România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Gîndul de duminică, 8 martie 2015

S-a descoperit ceva nasol în trecutul lui George Scutaru cu prilejul verificărilor pentru numirea ca director la SIE?

Cred c-am reușit să-i plictisesc pe telespectatorii emisiunii realizate de Sabin Orcan la B1 Tv, sîmbătă, 7 martie, seara, insistînd pe nota ce pare a fi definitorie pentru Klaus Iohannis ca președinte:
Secretoșenia de tip Iosif Vissarionovici Stalin.

După misterul numit demisia lui George Maior, iată un alt mister al unei administrații prezidențiale care refuză minima transparență democratică într-o țară membră a Uniunii Europene:
Eliberarea lui George Scutaru din funcția de consilier prezidențial.

Eliberarea a fost anunțată de un Comunicat al Administrației prezidențiale pus vineri, 6 martie 2015, pe site-ul Președinției:
Decrete semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 martie a.c., următoarele decrete:
• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidenţial pentru securitate națională a domnului Adrian-George Scutaru;
• Decret pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a domnului Ion Oprișor.
Departamentul de Comunicare Publică
06 Martie 2015”

Ce aflăm noi, Populimea, din acest Comunicat?
Că președintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcție a lui George Scutaru.
Eliberare din funcție înseamnă demisie sau demitere.

La insistențele presei, purtătoarea de cuvînt sau, mai degrabă, purtătoarea de mormăieli a Cotroceniului, a catadicsit să transmită scurt, ca un hai sictir:
George Scutaru a demisionat din motive personale”

Misterul devine și mai adînc.
Pe 19 decembrie 2014, după ce i s-a propus de către Klaus Iohannis să vină la Cotroceni, George Scutaru a demisionat din Parlament.
Ce motive personale putea avea George Scutaru ca să renunțe la un post important la Cotroceni – al doilea după șeful Administrație prezidențiale – rămînînd practic pe drumuri, dat fiind că și-a pierdut postul de parlamentar?
Înseamnă că, la fel ca și în cazul lui George Maior, lui George Scutaru i s-a cerut să demisioneze.

Misterul devine și mai adînc.
George Scutaru a fost adus la Cotroceni, în această funcție importantă de chiar Klaus Iohannis.
Ce Dumnezeu a putut face George Scutaru în doar două luni pentru ca să i se ceară demisia la două luni de la instalarea în funcție?

Printr-un alt decret, concomitent cu eliberarea din funcție a lui George Scutaru, în locul lui a fost numit Ion Oprișor. Ion Oprișor putea fi numit consilier din 22 decembrie 2014, deoarece era acolo de pe vremea lui Traian Băsescu.

Dacă lui George Scutaru i s-a cerut demisia, pentru că președintele și-a dat seama că nu e bun pe funcția asta, nu era musai să i se găsească un înlocuitor pe loc.
Înseamnă că numirea lui Ion Oprișor a avut menirea de a închide cît mai repede subiectul.
Dacă locul era liber, s-ar fi creat premisele pentru a lungi discuția.

Toate datele converg către o demisie forțată a lui George Scutaru în urma unei descoperiri de ultimă oră în legătură cu biografia sa.
Nu-i exclus ca George Scutaru să fi fost supus, pentru posibila numire ca director al SIE, unor verificări mult mai drastice, poate chiar cu sprijinul partenerilor americani, decît cele cerute de funcția de consilier.
Și cu acest prilej, să i se descopere în biografie ceva care-l face incompatibil chiar cu funcția de consilier la Cotroceni.

NB: Se înțelege că toate aceste ipoteze ar fi lipsit dacă Klaus Iohannis ar fi înțeles acum, după trecerea demult a lunii de miere la Cotroceni, că Președintele unei țări democratice nu tace și face, ci face și vorbește despre ce-a făcut.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 8 martie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *