Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Asupra Gabrielei Firea s-a pogorît Sfîntul Duh numit ambasadorul american la București

Vineri, 5 august 2016, Primăria Municipiului Bucureşti, mai precis Gabriela Firea, primarul general, a remis presei următorul Comunicat:

„Promovarea transparenței, protejarea drepturilor cetățenilor, combaterea corupției și respectarea legislației – obiective comune ale Primăriei București și Ambasadei SUA
Respectarea strictă a legislației, promovarea transparenței și asigurarea unor servicii publice de calitate dedicate cetățenilor sînt principalele obiective ale mandatului la Primăria Capitalei, l-a asigurat Gabriela Firea, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, în cadrul întîlnirii desfășurate în această săptămînă.
«Din primul moment cînd am venit la Primărie, am solicitat transparență 100%, atît în ceea ce privește activitatea direcțiilor de specialitate cît și a Consiliului General. Combaterea corupției din administrație este de asemenea un obiectiv extrem de important. Am instituit reguli stricte, verificări și controale, astfel încît funcționarii să nu fie tentați să încalce legea. De asemenea, am demarat ample proceduri de audit în cadrul direcțiilor de specialitate, precum și un audit al resurselor umane la nivelul întregii instituții. Ne așteptăm ca aceste analize să ne ofere informații valoroase, care să ne ajute să reducem birocrația», a afirmat primarul Gabriela Firea.
La rîndul său, ambasadorul Hans Klemm a arătat că SUA susțin promovarea democrației, a transparenței administrative și a drepturilor și libertăților indivizilor și comunităților. «Știu că acum Primăria Municipiului București este una dintre instituțiile lider în ceea ce privește asigurarea transparenței decizionale și administrative. Vă felicit pentru acest lucru și sîntem gata să sprijinim eforturile dvs. de a asigura accesul cetățenilor la informație», a spus Klemm.
Alte direcții de acțiune ale Ambasadei SUA vizează susținerea relațiilor economice bilaterale și promovarea investițiilor, a adăugat ambasadorul Hans Klemm. Ambasadorul și-a exprimat intenția ca Ambasada Statelor Unite să fie un «bun vecin» pentru bucureșteni, precum și dorința de a colabora cu Primăria Capitalei pentru încurajarea investițiilor americane în zonă. El a sugerat, de asemenea, că programul Fulbright ar putea reprezenta o platforma excelentă de cooperare între universitățile americane, pe de o parte, și facultățile și centrele de cercetare din București, de cealaltă parte.
Ambasadorul SUA, Hans Klemm și-a exprimat dorința de a participa la ceremonia oficială dedicată inaugurării Pieței Elie Wiesel. Acest Proiect inițiat de Gabriela Firea a fost aprobat in ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 1 august 2016. «Vă mulțumesc pentru că ați inițiat și susținut această decizie. Este o dovadă de respect și recunoaștere a personalității lui Elie Wiesel. România este în prezent cel mai bun exemplu în ceea ce privește recunoașterea Holocaustului și a ceea ce a însemnat acesta pentru întreaga omenire», a spus ambasadorul Hans Klemm.
La rîndul său, Primarul General Gabriela Firea a mulțumit pentru aprecieri. «Hotărîrea aprobată de CGMB este un gest de recunoaștere și recunoștință pentru o personalitate de talie mondială, cum a fost laureatul premiului Nobel, Elie Wiesel. Vă asigur că vor mai fi și alte astfel de decizii prin care omagiem acei oameni excepționali care ne inspiră», a afirmat Primarul General al Capitalei.”

Textul a fost însoţit de o fotografie înfăţişînd-o pe Gabriela Firea ținîndu-l de mînă sau, mă rog, dînd mîna cu ambasadorul american.
Site-urile care au publicat știrea au copiat pur şi simplu Comunicatul şi, cum n-au precizat că e vorba de un text trimis presei de PMB, s-a putut crede că e vorba de un material întocmit în redacție pornind de la informații pe surse.
O ştire scrisă şi publicată de nişte turmentaţi, deoarece, dacă n-ar fi fost Agerpres, care a publicat textul drept ceea ce era – un Comunicat oficial, mi-aş fi bătut capul, ca iscoditor al realităţii, să-mi dau seama cum de au aflat cei din presă de întîlnire şi, mai ales, de ce s-a discutat.
Asta ar fi prima observaţie în legătură cu ştirea.

A doua se referă la trecerea cu vederea a acestei ştiri de majoritatea site-urilor.
Eu însă cred că ştirea merita nu numai să fie publicată, dar şi comentată.
Asta deoarece ea dă seamă de un moment la care – nu-i exclus- mai tîrziu, cînd pe scena noastră politică se vor petrece niște schimbări, mulți se vor întoarce întrebîndu-se supărați cum dracu l-au trecut cu vederea.

Textul şi poza au fost trimise presei de către Gabriela Firea şi nu de Ambasada americană.
Şi nu întîmplător.
Acceptat, probabil, de către Ambasada SUA, textul scoate în evidenţă în persoana lui Gabi Firea o politiciană aflată în graţiile Ambasadorului american la Bucureşti.

Cum trăim într-o ţară de babuini, persoanele aflate în graţiile ambasadorului american – cel care îi întrece pe ambasadorul german şi pe cel sovietic în materie de Guvernator unic al României, se grăbesc să comunice naţiunii că Însăşi AtotPuternicia Sa, Măritul Ambasador american le-a dat binecuvîntarea.
Desigur, în prestaţia sa revoltătoare, de von Killinger al României care nu mai e partenerul strategic al Germaniei fasciste, ci al Americii democrate, ambasadorul american se întîlneşte cu multe persoane şi personalităţi.

În cazul Gabrielei Firea, întîlnirea, dar mai ales vorbele de bine, capătă semnificaţii aparte:
Ambasadorul american a cultivat alţi lideri politici decît cei ai PSD.
Ultimul binecuvîntat de ambasador a fost nefericitul Valeriu Zgonea.
Binecuvîntarea Gabrielei Firea ne spune că Ambasadorul american a găsit, în locul lui Valeriu Zgonea, un candidat pentru postul de preşedinte al PSD:
Gabriela Firea.

Spre deosebire de Valeriu Zgonea, Gabriela Firea e o opţiune deosebit de serioasă.
Sîntem în anul în care victoria – ca şi dată, a lui Hillary Clinton la prezidenţiale va aduce în ţările colonii ale Americii, aşa cum vremuri se întîmpla cu ţările lagărului socialist după ivirea unui nou Prim Secretar al CC al PCUS, o politică de promovare a femeilor cu orice preț.
Lui Liviu Dragnea i s-a pus gînd rău de către Poliţia Politică Prezidenţială prin trimiterea în judecată într-un nou dosar.

Gabriela Firea apare ca o opţiune a Ambasadorului SUA pentru șefia PSD.
Din acest punct de vedere, întîlnirea s-a vrut și un semnal dat babuinilor din PSD că asupra Gabrielei Firea s-a pogorît Sfîntul Duh numit ambasadorul american la București.
Și dacă Gabriela Firea e văzută ca o înlocuitoarea a lui Liviu Dragnea, a cui înlocuitoare credeți că e văzută Codruța Kovesi?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Asupra Gabrielei Firea s-a pogorît Sfîntul Duh numit ambasadorul american la București”

 • Ambasada SUA intrebata Prin ce alte modalităţi mai poate fi încurajată exprimarea votului?Eu Alberto Rodrigues am razpuns Oameni poate fi motivati sa iesa din casa si chiar sa invita prieteni si rudele sa iese si sa voteze si ei daca cei doi candidati din SUA oferau solutile reale pentru valorificare cele 5 T-uri Magice ale Statele Unite (Tourism ,Talent ,Traditi,Technologia ,,Transfer de know how ) ,creare joburi ,reduce masive taxe fara sa afecteze buget ,implementare proiecte care permite USA sa obtine veniturile de la cel putin 7 surse de veniturile externe ,realizare unui buget bazat in primul rand pe obtinere buget de la cele 7 surse de veniturile externe si nu din taxe platite decatre oameni si firme din SUA ,In privinta job solutia viabila este cea de a incuraja domenii de activitati care nu consuma resurse si produce poluareCand vorbim de reduce masive de taxe se poate face nu cum ne arata dl Trump jocand cu niste cifre Acest lucru este posibil prin elaborare proiecte care poate aduce veniturile de la cel putin 7 surse de veniturile externe In fel acest o buna parte din bani se va optine de la surse respectiva si nu de la cetateni sau firme Americana Legat de joburi stind ca atunci cand industria de transfer de know how este combinat cu turism se creaza atat jobs cat si oportunitati de afaceri in domenile Turism ,Transport ,constructie ,pescuit, alimentatia publica ,publishing ,comert ,arta entertainment ,publicitate ,servici ,cercetare si educatie ,afacere imobiliare ,new media ,industria ecologica ,resurse humane si zeci de alate domenii care depinde de o maniera directa sau indirecta de aceste aduci daca se doreste creare de jocuri si care sa fie bine platite in SUA trebuie dezvoltat industria de transfer de know how si care sa fie combinat cu turism Intrucat statistice demontreza ca peste 85% din Europeni calatoreste numai in europa in cazul in care candidati ar demonstra in ce fel vor dezvolta industria de transfer de now how care sa fie combinate cu turism vor atrage un numar relativa mare de europeni si cu aceasta ocazia se vaor crea locuri de munca ,atunci ar iesi mai multe lumea la vot Din pacate daca vom urmari strategi de campanie a celor doi candidati vom vedea ca se bazeaza mai mult pe atacuri la persoane sau pe o comunicare generalista si care se adreseaza unor categoria de electori emotioanal Ambii candidati gresesc deoarece nu au o strategia bine gandita de a atrage ceea ce market politici denumesc power 5 electors Deasemene fac o mare greseala din cauza ca nu profita de o serie de avantage ce tine de stinte digitale Ca de exemplu dl Trump se adreseaza celor emotionali spunand ca va aduce locuri de munca legate de manufacturare din China si Mexic Aceasta este o solutie propagandista deoarece inseamna un dezastru in materia de poluare iar Americani nu doresc cu siguranta sa umbla cu masti pe strada asa cum deja se intampla de multe ori in China Solutie reala de a crea job este cel de a incurajare activitati care nu consuma resurse si nu produc poluare si care in acelasi timp creaza un numar relativ de locuri de munca bine platite Cu toate aceste o astfel de solutie nu este prezentat deoarece nu emotioneaza Sunt sute de alte solutile viabile ce pot fi folosite pentru a rezolva o serie de probleme cu care se confrunta SUA dar nu sunt prezentate in program de guvernare a celor doi candidati Din cauza aceasta am in plan sa trimite catre anumiti profesori de la Oxford si Standfoird o propunere sa scriem impreuna o carte care sa aduca solutii viabile sa rezolva anumite probleme cu care se confrunta SUA Cartea ar fi trebuit lansat la data de 20 Ianurie 2017 cand se va instala noul Guvern In paralel am putea sa scriem o alta care ar putea sa aiba ca teexte de coperta urmatoare „How USA can valorise his 5 Magic Ts( Talent Tradition ,Tourim, Technology ,Transfer of know how ) get billion and create million jobs „

 • DL DRAGNA AR POATE TRADA Atentie dl Tariceanu si dl Daniel Constantin se poate intampla ca dl Dragana doreste sa va convinga sa nu depuneti motiune de cenzura Sa nu uitati ca principala preocupare a lui dl Dragna este sa scapa de probleme cu care are cu justitie O motiune de cenzura in septemebtie sau octobrie da un semnal ca partidele alte decat cele sutinute decatre institutile de forte nu stau in genunchi si nici nu se dea la o parte cai ei sa calca cu bocanci in pincipile democratie Altfel PNL si cu alte partidulete sutinute decatre servicile vor ajunge la putere si vor calaca in picoare interese ale Romania si poporului sau Retineti daca nu se depune motiune si in acelasi timp spune adevarul despre cine este cu adevarat Clotilde Armand si prezenta o serie de motive pentru care Guvernul Ciolos este iresponsabil si incompetent va ajunge la putere prin frauda doue partide sutinuti decatre institutile de forte si vor face spectacole cu catuse In privinta doamna Clotilde Armand credeti ca orcine ajungea intr-o functie in care sa aiba ca atributiune sa faca figuratie privind control unei ditamai corporatie Bechtel?Stiati ca pana acum a lucra si reprezentat interese unor companii care are ca obiect de lucru servici cu gaz ,electrecitate ,Petrol etc?Sa nu uitati ca Romanii sunt obligati sa plateasca suma de vro 7-8 ori mai mult decat poate suporta Ca sa puteti vedea cu ochi dvs va invit la un calcul de trei simpli In acest luam situatie unui cetatean Austriac sau German care are un salariul de 3-4 mii de euro si stim ca plateste mai putin de 2 euro pentru 1 litru de benzina , apa,curent etc Daca luam situatie a unui Roman care primste un salariul de 3-4 sute de euro cat ar trebuie sa plateasca ?Cu zeci ori mai putin decat ce plateste un cetatean Austriac si German De aici ati putut vedea ca ceea ce ar trebuie plati Romanii ar trebuie sa fie cu 10 ori mai putin Ca atare atunci cand spunem ca Romannii platesc de 7-8 ori mai mult decat poate suporta spunem un adevar despre care nu se doreste sa se stie DE CE AM FACUT REFERIRE LA O ASTFEL DE REALITATE?Doamna Clotilde Armand pana acum a reprezentat interese unor astfel de companii care ofera servicile de petrol ,gas ,curent Acum probabil ca sa poate ajuta astfel de comnpanii sa optine contracte banoase a primit misiune de a se infiltra in admnistractie publica Deacea a primit cetetania asa de repede Sa nu uitati firme care controleze resurse de petrol, gaz, curent ,apa saraceste populatie deoarece dupa ce platesc suma uriasa pentru gaz ,curent ,Apa ,populatie ramane cu foarte putin bani ca sa poate cumpara si alte lucrurile de care eu nevoie Din aceste motive in timp ce o mana de companie care controleaza resurse la care am facut referire obtine un profit urias un numar foarte mare de late firme se prebuseste din cauza ca nu fac vanzari intruct lumea ramana fara baniEste foarte important sa stiti ca doamna Clotilde Armand se afla in”misiune ” priteni stiu de ce Daca vreti sa aflati mai multe puteti cauta expresie”panica generala dezamagire totala „

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • IOANEEE.MAI BINE AI STUDIA DE CE MOLDOVENCELE SI BUZOIENCELE SINT ASA…..DE CURVE? CE ZICI! SI STAI IN BIBLIOTECĂ SI …STUDIAZA,TRECUTUL LUI UDREA SI BASESCU…SPOR LA TREABA!

 • AMBASADA GERMANIEI AR PUTEA OFERI O EXPLICATIE Sunt Alberto Rodrigues cercetator in stinte economice si digital.Cu permisiune Ambasadele Germaniei voi prezenta aceste comentariul .Intrucat ma exprim o opinia care este contradictoria celor prezentate decatre institutile diplomatica reprezentant al statul si guvernul German ,atrag atentie ca in calitate de cercetator eu sunt exact ca si un doctor nu poate vedea ca un pacient are cancer si sa spune ca este perfect sanatos inainte sa redactez continul acestui mesaj ca sa pot sa introduc cititori in context in care a fost scrise voi extrage pasaj dintr-un text ce a fost publicat decatre Ambasada Germania la data de 3 August „Chestionarul actual arată că firmele germane au în continuare încredere în România ca amplasament investițional și privesc încrezătoare spre viitor, ceea ce parțial poate fi determinat și de noul Guvern, care și-a început activitatea în 2015. Încrederea în acest guvern a crescut și o dată cu ea speranța că vor fi luate acele măsuri necesare pentru continuarea reformelor Am incheitat citatul ACUM IN CALITATE DE CERCETATOR IN STINTELE ECONOMICE SI DIGITAL VA SPUN Guvernul ce a fost instalat dupa tragedia de la colectiv este iresponsabil si incompetent Datorita nepricepere lor Romanai a pierdut zeci de miliarde de euro Orcand pot sa prezint o serie de proiecte prioritare care nu a fost implementat de un astfel de Guvern si sa demontrez cu cifre pagube pe care Romania le a avut din cauza incompetenta si iresponsabiliate unui astfle de guvern Ca de exemplu inca din luna martie trebuie elaborate proiecte care sa contribuie la atragere turisti in extrasezon si creare locuri de munca atat la munte cat si la mare Pe langa astfel de proiecte trebuie facut cele necesare ca in diverse wekendurile din lunile Mai, Iunie sfarsit August Septembrie si Octobrie turisti sa doreasca sa participa la anumite proiecte de tip TIKSE Astfel de proiecte oferau Romania posibilitate sa atraga zeci de milioane de euro cofinantare din parte UE.Din pacate asa cum arata realitate acest guvern care a ajuns sa fie laudat decatre Ambasada Germania nu numai ca nu a realizat proiecte despre care vorbesc dar nu a implementat nici alte programe care puteau atrage sute de milioane de euro si sa creze locuri de munca Intrucat o astfel de „gasca ” de incompetenti in loc sa fie ridicata cu catuse de la palat victoria si sa fie dus acolo unde poate razpunde penal pentru astfel de probema care aduca prejudici de sute de milioane de euro, este laudat decatre ambasada Germania am decis sa redactez acest comentariul care a fost publicat atat pe platforma digitala ale Ambasada Germania cat si Statele Unite Avand in vedere ca anul 2017 a fost declarat anul al Turismului sustenabil inainte ca Ambasada Germania sa lauda un astfel de guvern incompetent si iresponsabil ,ar trebuie sa-i intrebe urmatoare Intrucat dunare se izvoreste in padure negre din Germania in regiune Stuttgart iar se revarsa in Dobrogea in context anul turismului sustenabil Governul Romania avea obligatia inca din luna Februarie 2016 sa incepe sa fac cele necesare ca sa poate profita de o astfel de conjunctura Tinand cont ca nici pana acum iresponsabil si incompetetni de la palat Victoria nu au facut nimic din ce trebuie in loc sas fiu laudati de o asa maniera publica decatre Ambasada Germania ,ar fi trebuit macar atentionati Am urmarit” pas cu pas ” ceea ce s-a intamplat dupa tragedia de la Colectiv ,propunere legilor decatre dl Klauss Iohannis si care permite jaful electoral si introducere in parlement Romania unor „acoperiti” care sa voteze cum trebuie In alta ordin de idei daca se va dori pot sa prezinte peste 70 de pagini cu proiecte prioritare ce trebuia implementate decatre Guvernul Romania inca din luna Februarie 2016 si care nu au fost facut Considerand ca text ce a fost publicat cu astfel de lauda a fost scris in limba Germana iar apoi la traducere a existat ca atunci cu vizita al prezedinte Germania , o eroare de traducere ,inchei acest comentariul reamintind faptul ca ambasada Germania reprezinta interesele al statul si Govern German iar Angela Merkel niciodata nu va fi deacord ca representanti lor diplomatice sa incurajez si sa sutine un guvern iresponsabil si incompetent cum este cel care se afla pe degeaba la palat Victoria Angela Merkel nu va incuraja si sutin nici un gurvern care nu isi face atributiunile sale de servici si ca rezultat negativ aduce pagube de miliarde de euro

 • „S-a pogorat”peste tanti Pandelica ?!? Il faceti gelos pe Pandeloiu !!!

 • Licuriciul lucreaza

 • Pentru aflarea adevărului şi pentru a atrage atenţia autorităţilor române, SEMNAŢI ŞI DISTRIBUIŢI PETIŢIA!!!
  Avem dreptul să ştim dacă REGELE MIHAI TRĂIEŞTE SAU NU!!!
  Din bugetul de stat, lunar, statul român îi plăteşte Regelui Mihai INDEMNIZAŢIE DE FOST ŞEF DE STAT.
  http://www.petitieonline.com/signatures/avem_dreptul_sa_stim_daca_regele_mihai_traieste_sau_nu/

 • da dl. Cristoiu, dar totuși ce păcat că la 26 de ani de la revoluție mai trebuie să declarăm astfel de lucruri în loc ca ele să fie de la sine înțelese de către toată lumea, sigur ce spune doamna Firea e cum ar fi: încurajăm să nu se fure și încurajăm munca la serviciu, 🙂

 • Tare ma tem, dle Cristoiu, ca pogorarea Sfantului Duh asupra madamei primar general are si alt scop, sau efect, si anume de a arata pisica DNA-ului, sa nu cumva sa se apuce de anchetarea, sau scoaterea de la sertar a unor „schelete”, in legatura cu afacerile si conturile familiei Pandele!, pt ca Firea a devenit protejata(„babuina”!) lor, in conditiile-n care aproape toti greii partidului au avut, sau au, probleme cu legea!
  In ce-o priveste pe Kovesi, doar cafeaua are inlocuitori, ea nu are si nici pe cine sa inlocuiasca,doar o functie la nivel european cred c-ar tenta-o!!

 • Nu- i exclus pe viitor ca Firea sa fie candidata la presidentie, primariile trambulina pentru viitorii presedinti.

 • „Obiective comune ale PMB si Ambasadei SUA”…? Cum așa? Domnul Cristoiu mi-ați dat un răspuns fenomenal la o PETITE pe care o tot adresez PMB din 2009 si la care primesc Răspunsuri ametitoare de la departamentele aceleași instituții PMB. Se fac sau se prefac ca nu înțeleg textul unei legi care este in vigoare… Deci voi transmite toate răspunsurile departamentelor PMB Ambasadei SUA, pentru transparentă si elucidare… Pentru rezolvare, am convingerea ca o rezolvam demult cu o șpagă, sau in termenii de azi, cu o mica spaguta:)).

 • Nici nu vreau sa ma gandesc la varianta Kovesi la Cotroceni! NU!

 • adica i-a dat binecuvantarea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *