România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de joi, 11 februarie 2016

Traian Băsescu scrie despre Silviu Mănăstire că mănîncă c…t pe postul B1Tv. Jurnalistul, postul, ceilalți confrați nu reacționează. Să cred că-i dau dreptate lui Traian Băsescu?!

N-am o relație apropiată cu Silviu Mânăstire, cum, de fapt, n-am sau nu mai am cu nici un jurnalist tînăr sau bătînd a coacere matură.
A fost o vreme cînd am investit sentimental în cîțiva tineri jurnaliști.
Experiențele nefericite cu toți (m-au înjurat cînd au primit ordin, uitînd că pînă atunci mă lingușiseră) m-au făcut prudent cînd vine vorba de a simpatiza vreun jurnalist mai acătării.

Sincer să fiu, deși mărturisesc o documentare ieșită din comun și o teză pe care o împărtășesc (cea a Sistemului prin care democrația românească de azi e una mafiotă), pastilele lui Silviu Mănăstire de la B1Tv nu mă încîntă.
Amintesc prea mult, prin patetismul evident, de multe alte emisiuni tv care au transformat presa în baricadă de luptă cînd nu e amvon din care dușmanii sunt trimiși în flăcările iadului.

Mai multe cazuri de corupție dezvăluite de pastilele sale în ultimul timp, Silviu Mănăstire le-a pus sub semnul Regimului Băsescu.
Există un regim Băsescu?
Firește că da.
E dat de cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu în care fostul președinte a făcut în țara asta ce-a vrut el.
Uneori lucruri bune, alteori lucruri rele.

După opinia mea, de regimul Traian Băsescu țin nu numai lucrurile bune, dar și lucrurile rele.
Printre lucrurile rele, la loc de frunte se situează jefuirea fără precedent bogăției naționale la nivel înalt, guvernamental, prin Afaceri demne de a rămîne în Istoria României, alături de Afacerea Tramvaielor, de Afacerea Skoda, de Afacerea Strousberg, drept întruchipări ale banditismului cu guler alb.

Sumele obținute direct din trezorerie prin intermediul unor pușculițe găsite de SRI au ajuns în buzunarele mahărilor din PDL.
O parte din ei s-au dus în vilele camarilei lui Traian Băsescu.
Restul sunt ușor de descoperiți în campania electorală începută de mult de PNL, partid căruia Binomul SRI-DNA îi permite să dea bani negri în dreapta și-n stînga.

Știa de aceste jafuri Traian Băsescu?
N-are importanță dacă știa sau nu.
S-au petrecut în timpul cînd el a fost mai mult decît un președinte de Republică. S-au petrecut în timpul cînd el a fost Tătucul națiunii.

Greșește Silviu Mănăstire atribuind afaceri precum cea de la ANRP regimului Traian Băsescu?
După opinia mea, nu.
Dar chiar dacă ar greși, ar fi vorba de dreptul legitim al unui ziarist de a se pronunța liber despre faptele și vorbele politicienilor din România.
Și în aceste condiții, politicienii nu-i pot răspunde ziaristului respectiv decît cu argumente temeinice, menite a dovedi opiniei publice faptul că greșește.

Cum îi răspunde politicianul Traian Băsescu lui Silviu Mănăstire?
„Mănăstire de la B1 TV, tu în ce regim mănînci…………. ?
Cînd îl cauţi are o treabă cu Regimul Băsescu.
Dacă a fost acuzat primarul de la Brăila, el a furat în regimul Băsescu.
Dacă a fost acuzat Truică, el a furat în regimul Băsescu.
Dacă a fost acuzată Crinuţa, ea a furat în Regimul Băsescu.
Dacă a fost acuzat Cocoş, el a furat în regimul Băsescu .
Mănăstire, tu în ce regim mînînci c……t după model Antena 3 ?
Cumva după model Eduard Hellvig ?
PS – Pe facebook sunt un om liber. Acestui mesaj nu i se aplică noua lege a defăimării.”

Mă număr printre jurnaliștii care de a lungul timpului am scris despre politicieni lucruri înfiorătoare.
Nici unul nu mi-a răspuns scriind negru pe alb că mănînc c… t!
Nici măcar Vadim n-a făcut asta, deși răposatul a întruchipat postdecembrist la modul absolut huliganismul de presă.
N-am întîlnit, în cei 26 de ani de postdecembrism, nici o reacție asemănătoare a unui politician la zicerile unui ziarist.
Cu e posibil să scrie așa despre un jurnalist, pe post de replică, fostul președinte al României, actual lider de partid?

În final, Traian Băsescu își justifică mizeria prin faptul că pe Facebook e un om liber să scrie ce vrea.
Sigur că e un om liber să scrie ce vrea din punct de vedere legal.
Dar din punct de vedere al minimelor norme civilizate, al ceea ce este și mai ales al ceea ce vrea să întruchipeze, Traian Băsescu nu e un om liber.
Nici măcar pe Facebook.

Dacă într-un fel reacția lui Traian Băsescu nu m-a surprins prea tare, în ultimul timp pe fostul președinte lăsîndu-l nervii, în schimb m-a surprins, dacă nu chiar m-a uluit, reacția lui Silviu Mănăstire.
Mă așteptam de la un jurnalist atît de aspru în pastilele sale televizate să-i răspundă lui Traian Băsescu dacă nu cu aceleași arme, ale maidanismului de Internet, atunci măcar cu o tăioasă punere la punct.

A reacționat Silviu Mănăstire?
Cum să nu!
A reacționat făcîndu-l pulbere pe Liviu Dragnea.
Într-un stil prin nimic diferit de cel golănesc al lui Traian Băsescu.
N-am înțeles de ce distinsul jurnalist i se adresează lui Liviu Dragnea cu Băi, Liviule! Au păscut vacile împreună? Au mers împreună la fetele de pe Șoseaua de centură?

Silviu Mănăstire a fost înjurat de un om politic pentru prestațiile sale de un post tv:
B1Tv.
De altfel, Traian Băsescu n-are complexe să numească postul.
În aceste condiții, atacul vizează și postul, nu numai pe Silviu Mănăstire.
A reacționat B1Tv la un asemenea atac?
Firește că nu.
Cum să reacționeze, apărînd demnitatea unui jurnalist al postului cînd Traian Băsescu a devenit pentru B1Tv un fel de Gigi Becali pentru emisiunile lui Dan Capatos.
Nu există dezbatere din prime time în care, indiferent de subiect, Traian Băsescu să nu fie sunat și rugat să-și spună părerea despre subiectul respectiv.
Indiferent dacă subiectul respectiv are legătură cu Traian Băsescu, cu politicul sau cu universul cunoscut de om.

Marți seara, la B1Tv, după ce duminică seara, vorbise vreo două ore despre tot și toate, Traian Băsescu a fost invitat să-și spună părerea despre Legea defăimării.
Ce legătură e între Traian Băsescu și Legea defăimării?
Nici una.
Tare mă tem că-l vom vedea pe Traian Băsescu invitat să-și spună părerea și despre subiecte precum dacă Lebedele se masturbează sau dacă e bine să scriem cu â din a sau cu î din i.

Mă întreb:
E atît de mare datoria morală a lui Sorin Oancea față de Traian Băsescu încît ditamai postul să tacă chitic cînd despre un jurnalist de-al său fostul președinte scrie negru pe alb că mănîncă c…t pe postul al cărui proprietar și director e chiar Sorin Oancea?

Curios e faptul că, la asemenea atac al unui politician la adresa unui jurnalist, nici un confrate din presă n-a tresărit indignat.
Mă întreb ce s-ar fi întîmplat dacă scria asta despre un jurnalist Victor Ponta?
Ce să mai cred?
Că atunci cînd Traian Băsescu scrie despre un jurnalist că mănîncă c….t pe un post tv, jurnalistul respectiv, postul la care lucrează, ceilalți confrați tac și continuă să mănînce c…t?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 11 februarie 2016”

 • Daniel Anton: „..“Asa poti pune în cârcă președintelui și tentativa de lovitură de stat a USL,din 2012, pentru că tot în regimul Băsescu s-a petrecut.
  Înainte de a-l acuza pe Traian Băsescu de marile acte de corupție comise în timpul mandatului său, ar trebui să avem în vedere și atitudinea pe care fostul președinte a avut-o vizavi de astfel de acte. Și mă gândesc la două exemple. Primul s-a consumat în faza tentativei, pentru că Traian Băsescu l-a curmat din fașă. Vă mai amintiți de celebrul bilețel roz, prin care proaspătul prim-ministru Tăriceanu îi cerea proaspătului președinte TB să intervină la Parchetul General în favoarea magnatului Dinu Patriciu? A dat curs președintele acelei rugăminți? Nu! Chestiunea este arhicunoscută, și nu vreau să o mai comentez. Al doilea caz, petrecut tot la scurt timp după ce Traian Băsescu a ocupat fotoliul de la Cotroceni, îl are în atenție pe Anghelescu, pe atunci celebru rege al tutunului. Și el a cerut protecția din partea președintelui Băsescu, când a încăput pe mâna Parchetului, motivând că a ajutat la campania prezidențială. Care a fost atitudinea lui Traian Băsescu și în acest caz? Presa a comentat la vremea respectivă că președintele a spus apropiaților pe post de mesageri ai magnatului, citez din memorie: „Pentru că m-a ajutat, îi mulțumesc. Pentru că a furat, să se ducă la pușcărie!”
  În privința corupției de la ANRP, Serviciile secrete l-au informat pe președinteleTraian Băsescu că la această instituție nu sunt nereguli, ca răspuns la o sesizare venită la președinte de la Elena Udrea. Cum poate atunci Mănăstire să punăpe seama regimului Băsescu corupția de la ANRP, fără să menționeze și acest adevăr făcut public de însuși TB? De ce a lovit Mănăstire în Traian Băsescu, iar pe Servicii le-a menajat? De ce Mănăstire este cu unul ciumă și cu altul mumă? Să fie oare o simplă coincidență că jurnalistul Silviu Mănăstire și Serviciile au, în Traian Băsescu, un dușman comun?”

 • Manastire asta,in vremea campaniei electorale,facea spume la gura pe rtv pro Ponta la brat cu Striblea si restu’ cacanarilor de-acolo.Domnul Cristoiu era si el convins ca dupa toate”calculelele” lui ,nu are cum sa castige „decat Ponta”.Rezultatele s-au vazut.Asa ca,deontologii „jurnalisti” au trecut urgent de alte parti.Primii doi in tabara adversa la B1,d.Cristoiu la poalele si budigaii recentei „prime doamne” si la macanelile lui Iohannis.Si da-i si scrie si da-i si lupta.Acuma,brusc,iar au intors armele.Ce e de inteles din toata povestea asta?Ca dupa cele trei puteri ale statului intrate in cacat pana la gat,a intrat cu voiosie si cea de-a patra,”cainii de aparare” a democratiei.Nasulia e ca,hamesiti cum sunt,dau prea des din gat si vomita peste tot.

 • am mai spus si ma repet B1 incepe sa arate ca haznalele ghita tv irealitatea tv.din faimoasa tv corecta a ajuns de toata mila cu exceptia programelor evz si orcan.restul tipic televiziunelor de maidan.in special cu manastire si felul tipator cum prezinta faptele,da basescu are ce sa spuna natiuni in multe domeni si in special de administratie.apropo stiti ca a fost si seceta in regimul lui basescu? in regimul lui basescu sa construit autostrada scufundata,in regimul lui basescu iarna nu a fost ca vara si multe altele.din pacate multe din avertizarile lui basescu in timp sau adeverit,de ce maestre nu intrebati de ce seaduce sa si dea cu parerea niste nulitati ca grevista foamei oreste si alti mancatori de cafeniu

 • Domnule Cristoiu,manastire nu mananca,este.Am vazut cum a acuzat fara probe,chiar spunand si minciuni despre un om politic,si asta pentru ca spre exemplu,postul sau cel putin sabin orcan are o obsesie care spre binele lui ar fi bine sa si-o tempereze pentru ca devine penibl. Cam asta este cu decredibilzarea presei,si „regimul Basescu” este folosit in mod peiorativ.

 • Nici pe mine și din acest motiv nu-l mai urmăresc!

 • Uliu-liu-liuuuuu…! Am recitit textul. Insinuati cumva ca Base a facut tot ce vrut muschiu’ lui in „regimul base”? Adica liberalii lui Triceanu si ulterior a lui „cacarau”, infratiti cu psd’istii au facut sluj la cancelaria prezidentiala vreme de zece ani ?!!!

 • Daca am lua in serios exagerarea de presa ca in Romania a existat pana acum un an un regim personal, ar trebui sa vedem daca nu cumva s-au prabusit toate institutiile statului odata ce fostul presedinte si-a incheiat mandatul. S-a intamplat asa ceva ? Singurul moment din istoria recenta care marcheaza o schimbare de regim politic este decembrie 89, desi se poate spune ca elemente de continuitate au coexistat cu cele de ruptura. Presa a creat o realitate paralela si a impus-o prin tehnici de manipulare. Ideea de control al presei este total gresita indiferent de calitatea morala a jurnalistilor pentru ca „gura pacatosului adevar graieste”, dar nici nu are sens sa-i ocrotim ca pe niste vaci sacre.

 • Inainte de toate, Manastire se da jurnalist de investigatii desi nu e decat un soarece de arhiva, un documentaris mediocru. Pe de alta parte, cine sa reactioneze? Poate Banciu care nu incape de curul lui Udrea cu aluzii mizerabile la o presupusa relatie a ei cu „fostul”. Vorbiti despre furturile pdl’iste in regimul Basescu neglijand faptul ca PDL a guvernat doar trei ani in plina criza. Numiti-mi o singura privatizare”strategica” din acei trei ani, o singura banca falimentata sau un singur contract dubios de amvergura nationala facut de pdl’isti si imi scot palaria. Adevaratii hoti don Cristoiu sunt aceia care in cei trei ani pdl’isti au daramat trei guverne (Boc de doua ori si MRU o data). Ba au mai pus si de o lovitura de sta atunci cand „justitia lui Basescu) incepuse sa dea semne de viata… si asta dupa o suspendare mai veche exact pt ca Base se opunea jafului. Manastire si aproape toti beunistii stiu ca Base inseamna ceva in tara asta si nu ceva de neglijat. Pt asta, se folosesc de numele fostului pt rating, pt o paine alba cum spunea un clasic in viata azi puscarias. Un singur jurnalist a avut curajul sa recunoasca ca isi el si colegii lui RTV’isti isi iau salariul pe seama fostului: Victor Ciutacu! O intrebare: Daca se lua de Gadea, tot asa ati fi reactionat? Te afli pe un teren alunecos maestre. Ia fa-ti un proces de constiinta si vezi daca nu cumva voi „deontologii”, jurnalisti „adevarati” nu ar fi trebuit sa puneti lucrurile la punct inainte de reactia presedintelui Basescu. Presedintele Basescu, ne-a pus la dispozitie justitia asta care descopera si penalizeaza marsaviile atribuite „regimului base”! Nu v-am auzit reactionand atunci cand au fost pusi pe liber toti jurnalistii B1 ,cei care singuri in media ,s-au opus loviturii de stat. Nea Ioane, pt a-ti astampara foamea, nu arunci cu pietre decat in pomul plin de roada.

 • a raspuns azi. Nu vreti sa cititi asa o mizerie!

 • Păi ceilalți jurnaliști că au bun simț, domnule Cristoiu. Dacă e ziarist, trebuie apărat în orice situație de colegi ? Greșiți, în toate emisiunile acestui Mănăstire, școlit la Antena 3, lovește în Traian Băsescu, exact cum fac cei de la Antena Pușcăriașului Voiculescu, care va plătit și pe dvs. câțiva ani. Și nu fiți trist l-a apărat Antena 3 în seara aceasta.

 • Daca ar fi fost criza de c…t in tara poate ca Silviu si Oancea reactionau,dar, la cat c…t e in tara asta sigur nu o sa moara niciun jurnalist de inanitie.

 • Justitia, DNA, declaratii publice de avere pt demnitari, Deveselu ….

 • am citit articolul: spuneti trei lucruri bune facute de Traian Basescu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *