Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Cum își apără ștabii de la ÎCCJ privilegiile de nomenklaturiști ai magistraților

Grație sesizării depuse de Guvern, Curtea Constituțională ne-a atras atenția asupra ilegalității în care își desfășura activitatea Înalta Curte de Casație și Justiție. Gheorghe Piperea, nu doar avocat, dar și familiar al teelviziunilor, a explicat didactic, pe înțelesul tuturor, într-una din edițiile emisiunii România9, această incredibilă realitate de la ÎCCJ, ivită pe vremea sinistrei Livia Stanciu, cea care a băgat-o la pușcărie pe Rarinca, numai pentru a nu-i da banii care-i datora, și continuată cu brio sub măreața președinție a Cristinei Tarcea, un magistrat care, după ce a lăsat o vreme impresia că zburdă pe imaș s-a dovedit că-și știe țărușul de care e legat lanțul. În cazul ei, lanțul era destul de lung pentru a ne trage pe sfoară. După cum se întîmplă cu toți cei care iau lumină din cazărmi, la un moment dat, Cristinei Tarcea i s-a dat ordin să intre în rînd și să ia poziție de drepți. Judecătoarea care ne încîntase prin pledoaria pentru independența Justiției a devenit peste noapte o tovarășă cu literă mică, dreptul de a purta literă mare aparținînd Tovarășei.

În 2013, s-a adoptat Legea nr. 255/2013 prin care se modifica Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Legea prevedea următoarele:
Completul de judecată de cinci de la ÎCCJ se trage la sorți. Toți cei care urmează să participe, inclusiv ștabii ÎCCJ, se supun acestei proceduri în acord cu imaginea Justiției de persoană oarbă. Sorții pot decide componența unui anumit complet. Sorții pot decide pînă la urmă dacă un acuzat e sau nu trimis la pușcărie. Potrivit Legii, dacă sorții nimeresc într-un complet un ștab, acesta devine automat șeful completului. Prevederea era aiurea. Prin ce e mai bun un ștab de judecători decît un judecător pur și simplu de la Înalta Curte? Prin nimic. Ba chiar dacă ne gîndim bine, un judecător pur și simplu e mult mai bine pregătit și mult mai onest profesional decît un ștab din Justiție.

Dacă nu știți, vă spunem noi:
La Înalta Curte de Casație și Justiție sînt nu numai judecători. Sînt și ștabi ai judecătorilor. Un fel de nomenclatură a judecătorilor de la Înalta Curte; vicepreședinți, președinte. După ce criterii unii sînt ștabi și alții subordonații ștabilor ne dăm seama din cazul Livia Stanciu. Procuroare între 1980 și 1994, nouă ani în regimul comunist, cînd procurorii erau ,alături de securiști, instrumentele dictaturii, distinsa devine peste noapte judecător la Tribunalul Galați, apoi judecător la Curtea de Apel Galați, de aici sub regimul Băsescu e cocoțată direct , fără scară, pe craca de judecător a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În 2010 e suită de Sistemul instituțiilor de forță și mai sus, în funcția de președinte al Înaltei Curți. Stă șefă a ÎCCJ pînă la pensie, în 2015, cînd e trecută de Klaus Iohannis, drept răsplată, pentru că l-a făcut președinte mușamalizîndu-i un proces de incompatibilitate. Pe parcursul șefiei sale Înalta Curte de Casație și Justiție a fost transformată în debaraua Binomului SRI- DNA. Cînd era nevoie de o scoatere din joc a cuiva se apela imediat la Tovarășa Stanciu. Despre caracterul unui ștab la ÎCCJ spune totul afacerea Mariana Rarinca. Ca să nu-i dea Marianei Rarinca banii pe care îi datora, Tovarășa Livia Stanciu apelează la Codruța Kovesi, potrivit zicalei cu o mînă spală pe alta și amîndouă cizmele sergenților majori mesianici. Se vîră pe fir și conducerea SRI după ce Tovarășa Stanciu le amintește sergenților majori mesianici de porcăriile care i s-au cerut și pe care ea le-a îndeplinit.

Pe măsură ce urci în ierarhia instanțelor de judecată crește depărtarea de exigențele profesiei de magistrat. La Înalta Curte nu ajung decît anumiți judecători, cei care pot fi controlați, iar șefi ai acestora nu pot fi decît cei desemnați de Sistem. De regulă cei care se înghesuie la șefii sînt judecători roși de ambiții de putere. Un judecător autentic nu e tentat de șefii în domeniul său de activitate, așa cum marii reporteri nu se omoară să conducă secții sau chiar redacții. La noi însă, unde doar șefii contează, nici în activitatea Parchetelor, nici în cea a Judecătoriilor, n-au fost cultivați pînă acum decît șefii. La DNA de exemplu, spre deosebire de parchetele anti-mafia din Italia, vedete au fost doar șefii și nu procurorii care au dus dosare grele. La fel și în Justiție. Vedeta Înaltei Curți de Casație și Justiție e doar președinta Cristina Tarcea, prin aparițiile sale publice de activistă de partid, și nu un judecător care a soluționat vreun dosar greu.

Ștabii sînt inferiori judecătorilor nu numai pentru că depind de Noua Securitate, dar și pentru că, avînd și obligația de a plimba hîrtii dintr-un loc într-altul, n-au timp să studieze dosarele. Ca să nu mai spunem că, în timp ce un judecător pur și simplu, n-are treabă decît cu avocații și procurorii dintr-un dosar, un ștab se vede cu tot felul de ștabi politici și din Servicii, pe la tot felul de sindrofii cu păhărele și gustări, și e mult mai dispus decît un judecător obișnuit să țină cont de jocurile politice sau de invocarea interesului național din partea sergenților majori mesianici.

Ce fac ștabii în interpretarea Legii?
Decid prin Hotărîri ,începînd cu Hotărârea nr. 3/2014, ca doar patru dintre cei cinci judecători să fie trași la sorți. Al cincilea, care e și președintele Completului, e numit de ștabii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dintre cine? Cum dintre cine? Dintre ei, ștabii.

Judecători care fac în așa fel încît Justiția să nu mai fie oarbă, ba chiar să fie prevăzută cu un telescop, să vadă pe cine să achite și pe cine nu.
Timp de patru ani, Înalta Curte de Casație și Justiție, alintată de unii ca întruchipare a tot ce are mai bun corpul magistraților în România de azi, a funțcionat ilegal. De ce n-a sesizat nimeni aberația? s-a întrebat, candidă pînă la feciorelnicie, Cristina Tarcea. Cum de ce n-a sesizat? Are cineva curaj să se pună rău cu Înalta Curte de Casație și Justiție, dincolo de care nu mai e decît Dumnezeu? Distinsa Tovărășică nu s-a întrebat însă cum de au admis ștabii Înaltei Curți, ea mai ales, această grosolană încălcare a legii și a normelor profesiei de magistrat.

Răspunsul ni-l dă bătălia dusă de Cristina Tarcea la CCR pentru apărarea ilegalității. S-a văzut în înverșunarea cu care Cristina Tarcea s-a afirmat în apărarea unei aberații nevoia Sistemului de a avea în Înalta Curte instrumentul prin care dușmanilor politici ai lui Klaus Iohannis să li se pună poalele în cap pentru a putea fi ciomăgiți mai bine. Indiscutabil, ocolirea de către ștabi a tragerii la sorți își are una dintre cauze în punerea lor în slujba Noii Securități. Plantați la rîndul lor în funcții de sergenții majori mesianici, ștabii de la ÎCCJ au fost obligați să-și plătească privilegiile. Nu cred însă că aceasta e singura cauză. O alta trimite la realitatea întregii magistraturi. Proclamați drept independenți tocmai pentru că sînt dependenți de interese de tot soiul magistrații se dau de ceasul morții să nu piardă nici un privilegiu. Prin numirea în completele de cinci, ștabii de la Înalta Curte se bucurau de beția puterii depline. Ei nu se deosebesc astfel de procurorii DNA și ei drogați de gîndul că sînt mai de temut decît securiștii lui Alexandru Drăghici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Cum își apără ștabii de la ÎCCJ privilegiile de nomenklaturiști ai magistraților”

 • Da o pușcărie de 2=3 luni pt idioata de Cristina Tarcea ceva, că n-a aplicat legea, se poate? Că dacă era un electromecanic, se aplica prompt, este? Dacă e oligofrenă această Tarcea și nu înțelege lb romînă, a cui e vina?

 • Alo, alo, stati la locurili voastre si aveti incredere in Macron. Omu’ va reusi ce n-a vazut Parisu’! Praful se va alege de UE.

  • Păi, eu chiar l-am numit ‘Nero al UE’, acum fo … doo săptămâni !!!

   • 😀 😆

   • Nero avea inteligență, comparativ cu Macron. Lu Macronu, din ce s-a pozat, îi plac jamaicanii tineri infractori, nu francezii albi. D-aia și-a tras și babă ca nevastă, să o aibă p-aia ca și coordonator pe timpul liber. Ce jenă de țară a ajuns Franța 😥

  • cib
   Mda, să ținem pumnii micului oligofren Macron în planul lui de distrugere a ce a mai rămas din Franța. Și consumatorilor de canabis care l-au votat. Baba lu Macron va rămîne veșnic neconsolată, poate s-o oferi premieru Canadei să îi țină de urît. Sau ăla, Trudeau, e cu băeți că nu se-nțelege bine///

 • Gaby Serbănescu, mînca-ne-ai sula din cotor și fiu de curvetă. Înaintea lu „și” (conjuncție coordonatoare) nu pui virgulă decît la repetiții, jagardea sugătoare de sulă Soros ce ești. 😀 Nu-i sorossismu revuluție sexuală, cînd pînă și Mungiu Pipiddi devine starletă sexy? ? Atunci ia-o și suge-o , Gaby, și arată poporului ce talentat ești, jegosule

  • La ce postare te referi, bă BOULE ?
   Hai, stai flexat, că-i mai bine !
   Și pt noi, și pt tine ! PLM !

   • La una din ele, fiu de tîrfă întreținută cîndva de Soros cu pu…a lui mică. 😀 Curioșii crapă repede, boule!

    • Stai flexat, băi pielea p..lii, că mai ai de supt si lins, căci, după cum
     văd asta-ţi place !
     De apoziţie, sau constructie apoziţională, ai auzit !
     Sau doar de … poziţia capră, sau în genunchi !
     Vezi, că… ‘vin la tine’ !

     • Gaby Șerbănescu
      Sugi sula, tu și familia ta de nevoiași care și-au tras supa săracului pe ciorba dată de Soros în stradă. Apoziția e poziția 69 cînd o ei în gură ca-n căciulă da rămîi la fel de prost, chestie care se-ntîmplă cu orice tefelist muit de 10 ori și băgat în training o singură dată. Data viitoare, să-ți pui proteza de sex oral dacă mai ai idei, mizerie de Ferentari

     • Mai bagă si cate-o virgulă, pe ici, pe colo, pesdistu’ lu’ pește !
      Clistir, sau sârsâz, alege !
      Lua-mi-ai-o-n gură !

 • Nick Cernat, minca-ne-ai din c..r kkt, de unde scoti ba prapaditule anomaliile astea? Ai spasme la noada curului cam des, vezi sa nu te luam la incercare, in grup 😉

 • Cine nu stie si vrea sa afle, Verhofstadt este un sclav , fostu sef al lu Helvig la Parlamentu suulii European, care o suge de la Soros si isi face treaba

 • Roxana Roman, fa proasto, da de cind rezist tre sa aiba reprezentanti ai Sistemului in componentza? Te-ai culcat cu vrunul?

 • pt cretinul de gabi roman, aka petrescu aka prostu’ satului. bai domnu’ fost doctor care habar nu ai ce sunt alea legaturi covalente. te pricepi la economie la fel ca la chimie! esti zero barat! bai puta bleaga, sa le luam pe rand:
  – crestere economica in intervalul 4-5,comparat cu 7 cat a fost anul trecut, e un lucru nasol. e greu de explicat pentru tine asta.
  – cresterile salariale, foarte necesare si foarte OK din punctul meu de vedere, din pacate nu sunt sustinute de economie, s-au facut din imprumuturi si din suprataxarea privatilor. adica, pe intelesul tau, e ca si cum ai luat un imprumut de nevoi personale, traiesti bine o perioada dar apoi te chinui ca draq sa-l platesti.
  – au lasat companiile de stat fara bani de investitii, pentru a astupa gaurile din buget. in timp, acest lucru va transforma acele companii in mormane de fiare vechi.
  – o sa vanda pe nimic tot ce mai e de vandut in tara asta prin acel otc numit fond suveran.
  – la rectificarea asta s-a vazut adevaratul dezastru economic si faptul ca au mintit cu nerusinare la cea precedenta. au incasari mai mici cu cca 24 miliarde fata de cat ziceau ei ca estimasera in septembrie.
  deci, bottom line cap sec, viitorul suna bine!

  • Chris Noter,ba primitiv educat la curu lui Soros. Vrei niste testicole in plus la botic ca sa devii mai inteligent? Tu care-ti cheltui banii cu curve de sex mascolin faci acu pe anal istu economic, larva sorosista?

   • haha marcusugius auremucius, aka boratura spurcata. iti doresc tie tot ce ii doresc lui soros :)))) ca sa vezi ce sorosist sunt!!!! si bai boule, e noether, nu noter, dar tu nu ai auzit in viata ta de numele asta. e de inteles :))))) tu ai auzit doar de soros, sper sa crapati amandoi cat mai repede! si bai asistat social, e ceva din ce am zis fals? ca vad ca nu ai comentat nimic din ce am zis, doar jignesti ca prostul. asta e tot ce poti, sa jignesti sub protectia anonimatului, argumente nema. gura ai, creier ce-ti mai trebuie!?

  • Ce faci, băi… ‘copy-paste’, ai trecut la subsol ? Tmm !

 • -Felicitări celor care au ieșit la proteste și și-au dat seama că au fost manipulați.
  -Felicitări celor care ies la proteste și nu își dau seama că sunt manipulați.
  -Felicitări celor care ies la proteste și primesc donații.
  -Felicitări lui Gabi Roman pentru abnegație și flexare.

 • Intrebarea era foarte buna:
  „De ce n-a sesizat nimeni aberatia?”
  Din cauza mediocritatii pe care o întâlnim în orice domeniu si la orice nivel în societatea româneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *