Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Delir la nivel înalt: Potrivit lui Klaus Iohannis, România a căzut de pe harta lumii. Într-un an de zile, el a reușit s-o pună la loc!

Despre momentele hazlii ale formării noului Guvern, am mai scris.
Unul dintre cele mai tari din acest punct de vedere mi s-a părut felul în care a ajuns ministru Raluca Prună.
În noaptea de luni spre marți, Raluca Prună a primit de la Dacian Cioloș un SMS care suna cam așa:
– Nu vrei să fii ministru în Guvernul Meu, care e totuși al Lui Klaus Iohannis?
-Cum să nu, i-a răspuns tot prin SMS, destinatara, dar la ce minister? Al Sportului, cumva?
– Nu, pe cel al Sportului l-am dat deja, e al Elisabetei Lipa, și nu i-l pot lua, e canotoare și știi ce labe grele au canotoarele. Am un loc liber la Justiție, s-a făcut liber tocmai acum. Puteai fi și la Sănătate, dar între timp s-a ocupat locul.
– De acord și cu Ministerul Justiției, stai să-mi pun ciorapii!

Nu numai ce s-a întîmplat în zilele de preparare a Guvernului, dar și componența Guvernului – secretare, consilieri, curieri, făcătoare de cafele și cărători de serviete – îmi dau speranța că ne vom distra pe rupte pînă cînd, văzînd că dezastrul Guvernului Meu îl dă cu fundul de pămînt în sondaje, Klaus Iohannis va cere Noii Securități să-l scape de Oastea de Strînsură numită Cabinetul Cioloș.

Nu va vrea Dacian Cioloș să demisioneze, după modelul Victor Ponta?
Păi, degeaba e Binomul SRI- DNA?!

Ceremonia de instalare a unor miniștri îmi întăresc această speranță.
La instalarea lui Lazăr Comănescu la Externe (Lazăr Comănescu are 66 de ani. Cu un an mai mare ca el, la 67 de ani, eu am ieșit la pensie. Lazăr Comănescu și-a reînceput cariera de ministru), au fost prezenți Dacian Cioloș și Klaus Iohannis.
Lazăr Comănescu a fost pînă în februarie 2015 ambasador al României în Germania. Din februarie 2015 și pînă în noiembrie 2015 a fost consilier pe politică externă la Cotroceni. Deși a lucrat cu Klaus Iohannis doar 9 luni, judecînd după ce a zis la instalare, parcă ar fi fost alături de Klaus Iohannis de o viață, concurînd-o la acest capitol pe Răvășitoarea:
„Există acel proverb cu „un ochi plânge, altul râde”. În ceea ce mă priveşte, revenirea la Ministerul de Externe, graţie onoarei care mi s-a făcut de către preşedintele României şi de către primul ministru al României de a fi parte a unei, aş spune eu deja, chiar dacă suntem la câteva ore sau câtva timp după investirea noului guvern, de a fi parte dintr-o echipă care sunt absolut convins va face tot ceea ce se poate pentru a se ridica la înălţimea doleanţelor şi aşteptărilor cetăţenilor României. Pentru acest motiv, pe de o parte încerc un sentiment de bucurie, dar, în acelaşi timp, domnule preşedinte, după ce am făcut parte dintr-o echipă superbă lângă dvs la Cotroceni, daţi-mi voie să am şi un sentiment de…, nu ştiu cum să-i spun, în germană este /…/, cred, dar rămân optimist pentru că, şi sper să fiţi de acord cu mine, domnule preşedinte, că făcând parte din echipa Dacian Cioloş să fiţi de acord să mă consideraţi în continuare la fel de membru al echipei dvs de la Cotroceni, şi sper ca, venind aici, la Ministerul de Externe, să pot să contibui la ceea ce dvs aţi subliniat astăzi /…/”

Din cîte se vede, ca să poată exprima aleanul ce l-a cuprins la gîndul că se desparte de Klaus Iohannis, Lazăr Comănescu a trebuit să apeleze la limba germană. Nici Miorița n-a suferit mai mult ca ministrul nostru de Externe la gîndul că se desparte de ciobanul vrîncean.

Dacian Cioloș, invidios că n-a lucrat și el cîteva luni cu Klaus Iohannis, ca să-și exprime aleanul că nu mai lucrează, a găsit rapid o formulă de a-l peria nițel cu limba pe președinte, dedîndu-se la o apreciere a genialei politici externe din anul de mandat:
„România scoate din ce în ce mai mult capul în lume”.
Luînd în serios lingușirea, Klaus Iohannis a zis în cuvîntul său:
„În zona de externe am reuşit şi am toată convingerea că vom continua aşa, cu noua echipă a prim-ministrului Dacian Cioloş să repunem România pe harta lumii.”

Așadar, în doar un an de președinție, Klaus Iohannis a reușit să repună România pe harta lumii.
Întrebare:
Când a căzut România de pe harta lumii?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Delir la nivel înalt: Potrivit lui Klaus Iohannis, România a căzut de pe harta lumii. Într-un an de zile, el a reușit s-o pună la loc!”

  • dupa al doilea razboi mondial, atunci am fost scosi pe taraba de aliati .

  • Vedeți Dle Cristoiu,în loc să trimiteți Dv. propuneri de competenți,vă transmiteți CINISMUL pe care vă așteptați să/l gustăm….

  • O sa ne fie dor de Traian Basescu…. Ce sa-i facem? Cu mutu inainte….

  • „Momente hazlii” Nu credeti ca ar fi necesara „DEMISIA DE OBRAZ” din Parlament a celor 44 de MARLANI ? „Nimeni nu este de neinlocuit,nu se face gaura in Cer;urmatorul pe lista”Daca nu se intampla,cred ca ne vom duce „dracului cu totii”.

  • Parerea mea este ca ar trebui sa ne scapam de acest monarhist Johannis, din moment ce o voce de la servicii mi-a spus mie ca trebuia sa castige Ponta si ca a fost frauda electorala!

  • Chiar si asa cum au fost ,,selectionati „, membrii guvernului actual nu sunt cu ceva mai rai decat fostul domn Dan Sova, spre exemplu, care zicea despre contractul cu Bechtel ca … ,, nu se gaseste „. Originalul acelui contract pare sa fi ajuns in alte dimensiuni, pentru ca la ministerul de resort nu e nici acum. Prin urmare, delirul improvizatiei actaca puternic nivelurile inalte ale conducerii indiferent de cine este acolo instalat si in ce mod. Despre domnul Kaus Johannis s-au facut in ultima vreme o serie de estimari care supraevalueaza excesiv subiectul. Pe locul intai intre aceste estimari, se afla insasi cea care provine de la domnia sa. Zice ca a pus Romania la loc pe harta lumii ? In schimb, A DEPUS TARDIV MOTIVELE DE RECURS in propriul dosar, acela civil, care viza celebrul imobil din centrul Sibiului si in care prima instanta deja constatase doua nuluitati absolute : de certificat de mostenitor si de contract de vanzare-cumparare. Avea toate motivele existente pe globul pamantesc sa verifice atent parcursul procedural al acestui dosar, in primul rand formularea cailor de atac in termen legal . Acest dosar ii aducea deja acuzatii grave si imense prejudicii de imagine. In acest context, va vine sa credeti ca recursul a fost constatat nul pentru ca motivele ( motivarea ) au fost depuse tardiv ? Si ca acum se vorbeste senin despre ,,contestatie” ?Desigur, cu aceasta ,, contestatie „, mentinand dosarul pe rolul instantelor, se mai poate intarzia putin scandalul public care va face ca speta Mihaileanu sa para o ghidusie de adolescent. Si atunci ? Mai putem discuta serios despre sondaje ? Poate despre cine a pus Romania in cui, cu harta cu tot, asta da. .

  • Si pe mine ma dreanjeaza sintagme de tipul: „‘punct si de la capat”‘, „‘am pus Romania pe harta lumii”‘, etc. Chiar nu poate nimeni sa-l consilieze ca putina modestie nu strica si sa-i aminteasca faptul ca viata romanilor nu a inceput odata cu alegerea Domniei-Sale ca Presedinte??? BIne i-ati spus – Imperator – Domnule Cristoiu! E prea sus soclul pe care s-a asezat…

    • Şi asta după un an cu o prestaţie jalnică, condimentată cu concedii, vacanţe, cheltuieli de lux, dispariţii exasperante în momente când prezenţa lui era absolut necesară

  • Parcă erai jurnalist, nea Ioane, nu hater. N-am nimic cu opiniile matale și nici nu fac parte din vreo trupă de aplaudaci, dar atitudinea asta nu lasă loc de profesionalism. Ăsta nu e jurnalism (n-am școală, tot de la alde matale am învățat ce e aia). Îi huidui pe oamenii care au ieșit în stradă (nedemocratic, zici, ba chiar împotriva democrației, ai lăsat să se înțeleagă) dar ei au vrut să facă ceva pentru țară, pentru oameni, pentru noi; așa au înțeles ei, dar au fost bine intenționați, n-au făcut nici un rău, nimănui. Intențiile dumitale care sînt? Respecți democrația, ok, dar ce bine vrei să faci?! Și cui?

    • Populatia a iesit in strada datorita unei emotii puternice dar a fost acaparata de sistem si folosita ca masa de manevra pentru a darima guvernul in functie.Ce au obtinut?NIMIC

  • Indiscutabil Maestre, Guvernul Meu…multe surprize promite!

  • bravo ,,maestre” cu cati arginti te-ai amanetat ? semeni cu cine te ,,scri”, pardon monser , lauda. Ha ha ha , slabut, slabut slabut, te credeam in stare de mai mult. sau mai nou ,, scri” stand pe buda sa nu te repereze binomul , stii tu ala cu reperele…..

  • Romania n-a cazut niciodata de pe harta lumii!

  • Urit d-le Cristoiu ca atacati acest Guvern si pe d-l Presedinte !!!!!!

  • Tupeiști jegosi!

  • Copy paste după discursul lui Ponta! Rahatul asta ca si ala de demisionă n o sa se ridice niciodată la înălțimea internaționala a președintelui Basescu!

  • Esti bun Maestre!Si la 110 ani sa scri tot asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *