Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de duminică

Victor Ponta a PSD-izat și Logica!

Oricît ar părea de ciudat, în străinătate fiind, sunt la curent cu întîmplările din țară, ca și cum nici n-aș fi plecat.
Iau tableta cu mine prin Londra, și din cînd în cînd mă trag lîngă un zid, să nu dea trecătorii multicolori pe lîngă mine (de cîte ori ajung în capitala Angliei, mă întreb unde au fugit englezii) și accesez site-urile românești.
Așa am luat cunoștință de atacurile incalificabile lansate împotriva jurnaliștilor independenți de purtătorul de cuvînt al Guvernului, un anume Mirel Palada.

Nu e prima dată cînd insul cu pricina se referă la ziariști în termeni necuviincioși.
Prin natura postului, purtătorul de cuvînt al Guvernului e demnitarul de la care se cere maximă corectitudine în raport cu presa.
Nu de alta, dar declarațiile sale ajung la opinia publică numai și numai prin intermediul presei.
Avînd în vedere acest adevăr, dar și faptul că prestațiile sale după numire îl recomandă pe Mirel Palada mai degrabă pentru circ, decît  pentru Guvern, ar fi fost de așteptat ca Victor Ponta să-l demită de cîteva ori pînă acum.
Nu numai pentru că numitul comite grave abuzuri, folosindu-și funcția (cine dracu ar lua seamă la ce zice Mirel Palada pe Facebook, dacă n-ar fi vorba de un funcționar guvernamental?), dar și pentru că orice premier cît de cît normal la cap și-ar da seama că purtătorul de cuvînt îi complică relația cu presa în loc să i-o simplifice, cum ar trebui.

Noua știurlubăceală ar fi fost un bun prilej ca Mirel Palada să fie demis.
Luînd în calcul aceste lucruri, am fost curios să văd reacția lui Victor Ponta la golănia  lui Mirel Palada.
Despre reacția  premierului am citit următoarea știre:
„Nu am discutat cu nimeni pentru că eu incerc sa am o relatie buna cu toata mass-media, cu toate cultele din Romania, cu toata lumea”, a afirmat Ponta sambata la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, intrebat daca a discutat cu purtatorul de cuvant al Guvernului Mirel Palada despre postarile acestuia pe Facebook”

Citind această știre, am simțit nevoia să mă reazim de zid, ca să nu cad lat de  uriașa nedumerire care m-a lovit în moalele capului.
Din cîte se vede, Victor Ponta nu-i întrebat cînd îl dă afară pe subordonatul său turmentat pînă la nivelul de fierbere, ci dacă a discutat cu purtătorul de cuvînt despre postările acestuia împotriva jurnaliștilor independenți.
Victor Ponta a fost întrebat la ieșirea dintr-o biserică, unde asistase la o slujbă. Mă tem că la slujba respectivă s-a dat ceva de băut pe nemîncate, pentru că altfel nu-mi explic ce logică a folosit Victor Ponta în acest răspuns fără nici o noimă:
”Nu am discutat cu nimeni, pentru că eu încerc să am o relație bună cu toată mass-media, cu toate cultele din România, cu toată lumea.”

NB: Mai există o explicație a răspunsului.
Victor Ponta a folosit logica PSD-izată!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *