Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de duminică

Să ne nedumerim împreună cu englezii din Cornwall!

Printre alte realităţi pe care le urmăresc în călătoriile din străinătate cu un ochi comic, în vederea unor noi cărţi de note satirice, se numără şi interdicţiile.
Interdicţiile – despre care am mai scris – dau seamă de năravurile primejdioase cu care se vede obligată a lupta Autoritatea.

Dintre multele Interdicţii descoperite şi notate pe loc în călătoria prin Cornwall, teritoriu mitic al Angliei, pun la dispoziţia cititorilor azi, deoarece e duminică şi se cuvine să mai şi rîdem, cîteva interdicţii care m-au amuzat, dar mi-au ridicat şi întrebări, totodată.
Întrebări cărora nu le-am găsit răspunsurile, oricît mi-am bătut capul, şi, de aceea, apelez la cititori să-mi dea o mînă de ajutor.

În Cornwall, Autoritatea a pornit un război crîncen împotriva celor care beau pe stradă.
Semnele conflagraţiei se văd şi-n aceste două afişe. Pe primul (Foto 1), l-am întîlnit în Portul Charlestown, de lîngă St. Austell. Textul desemnează zona drept Zona Liberă de alcool şi avertizează că posesia de alcool în zonă e interzisă.

Foto 1

Foto 1

Cine încalcă Dispoziția riscă să fie scos cu forța din zonă.
Întrebare:
E interzis să ai o sticlă de tărie cu tine sau să bei din ea?

Pricep că o persoană descoperită cu alcool asupra sa poate fi înlăturată din zonă.
Pe ce motiv?
Doar pe motivul că avea o sticlă asupra sa?
Dar poate o cumpărase ca s-o bea acasă.

Pe al doilea afiş (Foto 2) l-am citit pe una dintre străzile orășelului de coastă Fowey.

Foto 2

Foto 2

Înţeleg că afişul, se referă la următoarea situaţie:
Un poliţist cere să-i dai sticla din care bei.
Şi dacă nu ţi-o cere? Poţi bea cît vrei tu? Şi dacă i-o dai, poliţistul ce face cu cea? O bea el?

Alte două interdicţii ţin de războiul unul dintre cele mai mari războiaie declanșate de Autorităţi în zonele de litoral:
Cel împotriva pescăruşilor cerşetori.

Pe peronul Gării din Truro am asistat la o scenă ca din filme.
Doi pescăruşi veniseră în zbor de pe celălalt peron, peste linii, ca să cerşească haleală de la o jună care mînca un sandviș.
Cei doi făceau mare tărăboi în cerşeala lor. Veneau tot mai aproape, lungeau gîturile, țipau. Juna nu s-a înduplecat să le dea măcar o fărîmă.
De ce?
A respectat strict interdicţiile din Cornwall privindu-i pe pescăruşi?

Două dintre afișele citite și consemnate de mine expun astfel de interdicții.
Pe primul (Foto 3) l-am înţeles uşor. Dacă dai de mîncare pescăruşilor, aceştia pot fi încurajaţi să cerşească mîncare în chip agresiv, putînd chiar răni pe cel care-i refuză.

Foto 3

Foto 3

Al doilea (Foto 4) mi-a dat bătăi de cap.

Foto 4

Foto 4

Cum adică vicioşi?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

  • Daca a fost pentru libertatea lui Voiculescu de ce nu am dus oamenii la penitenciar?intreaba Badea. Gadea raspunde; pai imbecilii astia care au venit nu stiu sa strige decat: IESI AFARA, JAVRA ORDINARA!

  • Banciu Petre Toti cei 3 milioane de sustinatori ai lui Dan Voiculescu s-au adunat azi langa Gradina Botanica inca inainte de ora 17. Cum s-au intrupat ei in mai putin de 3 sute de persoane(cu tot cu angajatii Varanului) numai Mircea Badea stie. Ce este mai ciudat comportamentul lor te face sa crezi ca esti la Gradina Zoologica. Sunt foarte sportivi : alearga dupa trecatorii (probabil neautorizati). MIrcea le-a facut SPAGATUL INTR-UN SINGUR PICIOR si a vrut sa le arate si statul in cap dar nu avea in ce. Autoritatile Statului Roman probabil sunt ori inca la inundatii ori il asteapta inca pe domnul Ponta la Craiova sa-si anunte canditatura. Doar ministrul sanatatii, domnul Banicioiu, dupa ce ne-a intoxicat Dan diaconescu cu Elodia, ne asigura el de gija lui pentru noi in cazul aparut deja cu EBOLA. Dar masurile sunt cam gangaite, probabil nu are inca autorizatie sa le anunte. Fiti pe faza:
    este distractiv. Cand ne adunam pentru ceilalti lipsiti de libertate de la alte penitenciare?. De ce sa-i discriminam? Ei nu sunt tot infractori? Hai sa-i lasam putin in pace si sa ne gandim la alegeri. Pe cine Doamne?

  • Mi se pare buna ideea de a pastra ordinea in oras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *