Camera Deputaților a votat marți, 30 mai 2017, împotriva cererii DNA de ridicare a imunității lui Eugen Bejinariu. Sînt și eu de acord cu cei care susțin că solicitarea DNA ține de publicitate, singura preocupare a acestei instituții după ce în fruntea ei o deraiere de moment a minții lui Victor Ponta a adus-o pe Codruța Kovesi.
Aș adăuga însă și un alt motiv aflat la temelia solicitării:
Ca parte a Binomului SRI-DNA, DNA și-a făcut un țel al vieții și activității din compromiterea instituțiilor fundamentale ale democrației, în frunte cu Parlamentul. Sub acest semn, DNA a trimis și trimite la Parlament dinadins dosare subțiri, lipsite de probe și conținînd acuzații demne de proza lui Gogol. Și de fiecare dată Parlamentul cade în capcana de a respinge solicitarea aberantă, fără a ține cont că e vorba de o provocare ordinară.
Nu de asta, mi-am zis să scriu despre Cazul Bejinariu, mai precis despre reacțiile la decizia Parlamentului.
Printre alte reacții, toate site-urile, ziarele și televiziunile de știri au publicat-o marți, 30 mai 2017, pe aceasta:
„«Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește încă o dată disprețul majorității față de Justiție. Este inadmisibil ca unii deputați și senatori să se erijeze în judecători și să hotărască prin vot blocarea actului de justiție», a spus Dobrovolschi, pentru AGERPRES.
«Faptul că majoritatea parlamentară nu înțelege să acționeze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetățenilor în Legislativ», a conchis Dobrovolschi.”
Dobrovolschi din această știre nu e nimeni alta decît Mădălina Pușcalău de la B1Tv, devenită Mădălina Dobrovolschi ca purtător de cuvînt al Președinției.
Cum a intrat Agerpres în posesia acestei reacții nu ne putem da seama.
Adîncurile presei de stat sînt fără fund.
A sunat sus-numita la Agerpres și a zis Scrieți imediat, fără greșeli gramaticale, ceea ce spun eu! da, repede, că mă grăbesc să merg la coafor?
Au sunat cei de la Agerpres și i-au cerut un punct de vedere?
Din cîte se vede, întrebările pe care mi le stîrnește știrea dată de Agepres nu se referă o clipă la reacția Președintelui României față de votul Camerei Deputaților.
Și asta din simplul motiv că reacția consemnată de Agerpres e a Mădălinei Dobrovolschi, fostă Pușcalău, și nu a Președintelui României, în numele căruia s-ar crede că vorbește distinsa.
Minimele reguli ale unei instituții înzestrate cu un purtător de cuvînt cer ca ori de cîte ori deschide gura respectivul să înceapă cu formula Președintele consideră că…, Premierul declară că…
Nu de alta, dar pentru opinia publică interesează doar punctul de vedere al celui în numele căruia ia salariu (de regulă baban) purtătorul de cuvînt și nu punctul său de vedere, oricît de interesant ar fi acesta.
Textul de mai sus dă seamă de punctu de vedere al Mădălinei Dobrobolschi și nu al lui Klaus Iohannis.
E o întîmplare?
Nici vorbă.
Mădălina Dobrovolschi și-a făcut un nărav din a folosi funcția de purtător de cuvînt pentru a ne pricopsi cu părerile sale despre diferite întîmplări din politica internă și internațională, evident, toate la nivelul de otova al Mădălinei Pușcalău de la B1Tv.
Iată un alte exemplu.
Vineri, 27 aprilie 2017, Mădălina Dobrovolschi a ținut o conferință de presă.
Cine nu știe că fosta Pușcalău e purtătoarea de cuvînt a președinție ar crede că în România persoane particulare țin conferințe de presă în care-și dau cu părerea despre Guvern, despre Parlament, și nu oricum, ci zgîrîind cu unghiuțele Guvernul și dînd cu poșeta-n cap Parlamentului.
Guvernul tocmai dăduse Ordonanța de urgență prin care s-a modificat procedura de numire a conducerii ANCOM.
Presa venise la conferință ca să afle punctul de vedere al Președintelui despre asta, transmis corect, onest, fără distorsiuni de către purtătorul de cuvînt.
În locul punctului de vedere prezidențial, presa a aflat părerea Mădălinei Dobrovolschi. Care părere a luat înfățișarea unei puneri a mînilor în șold, gen, Băi Guvern, bagă-ți mințile-n cap că te ia mama dracului!:
„Mai mult decît atît, așa cum v-am spus, această Ordonanță pur și simplu a răsărit pe ordinea de zi a Guvernului, ordinea de zi suplimentară, care este o metodă netransparentă folosită din nou de către acest guvern.
Guvernul trebuie să înțeleagă că transparența, predictibilitatea, modul în care se adoptă aceste acte normative sînt esențiale pentru abordarea pe care o au față de actul responsabil de guvernare și, pînă la urmă, față de cetățenii acestei țări. Respectarea Constituției este obligatorie pentru toate instituțiile statului, iar acest fapt este unul îngrijorător.
Guvernul Grindeanu trebuie să înțeleagă că are un loc foarte bine definit în arhitectura instituțiilor statului.”
Parlamentul vrea să înființeze o Comisie de anchetă despre alegerile din 2009.
Madama se grăbește să-i ardă o lecție Parlamentului:
„În acest punct pot să vă răspund doar că e o chestiune care ține de modul în care Parlamentul manageriază subiectul, întrucît sînt proceduri parlamentare. Eu doar am explicat, în mare, care ar fi structura unui astfel de demers.
Am confirmat, practic, și de la nivelul acestei instituții că, în principiu, o comisie de anchetă este un lucru care poate fi înfăptuit prin regulamentul parlamentar, am explicat și care sînt persoanele care pot fi invitate, sînt obligate sau cele care doar pot fi invitate și rămîne la latitudinea lor dacă sînt prezente sau nu, dar de aici încolo este o chestiune care ține de procedura parlamentară și de opțiunile pe care le au cei din Parlamentul României.”
Repet, purtătorul de cuvînt al Președintelui vorbește în numele Președintelui. Exprimarea unor păreri personale chiar și din partea unei foste angajate a B1Tv n-are ce căuta în conferințele de presă ale purtătorului de cuvînt.
Exemplele de mai sus sînt doar două dintr-o multitudine.
Văzîndu-i țumburicismul cu care-și dă cu părerea, ai o clipă impresia că nu e vorba despre unul dintre funcționarii Administrației Prezidențiale, ci de regina mamă care e regentă cît timp fiul e minor.
Din cîte știm însă Mădălina Pușcălău nu e încă mama lui Klaus Iohannis!
N.B. După Comisia Macovei din 2006, Comisia Macovei din 2007 (varianta Cristi Danițeț), Comisia Chiuariu-Predoiu (iunie- decembrie 2007), încercarea de Comisie Raluca Prună (2016), a venit rîndul unei noi Comisii – Tudorel Toader. Potrivit unei Hotărîri de Guvern date miercuri, 31 mai 2017, pentru îndeplinirea de către Tudorel Toader și Sorin Grindeanu a Ordinului pe unitate, Comisia va funcționa pînă în anul 2020. Cine ar putea crede că Tudorel Toader va fi ministru pînă în 2020, iar Sorin Grindeanu, premier pînă la finele lui 2017? Prin urmare, înființarea Comisiei e o nou manevră securistică a lunecosului Tudorel Toader pentru a deturna dezbaterea publică de la întrebarea Cine și cum a șantajat magistrații cu informații din Arhiva SIPA? prin născocirea unei inițiative pe care n-a cerut-o nimeni: Desecretizarea Arhivei SIPA.
E ca și cum i-ai cere lui Tudorel Toader să arate că s-a spălat pe dinți, iar el ar răspunde că e greu să afle dacă are cancer.
Hotnews- „Nicusor Dan: Daca partidul isi schimba decizia de miercuri si daca ma primesc inapoi, eu sunt gata sa ma intorc”
–
Ce bulibăşeală! Nu-şi dă demisia şi din Parlament, nu-i bărbat. E pasiv. Fără partid, mai bine i-ar întreba pe parlamentarii independenţi dacă vor să-l primească.
Poate lor nu le place în două luntre. 😀
Pe Mucuşor Dan l-a mâncat în chestiunea de onoare. Mai întâi cică le-a arătat „oamenilor”(?) că este loc în USR „pentru toată lumea”. Apoi l-a mîncat din nou să ridice chestiunea de onoare la mantinelă, de parcă nu era admisibil să se exprime – când va fi vremea votului în Parlament- fiecare după propria conştiinţă.
–
L-a mâncat în cur preludiul precum poftele lui impuse ca mandatul imperativ… nul.
–
Er musai să ştie dinainte cu cine are de-a face… în majoritate 😀 , de parcă rezultatul votului un pic răsturnat, în favoarea progresiştilor, ar fi schimbat radical valoarea… de întrebuinţare a echipei. 😀
Vai de baza voastră de aşezare! 😀
Scorul a fost 11 la 8 (2 abţineri).
Dacă ar fi trecut pârleazul numai 2 , ehe, cu 9 la 10 altfel ar fi stat Mucuşor în faţa majorităţii de salvatoare a preşedintelui dus cu pluta.
A ales nemurirea: patria „oamenilor” îi va fi recunoscătoare. 😀
Mi-a fost dat să văd ce are doctrina cu Prefectura.
Auzi, Doamne! Conservatori vs progreşişti.
Conservatori la fofoloancă vs progreşişti cu garda inversă.
–
Politica organului suprem.
Luaţi-vă camere separate!
Senatul şi Camera Deputaţilor.
Dubla dilemă a membrilor USR:
– Nici nu ştim câţi suntem, în primul rând.
– Numele şi ocupaţia, vă rog!
– Mihai Goţiu, senator USR.
– Locul şi data naşterii…
– Gura Homorului.
După alegerea sa – la ultimul congres – în scaunul de preşdinte USR, Mucuşor Dan este anunţat de agentul lui de legătură să se prezinte în pas alergător la sediul de raport şi instruire din K2. Urma să dea socoteală pentru neexecutarea ordinului de a-i ceda funcţia supremă şomerului Dacian Cioloş. Cum a intrat în biroul şefului, a primit – ca un trăsnet – ordinul de lăsare la vatră:
– Caută un motiv serios să te retragi! 😆
Ce ştim noi?
–
Mucuşor Dan – o viaţă politică promo pentru o idee trăsnită homo. 😆
– Ce-i încăierarea asta politică?
– Se luptă homo erectus cu homo sapiens.
– Şi care-i diferenţa?
– Homo. 😆
– Cum se numeşte procedura de validare a voturilor exprimate ieri de membrii USR?
– Homologare. 😆
Apropo de conferinţa de întorsătură presată, anunţată de Mucuşor Dan pentru azi la ora 14.
–
– Ce zi este astăzi?
– Trebuia să fie ziua copilului. 😆
Fain zice cineva deasupra!
Puşcălată = vampă politică.
–
Tot de-ale politicii.
–
Nada nadelor = lipitoarea politică.
–
Competenţa competiţiei = întregirea familiei în politică.
–
Filosofia filosofilor =pârţul politic profund.
–
Coaia coilor = lucrare moralistă de doctorat… ascunsă de ochii lumii politice.
–
Pupila pupilului = amanta trimisă înainte… pe post de curvă politică.
Dar din dar = ajutor de stat.
Ochi de deochi = mita.
Coiul coaielor = trinom.
Castă castrată = binom.
Sunetul sonatei = cătuşe.
Ați remarcat totuși că ar fi despre un dosar Microsoft, după cum informează și
„Ziua News” ?
Căruia dintre Ciuvică și Traian Băsescu considerați totuși că îi aparține întâietatea în folosirea „calificativului” „bou” ,ca mod de adresare sau de „considerare” a celor cu care uneori discută sau despre care discută ?
Purtătoarea de pijamale de la Cotroceni procedează bine când zburdă prin palat, vorbind în nume propriu. S-a prins cât de greu şi prost se exprimă şeful de trib. Ce-aţi face în locul ei? V-ar conveni să-l lăsaţi pe Oligofrennis la vorbitor pentru două fraze şi să vă răpească toată ziua?
Seriosule ! Ai complexul de superioritate !
Gică Pentru
Ce propui?
Să fim de acord cu tot ce se întâmplă în jurul nostru, de dragul complexului de inferioritate, atinşi de boala păcii nebune sau să ne exprimăm numai lipsa totală de idei? Ai impresia că avem de-a face numai cu supradotaţi, creierele astronomice ale planetei, deţinătorii tuturor adevărurilor lumii, crema profesionalismului în orice domeniu, toţi jertifiţi în politica somităţilor pentru propăşirea neamului?
–
Marea adunare naţională – „Noi suntem cei mai unici infailibili!”- e plină de oameni ca tine… fără niciun complex, adevăraţi reprezentanţi ai fariseismului. Să înţeleg că preferi implicarea în muncile astea ale perfecţiunii, întruchipate de demnitarul român, comentariului de pe margine?
Dacă simţi nevoia să tratăm oportunismul şi tupeul cu supuşenie absolută – eliminînd orice îndrăzneală a noastră de a le contrazice – ar însemna să ne încolonăm în corul uniformizat al nebunilor fără complexe.
Am mai multe complexe; cam toate pornesc de la cât de tare detest minciuna, duplicitatea şi vitejia laşităţii. Am boală pe ele şi da, le tratez cu superioritate, fiindcă chiar sunt vulneabile şi prea rar distractive.
Seriosule ! De fapt imi place ce scrii si sunt de acord cu tine .
Într-o şedinţă CSAT din 2010, Traian Băsescu îl ia la întrebări pe Ministrul Justiţiei:
– Ce ai, Predoiule, de n-ai astâmpăr? De ce te ridici din minut în minut şi te uiţi în jos pe scaun? Ai râie sau ce? Şi-mi faci figura asta de mai bine de un an.
– Domnule preşedinte, am timis în 2008 către CSAT două rapoarte, ale comisiei Chiuariu-Predoiu, de inventariere a arhivei SIPA.
– Da, şi?
– Păi, n-au ajuns nici acum; acuşi se împlinesc doi ani. De câte ori vin aici la sedinţă, verific dacă nu cumva mi le-a pus careva pe scaun; secretara sau dumneavostră.
– Băi, tâmpitule! Insinuezi că eu şi secretariatul CSAT ascundem documentele primite prin poşta militară? De ce n-ai zis nimic până acum? Şi de ce, mă rog, le-am pune pe scaunul tău?
– Fac tot posibilul să mă feresc, domnule preşedinte. Toată lumea încearcă să bage rapoartele astea în curul meu.
Ha, ha, esti tare nene! Poate inventezi una si cu Tudorel care a trimis problema in viitor, cu prima escala peste 3 ani.
Adriana,
Tudorel Toader ar vrea, dar nu poate să se exprime mai repede.
serios(?!),atunci prefer un raport, zise ea din vârful buzițelor
😛
Maestre,asta e o chestie de Comuna Primitiva, Parlamentul Romaniei nu are dreptul sa blocheze cercetarea penala a unui „coleg” prin insasi natura Democratiei, zevzecii aia sunt parlamentari nu judecatori iar Puterile in stat nu se pot amesteca.
Parlamentarii isi pot apara „colegii ” numai in cazul declaratiilor politice, Maestre, nu si daca un parlamnetar a manglit sau a facut smecherii ptr obtinerea de foloase necuvenite.. Ca la romani se practica, nu?
Mafia a ajuns acum sa actioneze la lumina, dar comunistii reshapati de la Curtea Constitutiionala nu au nimic impotriva. Republica de la Teleorman (mai cunoscuta ca Romania) nu se situieaza inca foarte departe de una bananiera.
😐
Gica Soveja, cand ti s-a spud ultima oara va esti un bou?