Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Corina Crețu – Pucista de la Bruxelles?

Duminică, 13 octombrie 2018, România Tv a difuzat o așa zisă intervenție telefonică a lui Ion Iliescu împotriva actualei conduceri a PSD. Nu era însă nici o intervenție a fostului președinte. Era un colaj de pasaje din discursul lui Ion Iliescu la Congresul PSD din 2015. Deoarece colajul avea drept esență critica PSD, așa-zisa intervenție telefonică a lui Ion Iliescu a fost prezentată ca o intervenție severă, deosebit de severă, a unui Ion Iliescu despre care nu știm dacă mai trăiește și nu e cumva ca Lenin, împotriva actualei conduceri a Partidului. Mai multe site-uri, ba chiar și televiziuni de știri au preluat momentul de la România Tv prezentîndu-l drept O lovitură mortală dată de Ion Iliescu lui Liviu Dragnea.

Am văzut multe trăsnăi în presa noastră independentă de a lungul a 28 de ani de postdecembrism.
Cel de la România Tv le întrece pe toate.
Să prezinți drept intervenție telefonică a unei persoane din 2018 un discurs al respectivei din 2015 e – trebuie s-o recunoaștem – o premieră în istoria presei mondiale.
După același tipic, România Tv ar putea prezenta drept intervenție telefonică direct din mormînt a lui Nicolae Ceaușescu o cuvîntare a acestuia la un Congres de pe vremuri.

Postul a fost întrecut la capitolul halucinație profesională de o serie de sit-uri și ziare care au publicat textul de la România Tv cu precizarea:
Retras din lumea politică, Ion Iliescu a oferit un interviu telefonic pentru România TV cu privire la situația Partidului Social Democrat și greșelile care au dus la neîncrederea populației în PSD.

Într-o asemenea situație, o televiziune riscă să se trezească cu o dezmințire chiar în timp ce transmite așa zisa intervenție.
Presupusul autor al intervenției află rapid că e în direct la un post tv fără să fie, ba mai mult că el lansează o rățoială politică.
Știind asta, m-am așteptat ca Ion Iliescu să reacționeze de îndată, dezmințind furibund intervenția, mai ales că ea desemna o implicare în bătălia politică din PSD de partea Puciștilor. O dezmințire promptă ar fi blocat din start preluarea falsului de alte publicații.

Nu s-a întîmplat asta. Ion Iliescu a reacționat abia a doua zi, pe la prînz, cînd așa zisa sa intervenție anti-Dragnea trecea deja drept un moment politic ieșit din comun.
Dezmințind c-ar fi intervenit acum telefonic, Ion Iliescu se grăbește să susțină că criticile sale din 2015 sînt valabile și azi, precizînd cu tîlc:

„Nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic”.

Putem presupune în aceste condiții că respectivul colaj a fost publicat cu acceptul lui Ion Iliescu. Fostul președinte a simțit nevoia să-i dea o scatoalcă lui Liviu Dragnea acceptînd să i se folosească atacurile din 2015. De altfel așa și fost prezentată așa-zisa dezmințire de către televiziunile anti-PSD în frunte cu Pro Tv.

Ce l-a apucat pe Ion Iliescu?
Răspunsul ni-l dă un alt fapt petrecut tot luni, 15 octombrie 2018. Comisarul european Corina Crețu a lansat pe Facebook un atac voalat la regimul PSD de la București:

„Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale”.

Atacul se înscrie într-o spectaculoasă campanie angajată în ultima vreme de Corina Crețu împotriva Guvernului PSD.
Luni, 8 octombrie 2018, La o conferință de presă ținută la sediul Comisiei Europene, în calitate de comisar european, Corina Crețu s-a oprit din enumerarea mărețelor sale realizări pentru a zice, nu înainte de a-și pune mîinile în șold, după un tipic lansat la noi de Mitza Baston:

„Vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac.”

Distinsa e Înalt Funcționar al Uniunii Europene. Sub puterea acestui statut, se presupune că ea e Comisarul tuturor statelor membre în chestiunea politicilor regionale, și nu Comisarul trimis de România pe post de mămică din cînd în cînd supărată că puradelul face mofturi la mîncare. Sintagma Pe post de mămică vrea să definească poziția adoptată în ultimul timp de Corina Crețu față de țara sa natală. Deplasările tot mai dese la București sînt folosite în chip arbitrar pentru a arăta babuinilor că acolo, la Bruxelles, ea se dă peste cap să ajute România. Care Românie, nerecunoscătoare, nu i-a dat titlul de Fiică a Poporului. Ieșirea din decorul UE de luni a avut loc pe fondul unei conferințe inițiate pentru a se putea lăuda cu ce face și ce drege ea pentru România. Care România o scoate dublu din sărite:

 1. O dată că nu folosește pila întruchipată la Bruxelles de cea mai ajunsă fiică a Poporului Român.
 2. O dată că în loc să-i sărute public mînușițele cei de la Putere o insultă.

Corina Crețu beneficiază în Moldo-Valahia de fascinația produsă asupra băștinașilor de tovarășul de bojdeucă suit în Castelul Baronului din Deal.
Nu altfel se explică tulburarea stîrnită în România de supărarea Corinei Crețu.
Opoziția, pentru care, dacă distinsa n-ar fi fost ditamai Jupînița de la Bruxelles, ar fi trecut drept Ciuma Roșie, în postura de PSD -istă, s-a grăbit să-și exprime preocuparea față de criticile aduse de doamna Comisar European.

Presa TeFeListă, uitînd că pînă mai ieri Corina Crețu era doar omul lui Ion Iliescu, mediocritatea PSD-istă suită în copac, a purces rapid la elogierea Înaltului Comisar European, publicitînd ieșirea nervoasă de la Bruxelles drept o nouă lovitură dată lui Liviu Dragnea.
Nimeni n-a sesizat cîteva aspecte nelalocul lor ale intervenției de la Bruxelles:

 1. Corina Crețu a folosit tribuna Comisiei Europene pentru a se răfui cu membri ai Guvernului României. S-a aflat că Rovana Plumb era cea vizată.
 2. Corina Crețu se desfată cu postura de mămică a României. Ea e însă Comisar European și nu ambasadoarea României la Bruxelles. Fălirile cu ce face ea pentru România, pentru o țară membră a UE, pot face rău țării noastre, prezentate în chip fals ca o țară care beneficiază de pile la Comisia Europeană prin Fiica poporului român Corina Crețu.
 3. Ori de cîte ori vine în România Corina Crețu se dă în vînt după postura de mămică descinsă de la Bruxelles pentru a împărți babunilor bananele banilor europeni.

În declarațiile Puciștilor din PSD, Corina Crețu apare drept marea protectoare de la Comisia Europeană.
După Ședința CEXN de la Neptun, Gabriela Firea declara la conferința de presă care a marcat debutul Puciului în PSD:

„Eu am luat cuvîntul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Creţu, care mi-a relatat o discuţie pe care a avut-o cu comisarii europeni şi cu preşedintele CE, Junker, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică din Români, accentuînd în special că ceea ce s-a întîmplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. (…)”

Pe 2 septembrie 2018, Gabriela Firea relua tema Corina Crețu mămica României într-un interviu la România Tv:

„Corina Creţu m-a informat că a discutat cu ceilalţi comisari europeni şi cu preşedintele Juncker şi au întrebat-o ce se întîmplă la Bucureşti, pentru că ar trebui să înceapă pregătirile pentru preşedinţia rotativă, toţi sunt preocupaţi de securitate. Doamna Creţu a spus că va transmite informaţiile şi că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pe mine pentru că nici înainte de CEx, nici pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon. Nu că e o coaliţie a mea cu Corina Creţu”.

Gabriela Firea dezminte cu jumătate de gură existența unei Coaliții a Puciștilor cu Corina Crețu.
În realitate această Coaliție există.
După confesiunile Gabrielei Firea, Corina Crețu n-a protestat public împotriva folosirii ei în bătălia din interiorul PSD.
Nici n-avea cum o dată ce ea a trecut la atacarea publică de la tribuna Comisiei Europene a conducerii PSD.

Despre relația aparte dintre Ion Iliescu și Corina Crețu, Eugen Mihăescu, fost consilier la Cotroceni, a scris o întreagă carte.
Puține persoane se pot mîndri în post decembrism cu protecția unui președinte gata să facă orice pentru ea așa cum se poate mîndri Corina Crețu cu protecția lui Ion Iliescu. Intervenția anti Dragnea din aceste zile e o mînă de ajutor dată de Ion Iliescu protejatei sale pînă la moarte în bătălia angajată împotriva actualei conduceri a PSD.

Mulți pun această campanie ciudată a Corinei Crețu, în conflict cu statutul de Comisar European, care-i interzice implicarea în politica internă a unui stat membru, pe seama bătăliei pentru a fi pe listele PSD la europarlamentare.
Eu nu cred însă că o persoană de ambiția Corinei Crețu riscă încălcarea Statutului UE de dragul unui loc pe liste.
Eu cred că e vorba de o angajare într-o bătălie mult mai mare:
Cea de premier într-un Guvern de Uniune Națională ca Guvernul Meu Doi al lui Klaus Iohannis.
E o bătălie care explică prin miza ei ieșirea lui Ion Iliescu din tăcerea autoimpusă după punerea sub acuzare în Dosarul Revoluției.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Corina Crețu – Pucista de la Bruxelles?”

 • Eu nu cred in coincidente,Viorica si Pompeo se intelnesc in aceiasi zi cu Erdogan,apoi pleca in Dubai si se intalneste cu ”seicii aia poleiti cu aur” care domnesc peste tarile alea arabe unde nisipul acopera petrolul si sunt MEMBRII ACELEIASI FAMILII REGALE.Dancila foloseste telefonul pentru a face poze cu monumentele islamului,atunci cand nu discuta cu Dragnea,sau poate ii transmite in direct totul.Discutile oficiale au un fir rosu ,atragerea de bani pentru acel fond de dezvoltare ce vor fi folositi in cea mai mare parte pentru valorificara rezervelor de gaze.Dragnea si ai lui vor sa castigam ca tara maximum posibil,Iohanis si ai lui vor sa castige doar pt buzunarele lor.SUA au acceptat pozitia lui Dragnea,Germania-Franta,UE pozitia lui Ioha.Pozitia UE este inspirata si sutinuta de Putin,care are in mana sa ferma ”lesa”,gazul ieftin dar VITAL pentru VESTUL la bunastarea caruia tindem.Nu am calculat cam care este numarul de voturi al ”parlitilor”astia din EST,dar la cat de ingrijorati sunt si PSE-ul si PSE-ul si VERZII din PE,este posibil ca dupa europarlamentare votul estului sa nu tina cont de aparteneneta politica,ci de apartenenta regionala.Asa ca si Iunkers si Timermans se rastesc si ameninta ,in corpore tarile estice ,sperand sa obtina in 2019 un numar de parlamentari cat mai mare ,care sa respecte partenenta politica.Problema este ca efectul este invers si se vede si in ultimul sondaj de la noi.In celelalte tari estice influienta lor a murit demult iar Dragnea a inteles si a castigat”PRIETENIA” lui Orban Victor si a”nationalistilor” din fostul lagar comunist.INTAMPLATOR si Trump actioneaza pe aceleasi coordonate politico-militare-economice.

 • Cine n-are Guccifer sa-si cumpere.

 • ANAF va deveni NAȘUL TUTUROR CUPLURILOR DE TINERI CĂSĂTORIȚI !!!
  Probabil că-si va trimite la fiecare nuntă câte un ‘cavaler de onoare’, care să monitorizeze atât ‘dansul mirilor’, cât și prestația muzicanţilor, dar mai ales strigarea DARULUI !!!
  În ceea ce privește locaţiile, filmarile, sau alte ‘alea’, nici nu mai vorbim !
  Așa că … PETRECERE FRUMOASĂ !!!

  • Ba Avrame ,asta ai inteles tu? Ba,darul de nunta NU este impozabil,in schimb prestarile facute de cei angajati sa faca nuntile frumoase,ORGANIZATORI,LAUTARI,ARANJORI FLORALI,MASA FESTIVA cu tot ce cuprinde ea,toate sunt impozabile.Mirii nu trebuie decat sa ceara facturi si sa declare cat au platit.Astfel se intra in normalitatea aia ”de afara”.Evaziunea ,daca exista,NU PICA IN SARCINA MIRILOR.

   • Conform noului Cod fiscal se impozitează si darurile sau cadourile de nuntă ! Mai intereseaza-te ! Orice venit se impozitează, cu exceptia unora mentionate clar !!!

    • Esti boul perfect,citeste si apoi culca-te ca sigur nu te trezesti mai destept.Hais si Cea sunt limitele tale.

 • Fricțiunea dintre doamne (Crețu – Plumb) are resorturi strict personale. Rovanei i s-a alimentat ambiția că va fi nominalizată de guvern pentru funcția de comisar european (de Ponta!), iar ulterior a fost abandonată fără explicații, în favoarea Corinei. Rovana nu a renunțat la visul ei de mărire. Care, acum cel puțin, depinde de Dragnea.

 • Se simte in aer miros greu de euroscepticism. Si atunci se dau pe piata sondaje favorabile UE, birocratii de la UE dau cu buzduganul in HU, PL, I, RO, etc, doar doar n-o crapa sandramaua comunista de la Bruxelles. Daca RO intra in clubul eoroscepticilor, Bruxelles-ul are o mare problema in estul Europei. Si se pare ca ziua aia nu e departe. In aceasta cheie trebuie citite istericalele de la licuricii mici. Asta inseamna ca licuriciul mare a spart gasca licuricilor mici. Americanii trebuie sa sparga fratia de cruce Germania-Rusia. Asta nu place la Bruxelles recte Berlin. Se trimite una bucata Komisar la Bucuresti sa dea cu pumnu-n masa. Dar spre disperarea Bruxelles-ului, cartile se fac la Washington. Deci madam komisar latra la luna!

  • Daca crapa sandramaua UE, singurul mare „avantaj” pe care-l obtinem noi in RO va fi ca scade numarul de dosuri care trebuie pupate. Ca nu-i tot una sa pupi enspe dosuri sau sa pupi doar unul, mare si bun, cel amurican! Asta e, viata cateilor e grea printre dulai!
   PS Ghici a cui parte o tine Iliescu, a binomului DE-RU sau a SUA?

   • Până una-alta, nea Johanis de ce n-a participat la sedinta de miercuri, de la Bruxelles ?
    S-a făcut, și ne-a făcut de râs !!!

 • pt. domi…Se face si guvern de uniune nationala daca se mai da foc.la un nou Colectiv…..Practic, un guvern de uniune nationala e un cretinism pe masura idiotilor care cred in asemenea bazaconie…..Se saboteaza astia din guvernul de azi . Dar cand or fi din mai multe partide se alege praful…

  • Numai dezaxatii sustin ca la „Colectiv” s-a dat foc.
   Aha, „se saboteaza astia din guvernul de azi”? Se saboteaza tot din cauza lui Dragnea, pe care nu aveti bunul simt sa-l aruncati peste bord, bai, Axonule!

 • Doamne-ajuta! În anul de gratie 2019, un Guvern de Uniune Nationala în care ministrii sa nu fie numiti de un delincvent, ne-ar mai spala de rusinea pe care o înduram de când Dragnea si slugile lui conduc România.

  • Eu cred ca,in cateva ore la psihiatru,vei scapa de gandurile suicidale.

   • Cucuvico, se spune „suicidare”. Vorbesti din proprie experienta? Multumesc pentru sfat, eu nu am asemenea gânduri.

 • Am mirosit miscarea de acum doua zile. Dovada aici:

  „L- a scos din “conserva” CREATA de la UE care torpileaza iar PSD-ul.

  (Creata era pupila lui ILICI).”

  https://www.g4media.ro/iliescu-critici-la-adresa-lui-dragnea-nu-poti-avea-o-democratie-functionala-cu-partide-care-in-interiorul-lor-sunt-conduse-nedemocratic.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *