. Gură Cască excitați că se pot vedea la TV;
    5. Ultrași politici antipsd;
    6. Alte categorii de cetățeni liberi stimulați de diverse „agenturi” din care amintesc:
    A. Forțe externe neprietene Rusia, și altele și prietene care exersează războiul hibrid (e posibil sa fie teza de doctorat a unui grup cu tema: destabilizarea unei societăți care tinde să o ducă mai bine …..)
    B. Forțe externe prietene care nu ezită să-și facă mâna
    C. Forțe economice interne care pierd la greu prin unele măsuri din programul de guvernare – numai creșterea salariului minim deranjează o mulțime de evazioniști
    D. Cei care au tot uns mașinăria guvernamentală și nu au apucat să recupereze investiția
    E. Alte forțe și grupări economice interesate în instabilitate sau schimbare
    F. În fine – opoziția care are acest rol – să încurce guvernul în realizarea obiectivelor propuse.

    Iată de ce un guvern trebuie să umble ca în camera cu bibelouri.
    În loc să-și vadă de treburi guvernanții au găsit de cuviință să înceapă cu teme de mult controversate și sensibile. Parcă au turbat.
    Exact ca și guvernul Ponta care a acordat suspendării resurse care s-au irosit.

    Nu a făcut-o ba mai
    2.

  • Maestre,

    Ma rog la Dumnezeu sa faca o minune si sa nu aveti dreptate! In afara de descreieratii care oricum nu fac nimic in viata de zi cu zi, sper ca oamenii aia cu copii sa isi revina din capcana in care au cazut din nestiinta sau naivitate si sa incerce sa inteleaga ca suntem la un pas de destramarea tarii asteia in vremea in care ce a mai ramas din democratia romaneasca moare in urale si tiuit de vuvuzele.

    Sunt mai trist, furios si neputincios ca niciodata. Am zis mereu ca eu nu plec din tara asta si voi fi ala de stinge lumina, din pacate zilele astea au inceput sa imi dea ghes ganduri de plecare. O putea face de foarte multe vreme, avand unde sa ma duc si ce sa fac, dar mi’a fost si imi este inca draga tara asta … Ceara masii de viata si neam! 🙁

    • Tocmai ca tara e mai unita ca niciodata ! Rasuflate comentarii cu al domnului Cristoiu in frunte !

      • Aşa să fie! În cazul acesta, jucaţi hora unirii! Până când căpătaţi şi parlamentul instigatorului unirii şi guvernul de largă respiraţie gură la gură, pentru resuscitarea statului de drept după alegeri de mai trage o dată până la loc comanda.

        • Nu poti sa le ceri mare lucru stimate Serios! Nu pot intelege mare lucru cand unul din lideri „revolutiei” la care sufla toti in vuvuzele e deja celebrul Florin Badita, poponarul ala cu parul vesnic nespalat ce a reusit sa ii dezbrace pana si de pantaloni in metrou.
          Daca pentru ei tara inseamna cateva sute de mii de galagiosi ca au pierdut alegerile la care multi nici macar nu au fost, sunt usor de ignorat, sa trecem peste.

  • Numai o minte bolnavă (expresie preluată de la procurorul general, când a diagnosticat strarea celor care îşi permit să creadă în omniprezenţa acoperiţilor şi colaboratrilor SRI în sistemul judiciar ), repet, numai o minte bolnavă poate să creadă în alegerile anticipate, urmărite de partea hitleristo-johannistă a democraţiei cu forţa interminabilă a bâtei, adepţii statului de drept la vânătoare pentru răsturnarea rezultatului alagerilor recente. Scopul ăsta se subînţelege din persistenţa în proteste până la forţarea debarcării actualului guvern, în speranţa că noul(noii) desemnat(i) candidaţi pentru funcţia de premier ar fi respins de Parlamenet de două ori în 60 de zile. Numai o minte bolnavă nu vede imposibilitatea realizării unui asemenea vis cu acceptul obligatoriu al parlamentarilor majorităţii PSD-ALDE. Nu vor vota în veci pentru a oferi posibilitatea dizolvării Parlamentului, chiar dacă preşedintele provocator ar desemna un candidat de premier nesuferit din Opoziţie. Soluţia de contracarare a dizolvării Parlamentului e foarte simplă: majoritatea parlamentară acceptă a doua propunere de premier, iar după o lună-două trânteşte guvernul „meu” prin retragerea încrederii şi tot aşa în sincope periodice de stabilitate ce n-a văzut Parisul, după mintea bolnavă a preşedintelui visător-instigator. Aveţi grijă ce fel de democraţie vă îndeplineşte dorinţele!

  • scrieți frumos pentru Maestrul

  • Stimate Maestre, „sistemul” forta oculta si ascunsa publicului vrea sa guverneze cu mana altuia. Nu poate sa schimbe logica „alegerilor democratice” asa ca baga in fata „guverne democratic alese” si comanda ce sa se legifereze. Metoda de control „justitia” ca aia nu e aleasa prin vot si pot sa o controleze. Facem „dosare” declaram „corupt” pe cine trebuie si controlam printre altele si „guvernul”. Sare „guvernul” de pe sine, pas manifestatia, vocea urbei, marea gaselnita a „democratiei” si tocam (chiar cu sange daca e noevoie ca „justitia” „noastra” n-o sa ne acuze in veci) pana pica „guvernul”. Facem altul si mai „democratic” si tragem in continuare sforile noastre ca doar noi suntem „SISTEMUL” si l-am dat jos si pe nea Nicu. Normal, primim ajutor logistic de la „superiorii nostrii de la judet” ca doar platim bine „peschesul”.
    Greseala Guvernului Maestre, daca indtr-adevar voia sa fie Guvern si nu „fata in casa”, a fost ca nu si-a pregatit departe de „ochii si timpanul” sistemului un pachet de ordonante care sa le taie aripile la trepadusii de la ‘justitie” si in secunda 1 a guvernarii sa le fi dat. Dupa care daca mai cracnea careva sa ii dea afara. Asta facea un Guvern democratic ales, care constata niste puteri aberante la oameni care ar trebui sa aplice strict legea si nu sa o faca „ei”. Cand ai o tumoare maligna o dai afara cat mai repede ca altfel faci metastaza.

  • maestre Cristoiu, un om normal e de stanga la tinerete si de dreapta la batranete. la dvs e invers. tineti trena unui cuplu dubios de penali Dragnea-Tariceanu si nu intelege nimeni de ce. Presa a scris ca aveti interese economice cu guvernul PSD- contracte pe o tipografie, dar noi nu credem asta. altceva tre sa fie.. mai ales ca unii ca Tariceanu nici de stanga nu pot fi, hotii nu au orientare politica. ce-o fi cu Maestrul nostru care era printre putinii jurnalisti integri din mainstream-ul dambovitean? mister..

    • Cristoiu abia acum este independent financiar. In consecinta abia acum scrie si ce gandeste cu adevarat.

  • Tot articolul se rezuma la : Iohanis , SRI, Kovesi = rai si PSD si Dragnea = virgine neprihanite fara de pacat. Serios ?!? La cati bani luati de la Ghita nu puteti fi un pic mai subtil si mai original ? Se pare ca nu. Ghita plateste articolele la cuvinte cheie gen binom , acoperire si guvern Iohanis ?

    • Cristoiu, un fin analist, spune lucrurilor pe nume, spre disperarea securiştilor.

    • In sfarsit un comentariu normal …ce se intampla cu lumea asta ? Domnul Cristoiu s-a prostit la batranete sau viseaza la vacante de lux ? Eu cred ca asta ii atrage pe manipulatorii astia de isi zic ziaristi …vacantele , masinile , conturile…ehe onoarea , demintatea , dreptatea…ce cuvinte demodate !

  • Eu am o alta ipoteza:
    Nu pot sa cred ca Dragnea s-a prostit subit drupa 11 decembrie.
    Nu ar fi fost o problema sa trimita textul OUG la parlament unde are oricum majoritatea.
    A da o OUG asa de controversata noaptea, asa pe nepusa masa, pare „legat cu ata alba”. Cred ca a vrut sa testeze „fortele si spiritul de lupta” al adversarului. Asa facem si noi la arte martiale.
    Sa vedem ce se intampla in continuare.

  • Toti politicienii sunt o apa si un pamant. „Corb la corb, nu-si scot ochii”. „Rata Mecanica” este de „rasul curcilor” si de „noaptea mintii”. Securitatea afiliata strainilor conduce intr-o veselie Romania spre dezmembrare. Produsele „Made in China” ale marketurilor straine vor umple si mai dihai rafturile spre bucuria prostimii. Expierentele cu medicamente si cele de tip „Colectiv” vor continua si mai abitir. „Tinerii frumosi si liberi” (frumosi pe dracu) vor umple din nou discotecile si vor dansa pe muzica nemteasca, ceardas. Un singur lucru pozitiv: romancele de pe „Centura Europei”, in numar oficial de peste 75 de mii nu vor mai veni la proteste in Tara. Vor continua sa satisfaca poftele nemtilor, belgienilor lui Leopold (cel cu diamantele), francezilor rraiti, olandezilor care au fost inventatori luarii scalpului la indieni si ai altor natii care au omorat, talharit, batjocorit, gazat, alte popoare. Unde esti tu Tepes Doamne!

  • os Guvernul cu şapcă! N-are bască. Revin, de data asta cu puterea exemplului pentru duetul încă neliniştit: Liviu Avram-Augustin Lazăr. În decizia 3172/2009, pronunţată în recurs, ICCJ spune despre sentinţa 387/2009 a Curţii de Apel Bucureşti (prima instanţă): „A apreciat ca OUG nr. 230/2008 a carei suspendare s-a solicitat de catre reclamanta, nu este un act administrativ în sensul contenciosului administrativ si, prin urmare, suspendarea executarii acesteia în temeiul art. 14 din Legea nr. 554/2004 nu este admisibila. A mai considerat că cererea este inadmisibilă, pentru că, în speţă, ordonanţa de guvern are valoare de lege prin ea însăşi, necontribuind la punerea în executare a unei legi ori la organizarea executării unei legi. În cauză reclamanţii au solicitat suspendarea executării OUG nr. 230/2008 pentru modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat şi al celor de serviciu, act normativ care nu are natura juridică a unui act administrativ, fiind un act cu putere de lege, adoptat de autoritatea executivă în virtutea delegării legislative reglementate de art. 115 din Constituţia României şi supus aprobării Parlamentului. Cum procedura de suspendare a executării instituită prin art. 14 şi art. 15 din Lega nr. 554/2004 are ca obiect numai un act administrativ unilateral [definit prin art. 2 alin. (1) lit. c), teza întâi din aceeaşi lege, menţionat anterior] rezultă că o ordonanţă de urgenţă nu este susceptibilă de a fi supusă suspendării executării în sensul dispoziţiilor art. 14-15 din Lega nr. 554/2004. Asa fiind, hotarârea pronuntata de instanta de prim rang este legala si temeinica, si pe cale de consecinta recursul reclamantilor va fi respins ca nefondat”

    • Aşadar, Liviu Avram persistă în ideea de rateu, plină cu laudă de sine iritantă şi copleşită de avalanşa pupincuriştilor orbiţi până la lacrimi de Cucuvluţa Moavă. Procurorul general Augustin Lazăr l-a imitat pe Avram şi s-a făcut de cacao, la Curtea de Apel, odată cu cererea de suspendare a OUG 13/2017 – inadmisibilă. Noroc de abrogare – salvaţi de clopoţel! (aparent)

      • Am linkul pentru decizia 3172/2009 a ICCJ, secţia contencios adm, dar nu mi-l preia blogul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *