Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de joi, 16 martie 2017

Cum îl ajută pe Sorin Grindeanu hărmălaia dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta

Miercuri, 8 martie 2017, Victor Ponta a produs un Breaking news printr-o Declaraţie de presă neaşteptată despre Demisia sa în alb. Mai precis, după ce a povestit dificultăţile comunicării sale cu Liviu Dragnea (n-au mai vorbit din decembrie 2016), fostul premier şi-a reafirmat dreptul de a critica actuala conducere a Partidului, anunţînd că, în cazul că ai săi se vor supăra, el şi-a scris demisia în alb, pentru a-i ajuta să decidă fără şovăieli. De îndată s-a stîrnit în politică şi în presă tărăboiul obișnuit în astfel de împrejurări. Presa s-a străduit să vadă în acest moment ruperea sau măcar crăpatul premergător ruperii celui mai mare partid postdecembrist. După bunul obicei al presei noastre postdecembriste s-au avansat de îndată scenarii avînd drept temei doar fantezia neabătută a autorilor: Victor Ponta şi Daniel Constantin pun la cale un nou UNPR; Victor Ponta pregăteşte asaltul şefiei care va avea loc în clipa cînd Liviu Dragnea va fi arestat; Victor Ponta vrea un post de ministru; Victor Ponta face jocul Serviciilor. După cum era previzibil, n-au lipsit reacţiile din PSD. Ca toţi şefii PSD de-a lungul postdecembrismului şi ca toţi şefii de-a lungul veacurilor, Liviu Dragnea şi-a făcut o camarilă. Membrii acesteia s-au năpustit să-l pună la colţ pe Victor Ponta reproşîndu-i chiar şi chestii UTM-iste, gen, Nu vine la şedinţe sau Nu-şi plăteşte cotizaţia. În buna tradiţie a jigodismului dintre Carpaţi şi Dunăre mulţi dintre ei au aparţinut de camarila lui Victor Ponta. Cînd Liviu Dragnea va fi doar o pagină din Istoria PSD vor trece de partea noului Cesar.
De atunci telenovela, după unii, pshihodrama, după alții, comedia căsniciei dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Din cînd în cînd, după cum ne stau mărturie publicațiile cancaniere, în spațiul public apare și înflorește amețitor un Scandal de iarmaroc dintre două vedete. Împrumutată de la țigani, relația dintre cei doi – un El și o Ea – se desfășoară cu năbădăi care fac deliciul presei de toate culorile și devine subiect de dialoguri improvizate prin toate taxiurile și pe la toate frizeriile. Scandalul – cum a fost cel dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțan – durează luni întregi și se transformă în cel mai gustat serial moldo-valah.
La fel e pe cale să se întîmple și cu Scandalul Liviu Dragnea- Victor Ponta.

M-am gîndit la un moment dat să aduc la zi replicile date de o parte și de alta prin intermediul televiziunilor, site-ul, ziarelor și declarațiilor din fuga calului.
Am renunțat socotind că viața mă va depăși.
Chiar în timp ce scriu acest comentariu, dinspre Liviu Dragnea va fi venit o nouă contribuție la Scandal, iar după ce-l voi fi terminat, în timp ce-l voi posta va veni replica lui Victor Ponta.
Așa că mă voi mulțumi să comentez doar ce se schițează a fi Scandalul și nu întreg Scandalul.
Dacă ne întoarcem la fapte, vorba lui Nae Ionescu, vom descoperi ceva uimitor:
Victor Ponta n-a prezentat nici un motiv serios pentru gestul extrem de a-şi trimite demisia în alb.
Declaraţia sa de presă a conţinut următoarele în privinţa motivării:

„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi cînd îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură, nu pot la vîrsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, pe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”.

Fostul premier a trimis demisia în alb motivînd că pentru criticile sale la adresa felului în care e condus PSD-ul de Liviu Dragnea, i se pregăteşte darea afară din partid. Despre ce se discută prin boscheţii de pe Kisselef nu ştim, deoarece nu dispunem de tehnică de înregistrări ambientale şi cu atît mai puţin de curiozităţi bolnăvicioase. Noi lucrăm cu fapte şi cuvinte expuse public, singurele care contează pentru Istoricul clipei pînă la apariţia memoriilor consacrate culiselor. Din punct de vedere oficial n-am sesizat nici o încercare de a-l da afară pe Victor Ponta din PSD pentru declaraţiile sale despre gestionarea partidului şi a guvernării. După cîteva critici constructive aduse Guvernului Sorin Grindeanu, puțini dintre liderii PSD mai plecaţi lui Liviu Dragnea, după obiceiul românesc Uite Cucoane, noi ţi-am sărit în ajutor! l-au ironizat sau cel mult mustrat pe fostul lor Şef. Nu s-a pus problema o clipă dării afară a lui Victor Ponta. Liviu Dragnea cel puţin s-a întrecut și se întrece în jurăminte de amor faţă de Victor Ponta. Chiar şi după demisia în alb, prezent la România Tv, Liviu Dragnea a dat gata în materie de declaraţie de dragoste faţă de Victor Ponta pînă şi pe sclava Isaura în jurămintele ei că se va păstra fecioară pentru iubitul din copilărie:

„Doamnă, eu lui Victor Ponta i-am dăruit şase ani din viaţa mea. Victor Ponta este prietenul meu, eu nu mă pot întoarce aşa (…) Victor poate să zică orice, să facă orice, rămîne prietenul meu (…) De cîte ori a fost nevoie să ies în faţă la Guvern, am ieşit şi de multe ori mi-am luat-o (…)”

La emisiunea respectivă, Liviu Dragnea a susținut că demisia n-a ajuns la el, dar „Dacă îmi ajunge o astfel de hîrtie am s-o rupt, spun aşa ca să nu facem risipă de hîrtie.”
Victor Ponta a sărit imediat și a dat publicității o copie a demisiei.
Liviu Dragnea a răspuns c-a primit-o, dar c-a rupt-o.

Situaţia frizează comicul.
Victor Ponta anunţă că-i pregătit să fie dat afară pentru criticile sale la adresa conducerii PSD. Conducerea îi răspunde că poate să critice cît vrea, că aceste critici o fac fericită, că Victor Ponta e iubirea vieţii ei. Mişcările lui Victor Ponta din ultima vreme au fost desluşite ca pregătitoare ale unui nou partid, pus la cale cu Daniel Constantin. O dată presupusă presupunerea – nu există nici un semn că aşa ceva s-ar pregăti – s-au dezlănţuit profeţiile. Victor Ponta rupe PSD la îndemnul lui Klaus Iohannis care astfel vrea să scape de Liviu Dragnea. Carevasăzică Klaus Iohannis se zbate să scape de Liviu Dragnea, care agită zilnic năframa albă a Păcii, pentru a se pricopsi cu Victor Ponta, care-l atacă zilnic! Că noul partid va fi un nou UNPR şi aşa mai departe, spiritul născocitor fiind infinit. A înfiinţa un nou partid presupune din partea lui Victor Ponta, politician altfel hîrşit, invocarea necesităţii ca pe scena politică să se ivească un nou partid. Aşa cum am spus la România9 de la TVR, viaţa ar cere două partide, amîndouă lesne de a le spune extremiste:
Un partid la stînga PSD, apropiat de partidul comunist, fără a-i spune aşa, şi un partid naţionalist, în locul lăsat gol de PRM.
Lasă Victor Ponta impresia c-ar urmări aşa ceva?
Nici una dintre criticile aduse conducerii şi Guvernului nu s-a bazat pe contrapunerea unui program politic. Politica PSD de după alegeri a fost criticată pentru prost management şi nu pentru abateri de la programul de Stînga al partidului. Ori, ca să pleci dintr-un partid pentru a înfiinţa altul trebuie să aduci drept argument nemulţumirile iscate de politica partidului.

Nu ştim ce vrea Victor Ponta.
Ştim însă, ca şi în cazul tuturor politicienilor, ce rezultă din neliniştile sale. S-a spus că Victor Ponta slăbeşte partidul prin dizidenţa sa excesivă în plan public. Oricît ar părea de ciudat, nu slăbeşte partidul, ci-l întăreşte. Ura stîrnită de PSD în stradă şi în Presă izvorăşte din imaginea PSD de partid Mamut, de Brontozaur politic, pe o scenă populată de mici vietăţi. Orice semn de slăbiciune dat de PSD îi face bine, îl umanizează, îi micşorează aroganţa.

E limpede că Sorin Grindeanu e angajat chiar dacă fără să şi-o fi dorit-o în desprinderea de Liviu Dragnea. E mai întîi legea oricărui raport între inşi deţinînd puterea. Automat, chiar şi cel mai bleg şef vrea să deţină cît mai multă putere. Dacă Liviu Dragnea şi-a imaginat un premier – proprietar de pîine şi cuţit – ascultînd orbeşte indicaţiile, gata să-l întrebe şi cînd vrea să-şi ia nevasta de mînă, s-a înşelat amarnic. Tocmai conştiinţa că volanul e la el şi nu la Liviu Dragnea îl împinge pe Sorin Grindeanu, în chip automat, la angajarea pe un drum propriu.
Sorin Grindeanu nu cuteză însă să treacă la cel de-al doilea pas al despărţirii de Liviu Dragnea:
Critica în public a şefului PSD.
Operaţiunea asta şi-o asumă Victor Ponta.
Rămînînd în partid, Victor Ponta îl ajută enorm pe Sorin Grindeanu prin slăbirea puterii lui Liviu Dragnea în PSD.
Şi nu numai pe Sorin Grindeanu, ci şi pe mulţi alţi lideri PSD conştienţi că autoritatea strivitoare a lui Liviu Dragnea asupra Guvernului are drept principal efect dezastrul Guvernării şi prin asta sfîrşitul PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 16 martie 2017”

  • Să ne mai crucim un pic în faţa DNA!

    La randul ei, Ana Maria Patru a recunoscut, cu lacrimi in ochi, ca singurul motiv care a determinat-o sa accepte propunerea DNA a fost teama de a-si lasa copilul singur, fara mama: “Daca ar fi trebuit sa recunosc o crima ca sa imi revad copilul, as fi facut-o”.

    http://www.flux24.ro/dezvaluiri-bomba-in-dosarul-fostei-sefe-a-aep-arestata-de-dna/

  • Stiri pe surse:
    „ALERTĂ cu BOMBĂ la Ambasada Israelului din București”

    SRI-ul scormoneşte pe urmele lui Ghiţă. 😀
    Black Cube a lăsat în urmă plăgi nevindecate.

  • “Bună dimineaţa, Liviu!” – $€rezişti

    O ştire interesantă. Liviu vrea să-l potcovească pe Ovidiu Grecea, că l-ar fi turnat la Rise Project; adică şi-a pus în plan să anuleze HG nr 991/2016 şi astfel să-l întoarcă din drum pe evadatul Grecea.

    HG nr. 991/2016 privind rechemarea și numirea unui consul general:
    Art. 1. -Domnul Ovidiu Grecea se recheamă din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Rio de Janeiro, Republica Federativă a Braziliei.
    Art. 2. -Domnul Ovidiu Grecea își va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

    • Art. 3. – Începând cu data încheierii misiunii domnului Ovidiu Grecea, domnul Radu Sârbu se numește consul general, șef al Consulatului General al României la Rio de Janeiro, Republica Federativă a Braziliei.
      Prim Ministru
      Dacian Julien Cioloş
      Contrasemnează:
      Ministrul afacerilor externe,
      Lazăr Comănescu
      București, 21 decembrie 2016.

    • HG nr. 996/2016 privind numirea unui consul general
      Articol unic. – Domnul Ovidiu Grecea se numește consul general, șef al Consulatului General al României la Vancouver, Canada.
      Idem semnături şi data.

      • HG 996/2016 ar fi de anulat din răzbunare, nu prima.

      • E riscant să-i tragi Meleşcaunul lui Ovidiu Grecea.
        Ăsta vorbeşte fără frică şi n-ar fi prima dată. 🙂

        • E din tabăra Năstase-Ponta.

        • Oare de unde a aflat Dragnea cine l-a turnat la Rise Project?
          Nu cumva chiar de la Rise Project? 😀
          M-am uitat acum pe site-ul lor şi e tot pauză.

  • Debusolatul Cioloş:
    Prins şi cerşetor. 😀

    PS. Muiere de stat în capul podului la cerşetorie politică.

  • Criză economică:
    Visul erotic la PNL-iştilor, adică dorinţa arzătoare din poziţia misionarului peste ţară.

    PS. Altfel Predoiu nu mai simte nicio poftă anticipată.

  • Pactul de coabitare oligofrenică:
    când se întâlneşte hoţul minorităţii cu prostul majorităţii.

  • Ce rost au alegerile în România?
    La fiecare patru ani, sau mai des, ne alegem marionetele trimise în slujba serviciilor. Mai puţin miniştrii la fel de mercenari: ăştia se aleg între ei, dar ne îndobitocesc cu recunoştinţa lor, pe motiviul că tot noi i-am fi ales.

    Şi-atunci, ce rost mai au alegerile în România?
    Au rostul lor. 😆

    • Constituţia „meu”.
      Tragem cu anticipate mereu, până ieşe cum vreau eu să fie rezultatul meu.
      Preşedintele tuturor posibilităţilor, Oligofrennis.

  • Sângele de slugă apă nu se face.
    Chiar ieri vorbeam aici de academicianul de securitate, informatul Grindreanu.

    Sorin Grindeanu este ofițer acoperit al SRI, a susținut miercuri seară la B1 Tv jurnalistul Cornel Ivanciuc în emisiunea Dosar de Politician realizată de Silviu Mănăstire.

    În urmă cu două săptămâni mi s-a confirmat de la Timișoara dintr-un mediu foarte solid și informat că Grindeanu este ofițer acoperit, a afirmat jurnalistul.

    El a spus că Sorin Grindeanu a fost făcut ministrul comunicațiilor în guvernul Victor Ponta, nu de fostul lider al PSD, ci de generalul Gabriel Stătescu, fost șef al Directoratului de tehnologia informației din SRI care se ocupa și de monitorizarea online, dat afară săptămâna trecută prin trecerea în rezervă de către președintele Iohannis la propunerea șefului SRI.
    Grindeanu a fost făcut ministru al comunicațiilor de Stătescu și alții ca el deoarece acest post are o legătură intrinsecă cu SRI, a mai spus Ivanciuc. (Flux24)
    Gabriel Stătescu era un om foarte apropiat generalului Florian Coldea, a mai susținut Ivanciuc.

    http://www.flux24.ro/acuzatii-explozive-sorin-grindeanu-e-ofiter-acoperit/

    • Ce mică e lumea mercenarilor naţiei!
      Carvasăzică, Grindeanu l-a deconspirat involuntar pe Dragnea.
      – Vom şti cine eşti, după ce aflăm cine te-a plantat. 😀

  • Cioloş nu găseşte partid pe mărimea lui, ca-n bancul cu sutiene.

    În talciocul politic al rufelor de toate felurilor, o vănzătoare plină, cât un elefant, striga de zor:
    – Haideţi la sutiene! Avem de toate culorile şi dimensiunile, până la mărimea zece.
    De tarabă se apropie o duduie bine, dar minionă, parcă intrată la apă sub regim alimentar într-o ţară din lumea a treia.
    – Aş vrea şi eu mărimea zero, vă rog!
    – N-avem sutiene pentru bube.

  • 1. Ion Ilici Iliescu n-a fost învins de nimeni; el e Creatorul.

    2. Emil Ţapinarul a fost învins de Securitatea postdecembristă, inclusiv prin divizia de presă, a patra armă pentru căţei.

    3. Ion Ilici Iliescu, din nou, n-a avut cine să-l învingă; a rămas sărac, cinstit şi neprins până la proba contrarie.
    3′ Adrian Năstase a fost învins ]nainte să simtă cum e să fii un preşedinte învins

    4. Traian Băsescu nu a fost învins de Securitatea postdecebristă; a lucrat cu ea mână-n mână şi cot la cot pân’ la cot;
    4′. Mircea Geoană a fost învins de săritura în înălţime;

    5. Traian Băsescu: al doilea (mandat) nu-i ca primul.
    A ştiut să joace la două capete: de capul lui, ne-a arătat prea mult din capul hidrei, adică a jucat cu neosecuritatea un fel de poker pe dezbrăcate.
    Din fericire, da, chiar aşa, ambii competitori au ieşit din întrecere cu curul gol. Nu l-a învins reformata Securitate de şcoală nouă; mai rău, l-a ignorat şi apoi i-a arătat că nu a ştiut cu cine se pune. La fel de prea târziu au aflat asta şi partenerii colaterali, jertfiţi în aceeaşi competiţie.
    6. Klaus Werner Iohannis.
    Cine poate spune în ce sens nu va fi fost învins are imaginaţie.

  • Meleşcanul ar trebui să-şi ia acoperitul de pe capul lui Dragnea; ca să guverneze în tihnă prin premierul lui SRI-st.
    Dragnea e prins strâns între menghină şi nicovala din uşă. 😀
    N-are , săracu decât o ieşire:
    – Dacă-i ordin, cu plăcere!
    Iohannis îi tranmite lui Dragnea aceleaşi mesaje presante, primite-n plic pe bilete la ordin de la SRI; curierul de la Cotroceni – Eterner Oligofennis – nu are motive de bucurie la propria fudulie, aflată la strâmtoare, mereu în strânsoare.

  • Noi suntem sta(r)tul! Voi sunteţi căţeii rămaşi în urmă!
    Liviu Dragnea minte des şi prost.

    Piratul le-a dat ţeapă. A ameninţat că-l desemnează pe Dragnea premier, din decembrie 2012, dacă Ponta nu semnează pactul. Nu-l lăsa Constituţia, fiindcă împotriva lui Dragnea începuse urmărirea penală din septembrie 2012, or asta însemna că preşedintele putea să decreteze suspendarea unui ministrru urmărit penal, nu numirea în funcţia de premier urmărit penal.
    N-a avut ce face când Dragnea a fost infiltrat în Guvern de Parlament.
    Practica democraţiei acoperiţilor: vicepremieri din partea SRI-ului! Dragnea, Dâncu şi, tot cu voia SRI-ului, cât pe ce să fie infiltrat vicepremierul Iohannis născut prematur.

    http://www.evz.ro/tradarea-lui-dragnea.html

  • Olguţa Vasilescu a cântat la ONU în româneşte, cu accent franţuzesc:
    – Dum-acasă, măi tramvai! 🙂

    • Am auzit-o pe Olguţa Vasilescu, promiţând creşterea indemnizaţiilor de handicap, c-ar fi dat ceva în lucru prin minister. Ministrul Muncii nu se va ţine de această promisiune, dintr-un singur motiv: nu vrea să-i crească veniturile lui Oligofrennis.

  • Ponta a facut o multime de tampenii ca premier. Apargerea aliantei, prin sicanarea permanenta a dlui Antonescu, numirea dnei Kovesi ca procuror sef DNA, disparitia in Turcia pentru o interventie chirurgicala despre care nu a stiut nimeni, improprietarirea statului turc cu un teren central pentru constructia unei moschei si a unei scoli ( madrassa ),dupa revenirea din Turcia, modul in care a demisionat, scandalul legat de Muzeul Taranului, etc. Dar faimoasa plimbare cu barca „propulsata” de jandarmi intr-o apa de 10 cm., o mai tineti minte?
    Toata campania tv pornita de dl. Ponta in aceasta perioada, este de neanteles. Poate ca doreste sa revina si disparitia lui in SUA in aceasta iarna a fost pentru a pune la cale cu expertii in PR americani un scenariu in acest sens.
    Pentru o informare completa in legatura cu inutilitate moscheii, trebuie sa stiti ca in zona pietei Crangasi, strada Popovat, exista de multi ani o moschee imensa. Mai exista si la Pieptanari una. De ce mai trebuia inca una? Nu cumva este un pretext pentru infiintarea scolii?

    • Ponta a spart şi USL-ul pentru ambiţiile sale, la ordin.
      S-a spart pe merit.

      • În februarie 2014, aripa penelistă a USL-ului era stoarsă de vlagă şi a culminat cu ştreangul la gâtul PNL-ului, jertifit pentru curul lui Iohannis, mare cumulator de funcţii -vicepremir şi ministru de interne. Iohannis nu ştia decât tragă partidul în şanţ, să fure case şi să rânjească oligofrenic, singurele calităţi păstrate până azi. Alături de Ponta a format duetul rataţilor din pădurea spânzuraţilor. Au pus la fel umărul la stagnarea vieţii politice româneşti, cu repercusiuni în toate direcţiile.

  • Cristian Ghinea trasmite ştirea anului: „Mi s-a spus explicit: Cioloş e un elefant prea mare pentru USR”.

    Ce-i aici, grădină zoologică, circul cimitirelor politice sau ferma animalelor din fonduri europene?
    N-au găsit să-l asocieze pe împuternicitul pipernicit Cioloş cu un animal mai aproape de rasa pechineză.
    Cioloş şi elefantul! Ghinea stă jalnic cu instinctul politic primar; e numai cu hau-haul cât să pară activ şi util pentru reciprocitate guverenamentală, de-aia sare în ajutorul prichindelului ca puricele cu trei picioare.
    Nu mai jigniţi şomajul politic!
    Micul parazit Cioloş e în criză de identitate uriaşă, cât o grădină zologică de mărimea Casei Poporului.
    Se crede indispensabil ca izmană. 😀
    Însuşi Cioloş e turnul Eifel.

    • Fie-vă milă de el şi luaţi-l consilier prezidenţial cu agricultura din curtea Palatului Cotroceni!
      Apoi Oligofrennis poate să sară la înaintare – ca elefantul 😀 – şi să se laude că astfel a redus şomajul.

      • Cioloş s-a dat erou naţional cu întenţia de construire a unui partid al elefanţilor şi-a dat seama că asta necesită bani şi experienţă, or asta-i muncă şi nu-i pentru el.
        Să-şi înfiinţeze partidul tuşierilor din fonduri europene! 😀

  • serios nu dormi niciodata?

  • „jurnalistii independenti” de la A3 il sprijina mediatic pe domnul Liviu Dragnea.
    aceiasi „jurnalisti independenti” de la A3 il sustineau pe domnul Victor Ponta sa ajunga Presedintele Romaniei. In 2014 nu au fost deranjati de pactul de coabitare, numirea doamnei LCK si relatia de prietenie dintre Victor Ponta si Sebastian Ghita. In campania electorala din 2014 jurnalistii postului A3 l-au linsat mediatic pe domnul KWI.
    Inteleg ca acum trebuie sa-l iubim pe domnul Dragnea.
    Fapte!
    Domnul Liviu Dragnea a spus:
    – PSD o sa propuna un singur nume de prim-ministru.
    PSD a propus 2 nume pentru functia de Prim-ministru: Sevil Shhaideh si Sorin Grindeanu.
    – Guvernul Romaniei condus de domnul Sorin Grindeanu nu retrage OUG 13.
    Guvernul Romaniei a abrogat OUG 13.
    – Majoritatea parlamentara PSD si ALDE il sustin pe domnul Florin Iordache. Dl Florin Iordache nu demisioneaza din functia de Min. al justitiei.
    Domnul Florin Iordache a demisionat.
    – Seful Camerei Deputatilor (dl Liviu Dragnea) a spus: Ordonanta de urgenta care a permis marirea drepturilor salariale pentru cativa demnitari o sa fie abrogata de Guvern si/sau Parlament.
    OUG-ul inca isi produce efectele.
    – Liderul PSD a spus: revocarea procurorilor sefi (DNA, DIICOT, etc) nu s-a dezbatut in campania electorala.
    In ultimele 2 zile auzim: PSD il sustine pe domnul Tudorel Toader.
    Ca simplu cetatean dati-mi voie sa ma indoiesc de verticalitatea domnului Liviu Dragnea.

  • Pactul de coabitare Băsescu – Ponta s-a semmnat la 12 decembrie 2012, or Niţu, Kovesi, Bica şi adjuncţii lor au fost numiţi mult mai târziu, la 15 mai 2013. Lui Dragnea îi convine să se rezume povestea implicării lui numai la pact, dar negocierile pe procurori au avut loc abia după 5 luni.
    Un alt reper discutat acum a fost prezenţa la discuţii a Monei Pivniceru, refuzul ei de a o propune pe Kovesi şi plecarea din Ministerul Justiţiei din această cauză. De aici sae vede încă o dată că aceste evenimente au avut loc la 3 luni după încheierea pactului: Mona Pivniceru a plecat din minister la 27 martie 2013;(a urmat interimatul lui Ponta la Justiţie 27.03.2013-15.04.2013, apoi mandatul a fost preluat de Cazanciuc) Numirile procurorilor au format obiectul altei înţelegeri, nu al pactului din ajunul Crăciunului de la Moş Gerilă USL-istul. 😆

    • Dragnea a fost supraveghetorul trimis de Coldea în coasta lui Ponta. Coldea avea nevoie de spionul Liviu, ca să-i raporteze când trebuie să intervină şi să redreseze în timp util eventualele ieşiri în decor ale copilotului Ponta.

      • „Crin Antonescu, intrebat cum a fost propusa Kovesi sef la DNA: Dragnea era de fata, dar e clar ca sustinatorul acestei ipoteze a fost Ponta / In multe chestiuni il simteam mai aproape pe Dragnea, un pic mai radical, mai hotarat, mai dispus la bataie politica”-(Hotnews)

        Sigur că da, Drgnea avea morcovul cu referendumul şi era bătut politic… de soartă. 😆 Avea nevoie de ajutorul lui Coldea şi până la urmă i l-a oferit, via Livia Stanciu.
        Şantajul şi filajul!
        Serviciu contra serviciu, c-aşa-i în tenis la SRI!

        • Ce noroc pe pesedişti, să aibă un lider trădător ca Dragnea – lucrător operativ în coasta fostului premier Ponta! Nu l-a dresat pe Ponta şi la demisia pe motiv de Colectiv?
          Întreb şi eu, pentru vecina vecinului.

  • Evz:
    „Noi suntem statul- episodul 3.
    Cum a devenit Liviu Dragnea cel mai important om politic pentru Binom
    Partide de tenis. Chermeze la vilele K2, K4 și T14. Liviu Dragnea cărându-i geanta de tenis lui Victor Ponta. La șpriț cu Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Prin Palatul Cotroceni, cu Pactul de coabitare sub brat.
    Citiți mâine de la ora 09.00 pe site sau în ediția print.”

  • Imediat DUPĂ ce s-a văzut amânarea din 6 mar, a apărut din senin Ghiţă-garanţie vie pentru termenul următor din 14 mar.
    Imediat DUPĂ ce s-a văzut amânarea din 14 mar, a apărut din senin Ghiţă-garanţie vie pentru termenul următor din 15 mar.
    Imediat DUPĂ ceva apare Ghiţă. 😀

    • Perspectiva de respingere a cererii de arestare a panicar divizia de presă SRI-DNA; i-ar fi picat greu Bestiei să înregistreze încă un eşec, chiar dacă nu era prea spectaculos.
      Are un gol de producţie, or cu Ghiţă arestat 😀 în imaginaţie ţine să păstreze aparenţa de activitate susţinută.

  • Ce s-ar întîmpla dacă mai întâi Ghiţă ar fi depistat pe bune, ar fi reţinut cu calm 😆 de DNA şi apoi prezentat judecătorului cu cerere de arestare preventivă? Întreb pentru alt vecin.

    Nu-i nevoie de admiterea prealabilă a cererii de arestare ca să-l caute pe Ghiţă prin Europol sau Interpol. Deja are poză la panou. Nu-i nevoie nici de circul căutării lui în ţară cu poliţişti şi neapărat dacă au mandat de arestare, fiindcă au deja motivul încălcării condiţiilor controlului judiciar. Pe de altă parte, DNA-ul poate oricum să-l reţină, imediat, şi oricum trebuie mai întâi să-l găsească 😀 în ţară.

    • Mandatul de arestare „preventivă” 🙂 a unui dispărut n-are nicio utilitate efectuvă; cele 30 de zile preconizate se consumă abia după ce începe executarea. Până atunci se plimbă hârtia şi se freacă aşteptarea cu mentă.

  • În ce site-uri ale diviziei de presă SRI-DNA au apărut ştirile false cu depistarea urmelor lui Ghiţă şi în ce momente cheie? Nu cumva avem de-a face cu coincidenţa coincidenţelor fabricate în legătură cu cererea de arestare preventivă a lui Ghiţă? Cum dracu’, de două ori consecutiv şi exact în momentele de răscruce, când Tribunalul Ploieşţi tocmai amânase soluţionarea cererii procutorilor DNA? Întreb şi eu, pentru un vecin.

    1. Prima dată ziarulSRI-DNA.punct.com – luni 06 martie 2017, s-a amânat pentru 14 martie, pac sursele l-au depistat pe Giţă într-o ţară fără extrădare, dar alte surse de aceeaşi încredere i-au mirosit urmele în ţară:
    „Tribunalul amana o decizie privind un nou mandat de arestare pentru Ghita.
    Surse din sistemul judiciar sunt de parere ca Sebastian Ghita ar fi fugit intr-o tara cu care Romania nu are acord de extradare, existand suspiciunea ca ar avea protectia unor institutii ale statului. Pe de alta parte, surse din randul celor care il cauta sustin ca acesta ar fi in Romania.” –

    S-a repetat depistarea lui Ghţă la fiecare amânare pentru a influenţa Tribunalul bănuit c-ar putea să respingă cererea din cauza volatilizării lui Ghiţă.
    -Hai Ploieştiu, arestează-l că l-am găsit!

    2. S-a amânat din nou de ieri, 14 martie, pentru azi 15 mar- DUPĂ AMIAZĂ – , iar de data asta a intrat în tură Hotnews şi l-a găsit pe Ghiţă în Serbia, ghici la ce oră!-pe la 11:30. Pronunţarea la Tribunalul Ploieşti a apărut după ora 15. (tot pe Hotnews)

    „SURSE Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia
    de Dan Tapalaga HotNews.ro
    11:37 Actualitate | Esenţial
    Fugarul Sebastian Ghita a fost localizat in Serbia, dupa aproape trei luni de la disparitia sa, au declarat pentru HotNews.ro surse convergente apropiate anchetei.”

    http://www.ziare.com/sebastian-ghita/dna/tribunalul-amana-o-decizie-privind-un-nou-mandat-de-arestare-pentru-ghita-1456396

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *