Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Ambasadorul american la București e agent provocator al Moscovei sau se face?!

Joi, 5 noiembrie 2015, după două seri de proteste în București, prima seară provocînd căderea Guvernului Victor Ponta, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a postat pe Facebook un Mesaj considerat de toată lumea drept îndemn la români de a ieși în Stradă și a protesta:
„Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic.”

Sîmbătă, 7 noiembrie 2015, Gabriela Antoniu, o mai veche cunoștință a mea din presă, mi-a luat un amplu interviu despre ce se întîmplă în aceste zile în România pentru site-ul mariustucă.ro.
L-am acordat cu plăcere, deoarece un interviu amplu îmi dădea posibilitatea de a spune ce gîndesc mult mai bine decît intervențiile telefonice la televiziunile de știr,i care mă pun în fața isteriilor unor fătuce date gata de gîndul că trăiesc și ele o Revoluție, deși patronii nu le-au dat salariul pe luna trecută.

O primă parte din interviu a apărut deja pe mariustucă.ro.
Vor urma și celelalte.
Merită să le citiți pe toate, cu o singură condiție.
Să-mi acceptați privirea sceptică față de tot ce se întîmplă în aceste zile, privirea unui jurnalist care a trăit toate Revoluțiile de pînă acum, cu excepția Marii Revoluții din octombrie 1917.
În prima parte a interviului mă refer și la intervenția ambasadorului american:
„Avem de 25 de ani de instituţii democratice. Avem alegeri libere, Parlament, partide politice. Nu-i convine cuiva rezultatul votului ?Aşa ne-au învăţat americanii. Alegeri libere şi corecte. Au fost în România alegeri libere şi corecte? A dat o majoritate. Convine, nu convine ceilalţi se supun acestui vot al majorităţii. Acum vine ambasadorul american şi îmi spune mie că e bine că iese lumea în stradă. Lumea care iese în stradă o face neautorizat. La ei e permis să vină în Casei Albe 10.000 de oameni neautorizaţi?”

În România slugărniciei necondiționate față de Stăpînii trecători ai Lumii, ambasadorul american nu se deosebește prin comportamentul de Guvernator al unei țări de babuini de trimisul Sultanului de pe vremuri, de ambasadorul neamț din timpul regimului Antonescu și de ambasadorul sovietic din timpul regimului Anei Pauker.
De aceea, spusele ambasadorului SUA în România au pentru jurnaliști, pentru politicieni, pentru liderii așa zisei Societăți civile puterea copleșitoare a unor Table ale Legii aduse de Moise de pe Muntele Sinai.

De 25 de ani, America ne bate la cap să transpunem în viață ceea ce ea, America de ieri și de azi, consideră drept piatra de temelie a democrației.
Alegeri libere și corecte.

Din cîte știu, alegerile din decembrie 2012, care au dus la actualul Parlament, au fost declarate de SUA libere și corecte. Mai mult, America a considerat instituțiile democratice din România ultimilor trei ani drept legitime, odată ce cu ele a tratat instalarea Scutului antirachetă, prezența a cît mai multe trupe americane pe teritoriul național, adoptarea unei poziții agresive față de Rusia, trimiterea de noi trupe în Afganistan.

Transformarea României într-un aliat de nădejde al României în zonă n-a fost opera Străzii, ci opera instituțiilor democratice ale țării, desemnate de toți românii prin alegeri libere și corecte.
Dacă demonstrația din seara zilei de luni, 2 noiembrie 2015, deși neautorizată, mai avea o justificare, demonstrațiile care au urmat, cu ocuparea ilegală a carosabilului, demonstrații așa zis spontane și prin asta neasumate de nimeni ( lucru grav într-o democrație, deoarece o demonstrație neasumată de nimeni poate degenera în orice moment în violențe, prin implicarea unor forțe huliganice sau diversioniste), cele care au urmat nu mai au nici o justificare.

Cu atît mai mult cu cît, dacă demonstrația prin care s-a cerut demisia Guvernului, avea un obiectiv acceptabil din punct de vedere democratic, demonstrațiile ulterioare, cerînd lichidarea întregi clase politice, dizolvarea Parlamentului, excluderea din viața politică a tuturor celor care au făcut politică în ultimii 25 de ani, constituirea unui soi de Adunare Națională a Poporului, se definesc printr-o gravă punere la îndoială a mecanismelor democratice ale unei țări.

România are nevoie de revenire rapidă la normalitate.
Normalitatea e dată de punerea în funcțiune a mecanismelor democratice, între care nu se numără demonstrațiile neautorizate cu ocuparea carosabilului.
Fiecare seară care trece cu ocuparea Pieței Universității, cu isteria unei noi Revoluții, cu contestarea pe toate canalele a instituțiilor democratice din România, nu poate decît să ducă în cele din urmă la o gravă Criză economică.

E interesată America într-o instabilitate politică în țara în care și-a plasat Scutul?
Așa se pare judecînd după îndemnul ambasadorului american de continuare pînă-n pînzele albe a demonstrațiilor spontane.
Tot ceea ce se contestă acum cu vehemență de o minoritate prin raportare la majoritate tăcută a românilor s-a obținut în urma unor alegeri libere și corecte, recunoscute ca atare de SUA.

Vrea America să aplice și-n România nenorocitul experiment numit Primăvara arabă?
Așa se pare judecînd după îndemnul ambasadorului american de a continua contestarea de tip euromaidan de la Kiev a instituțiile democratic alese în România.

Înțeleg că Hans Klemm e american.
Ar putea fi agent CIA.
După osîrdia depusă pentru destabilizarea României lasă impresia că e agent KGB.
E agent provocator al Moscovei sau se face?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Ambasadorul american la București e agent provocator al Moscovei sau se face?!”

 • Domnule Cristoiu ganditi bine in tot ce spuneti Santeti un mare jurnalist si scriitor

 • domnule cristoiu,cred ca se ocoleste adevarata cauza a revoltei,saracia,salariile foarte mici pe care lucreaza majoritatea populatiei,este inadmisibil sa lucrezi in 2015 in europa pe 200 de euro pe luna,toata lumea cu studii sau fara se loveste de acest salariu de rahat….ni se induce la televizor,ca nu muncim,ca nu suntem eficienti,total fals,muncesc romanii de rup…si moca…..cei mai indreptatiti sa vina cu idei ,solutii si chiar invitati la negocieri sunt romanii din diaspora,ei inteleg cel mai bine cum ar trebui sa functioneze romania. aud la televizor ca corporatistii sunt initiatorii revoltei si ca ei se pricep cel mai bine la problemele tarii….fals…in corporatii lucreaza in general numai beizadele si in general la locurile de munca bine platite se intra cu pile sau bani,la stat sau privat chiar si intr-o multinationala cu salarii mai bunicele ,tot prin recomandari se intra…..eu cred ca mamaliga inca nu a explodat si inca asteapta sa vada cat mai este ignorata,cei multi care intradevar duc greul tarii….nu cei cu salarii grase ce fac pe eroii….

 • maestre ,aveti dreptate dar va asculta cineva in tara asta ,care este pe cale sa ajunga ca Ucraina?

 • Bine ai zis Ilie,felicitari!

 • Dupa nume pare a fi Neamt cu cetatenie Americana 🙂

 • mutu fiind kklauss si iapa fiind prima toapa a tarii??

 • Absolut in contradicție cu maestru Cristoiu! Oare el considera ca cei aleși democratic au un comportament democratic? Si Ceaușescu fusese ales democratic, necontestate nici intern si nici extern!

 • Daca se dovedeste ca partidele au folosit acei bani in campanie electorala,trebuie recuperat prejudiciu de la candidati si de la conducerile acestor partide.Pe politicieni nu ai sperie puscaria ci returnarea totala a banilor.

 • Iarasi ci critica.Nimic bun nu se poate spune?

 • Notele noastre la articolul lui Ion Cristoiu si la postarea Ambasadorului american despre tragedia #Colectiv

  In primul rand, Hans Klemm a dat dovada de un cinism colosal si de o lipsa de sensibilitate atroce la tragicele evenimente de la Colectiv prin postarea facuta. Trepadusul diplomatic nu s-a putut abtine si a facut o gafa diplomatica, gafa ce a trecut neobservata in media din Romania.

  Diavolul este in delatiile textului postat de Hans Klemm.

  Ce spune Ambasadorul american?
  „Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic.”

  Hai s-analizam. Postarea era menita sa exprime empatia Ambasadei americane fata de tragicul eveniment de la Colectiv. Acest obiectiv al postarii este atins prin „Ultimele zile au fost [n.r.] foarte emoţionante.”

  Doar ca Hans Klemm nu-si incepe postarea cu acest mesaj omenesc, ci cu unul politic. Uite textul corect postat de Klemm:
  „Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante.”
  Evenimentele declansate dupa tragedia de la Colectiv nu pot fi catalogate drept dinamice decat printr-o prisma politica, nicidecum printr-o prisma empatica, umana.
  Cu alte cuvinte, Hans Klemm si-a inceput postarea cu un mesaj politic clar (mesaj principal) pe o tema umanitara (mesaj secundar). Cinic, manipulator si lipsit de empatie adevarata.
  Urmeaza o scurta nota despre victimele incendiului si apoi Klemm trece la indemnul direct la protest civic.

  Aici Cristoiu are perfecta dreptate, in momentul in care americanii indeamna la „razmerita” ceva nu-i kosher, mai mult, trage un semnal de alarma cat dealul Mitropoliei.
  Cat despre ideea ca Hans Klemm ar fi agent provocator al rusilor, ce sa mai zicem… de parca maestrul Cristoiu n-ar sti ca Hans e agentul trepadus si provocator al americanilor, care au regizat si Euromaidan, si primavara araba, Haide, bre, nene Cristoiu, nu ma duce cu zaharelul.

 • Este ilegal imoral sau nedrept sa demonstrezi impotriva coruptiei, imposturii si putreziciunii aparatului de stat? Desigur nu?
  Este instabilitate in Romania? Desigur nu.
  Suntem intr-un cadru legal, avem guvern ca si pana acum deci nu vad care este problema.
  Rusii au condus tara asta prin intermediul guvernului Ponta, cred ca pentru ei este cea mai mare lovitura.
  Cred ca de la guvernul Vacaroiu nu a mai fost nici un guvern care sa urmareasca implinirea intereselor economice a Rusiei si ale aliatilor sai, in Romania mai mult decat guvernul Ponta.

  Si apropos, in caz de ceva noi suntem la sustinere morala, ca securitatea ne-o asigura de fapt NATO, cu agentul electoral al Rusiei.
  Ce prostie.

 • Nu sint alegeri libere si corecte: partidele fura bani cu care manipuleaza votul. Si mai platesc si ziaristi pentru asta. Cu aceeasi bani furati

 • Corneliu Chiorean Ce faci Corneliu si cum te mai simti?Iti doresc numai bine si sanatate! Doina Grecu

 • Maestre, ocuparea strazii este tot un mecanism democratic de reglare a derapajelor. In dictatura este interzisa orice forma de protest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *