Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică

Comparîndu-l pe Victor Ponta cu Nicolae Ceaușescu, îl jignim grav pe Nicolae Ceaușescu!

România postdecembristă a cunoscut sîmbătă, 20 septembrie 2014, un moment pe care mulți îl credeau înmormîntat pentru totdeauna, o dată cu împușcarea lui Nicolae Ceaușescu.
Cu prilejul împlinirii  vîrstei de 42 de ani, lui Victor Ponta i s-a dedicat un Spectacol Omagial pe Arena Națională. 70.000 de oameni, stegulețe, cîntece, confeti, Tovarășul și Tovarășa, blocarea Bucureștiului, transmiterea în direct de către TVR drept răsplată din partea miluitului Stelian Tănase, pentru că i s-a permis să-și facă de cap mai departe, ca ștab.

Spectacolului i-a urmat o emisiune omagială dedicată Aniversatului de Antena 3, postul Pușcăriașului Dan Voiculescu. Cuconița Sandra Stoicescu s-a depilat pentru emisiune de două ori. Ori de cîte ori îl are Oaspete pe Victor Ponta, duduia se depilează, pentru a fi la înălțimea momentului. Cum însă acum a avut-o Oaspete și pe Tovarășa Tovarășului, cuconița s-a depilat de două ori.

Pentru a  caracteriza momentul de Paranoie absolută de pe Arena Națională mulți au făcut trimiteri la Nicolae Ceaușescu.
Un pic mai lucizi dacă am fi, ne-am da seama că asemănarea cu spectacolele omagiale dedicate lui Nicolae Ceaușescu șchioapătă:

  1. Lui Victor Ponta i s-a dedicat un Spectacol Omagial la împlinirea vîrstei de 42 de ani și după doar doi ani de guvernare.
    Cultul personalității lui Nicolae Ceaușescu a început după 1971, cînd Nicolae Ceaușescu trecuse de 54 de ani și avea deja șase ani de guvernare.
  2. Spectacolele omagiale au fost unul dintre aspectele hidoase ale Cultul personalității. Totuși, dacă ne gîndim mai bine, Nicolae Ceaușescu era mult mai îndreptățit decît Victor Ponta la așa ceva. Chiar dacă exagerat, Nicolae Ceaușescu era slăvit în Spectacolele omagiale pentru ceea ce făcuse pînă atunci în dobîndirea Independenței noastre față de Rusia colonizatoare. A făcut ceva Victor Ponta în cei doi ani de Guvernare în afară de a apărea la televizor de dimineață pînă seara?
  3. Poate și pentru că ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu pica în ianuarie, niciodată în cei aproape 25 de ani de conducere a țării nu i s-a dedicat un Spectacol Omagial pe stadion, așa cum s-a întîmplat cu Victor Ponta la 42 de ani.

Păi, dacă acum, cînd a împlinit doar 42 de ani, lui Victor Ponta i se pune la dispoziție cel mai mare stadion al țării pentru a-și sărbători Ziua de naștere, unde va avea loc spectacolul omagial dedicat împlinirii vîrstei de 60 de ani?
În spațiul cosmic, singurul încăpător pentru megalomania lui Victor Ponta?
Dvs. ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

  • Vina este a noastra pt ca nu iesim la vot.

  • Dupa ce in evolutia economica guvernul a redus viteza de la 130 km/ora la 100km/ora si domnul Ponta in sondaje a tras frana de mana. Dupa cazul abecedarelor, vaccinului pentru copii, circul de la Arena Nationala si vulpile ministrilor sai domnul Ponta a coborat in sondaje la 36% de la 41%. In acest timp neamtul, pe muteste, a urcat de la 28% la aproape 33%. Deci il desparte de Ponta doar marja de eroare 3%. Patriciu de la ratarea suspendarii lui Basescu si-a injumatatit potentialii votanti. Doamnele sunt despartite doar de un procent, Dar Monica vine tare din spate. A crescut cu 5% numarul celor care se vor prezenta la vot. Dintre ei 15% inca nu sunt hotarati cu cine vor vota. Deci lupta se incinge, romanii se trezesc.

  • „Maestre”, regret ca nu te-am scuipat in Helsinki pe insula Suomenlina in 2010! Eram in concediu si mi-a fost rusine de sotia dvs., dar meritati din plin o flegma intre ochelari!

  • Dle Cristoiu va felicit ..publicati pe prima pagina a jurnalului scrisori deschise …cum gandesc oameni astazi despre jafulROMANIEI…thank you

  • Aurel Rogojan Pe mâna cui dăm România?

    O întrebare justificată ne da neliniști, ne frământă și ne pune la încercare responsabilitatea civică: „Cine sunt, ce au făcut sau ce pot face pentru oamenii țării și patria românilor candidații înscriși în competiție pentru președinția României?” Pe unii doar calcule meschine, vanități patologice, spiritul aventurii politice și/sau combinațiile talciocului dintre primul și al doilea țur de scrutin i-a determinat să se „bata” pentru un loc pe lista candidaților. Această categorie de candidați include indivizi lipsiți de simțul rușinii pentru ceea ce sunt, fără minima capacitate de autoevaluare în raport cu importantă și greutatea misiunii naționale de Președinte al României. În față acestei jenante realități politice, noi, cetățenii alegători, avem obligația fundamentală – civic și patriotic -, să lăsăm la o parte primele impresii („care conteaza” dar, de regulă, false) induse de propagandă electorală a candidaților. Suntem datori, în față prezentului și viitorului nostru, dar și al urmașilor noștri, să judecăm „la rece” ce s-a întâmplat cu România în timpul scurtei noastre existențe, comparate cu dimensiunea istorică a dăinuirii că popor. Să ne reamintim faptele conducătorilor României a căror cârmuire a treburilor dinlăuntru ale statului și pricepere în politică internationalăne-au marcat, în bine, ori rău destinele. De la împlinirea la spargerea granițelor, de la eliberări naționale la ocupații străine, de la sărăcie la prosperitate, de la un popor eminamente agricultor și neștiutor de carte, la un popor calificat pentru toate meseriile industriale, cu învățământ de nivel mediu (bacalaureat ori atestat profesional într-o meserie) obligatoriu și gratuit, de la un popor uitat de lume, la un popor cu repere unicat în competiția mondialăa valorilor. După astfel de reflecții, să-i comparm pe aspiranții la supremă demnitate a statului cu înaintașii lor. Unii furirăRomânia demnăși respectată, participantăactivăla crearea patimoniului de culturăși civilizație universală, iar alții naruirătotul și ne promit castele de nisip.

    „Azi, iaraşi, chiar nu suntem nimic în lume?!”

    Dacă dorim, cu adevărat, să însemnăm ceva în lume, suntem obligați la un examen de conștiință. Să ne întrebăm și să decidem, dacă dorim continuitatea în ceea ce a fost fast, ori nefast în trecutul nostru. După cum, negreșit este să căutăm ce parte a trecutului lor doresc să ascundă competitorii înscriși în cursă prezidențială, fiindcă ei nu vor fi liberi de constrângeri, cât timp cineva le controlează acea parte ascunsă a existenței lor. Să o spunem clar și răspicat, în cursă prezidențială sunt și candidați ale căror cordoane politice ombilicale nu au fost tăiate de sursă păcatului originar a sistemului politic eșuat.

    „Former candidate of Romanian President”

    Un exemplar de candidat, însă, depășește orice culme a tupeismului și nerușinării. Cu un trecut nomenclaturist comunist, ceva mai discret, cu pregătire specială pentru misiuni secrete externe începută în anii ’80 și continuată ulterior, a parcurs, după 1990, tenace și cu capacitate de disimulare de domeniul patologicului, întreagă ierarhie a mișcărilor civice anticomuniste. Cu reputație , dupăunii discutabilă, de „port drapel al apărării drepturilor omului” și „simbol al luptei împotrivă corupţiei”. A fost ministru, în mai multe guverne, europarlamentar, funcționar internațional, disident în partidul care i-a dat întreagă susținere și, mai nou, are ambiția să-și completeze C.V.-ul și cartea de vizită cu „Former candidate of Romanian President”. Asta dă bine, atât în dosarul din arhivă de la Yasenovo, cât și în cel al subfilialei de la „The Open Society Institute-Budapest”, o altă „Marie”, acoperită cu aceiași pălărie. „Să dăm Cezarului ce este al Cezarului” și să lăsăm caimacul deconspirării identității multiplului agent, cu 11 ani „albi” în C.V. (!) autorului inițiativei, în direct, la o oră de maximă audiența și, neapărat, cu un zgomotos promo „breking news”, încă de dimineață, că să se poată mobiliză poporul. Asta, dacaa¦ are în vedere și acest exemplu, din toate câte le are la îndemână. Căci, din „inalte rațiuni de stat”, va proceda, de la șine înțeles, la o divulgare selectivÄ. Multe din cele ce ni s-au întâmplat în ultimul sfert de veac, aiureală de pe scenă vieții politice din România, vin să demonstreze, până peste evidente, că unii dintre actorii importanți ai evenimentelor publice sunt niște „”robotikon”, niște iepurași scoși din jobenul „unchiului” Sam , ori căciulă unchiului Vania, sau din băsmăluță unei „Die Tante”. Musai spovediți la „Zidul de Apus”!

    Realitatea trebuie judecată lucid

    În ultimul sfert de veac, România a fost ocupată, între alții, și de o imensă rețea de așa-zise organizații neguvernamentale, un mixaj de „para-ambasade” ale câtorva entități externe, care au „semanat democratie” și „culeg” partide și partidulete, prin care impun personalități publice de fațadă, nonvalori intelectuale, „yes man’s” gata să servească, mai degrabă, sub orice alt steag, decât sub faldurile tricolorului românesc. Construcțiile politice prin care s-a încercat, când de unii, când de alții, disoluția dictaturii ștăngii generate de marea armată a activiștilor din eșaloanele secunde ale Partidului Comunist Român, crescuți în pepinierele Frontului Democrației și Unității Socialiste, catalizatorul socio-politic al întregii societăți, nu au avut altă materie prima decât moştenirea ideologică temeinică și rezervă de cadre, inclusiv cea a „Şoimilor Patriei, îndestulătoare pentru încă vreo trei generații, lăsată de fostul regim. Realitatea trebuie judecată lucid, deciziile trebuie luate la rece, înțelegând că altfel nu s-ar putea, decât dacă România ar fi epurată de populație și colonizată cu migratori. Nu-i loc sau moment de lăsat a ne cuprinde deznădejdea.

    „Votul alb”!

    Establishmentul politic trebuie făcut să înțeleagă că un popor scârbit de politicianismul vulgar are nu numai dreptul, dar și puterea să-l supună celei mai severe judecăți: „Votul alb”! Votul alb sau votul de protest reprezintă, în orice sistem democratic, dreptul cetățenilor de a-și manifestă nemulțumirea în cadrul proceselor electorale. Acest tip de vot este consecință directă a eșecului sistemului politic și constituie un instrument esențial pentru îmbunătățirea platformelor politice și a programelor de guvernare. Puțin cunoscut în România, votul alb reprezintă un subiect important de dezbatere în democrațiile din întreagă lume și o realitate pentru țări dezvoltate că Franța ( legiferat în anul 2003), Belgia și Suedia. La nivel european există o impresionantă mișcare care actioneza, nu fără rezultate, pentru introducerea votului alb că vot valid în scrutinele electorale. Este de domeniul fanteziei ca majoritatea parlamentară, dominată de fripturiștii politici transpartinici, să adopte și în România o lege a votului alb. Dar această imposibilitate previzibilă nu ne împiedică să umplem urnele cu buletine de vot sub a căror antet să scriem „Alb” și peste să aplicăm ștampilă. La câtă batjocoră, la nivel național, s-a pretat să ne supună întreagă clasă politică, respingerea prin votul alb este o etapă necesară, înaintea adoptării spontane a democrației directe. A democrației directe, civilizate, menținută din Evul Mediu în unele dintre cantoanele Elveției.

  • Ponta este consecvent . La 60 de ani v-a minca tot Popcorn

  • Votati-l ,domnule Cristoiu, stie sa minta, e capabil ,deci !

  • eu sint oripilat de ceea ce se intampla!,si nici nu vreau sa-mi imi inchipui,ce va urma,daca acest individ,devine presedinte!?.

  • Da dar macar nu a jucat maneaua cu tigancile,ca cine stim noi!

  • „justitia” lui ponta…….!!! 🙂 🙂 ____ MAXIM….!!!! prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Timis, Ion Brasoveanu, considera „legala si temeinica” solutia procurorului Ghimis A. !!!! –– amindoi fac AFIRMATII MINCINOASE in solutiile date in dosar, contrazicind datele din actele oficiale si legea !!!!! –– in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic actele eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori…….!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor…!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!

  • Vreau independenta Olteniei si ruperea din tara mama.

  • In iad, pentru ca acolo sunt cei multi asemenea lui, maestre

  • am sperat ca odata cu moartea Ceausestilor voi uita lungile,calduroasele si epuizantele zile de vara,cand repetam la nesfarst, pe stadionul municipal,anumite miscari pt a forma litere,cu ocazia zilei de 23 august,la fel am sperat ca voi uita gerul pe care l-am suportat impreuna cu colegii mei,imbracati in pionieri cu stegulete in maini,asteptand trecerea tovarasului spre Sofia.ne anima gandul ca il vom vedea in realitate,insa dezamagire totala,dupa vreo 2 ore in ger,masina ,de fapt masinile prezidentiale au trecut cu o viteza destul de buna incat sa nu vedem nimic.asta a reusit victor ponta astazi,sa-mi trezeasca putinele amintiri neplacute ale copilariei.asadar, ROMANIA INCOTRO?

  • rapunsul la intrebarea ta maestre, este previzibil : la cimitir…

  • Daca stam bine si ne gandim,a existat un moment in primii ani de „libertate” cand ni s-a atras atentia ca noua putere instaurata in Romania nu era decat la fel ca si cea de dinainte.E vorba despre momentul Piata Universitatii!Ce gandeam noi atunci?Ca tot ceea ce facea Ion Iliescu era corect,nu?Pacat ca nu l-am sprijinit mai multi pe Marian Munteanu in acel an.Poate se schimba ceva in bine si nu in rau in situatia tarii noastre.

  • Deși nu mai era nevoie s a vazut inca o data ca SUNTEM UN POPOR DE KKT! Sa ma ierte cei prea putini care, pe buna dreptate, se simt lezati. O ȚARĂ are un singur POPOR si cand vezi unde a ajuns aceasta tara ce altceva poți spune despre el! Ii deplâng pe cei de peste 40 de ani cărora le va fi tot mai greu sa si refacă viața in strainatate pentru ca in Romania se va pierde orice speranța sub conducerea iluminată (sic!) a nimicului Ponta! Am trăit aceasta pribegie la o vârsta înaintata si știu ce înseamnă! M a obsedat ideea ca într o zi s ar putea sa regret, dar mulțumită prostiei electoratului nostru acest lucru nu risca sa se petreacă! Tineretul instruit se va realiza in afara dictaturii pe cale de instalare iar celor nescoliti nu le rămâne decât sa continua tradiția sclavilor pupincuristi dupa exemplul unei generații de senili cu reprezentanți de seama ca Beligan, Rebengiuc sau Draga Olteanu! VAE VICTIS!

    • nu, domnule, acesta este produsul lipsei de educatie, al lipsei de speranta de viata, rezultatul hartuirii mediatice si functionaresti (de kkt, cum ziceti). nu dispretuiti oamenii, domnule, pentru ca apoi veti fi aidoma celor pe care ii incriminati!

    • Si daca nu-i dispretuim ce sa facem? sa ne rugam pentru ei? Poate ca asta este solutia crestina si ne-o va propovadui de acum dl turcescu.:)

  • sunt oripilata, unde am ajuns? de fapt ne-am intors ,asta doare. sacrificiu inutil in 1989, Cine sunt vinovatii , noi

  • La 60 de ani sarbatoreste jucand table sau plagiind carti la Rahova , Maestre !

  • te umple greaţa, dar ce o să mai urmeze, dacă acum au făcut aşa tămbălău!

  • ati luat-o de duminica dimineata cu pizma, maestre, daca spectacolul era o fleasca, spuneati, vai amaratii de pesedisti, daca a fost maret, oooo, ceausistii, vreti, nu vreti, tot ponta va fi presedinte, fiindca valul anti basist este imens, iar picioarele lui sandra, sunt frumoase, cel putin in comparatie cu cracii jegosi ai oanei stanciulescu.,care i-a urmat, cand am vazut-o pe urata cracanata si coroiata i-am facut placere lui basescu si am schimbat postul

  • Un derbedeu!

  • Cred ca e o exagerare. In SUA vedem astfel de manifestari si nu le mai numim „cu;tul personalitatii”. Jurnalistic, suna bine ….

    • SUA nu a trait ce am trait noi!

    • Despre ca SUA vorbiti , cea din închipuire , din ce ati auzit la gard, la poarta, la antene ?! trăiesc de multi ani aici si va asigur ca nici cel mai prost om nu se vinde pe ” oloi, bere si mici ” , cât despre aplaudaci pe doi poli nici vorba ….problema voastră este o mare foarte mare carenta in educație / școala / cutume culturale etc , acesta este motivul ptr care nu au plecat niciodată de fapt , comunistoizii bătrânului bolsevic si acum ,fara pic de rusine, ori respect pentru cei morți in ’89 ,iată marea adunare populară …..crede oare cineva ca in frunte cu micul Kim- ir- Sen / ponta in fruntea statului , va mai tara parte in marile alianțe :NATO ,UE ?! crede cineva ca vor mai fi libertatile castigate , libertate de a călători si munci , libertatea de opinie …etc ? Altfel , pentru toți cei care isi doresc ciuma roșie , nu le poți spune decât somn ușor , somn cu ratiune cu tot , la trezire sa nu va mirati de Monștrii pe care i-ati votat / aplaudat !

  • Să ne fie rușine că am permis să se întâmple asa ceva!

  • Cultul personalitatii,la inaltime!Un snob,un om lipsit de caracter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *