Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin agentul Mihai Tudose se pune la cale primul pas spre preluarea PSD de către Sistem

Scandalul din PSD aflat în desfășurare în aceste zile a fost comparat cu cel numit Sorin Grindeanu.
Altfel spus, o anumită parte a presei a prezentat derularea evenimentelor ca asemănătoare celei care a dus la Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern.
O simplă judecare a faptelor arată că lucrurile nu stau așa.

Între cele două scandaluri există doar două note comune:

 1. Amîndouă au drept temei relația dintre premier și Liviu Dragnea.
 2. Amîndouă au izbucnit din senin, fără ca vreun semn, nici măcar dinspre Zei, să le anunțe.

Doar atît.
Încolo, între cele două scandaluri sînt deosebiri ca de la cer la pămînt.

Campania de demitere a lui Sorin Grindeanu a izbucnit din senin. Nimic n-o anunța. Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea păreau în public frăția întruchipată.
Din punctul de vedere al lui Sorin Grindeanu, oricît ne-am fi străduit n-am fi găsit nici un moment de rebeliune față de Liviu Dragnea. Nici Liviu Dragnea, nici camarila sa – Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Mihai Fifor – nu dăduseră nici un semn public că printre liderii PSD ar exista vreo nemulțumire față de Guvernul Sorin Grindeanu.
De remarcat că Scandalul Sorin Grindeanu a lăsat impresia unei pregătiri minuțioase din partea lui Liviu Dragnea. Astfel campania a fost declanșată de Gabriela Firea pe motiv că premierul i-a refuzat nu știu ce chestie măreață pentru dragii ei de bucureșteni.
Sorin Grindeanu n-a contraatacat imediat, ci doar după ce-a văzut că e o vorba de un Plan de debarcare.

Să vedem cum a izbucnit Scandalul Mihai Tudose.
Pe 27 august 2017, Marius Pieleanu prezenta la Antena 3 rezultatele unui sondaj Avangarde avînd drept criteriu părerea despre partide și instituții.
Realizat în august, sondajul se voia radiografia percepției publice a instituțiile și personalităților.
După criteriul părerii bune, clasamentul membrilor executivului arăta astfel:

 1. Lia Olguța Vasilescu – 47%
 2. Theodor Meleșcanu – 45%
 3. Sevill Shaiddeh – 38%

Pentru personalități s-a făcut un sondaj separat.
Acesta arăta astfel:

 1. Klaus Iohannis – 54% părere bună.
 2. Mihai Tudose – 48% părere bună.
 3. Călin Popescu Tăriceanu – 46% părere bună.

Așteptam cu toții prezentarea rezultatelor pe septembrie 2017.
Vineri, 6 octombrie 2017, seara, Marius Pieleanu a fost invitatul unei emisiuni la Antena 3. Ca unul dintre cei cinci care umpleau studioul, Mihai Pieleanu, luînd cuvîntul, a vorbit de rezultatele unui sondaj Avangarde realizat în septembrie 2017 care ar duce la concluzia unei prăbușiri a lui Mihai Tudose în sondaje.
Atît și nimic mai mult.
Spre deosebire de data trecută, n-au fost prezentate planșe, n-au fost dezbătute rezultatele, n-a fost ediție specială dedicată sondajului.

Deoarece nici un ziar n-a dat alte amănunte despre intervenția lui Marius Pieleanu la Antena 3, l-am contactat telefonic pentru a vedea de ce acum n-a prezentat planșele. Mi-a răspuns că vineri seara n-a făcut altceva decît să se dedea la un soi de promo la momentul – programat pentru săptămîna asta – de prezentare a rezultatelor cercetării. La cererea mea, Marius Pieleanu mi-a trimis planșa cu sondajul despre Guvern, cel invocat în intervenția de la Antena 3.

Prima parte a planșei îi vizează pe membrii Guvernului.
Clasamentul arată astfel în prima parte:

 1. Lia Olguța Vasilescu – 37% părere bună.
 2. Theodor Meleșcanu – 37% părere bună.
 3. Tudorel Toader- 30% părere bună.
 4. Carmen Dan – 28% părere bună.
 5. Rovana Plumb – 26% părere bună.
 6. Mihai Tudose – 25% părere bună.
 7. Sevil Shhaideh – 24% părere bună.

O altă parte a chestionarului se referea la Instituții. Guvernul avea următorul procentaj de părere bună: 31%.

Luarea faptelor la bani mărunți arată că:

 1. Guvernul stă foarte bine în sondaj: 31%. Nu putem vorbi de o prăbușire, deoarece în textul dat publicității despre sondajul din august 2017 nu s-a făcut nici o referire la Guvern. De unde s-a scos vorba despre prăbușirea Guvernului nu-mi dau seama. Prăbușirea e cea a premierului Mihai Tudose, care nu-i totuna cu Guvernul.
 2. Nici Rovana Plumb, nici Sevil Shhaideh nu stau rău în sondaj după convocarea la DNA. Nu se poate spune că ele sînt responsabile de o așa zisă cădere a Guvernului în sondaje.

Faptul crucial rămîne că vineri seara Marius Pieleanu n-a prezentat oficial rezultatele unui sondaj, ci doar a vorbit ca invitat, printre altele, despre căderea Guvernului.
Mult mai important, rezultatele sondajului n-au fost date publicității în chip oficial și, din cîte pricep de la Marius Pieleanu, nici nu vor fi date.
Această situație explică impactul minim al emisiunii de vineri seara. Cu excepția site-ului Antena 3 care a redat vorbele lui Marius Pieleanu și a Mediafax, care a făcut o știre sîmbătă la prînz, nici un organ de presă n-a luat în seamă spusele lui Marius Pieleanu.

Un astfel de sondaj e mană cerească pentru Opoziție. Nu de alta, dar el confirmă că partidul de la putere guvernează catastrofal. O simplă privire aruncată asupra spațiului public arată că sondajul de vineri seara n-a avut nici un ecou sub semnul luării în serios de către Opoziție și presă. Nici PNL, nici USR, nici PMP n-au emis un comunicat. Culmea, nici un ziar, nici un site, nici o televiziune de știri, n-a făcut caz de prăbușirea Guvernului în sondaje. Data trecută prezentarea sondajului a devenit un eveniment mediatic de excepție. Acum el a fost tratat cu nepăsare.

Singura instituție de presă care a acordat atenție sondajului a fost Realitatea Tv.
Realitatea Tv, ca presă de casă al lui Klaus Iohannis, e un post violent anti-PSD. Un post care încalcă minimele reguli nu numai profesionale, dar și de bun simț prin înlocuirea gazetăriei cu propaganda din topor.
Te-ai fi așteptat ca prăbușirea Guvernului în sondaje să fie abordată de Realitatea Tv cu entuziasmul provocat de o veste care confirmă anti- PSD-ismul:
Guvernul PSD e pe făraș din punct de vedere electoral.

Ei bine, Realitatea Tv a dus o campanie. Dar nu pentru a folosi sondajul ca argument pentru teza Dezastrului PSD, ci pentru a-l contesta ca măsluit.
N-am mai văzut așa ceva.
Un post anti-PSD, în loc să exploateze sondajul pentru a dovedi încă odată dezastrul guvernării PSD, îi contestă veridicitatea mai ceva decît ar fi făcut-o propaganda PSD.

Campania dusă de Realitatea Tv a fost cu atît mai ciudată cu cît sondajul Avangarde era adevărat. Luni seara, Alin Teodorescu a prezentat un sondaj IMAS care dă cifre mult mai mici decît cele ale Avnagarde. Mihai Tudose are aici 23 la sută, spre deosebire de 27 la sută cît are la Avangarde.

Campania dusă de Realitatea tv toată ziua a fost inițiată de o lungă intervenție a lui Cozmin Gușă pe tema Sondajul e fals, el a fost falsificat de Marius Pieleanu la ordinul lui Liviu Dragnea, care a vrut astfel să dea o lovitură lui Mihai Tudose.
Care, Mihai Tudose, deși premier PSD, a fost lăudat ca unul dintre cei mai buni premieri din istoria postdecembristă. Inițiată și comandată de patronul Cozmin Gușă, campania postului a durat pînă noaptea tîrziu.

La o această campanie Mihai Tudose n-a reacționat.
N-a reacționat nici la emisiunea de vineri seara.

În mod curios, dar semnificativ, la campania dusă de Realitatea Tv s-a alăturat și Antena 3. Formula din surse a fost intens exploatată de Trustul lui Dan Voiculescu, semn al implicării Trustului în bătăliile politice acum, după ieșirea patronului din închisoare.

Brusc, teza sondajului măsluit a fost preluată de toată presa Binomului, eminamente anti-PSD. De la sondaj s-a ajuns prin invocarea surselor la lansarea tezei că Liviu Dragnea vrea să dea jos și acest Guvern. Evident, în marea tradiție a presei la comandă, Mihai Tudose, deși premier PSD, a fost parfumat drept un premier bun, un premier care vrea să facă lucruri mărețe, dar nu-l lasă Liviu Dragnea.

Mihai Tudose e un politician cu o mare experiență.
Era de așteptat, date fiind condițiile de mai sus, ca Mihai Tudose nici să nu tresară la campania:
Avangarde a realizat un sondaj fals la comanda lui Liviu Dragnea.

Luni seara, vine bomba.
Mihai Tudose merge la Sinteza zilei pentru o emisiune de publicitate electorală. Față de publicitatea făcută luni seara de postul lui Dan Voiculescu reclama la laxative e un fleac. În cadrul acestui interviu lingușitor, Mihai Tudose îmbrățișează cu entuziasm, ajutat de ochii umezi ai lui Mihai Gâdea, teza presei TeFeListe despre sondajul măsluit la comanda lui Liviu Dragnea. Mai mult, Mihai Tudose susține că, dacă e o cădere a Guvernului în sondaje, ea își are cauza în prezența miniștrilor penali, altfel spus a miniștrilor taxați de el drept penali prin simplul fapt că au fost convocați la DNA. Aceste aserțiuni, alăturate elogiului adus DNA, au făcut ca mulți să se întrebe dacă nu cumva premierul a luat ceva la botul calului înainte de emisiune. Vorbele liderului PSD Mihai Tudose păreau ale unui TeFeList.

Pentru ca ciudățenia să fie și mai mare, premierul PSD dă fuga la Realitatea Tv, post prezidențial anti-PSD, și-l atacă și mai tare pe Liviu Dragnea.
E limpede că Mihai Tudose a folosit pretextul cusut cu ață albă al unui sondaj pentru a porni războiul împotriva lui Liviu Dragnea, santajîndu-l cu demisia ca să obțină plecarea lui Sevil Shhaideh din Guvern.
Demisia lui Mihai Tudose ar însemna o nouă Criză politică pusă, printr-o diversiune abilă, pe seama lui Liviu Dragnea.
De aceea, Liviu Dragnea e acum cu spatele la zid.
Mi-e tot mai limpede că nu poate face altceva decît să cedeze santajului.
Asta înseamnă însă un prim pas pe calea preluării PSD de către Mihai Tudose.
Și, știind cine-i Mihai Tudose, un prim pas spre preluarea PSD de către Sistem.
Și atunci l-au activat pe agentul Mihai Tudose.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Prin agentul Mihai Tudose se pune la cale primul pas spre preluarea PSD de către Sistem”

 • 😮 Asta cu TARICEANU, SAIDEH, MELESCANU , alti trantori pe bani publici campioni la parerile bune ale poporui atinge cumva ridicolul… Probabil pieleanu ala a facut sondajul cu cele 7 soacre ale lu Tariceanu 😎

 • DOMNULE CRISTOIU,

  Ati reusit sa cititi materialul pe care vi l-am trimis ieri?

  Nu va mai bateti capul cu ce se intampla la TV!

  Totul este fum si dezinformare!

  Trebuie mers la radacina raului.

  Sper ca nu sunteti si dvs., un cetatean care primeste ordine.

  De fiecare data, s-a intamplat la fel…se lasa linistea dupa emailurile trimise de mine… 🙁

 • Mihai Gadea nu este lingusitor, este doar prost. A demonstrat aceasta „calitate” in repetate randuri. L-a mai salvat Ciuvica, dar tot prost ramane. Majoritatea jurnalistilor din Romania sunt prosti. Oricum cei care sunt „adventisti” nu-l au pe Dumnezeu in cap. Fac parte dintr-o secta mizerabila si urata, dar se dau de ceasul mortii credinciosi.

 • Cînd erai învitat maeste la Realitatea,,chiar și cînd erai acasă la Găgești era bine?Dar cînd cistigai mii de € la Antene?
  Din păcate condeiul pălește la un om duplicitar!
  Va citeam cu plăcere dar sa știți că în Germania nu mai sunteți văzut ziaristul care a lansat Evz, ci comunistul de altădată!
  Păcat ,se spune că odată cu înaintarea in vârstă omul ……

  • Bă , Gruss gott , eu opinez că ziaristului care a lansat Evz i se rupe de cum e văzut de spălătorii de weceuri din Jărmania ! Vezi mai sus că e un idiot , Stancu , care vede tot ca tine , cam de multișor , doar că el zice că vede de la London . Bă , n-ați mîncat ceva stricat toți fugitivii ăștia ușchiți și vi s-a -ntunecat vederea ? Zic …

  • Realitatea nu mai este ce-a fost.

  • Gruss vorbeşte în numele Germaniei Mari. O fi papagalul postului Deutsche Welle?

 • 1Dragnea il schimba si pe ăsta si va schimba cati vrea muschiul lui si al echipei care conduce pesedeul.

  2 Tudose a auzit ca va fi schimbat si reactioneaza pe la orice televiziune si cam asta e tot ce mai poate face………………

  (Bine,dar un scenariu in care sistemul blablabla face si drege desi e un scenariu aberant totusi are o logica de autor care o tine pe a lui lol)

  • Alina Petrescu ar fi un foarte bun prim ministru. Nu stiu daca a mai remarcat-o cineva. Ea s-a nascut undeva pe langa Caracal. E foarte buna. Ar fi buna si ca stirista la Slatina FM. E si usor de data afara cam ca Tudose, deci fatuca asta pardon domnisoara asta are toate atuurile. E timid dar puternica,cu tendinta de ingrasare dar note bune la licenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *