După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de duminică, 8 mai 2016

Există suspiciuni rezonabile pentru implicațiile penale ale frumoasei povești de iubire dintre Codruța Kovesi și unul dintre șefii RCS& RDS

Miercuri, 4 mai 2016, publicaţia Caţavencii, redactată de un grup de jurnalişti din care fac parte printre alţii Mircea Dinescu şi Doru Bușcu (precizare absolut necesară pentru înţelegerea acestui articol, deoare Caţavencii diferă de Academia Caţavencu, publicaţie cumpărat de Dan Adamescu) tipăreşte articolul Belgravistan şi Procuraristan, o frumoasă poveste de dragoste.

După formula implementată în Franţa de Le Canard Enchaîné, revista Caţavencii, urmînd tradiţia Academia Caţavencu, dă publicităţii din cînd în cînd documente şi informaţii explozive.
Cînd e vorba de aşa ceva, articolele sînt nesemnate.
Precum cel cu Povestea de dragoste, care dezvăluie o informaţie explozivă, mai mult ca sigur scoasă din ancheta Black Cube, dacă nu chiar transmisă chiar de Serviciul românesc pe seama căruia se pune operaţiunea de spionare a Codruţei Kovesi, şefa DNA.

Fragmentele cu informaţia explozivă sînt următoarele:
„Pe lista scurtă a apropiaţilor Laurei Kovesi cărora Ron Weiner şi David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kovesi (fost soţ), ci şi un aproape misterios Florin Nemeş. (…)
Emil-Florin Nemeș este nimeni altul decît coordonatorul de marketing și PR al RCS &RDS, funcție pe care o ocupă încă din februarie 2009. (…).
Şi, totuşi, ce ar fi căutat domnul Nemeş pe lista israelienilor? Ce l-ar fi putut aduce în vizorul acestora, de ce şi-ar fi dorit aceştia să-i scormonească prin căsuţele de e-mail, cînd ar fi putut afla atîtea lucruri despre el doar din surse deschise? Păi, ca să spunem aşa, domnul Emil-Florin Nemeş este un bărbat puternic. Iar cei de la Black Cube păreau destul de interesaţi de bărbaţii puternici ai României. De bărbaţii puternici, dar mai ales de femeile cu adevărat puternice care se află în spatele acestora. Iar în spatele domnului Nemeş se află, de ani buni, cea mai puternică femeie din România.
Exact. De aproximativ patru ani, plus-minus, Emil-Florin Nemeş şi Laura Codruţa Kovesi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Discreţi şi cuminţi, nelăsîndu-se surprinşi de fotografi obraznici, Florin şi Laura sînt doi adulţi responsabili şi liberi de sarcini care-şi consumă relaţia departe de ochii prea curioşi. Dacă este adevărată, imixtiunea celor de la Black Cube în viaţa personală a procurorului-şef al DNA este o măgărie ce trebuie aspru pedepsită. Nu interesează pe nimeni ce apelative folosesc cei doi în intimitate, cum îşi începe e-mail-urile şi aşa mai departe.
E drept, ar fi fost interesante discuţiile celor doi adulţi responsabili pe parcursul anului 2013. Atunci, pe 15 mai a fost semnat decretul de numire în funcţia de procuror-şef al DNA a doamnei Laura Codruţa Kovesi. Pe 31 mai, la doar 16 zile distanţă, Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, a fost arestat preventiv pentru şantajarea grupului RCS&RDS, operaţiune petrecută în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013. Astăzi dosarul se apropie de sfîrşit, iar doi oameni ţin pumnii pentru o condamnare: şefa procurorilor care au instrumentat dosarul şi şeful comunicaţiilor din firma care a depus plîngerea. Mereu în spatele unei coincidenţe puternice stă o femeie şi mai puternică.”

Am reprodus astfel aproape întreg textul – scris într-o cheie umoristică – din două motive:

 1. Informaţiile detonatoare oferite de acest text de referință au fost trecute sub tăcere de presa română.
  De ce?
  Pentru că presa română e la degetul mic al Codruţei Kovesi.
  Jumătate din site-uri, ziare şi televiziuni aparţin, prin firme ecran, SRI, protectorul Codruţei Kovesi. Serviciu care a impus-o pe Codruţa Kovesi drept şefă DNA în cadrul Tîrgului: Traian Băsescu – Victor Ponta – SRI din 2013. Cealaltă jumătate din site-uri, ziare şi televiziuni colcăie de informatori, colaboratori şi ofiţeri acoperiţi ai SRI sau sînt şantajate de DNA prin dosarele de corupţie făcute patronilor şi ţinute în sertare.
 2. Interesul public de excepție cărora le răspund aceste informații. Asta deoarece, Codruța Kovesi nu e o persoană particulară. E un înalt demnitar al statului român din punct de vedere teoretic și Stăpînul României din punct de vedere practic. În consecință viața particulară a Codruței Kovesi, cum se întîmplă în cazul tuturor cele cu responsabilități deosebite, e particulară pînă la un punct. Pînă la punctul în care ea atinge viața profesională. Ori în cazul de față povestea de dragoste dintre cei doi atinge și încă grav viața profesională a Codruței Kovesi:
  a) Şefa DNA are o relaţie amoroasă din 2012 (de patru ani) cu coordonatorul de marketing şi PR al uneia dintre cele mai puternice și mai controversate firme din România.
  O firmă care cucereşte pe rînd, fără probleme, noi teritorii de afaceri în România şi-şi permite să finanţeze, pe bani grei, o televiziune de ştiri fără rating: Digi Tv.
  Mult mai important, RCS-RDS s-a implicat nepermis de mult în campania electorală pentru alegerea lui Klaus Iohannis, a făcut parte din Reţeaua de presă care a întreţinut diversiunea cu Diaspora, a oferit României doi viitori ambasadori.
  Nu poate fi trecut cu vederea nici rolul asumat de Digi Tv de bulan al DNA.
  Televiziunea nu numai că are acces în premieră la dosarele DNA, dar, mai mult, se ocupă de cultul personalităţii Codruţei Kovesi.
  Folosirea Digi Tv ca purtător de cuvînt al SRI-DNA a dus şi la o altă ciudăţenie:
  Aproape toţi jurnaliştii care au servit și servesc interesele DNA, trecînd în redacții, drept oamenii Binomului SRI- DNA, au fost angajaţi la Digi Tv. Unii pe posturi de evidentă sinecură.
  b.) Pe informaţia privind relaţia amoroasă s-a bazat şi investigarea lui Florin Nemeş, alături de fostul soţ, de către cei de la Black Cube.

De precizat că după apariția articolului nici Codruța Kovesi, nici Florin Nemeș n-au dezmințit informația cu povestea de dragoste. Dacă ar fi fost o minciună, șefa DNA ar fi trebuit să trimită o dezmințire publicației și, prin intermediul Rețelei sale din presă, să declanșeze o campanie violentă împotriva ”minciunilor” publicate de Cațavencii. El, ca bărbat, avea datoria, dacă nu era adevărat, să reacționeze imediat, fie și din condiția de cavaler.

Din nenorocire pentru dezvăluirea adevărului, textul din Caţavencii se concentrează exclusiv pe o posibilă legătură între amorul celor doi şi Dosarul de şantaj întocmit de DNA Antenei Group.
De ce din nefericire?
Pentru că, în chiar seara lui 4 mai 2016, Antena 3 a făcut mare tărăboi doar pe seama informaţiei asupra căreia s-a concentrat revista Caţavencii:
1) Informația se referă la o pricină între Antena 3 şi DNA.
Insistînd pe această informaţie, Antena 3 a lăsat impresia penibilă a unei campanii în interes propriu.
2) Antena 3 e urîtă de o mare parte a presei româneşti.
În aceste condiţii, a fost uşor Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA să stingă Scandalul.

Astfel:

1) Joi, 5 mai 2016, DNA a dat un Drept la replică pentru emisiunile de la Antena 3.
Finalul stă sub semnul unei agresivităţi descumpănitoare:
„Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.
Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale.”

2) Divizia Presă a Binomului SRI-DNA s-a năpustit asupra Antenei, manipulînd astfel încît să se înţeleagă că e vorba de o nouă „campanie de defăimare” a Codruţei Kovesi de către Trustul lui Dan Voiculescu.

Grosolănia, manipulatoare a scos din discuţie adevărul că informaţia a fost dezvăluită de Caţavencii:
Nu întîmplător s-a manipulat astfel.

Publicaţia Caţavencii se bucură de autoritate.
Prin reducerea Scandalului la un război Antena 3 Kovesi informaţia explozivă a fost îmblînzită.
Adevărat informaţie explozivă, nedezminţită de Codruţa Kovesi se referă la relaţia amoroasă ditnre şefa DNA şi unul dintre membrii conducerii RCS-RDS.

Desigur, din punct de vedere moral relaţia nu ridică nici o problemă.
Amîndoi sînt necăsătoriţi.

Problema, marea problemă, e însă de ordin penal.
Noul Cod Penal definește prin articolul 297 alin. (1) abuzul în serviciu:
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica„.

Această definiție aberantă prin caracteru-i imprecis a fost folosită de DNA sub conducerea Codruței Kovesi pentru a spori urieșește numărul dosarelor. Din 2013, pînă în 2015, dosarele cu abuz în serviciu au avut următoarea dinamică: 2013 – 268 de cazuri; 2014 – 464 de cazuri; 2015 – 601 de cazuri. Formularea îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu transformă în faptă de corupție și ceea ce nu a fost cu intenție, altfel spus îndeplinirea defectuoasă din neglijență , din nepricepere, sau chiar dragoste. . Un funcționar sau o funcționară își îndeplinește defectuos atribuțiile și din cauza orbirii date de amor.

Exploatînd un derapaj din Codul de Procedură Penală, sub conducerea Codruţei Kovesi, procurorii DNA au operat numeroase reţineri şi au cerut numeroase arestări preventive invocînd formula:
Suspiciuni rezonabile.

Faţă de Codul anterior, pentru reţinere şi cerere de arestare preventivă nu mai e nevoie de probe.
Sînt suficiente raţionamentele procurorilor menite a justifica Suspiciunea rezonabilă.
Prin aceasta, DNA a introdus în Justiţia românească un procedeu din Teroarea franceză.
Singurul temei de arestare e Suspiciunea procurorului!

După modelul care a dus la reţinerea şi arestarea preventivă a numeroase persoane, fără nici o probă, doar pe baza suspiciunilor rezonabile ale procuroriluor, precizînd că n-avem nici o probă, ne permitem să lansăm şi noi următoarele suspiciuni rezonabile în legătură cu Codruţa Kovesi şi amorul ei:

1) Amorezarea lui Florin Nemeş din 2012 n-a fost dezinteresată. Sînt multe filme în care o firmă puternică vîră în patul unei procuroare sau judecătoare un tînăr frumuşel.
De ce n-am crede că asta a fost şi aici?
Mai ales că Florin Nemeş, deşi amorezat, nu şi-a dat demisia din funcţia de la RCS-RDS, după ce a început relaţia cu şefa DNA.
2) Desigur, Codruţa Kovesi e Eroina Poporului Român. E, totuşi, o femeie. Şi pînă la proba contrarie, putem presupune că o femeie poate fi orbită din dragoste şi, oarbă fiind, poate comite multe prostii ca şefă a DNA. Ca, de exemplu, să protejeze firma al din conducerea căreia iubitul face parte de o anchetă DNA. O anchetă DNA ar putea provoca probleme firmei. La rîndu-i, firma pentru a mai strînge cureaua putea să renunțe la Florin Nemeș. Cum ar arăta întîlnirile femeii îndrăgostite care e Codruța Kovesi cu un bărbat supărat că-și pierde jobul? Și ce nu face o femeie îndrăgostită pentru ca bărbatul iubit să nu mai fie supărat!
Am putea avea astfel suspiciuni rezonabile – vorba procurorilor conduși de Codruța Kovesi- pentru infracțiunea de abuz în serviciu, așa cum e definită ea de Codul Penal, o definiție la care șefa DNA ține mult.

Pînă la ora la care scriem acest text, nici Codruța Kovesi, nici Florin Nemeș n-au dezmințit informațiile din Cațavencii despre povestea lor de iubire care durează din 2012, altfel spus de a lungul primului mandat de șef DNA al Codruței Kovesi.
Pînă cînd vor veni aceste dezmințiri (dacă vor veni vreodată), noi ne permitem să credem în adevărul informațiilor publicate de Cațavencii.
Și în consecință să scriem că există suspiciuni rezonabile pentru caracterul penal al frumoasei povești de iubire dintre Codruța Kovesi și unul dintre șefii RCS& RDS.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 8 mai 2016”

 • Nea Ioane, a-i clolin(s)dat toate televiziunile, dar uite ca astia de la digi n-au catadixit sa te bage in seama si sa-ti de-a de o ciorba. Vezi, si-au dat seama ca esti curva batrana si dupa ce pleci de la ei vomiti in alta parte ( asa a-i facut peste tot pe unde a-i fost ). Ce sa-i faci boala de comunist harsiit prin multe. Linisteste-te si apucate de scris povesti pentru copii, ca atat mai poti.

 • Manipulari ordinare ! Toate tunurile corupților , acoliților , slugilor , fripturiștilor , traseiștilor , pupincuristilor , trădătorilor s.a.m.d.impotriva Justitiei si aDNA-lui ! In România decid hoții si corupții cu cine , sa se căsătorească procurorii si judecătorii ! Ce imbecilitate românească ! ?

 • E tanara,ce treaba are!

 • bolsevic ….traseistul televiziunilor …..ai ajuns si tu cu foamea in gat ..te-ai dat la kkt

 • Kovesi e un functionar public…platita din bani nostri…asa ca…trebuie..sa clarifice ea aceste probleme..nu noi…nu suntem procurori comunisti…nici judecatori(ca de…iei reprezinta justitia)….

 • Nea ion de la raion face ce stie dupa modelul comunist, arunca rahatul si dupa aceea tace malc.Orice este intrebat si nu-i convine nu zice nimic. El este curat lacrima, nu a fost utecist de frunte si mancator de castane de prima clasa si ridicator de osanale la nea nicu iar acum numai pe altii critica..Daca este tare-n coada sa ne spuna ce mai scrie in jurnalul intim al lenutei, patroana evzeului, jurnal al carui custode este, fapt recunoscut de dansul.Lenuta nu da jurnalul oricui.Cine este impotriva lenutei dusman este.Observam ca pe cine critica lenuta si basescu, aceia urmeaza sila vuvuzeaua de nea ion.Daca nu este asa sa ne spuna..

 • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în acest caz în 17 decembrie 2010 şi a consfiinţit ca validă decizia CNSAS (Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii) prin care Marius Albin Marinescu este declarat colaborator al Securităţii. Marinescu este primul ziarist sibian care primeşte un astfel de verdict final în instanţele româneşti. *SIBIU 100% *

 • Justiţia a decis CNSAS a decis încă din 2008 când Marius Albin Marinescu a candidat la Primăria Sibiu din partea PNţCD, că acesta a fost colaborator al Securităţii înainte de 1989. Decizia a fost contestată pe toate căile posibile legale de ziaristul de la Justiţiarul Sibian, dar a pierdut.

 • Pentru comuniune de idei si scopuri ,va recomand pg dlui *jurnalist* Marius Albin Marinescu

 • „maestre” – mai este. Nu puteai și tu să pleci frumos? Trebuie să o faci ca ciorbea și restul? Măcar de dragul unei frumoase piese de teatru, muriți frumos ca să rămâneți viu.

 • BRAVO MAESTRE.Dupa ce ati devenit avocatul penalilor,ati continuat prin a fi avocatul lui Ponta ,iar acum reusiti MAXIMUL posibil.V-ati reantors la matca,la Voiculescu.Dezinformarea si manipularea dvs incepe sa devina gretoasa prin insinuarile si legaturile de mahala.DOSARUL DE SANTAJ NU ESTE JUDECAT DE KOVESI CI DE UN COMPLET DE JUDECATA.Apoi va urma un recurs.Si pentru un novice este de ajuns sa vada campania a3 din acea perioada cu clipurile de rigoare si cu stenogramele.Dar dvs ca si ilustrul dvs stapan puneti in discutie chiar notiunea de justitie.Intentionat amestecati rolurile intr-un proces penalsi uitati sa spuneti ca sentinta o dau complete de judecatori.ATAT DE DISPERATI AU AJUNS BASESCU SI UDREA INCAT SA IL INTRECETI PE CIUVICA IN ABERATII.

 • Orice balon, pe care-l umfli prea mult, se sparge… si balonul asta nu numai ca a fost umflat, dar s-a mai si autoumflat.

 • mai scrie o poveste maistre …ca doar te pricepi….

 • Dar atat timp cat s-a descoperit ca a prestat pt RDS- trebuie DEMISA DE URGENTA!

 • Pai de ce sa fie C. Kovesi „cea mai puternica ” femeie din Romania? Se pare ca a „cotizat” iubitul – un individ f.potent dpdv financiar – in stanga si in dreapta – a avut spate sa prinda „propunerile „greilor pt postul de procuror general.Din acel punct incolo, a executat niste manevre dictate de iubit, de unii si altii. S-a cam naruit cultul imaginii.

 • poate au fost chemeti la arme. Sa nu uitam cine facea Stefan Gheorghiu!

 • Pacat maestre ca nu urmaresti digi 24 ,este o televiziune mai selecta,cu reportaje si documentare interesante! Pacat ca nu este si in grila dolce.

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog