Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de joi, 19 octombrie 2017

Își dă seama Mihai Tudose c-ar putea avea soarta unui alt alintat al Sistemului: Gabriel Oprea ?!

Și TeFeList să fii (adică un tip ale cărui gînduri sînt pregătite de alții în bucătării secrete, de unde îi sînt livrate, ca să le zbiere la mitinguri sau pe Facebook) și tot ți-ai da seama că Mihai Tudose nu e premierul PSD, cum îi place să se alinte, ci premierul lui Klaus Iohannis.

Profitînd de Criza artificială care a fost debarcarea lui Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis i-a impus lui Liviu Dragnea un produs nemijlocit al pepinierii SRI.
Un student întîrziat altoit cu epoleți.
Prin votul dat lui Mihai Tudose, majoritatea parlamentară PSD a acceptat predarea Guvernului, cu premier cu tot, ca într-o capitulare necondiționată, Sistemului condus de Klaus Iohannis.

Un timp Mihai Tudose a stat în adormire, cum se întîmplă cu toți agenții serviciilor secrete.
Pînă cînd s-a apăsat pe buton.
Cele două ministrese, care ascultau doar de Gruparea mafiotă a lui Liviu Dragnea, trebuiau să plece pentru a lăsa locul unor oameni dispuși să dea din ciolanul Bugetului sau al Fondurilor europene și altor Grupări mafiote.

La un moment dat, sub pretextul cusut cu ață albă, al unui sondaj, Mihai Tudose a cerut plecarea penalelor din Guvern.
Dacă asta nu se întîmplă, el demisionează.
Șantajul a ținut, deși, între noi fie vorba, un partid precum PSD își putea permite să joace tare, respingînd șantajul chiar cu riscul trecerii în Opoziție.
Nu de alta, dar e greu de imaginat că Rața mecanică ar fi avut cum să aducă la guvernare un alt partid.

Mihai Tudose s-a deconspirat la ordin.
De atunci, el se manifestă, în fine, drept ceea ce e:
Un instrument al Sistemului.

Nu e primul politician în postura de servitor care joacă după cum îi cîntă boierii.
Au mai fost și alții înaintea lui.
Și după ce boierii s-au distrat cu țopăitul slugii, au aruncat-o pe poarta larg deschisă.

Vineri, 5 iunie 2015.
Premierul Victor Ponta e convocat la DNA de unde pleacă suspect de fapte de corupție.
Imediat, iese în public Klaus Iohannis și-i cere demisia din funcția de premier.
Motivul?
Prin convocarea la DNA a devenit penal.

România nu e un stat de drept. E o țară în care, sub masca unei democrații de fațadă, în care instituțiile sînt forme fără fond, puterea aparține sergenților majori mesianici.
Și în aceste condiții, în România, după un deceniu și ceva de dictatură a Sistemului, s-a născocit o aberație.
Cel pus sub acuzare de un procuror DNA e automat vinovat și prin asta e declarat penal.
Nu contează că, după cîțiva ani de tîrît prin procese, Justiția decide că fapta n-a existat, că ea a fost născocită de procuror.
Penalul trebuie să plece din orice funcție publică de îndată ce-a fost convocat la DNA.

Această incredibilă șmecherie a fost impusă de Sistem sub semnul luptei împotriva corupției.
Corupția fiind prezentată drept pericol național, drept noul dușman de clasă, orice cetățean convocat la DNA de un procuror, chiar și cînd procurorul respectiv e, precum Mircea Negulescu, zis și Portocală, un maidanez printre oameni, un golan, un infractor, e categorisit drept penal și prin urmare constrîns să demisioneze.

Pe acest fond, sergenții majori mesianici și-au dat seama că au în mînă un bulan de aur, un instrument de intervenție în viața politică cum nu s-a mai întîlnit nici pe vremea dictaturii:
Convocarea la DNA.
Se dorea scoaterea din joc a unui politician, care nu era pe placul sergenților majori sau a președintelui, care era sergent major șef?
Mai întîi respectivului i se dădea un semnal să iasă din viața politică sau dacă voia să candideze să renunțe.
Dacă respectivul, așa cum a procedat Sorin Oprescu, se încăpățîna să candideze, era convocat la DNA. Reținerii, cu huruitul amplificat de Divizia Presă, îi urma transformarea în penal. Și dacă era penal, musai să nu mai candideze.

Bulanul convocării la DNA a fost folosit și mai e folosit pentru remanieri guvernamentale sau chiar pentru căderea Guvernului, în unele cazuri la comanda lui Klaus Iohannis.
Debutul a fost făcut cu Victor Ponta.
Trucul convocării bătea la ochi.
Ar fi fost normal ca liderii politici, nu numai cei din alianța de guvernare, dar chiar și cei din Opoziție, dîndu-și seama că și ei ar putea fi scoși din joc cu șmecheria asta, să se ridice împotriva Operațiunii.

În seara zilei în care Victor Ponta devenea penal și prin asta ținta somațiilor lui Klaus Iohannis, care avea textul gata chiar din clipa cînd s-a decis Operațiunea Binomului SRI-DNA, un lider politic făcea următoarea declarație publică:

„În momentul în care DNA citează un cetăţean, te prezinţi la DNA. Nu cunosc datele din dosar şi niciodată nu am comentat deciziile justiţiei şi nici nu le comentez. Prim-ministrul are datoria să se prezinte, dacă sînt suspiciuni la adresa lui, cum ne prezentăm toţi. (…) DNA e un etalon în Europa, sîntem daţi ca exemplu la Bruxelles.”

Convocarea lui Victor Ponta la DNA mirosea de la o poștă a lucrătură a Binomului la ordinele lui Klaus Iohannis. Bietul Victor Ponta striga pe toate drumurile că e nevinovat, că dosarul era o fantezie, că trebuia să se bucure de prezumția de nevinovăție.

Evident, orice om cinstit, care-și dădea seama că era o Operațiune a Binomului, dacă nu îndrăznea să-l apere pe Victor Ponta, tăcea.
Politicianul care făcea declarația de mai sus nu numai că nu-l apăra pe Victor Ponta, nu numai că tăcea, dar mai mult îi administra o lovitură strașnică prin elogiul adus DNA, în condițiile în care premierul acuza DNA de poliție politică. De altfel declarația de mai sus, făcută la Digi 24, era urmarea unei întrebări despre punerea sub acuzare a lui Victor Ponta și despre somația din partea lui Klaus Iohannis.

Cine era politicianul?
Vreun TeFeList cu creierul spălat pe Facebook?
Un lider al unui partid adversar al PSD?
Un consilier al lui Klaus Iohannis?
Nu.
Politicianul cu pricina era Gabriel Oprea, vicepremier, lider al PUNR, partid care făcea parte din Alianța de guvernare împreună cu PSD.
Ar fi fost normal ca Gabriel Oprea să atace DNA pentru punerea sub acuzare a lui Victor Ponta. Vedea și el că nu era chior că dosarul era subțire și că punerea sub acuzare urmărea plecarea lui Victor Ponta din funcția de premier.
Ar fi fost normal să procedeze așa nu neapărat, pentru că era coleg de guvernare cu Victor Ponta, dar și, dacă nu mai ales, pentru că ar fi trebuit să-și dea seama că Binomul apelase la un truc căruia și el îi putea pica victimă.

De ce n-a reacționat așa Gabriel Oprea?
Răspunsul e simplu.
Gabriel Oprea fusese ținta unei Operațiuni de lugu-lugu din partea Sistemului și mai ales din partea Cotrocenilor. Divizia Presă a Binomului nu mai contenea cu ridicarea în slăvi a lui Gabriel Oprea, cel care putea să ia locul penalului Victor Ponta și astfel să inaugureze în istoria patriei o nouă eră:
A cinstei și a patriotismului.
Așa i se susura la urechi.
Se vedea deja premier.
Îl întărea în credința asta funcția de premier interimar dobîndită după jurămîntul de credință făcut DNA.

N-a trecut nici un an.
Joi 3 septembrie 2015, într-o perioadă cînd Generalul era pe cai mari, scriam despre visurile de mărire ale șefului PUNR.
Plecam în raita mea analitică de la anunțul făcut de Gabriel Oprea la Școala de vară a UNPR de la Costinești:

„Vom avea un milion de membri de partid, vom avea peste 10% din voturile românilor. Ne-au prezentat cu 2%, 5% sau 7%, important este că la anul vom lua peste 10% din voturile românilor”.

După care notam:

„Excepție făcînd cîțiva jurnaliști supărați pe Gabriel Oprea, Generalul se bucură de o presă favorabilă.
Printre expresiile acestei simpatii se numără și supralicitarea rolului jucat de Gabriel Oprea în complicata încîlceală de mațe care e politica la nivel înalt din ultima perioadă.
O televiziune m-a întrebat recent despre triumful lui Gabriel Oprea pe scena politică, triumf tradus, înainte de toate, în imaginea de Om cheie al Guvernării, de politician căruia toate taberele îi fac curte și, lucru important, de demnitar al Guvernului Ponta cu acces la Cotroceni, chiar dacă numai la Dan Mihalache, omul forte al Regimului Klaus Iohannis, văzut de mulți drept adevăratul președinte al României.
Am răspuns prin a avertiza că mai avem cîteva luni pînă la debutul unuia dintre cei mai importanți ani postdecembriști.”

După ce treceam în revistă importanța covîrșitoare a celor trei rînduri de alegeri din 2016, atrăgeam atenția că se va face pe dracu-n patru ca UNPR să dispară de pe scena politică.
Pe 17 februarie 2016, Gabriel Oprea era pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.
Dosarul, despre care am scris la vremea respectivă, pentru că e Dosarul DIPI e mult mai subțire decît cel al lui Victor Ponta.
Analfabet să fii și tot îți dai seama că s-a aplicat trucul din cazul Ponta.
Folosirea convocării la DNA pentru etichetarea drept penal și prin asta pentru tragerea pe linie moartă.
Dacă Gabriel Oprea ar fi luat atitudine față de Operațiunea Victor Ponta poate că n-ar mai fi fost victima trucului cu penalul.
N-a luat, convins că pe el Sistemul îl va proteja.
Nu l-a protejat.

A învățat Mihai Tudose ceva din experiența numită Gabriel Oprea?
N-a învățat nimic.
Se crede pe cai mari, deoarece Sistemul îi susură în urechi jurăminte de amor.
Nu știe că, la fel cum s-a întîmplat cu Gabriel Oprea, cînd va fi nevoie, Sistemul îl va sacrifica fără milă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 19 octombrie 2017”

 • Cum apreciați comentariul despre „Revista 22”

 • Considerați că doamna Elena Udrea ,atunci când zice dumneaiei despre „statul paralel” ,ar zice despre Împăratul Napoleon, „ca stat paralel”;sau ar putea fi discuția despre „altcineva” ?

 • Revista 22

 • Bre nea Cristoiu, de ce nu pui și dumneata o fotografie mai recentă la blog, așa cum ești dumneata în aceste vremuri la televizor ?

 • Considerați că Ministerul de Finanțe are nevoie de „fonduri de solidaritate” de la „companii” sau de încasările din TVA care sunt reglementate de Codul fiscal , de la plătitorii de TVA ?

 • Cum comentați că au plecat două doamnei din funcții, doamnele Plumb și Shaideh, anchetate, pentru a rămâne în funcții, doi „politicieni”, la Senat și la Camera Deputailor, acuzați și ei Tăriceanu și Liviu Dragnea, iar Mihai Tudose s-a dat de partea lui Johannis, acuzând doamnele de corupție și zicând ca inițiativa „split TVA” să fie mai îngåduitoare cu plătitorii de TVA ? Considerați că Mihai Tudose „încurajează” neplata TVA , de lng președintele Johannis ?
  Remarcați totuși schimbarea de atitudine a lui Mihai Tudose n privința inițiativei „split TVA”, după ce s-a declarat susținător al președintelui în lupta „împotriva corupiei” ?

 • Vă mai plătește George Constantin Păunescu ?

  • Ce ****ba, esti jurnalist d-ala de sta plantat 8 ore in fata unei institutii si, cand apare cate o persoana de interes, il alearga 10 secunde strigand intrebari cretine (la care nu primeste niciodata raspuns)?

   • Ați ucis ? Ați violat ? Ce-ați făcut în ultimii 5 ani ? 😀 😀 😀 😀 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • Mai tari: ¨De ce-ai violat-o pe femeie? Nu ti-a fost mila de ea? ¨
     sau ¨Ce ati simtit cand ati fost lovit?¨

     • La mine , cea mai tare e una , singura oară cînd mi-a fost simpatic drogatul de Chirilă , era pe vremea cînd încă nu era haștag . Făcea el o ciupengărie cu Vama veche aia a lui , și-l întreabă una : De ce sînteți aici ? Aveți de gînd să cîntați ? Și ăla i-a zis , în direct : Bă , tu ești proastă rău !

     • Asa e.Mai are cate un zvac, chiar cu creierii prajiti..

 • Maestre, pai Rata Mecanica a fost declarat vinovat cu casa aia, nu-i așa? El de ce nu pleacă înapoi la catedra și la meditații ? Eu cred ca și el e sergent major, cu diagonală!!!

 • 🙁
  Ceea ce scrie Cernat in prostia lui face deplin lumina in aceasta cauza, Ambii premieri ai Romaniei , Grindeanu si Tudose au devenit rebeli dupa ce sau intalnit cu cei de la Bruxelles, alde Corina Cretu si restul hoardei. Deci PSD e la guvernare dar guvernele la face UE, care mobilizeaza inclusiv presedintele

 • ERATĂ :
  cu Nicolae …

 • Fiecare partid este „ ca un club ” spunea un fost președinte de partid
  adăugând că la fel ca și într-un club există reguli pe care , intrând , la accepți și le respecți, mai ales. Orice problemă se discută în forurile statutare , dacă ai „ bile ” să o pui , în cazul în care este mai „ colțuroasă ” . Dacă nu-ți convine , poți părăsi clubul , indiferent cât de mare ești , pentru că „ apele ” se vor împreuna pe locul lăsat gol de tine ! Și atunci ( pentru cine știe aceste lucruri, sau nu le ignoră) despre ce vorbim acuzând ( membrii) un(ui) partid sau altul că nu-i dă(dau) în cap președintelui ???
  Că sunt o mare moartă sau mută ( adică fără valuri 😆 ) ?
  Pentru gazda noastră : analizați cu măiestria binecunoscută izvorâtă din zeci de ani de practică jurnalistică , multe situații , fenomene ș.c.l. Mi-aș dori și punctul dumneavoastră de vedere privitor la soluționarea cazurilor expuse . Vârsta și experiența vă dau dreptul de a propune și soluții.
  De exemplu cu acest DNA , ajuns sperietoare națională , pentru high class , căci p …imea nu are a se teme de nimic ; izmenele și țuica din bătătură nu i le cercetează nimeni !
  Toată lumea stă și se uită ca la cometă și nimeni nu are de spus nimic ! O fi ca ciuma bubonică , la vremea respectivă ? Ca meteoritul de acu 65 milioane de ani ?
  A stat toată clasa politică crăcănată și aplecată cu spatele la Băsescu 10 ( zece ) ani , repetăm povestea Nicolae cel neamț ?
  Ș.A.M.D. !

 • 😎
  Maestre, in Occident politicienii isi dau demisia daca sint pusi sub acuzare dar revin pe functii numai dupa ce un judecator il declara nevinovat. Ceea ce va confirma ideile. Procurorul are atributii limitate prin lege, dar odata intrat intro gashca, devine periculos. Mai multi procurori stransi la un loc pot pube toata tara sub acuzare iar efectul mediatic va fi dezastruos, degeaba mai vine judecatorul sa declare tara nevinovata

  • asa se intampla cand ne uitam la timpul present fara sa stim de unde venim si unde ne indreptam.lasati aceste scenarii cu corupti si lupta anticoruptie ca se vede de la o posta ca acesti hoti nu patesc nimic, iau pedepse cu suspendare si raman cu averile .nimeni nu lupta impotriva hotiilor toate sunt scenarii pentru a ne spanzura singuri caci funia o avem deja la gat.

  • Bă , Vacă , azi și-aș da un like , da n-am cum . În primul rînd că nu esti idiot ca de obicei , adică ai zis o chestie normală la cap , Be , pt că n-ai omis decît O (1) cratimă , și 3 , pt că-s năucit , ieri a produs și Cîrnat un text umanizat cumva ( văd că azi i-a trecut !) , ce-i cu voi , bă , ce-ați tras pe nas ?

   • 😛

    Bai Nick Cernat, pardon Gică, sar zice că nu duci lipsă de ceaiuri, toată lumea se pișe pe tine pe-aici.. Oameni, pișați-vă diferit pe Cernat, poate-i place mușețelul sau codița șoricelului. Ptr pida țigăncii provizia e terminată 😆

   • Carevasăzică, DATORITĂ ție, Gică, în paștele mă-tii, mă înjură boul ăsta, deși i-am spus că nu sunt eu și că e tâmpit dacă nu face deosebirea dintre scrisul meu și-al tău! Concluzia?…E un handicapat agramat! QED! Bă, cum pot unii să fie atât de proști?! Uite că se poate, de-aia stau aici la subsol și vorbesc singuri!

   • Na, dac-ai fost amabil.. 🙂

  • Ce e greșit în ce-ai zis tu , bă Roiu , nu e că POT pune o țară sub acuzare , chiar au pus-o , procurorii , cu Joian , Mojica ( procuroare comunistă ) și alții ca ei , chiar au făcut ca România să fie percepută drept cea mai coruptă țară din lume , adică Mafia e la Italieni , brînza la franceji și Corupția la români !

   • 😛

    Gică
    Adevărata Mafie e în România fiindcă asta face ce face fără arme- ca aia din Italia, ci doar cu șmenuri. 🙂

    • Trebuia să pui undeva, înainte de CI, o negație, prostule agramat, pt. că ele merg numai împreună! De ex….Prisăcar NU e doar bou, CI și agramat etc.
     Aoleu, eu nu-l înțeleg pe Gică de ce-și pierde timpul cu voi! Apropo, știi bancul cu TIMPUL?

 • Ce s-a intamplat cu „serios?”?. De multa vreme ne ocoleste cu romanele luí. Nu ca-mi lipseste, dar ciudat este. Sau are un alt ordin pe unitate sa contamineze un alt blog?

  • 😆
   S_o fi retras in munti, scarbit de huhurezi ca tine. Mitica, Mitica fa lampa mai mica 😎

  • Serios a luat-o un pic la curuț de la mine & Cîrnat, și am fost nesimțiți , n-am folosit gel . Așa că Sfiosul , pardon , Seriosul , chiar s-a cărat în munți , să se pustnicească ! Lumea rea .

   • Da , Cernate (iao-n gura cat se poate!) de cand iti portzi curul pe umeri, dai niste limbi cu gaoacea, ceva de speriat. 😀
    niste shocuri electrice ti-ar reda iar pofta de viatza ❗

 • Fiindcă mi-a fost frică de pericolul unui război hibrid rusesc gen Ucraina în Europa Centrală, inclusiv Romania – ce putem pierde? Un sistem handicapat pe care îl avem în comparație cu unul la fel de handicapat rusesc – concluzia dureroasa – nu avem ce pierde. Ambele sisteme sunt la fel de „frumoase”. Occidentul s-a compromis și s-a corupt moral și nu a tras nici un învățământ. Dumnezeu știe ce va fi cu noi …

  • S-a pierdut omenia, corectitudinea, modestia, seriozitatea, altruismul. Capitalismul de cumetrie cultivă lenea, goana după bani nemunciți, frivolitatea, minciuna,, înșelăciunea, golăneala. Tot mai mulți umblă bezmetici pe străzi, rupți în fund și pe la genunchi și cu căștile vârâte adânc în urechi, până la creierul mic, mic de tot și zbârcit.

 • Maestre, o analiza excelenta. Pe principiul: istoria se repeta, numai prostul este nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *