Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Joe Biden confirmă – americanii au vrut împărțirea Puterii în România după alegerile prezidențiale!

În timpul turneului în Turcia, vicepreședintele SUA, responsabil cu politica externă, Joe Biden, a declarat următoarele în fața reprezentantilor societății civile turce:
Parintii nostri fondatori (ai Statelor Unite) au ajuns la concluzia ca o concentrare a puterilor este lucrul cel mai coroziv care se poate intampla in orice sistem politic. Continuam sa gandim acelasi lucru.

Agențiile internaționale de presă susțin că Joe Biden se referea la alegerile prezidențiale din Turcia, care au dus la concentrarea puterii în mîinile unui singur partid, cel condus de Erdogan.

Eu cred însă că Joe Biden s-a referit la alegerile prezidențiale din România, care au dus la o împărțire a puterii între Dreapta, deținătoare a Președinției, și Stînga, deținătoare a Guvernului.

Gîndul meu de marți seara se intitula Cum funcționează înțelegerea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta impusă de americani.
Scriam acolo că după coșmarul Victor Orban în Ungaria, SUA nu-și mai pot permite să dea întreaga putere unui singur partid.
Cu atît mai mult cu cît acest partid duce o politică nationalist-bigotă de secolul XIX, cel al scrisorilor duse de poștalioane și nu de secolul XXI, cel al e-mailor duse se Internet.

De aceea, la prezidențiale, a fost înfrînt Victor Ponta.
Întrebarea, mare întrebare, pe care mi-o pun și v-o pun, e următoarea:
Așa s-a nimerit sau așa s-a pus la cale?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Joe Biden confirmă – americanii au vrut împărțirea Puterii în România după alegerile prezidențiale!”

  • oare stie ce ala CNA sau stie ce sant ordonante date in miez de noapte sau RTV sau A3!

  • oare stie ce ala CNA sau stie ce sant ordonante date in miez de noapte sau RTV sau A3!

  • Intr-un fel ar fi bine asa… este SINGURA noastra sansa sa NU ne creasca impozitele.

    Ponta, ranit, la Victoriei, frica sa nu faca prostii pentru ca are alegeri in 2 ani …. Iohannis care joaca ” rolul ” de dreapta taxandu-l pe Ponta de cate ori poate.

    Daca Ponta pierde si PSD’ul pleaca, pai vin ori tehnocratii (maresc impozitele sigur ca nici nu le pasa) ori vin PNL’istii care de abia asteapta si ei ciolanul si vor da vina pe PSD.

    Asa poate sunt toti mai atenti … oricum, reforma PNL’ului s-a dus dracului.

  • Cred ca nu americanii i-au pus in gura lui Ponta toate marlaniile, nu americanii l-au facut arogant, nu amerocanii l-au pus sa „dea”,nu americanii i-au pus pe pesedisti sa isi apere baronii. Chiar nu credeti ca poprul asta poate sa sanctioneze marlania, sfidarea,abuzul,nedreptatea?

  • M-a îndoiesc ca guvernul va ramine la PSD. Totuși, chiar dacă nu vor fi încă o data sancționați de societate, maca DNA ul ii va lua de acolo.
    De parca la noi este ca in țările cu adevărat democratice! La noi, așa zisa stingă este mafia pura si dura!

  • Citeşte, MAESTRE:
    Dragă Ion Cristoiu,
    Ne-ai spus că Victor Ponta va ieși președinte. Nu este primul pronostic prost pe care îl faci cu atâta emfază la toate televiziunile pe unde ești primit să debitezi. Ba dimpotrivă, aș putea spune că mereu ești în afara subiectului, cauți găina care să nască puii vii acolo unde trăiesc de exemplu vaci sau curcani. Nu mai inventa și nu mai exagera realitățile după propria ta imaginație, imaginație căreia ai tupeul, după ani de gazetărie, să îi dai titlu de certificare.
    M-am săturat să te mai văd la televizor debitând total anapoda, și îți voi da doar un exemplu din rușine față de lipsa ta de rușine. Și, încă ceva, nu este obligația mea să mut canalul, deoarece chiar dacă îl mut tot pe tine te văd. Obligația mea e să spun ce cred, iar eu cred că sfaturile și opiniile tale nu mai valorează nimic în lumea în care trăim. Te rog, dragă Cristoiu, retrage-te în biblioteca ta de la țară și lasă-ne pe noi să construim dezbateri așa cum știm, fără pui vii și cloșcă cu pui de aur.
    Deci, dragă Cristoiu, îți spun așa, vreo două ca să te trezești: În momentul în care a izbucnit scandalul cu ofițerul acoperit Ponta ai spus că tu personal îl vei vota pe Ponta deoarece Traian Băsescu tocmai ce l-a făcut președinte. Ba ai băgat mâna în foc și ziceai de parcă erai deținătorul adevărului absolut că Ponta Viorel va fi președinte deoarece acest scandal îl avantajează, fiind victimă. Ai dat greș: nu a contat deloc acest scandal în votul de duminică, 16 noiembrie.
    Încă ceva, atunci când au izbucnit protestele în semn de solidaritate față de românii cărora li s-a îngrădit dreptul la vot în străinătate, ai spus că nu înțelegi de ce Realitatea TV alocă spații atât de ample acestui subiect. Ba chiar voiai să pleci din emisiune spunând că e pierdere de timp să vorbim despre ÎNCĂLCAREA UNUI DREPT FUNDAMENTAL. Cristoiuleeeee, Iohannis a câștigat mai ales din acest motiv: faptul că românii au simțit pericolul instaurării unui regim dictatorial pesedist. Iar ți-ai luat-o în freză, stimate gazetar cărunt.
    Încă ceva, văzusem azi o știre la România TV, televiziunea unde îți face cea mai mare plăcere să apari, în care ziceai că Iohannis poate înnebuni din cauza acestei euforii create în jurul domniei sale, odată ce a câștigat alegerile prezidențiale. Spuneai tu că ăsta e un fenomen periculos, și vezi doamne, primarul de Sibiu o poate lua razna. Băi, Cristoiule, cu atâtea pronosticuri ratate, atâta bătut din gură degeaba, atâtea prostii câte spui de 25 de ani încoace, nu realizezi că cel care e un pic tralala ești tu? De ce vorbești despre POSIBILITATEA ca cineva să o ia razna din cauza succesului când tu îl cauți zilnic cu tot felul de inepții și te mai da rotund că noi suntem ăia proști și nu avem finețea analizelor tale? Cristoiuleee, dragă Cristoiu, te implor, lasă-ne! Cu aceste alegeri cred că ți-ai dat examenul definitiv.
    Cu o fostă stimă,
    Daniel Sebastian Yaskin Lafayette

  • E clar , Ponta va are cu ceva la mina.

  • cu toata stima si consideratia Maestre Ion Cristoiu opinia mea este ca Joe Biden -un mare luptator pentru democratie si libertate s-a referit la SUA -prima democratie moderna a lumii. De fapt democratia nu este nici de dreapta nici de stinga insa daca coruptia sufoca democratia un stat este de fapt un stat feudal asa cum a fost si Romania in ultimii 25 de ani. Intr-un stat feudal criteriile sint -pesches,pile,ciubuc,harem,politie politica si astfel o individa de nimic precum elena bica ajunge sefa la DIICOT va dati seama ce este in teritoriu prin judetele tarii? Daca melescanu a fost un candat blatist sef la sie sustinut de dogaru in acest ritm feudal ,nedrept si nedemocratic il vom vedea pe mondialu sef la sie in urmatorii ani si pe camataru sef la DIICOT. Macar o parte a sri lucreaza bine cu DNA-ul si au format un fel de FBI al nostru si un fel de ultima reduta a dreptatii si democratiei. Cea ce s-a intimplat la noi in Romania a fost o tentativa de lovitura de stat prin sabotarea alegerilor respectiv viorica ponta& ghita tv & politia lor politica au conceput acest plan malefic -sabotarea alegerilor in diaspora ,pezente de peste 100% in Oltenia,politisti carenu vad autobuzele cu turisti,candati blatisti -tariceanu,melescanu,brinza,dd-tomberon,vadim etc ,pacaleala cu noul usl si tariceanu premier,aburirea americanilor cu gazele de sist (asta in timp ce in privatizarea CFR-marfa o companie din SUA a fost alungata din tara de viorica ponta cu furcile si inchizitia) ,proclamarea lui viorica ponta ca fiind un zeu pagin de catre niste preoti ce nu sint preoti,linsarea mediadica a lui Kaus Iohannis ,o sustinere mediatica uriasa pentru ponta devenit un fel de Goe laudat de multe mamitici etc. Cu toate aceste nedreptati ponta&co au fost invinsi printr-un efort istoric al nostru al romanilor care am mers la vot si un sacrificiu istoric al romanilor din diaspora care au stat ore intregi in ploaie cintind imnul national si cerindu-si dreptul de a vota. A fost o revolutie istorica a dreptatii iar Dumnezeu a binecuvintat Romania cu o victorie a dreptatii. A fost un miracol.

  • deci,noi am iesit la vot pentru a face o simpla plimbare?nea ioane! esti bine?

  • Maestre, n-ai scris nimic de escapada lui ponta cu ghita in dubai!

  • Biden se referă la SUA: Congresul este republican iar Barack Obama democrat. Prea multe speculaţii.

  • Asa s-a stabilit.Acoperitii au avut grija sa duca ordinul la executare.S-a creeat un curent de ura pe circa votului din diaspora si a iesit.TE PUI CU ACOPERITII?

  • Îmi pare rău să vă spun, dar speculația este complect eronata: 1. Statele Unite și cetățenii ei cred foarte mult în împărțirea puterii de guvernare și fac afirmația ăsta de cite ori au ocazia. 2. Dacă credeți ca Joe Biden unde se duce și tine un discurs o face cu aluzie la România, ha, nu suntem atita de importanti. 3. Joe Biden nu este responsabil cu politica externa, John Kerry are acest job. Cred ca va plac conspirațiile și speculațiile, mai bine ați scrie romane decit comentarii politice

  • post factum , suna mai nodegraba a o indicatie – lasati oamenii stri la locul lor.

  • Oricum, nu puteti zice ca a iesit rau…

  • Asa s-a pus la cale….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *