România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de duminică, 8 ianuarie 2017

Cum toarce liniştit Liviu Dragnea în poalele Binomului SRI-DNA

Vineri seara, în dialogul cu Victor Ciutacu de la România Tv, am subliniat importanţa ieşită din comun a cel puţin două dintre autodenunţurile lui Sebastian Ghiţă:

 • Cel despre miş-maş-urile prin care CNE-PSD-ist a albit-o pe Codruţa Kovesi în 2012.
 • Cel despre execuţia mafiotă de către Binomul SRI-Parchetul General a lui Sorin Ovidiu Vântu în 2011.

Spre deosebire de celelalte confesiuni, cele dedicate operaţiunilor de mai sus, avîndu-l pe Sebastian Ghiţă actor principal, cu misiune specială de a face „treburi murdare”, au suficiente date concrete pentru a constitui o anchetă parlamentară menită a sfărîma Binomul SRI-DNA şi a face recomandări de măsuri legale prin care astfel de abuzuri să nu mai poată fi comise şi sub regimul Klaus Iohannis.

Vorbind despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, am ţinut să scot în evidenţă două trăsături definitorii:

 1. Sînt mărturii despre abuzurile comise de Sistem făcute de un om din interiorul Sistemului.
 2. N-au nici o urmare asupra Sistemului.

Nu sînt singurele dezvăluiri mediatice lipsite de orice ecou în planul realităţii.
Condamnările României la CEDO au provocat un Scandal mediatic.
Doar atît.
Livia Stanciu, autoarea abuzului condamnat de CEDO, e bine mersi la CCR.
I-a făcut cadou postul de judecător Klaus Iohannis drept răsplată, pentru că:

 1. L-a făcut preşedinte mușamalizîndu-i procesul de incompatibilitate.
 2. L-a ajutat decisiv în procesul cu casa din Sibiu.

– E o situaţie unică în Istoria României – i-am spus lui Victor Ciutacu, toată lumea e de acord c-au fost abuzuri, toată lumea urmăreşte la televizor dezvăluirile incredibile şi, cu toate acestea, nu se întîmplă nimic.
– Şi nici nu se va întîmpla! am căzut de acord eu şi Victor Ciutacu.
De ce nu se întîmplă nimic? s-a întrebat furios Victor Ciutacu. De ce, deşi de o săptămînă şi ceva, sînt dezvăluite abuzuri incredibile, nici SRI şi nici DNA nu reacţionează?
Răspunsul meu:
Toţi cei acuzaţi şi dovediţi aplică principiul Cîinii latră, caravana trece.

E drept, dacă dezvăluirile acestea apăreau într-una din unităţile Diviziei Presă, a doua zi România toți cei suspectați erau arestați preventiv și deja prezentați drept niște ticăloși.
Capii Binomului stau liniştiţi, deoarece ştiu că:

 1. Beneficiază de Înalta Protecţie a lui Klaus Iohannis.
  Pentru răfuielile sale politico-mafiote, Klaus Iohannis are nevoie de nişte bîte fără scrupule.
  Bîtele folosite în regimul anterior s-au pus în slujba lui Klaus Iohannis.
 2. Capii Binomului sînt conştienţi că pericolul l-ar constitui doar intervenţia unui partid politic.
  Ei ştiu însă că nici un lider politic nu va interveni pentru a se crea o Comisie de anchetă parlamentară sau măcar pentru a solicita SRI şi DNA un răspuns.

Împreună cu Victor Ciutacu am scos de pe listă pe liderii celor două partide care reprezintă în viaţa politică de la noi bucătăresele Binomului: PNL şi USR.
Traian Băsescu, da, se agită, dar pe el Binomul îşi permite să-l neglijeze, asmuţind asupra lui Divizia presă.
Am căzut de acord și eu și Victor Ciutacu că e de datoria lui Liviu Dragnea să ţină o conferinţă de presă extraordinară în care să ceară verificarea dezvăluirilor din presă legate de abuzurile Binomului.

Victor Ciutacu mi-a reamintit că în Scandalul Plagiatului Liviu Dragnea a scăldat-o.
Tot Victor Ciutacu mi-a reamintit că viteazul C.P. Tăriceanu se mulţumeşte cu formulări vagi, gen Există unii procurori care, tovarăşi.
Şi Liviu Dragnea şi C.P. Tăriceanu au, în fine, prilejul de a cere public verificarea dezvăluirilor astfel încît Scandalul să n-aibă soarta tuturor Scandalurilor mediatice de pînă acum:
Să treacă şi să nu se întîmple nimic.

Victor Ciutacu şi eu i-am cerut public lui Liviu Dragnea să aibă o intervenţie publică oficială despre Dezvăluiri.
A doua zi, sîmbătă, deschizînd site-urile de ştiri am tresărit la titlul: Liviu Dragnea s-a adresat Procurorului General.

Hait! mi-am zis, Liviu Dragnea m-a auzit.
Şi s-a adresat Procurorului general cu solicitarea de a deschide o anchetă în legătură cu dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță.
Textul m-a făcut să rîd în hohote de naivitatea mea.
Liviu Dragnea se adresase Procurorului general pentru a întreba dacă din punct de vedere legal parlamentarii își pot reangaja șoferii cu care au lucrat pînă acum.

Vă vine să credeţi?
Emisiunile cu şi despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă fac ratinguri uriaşe.
Românii văd uluiţi cum Lupta împotriva corupţiei a fost şi este pretext de răfuieli politico-mafiote.
Ei românii, au votat PSD, ALDE şi PMP, pentru ca România să revină la democraţia desfigurată de Sistemul Instituţiilor de forţă.
Și Liviu Dragnea, liderul PSD, liderul partidului care a fost votat de români pentru a lua măsurile cerute pentru ca astfel de abuzuri să nu mai aibă loc, se preocupă de marea problemă a şoferilor de parlamentari.

Victor Ciutacu m-a întrebat dacă se va întîmpla ceva după aceste noi dezvăluiri.
I-am răspuns că nu se va întîmpla nimic.
Liviu Dragnea, cel care ar avea datoria, fie şi electorală, de a interveni, va continua s-o scalde.
De ce?
Ca şi Victor Ponta, el se iluzionaeză că torcînd pisiceşte în braţele Binomului, Binomul îl va lăsa în pace.

Nu-l va lăsa.
Binomul nu lasă în pace decît pe cel de a cărui semnătură depind ştabii instituţiilor de forţă.
De președintele României.
Şi atunci doar cît e preşedinte.
Cînd nu mai e, se năpustesc asupra fostului.
Traian Băsescu e dovada vie că faţă de Binom singura poziţie e cea de luptă pînă la capăt.
Cu Binomul nu există armistiţiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 8 ianuarie 2017”

 • nu stiu daca va ajuta cu ceva referitor la PSD dar si victor ponta a gresit va dau un link: https://www.youtube.com/user/VictorPontaPSD poate gasiti ceva sper sa va fie de folos.

 • O Romanie intreaga cu jurnalisti in frunte fuge dupa bashini prin nametzi…
  Daca Coldea voia sa-i arate pisica lu Ponta, sa fie cu adevarat un santaj, o facea cu dosare nu cu vizite in SUA si ma indoiesc ca apela la tradatorul de Ghitza. Dar chiar daca a facut acest gest, de a-i transmite lu Ponta un mesaj, prin intermediari, care e problema pana la urma? Nu s-a pus niciodata problema ca DNA-ul sa fie condus de oricine, eventual de o persoana numita politic, de Ponta sau de Dragnea, dupa cum vrea muschiul lor, context in care Coldea ar putea sa recunoasca public: „Da bai… eu am recomandat-o pe Codruta, a fost si vointa partenerului strategic american (declarata public in multe randuri) ca lupta anti-coruptie sa continue”. Dupa care se agita presa tabloida 3 zile, se mai potoleste si viscolul si ne vedem de ale noastre, de rate, de sclavie si de impozite…Ne-am cam obisnuit (ca si in cazul Daniel Dragomir, fasait, intre timp, tot ca o bashina timida) sa ne agitam din subiecte prefabricate, aberate, si umflate cu pompa care se rasufla la fel de brusc cum iau nastere, fara sa rezulte niciun fel de raspunsuri. Acu cativa ani, ii cautau unii pe Codrutz Marta sau pe Elodia, context in care o tara intreaga, cu jurnalisti in frunte, sa dadeau de ceasul mortii pe la TV. Nu i-au gasit nici pana acum… Basinile cu stropi, umflate cu pompa sunt o constanta la romani.

 • Cel mai bine a rezumat Troncota esenta scandalului Ghita: „Cainii latra, ursul trece….”
  Chiar acceptand ipoteza stupida ca Florian Coldea sa-i fi transmis un mesaj lui Ponta: „Bah Victoras, fii baiat destept o data in viata… americanii o vor pe Codrutza la DNA…”, acest fapt are urmari egale cu zero. Un intalt oficial de serviciu secret se poate intalni cu cine vrea, sa discute ce vrea, nu exista limitari decat in mintea noastra. Santajul nu e santaj decat in masura in care ne place noua cum suna…Cu sau fara santaj, sefa DNA era aleasa tot pe criterii arbitrare, mafiote. Macar in acest caz s-a aplicat principiul cu „Licuricius Major” enuntzat la betzie de Basescu. Asa ca, luati o pauza, frate… Romania nu a incetat de ieri sa mai fie o democratie, a incetat de mult, iar acest lucru il stie si Baba Rada care vinde flori la metrou…Americanii trag de mult sforile in aceasta tara – cel mai bine stie acest lucru impostorul de Basescu care i-a slugarit si i-a lins in dos, alaturi de altii, vreo 10 ani. Relaxarea lui Johannis arata clar ca situatia e scapate de sub control numai la televiziuni si in mintea unor trepanati care cred despre ei ca fac presa… in rest apele sunt linistite la fel cum au fost intotdeauna. Intr-o tara corupta pana in maduva oaselor numai fraierii se mai minuneaza ca securitatea nationala si farama de democratie sunt asigurate prin intermediul instititutiilor de forta, in clincket de catuse.

 • Rusu Grigore: azi este duminica si au líber. Or fi invitati la masa la Sibiu.

 • stati sa vedeti vor fi multe surprize vor exista voci care vor divulga denunturi si va fi un razboi total si vor exista victime colaterale iar din ce stiu eu se va pune taxe pe domenii de internet.

 • Aveti rabdare, ca nu mai dureaza mult pana crapa binomul …

 • Fiindcă politicienilor le este frică.le este frică de dosare de aia nu vor face nimic

 • se stia aceste lucruri pt a nu afla lumea adevarul

 • nformatie de ultima ora: ceea ce nu stiti de ce dragnea a fost amenintat de iohanis pt ca stie unele lucruri pt ca pds-ul este corupt si va dau citeva delalii care este implicata udrea. aducetiva aminte cind victor ponta la amenintat pe fostul primar din baia mare care erau implicati citiva procurori psd-isti pt al baga la racoare sau un alt primar(psd) implicat cu udrea cind a cumparat un hectar de padure din jud.salaj din comuna somes odorhei in care sint implicati politia si angajatii silvici sau cum primarul a amenitat de fiecare data cind se fac votari sa le taie ajutoarele sociale de la oameni daca nu voteaza cu psd-ul pe care ia cumparat cu bautura si a taiat pensiile la un sat intreg lumea se teme sa vorbeasca. mai sint implicati cei de la eon si electrica pt abuz pt finantarea psd-ului.

 • Deviza Statului Islamic este „victoria sau moartea”. Nici la ei nu exista cale de mijloc. Sper sa ma intelegeti ce vreau sa spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *