Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

S-a ivit în Europa o proastă cu bani: România. Aflînd vestea, Emmanuel Macron s-a grăbit să-i facă o vizită

Președintele Franței, Emmanuel Macron, beneficiar în Hexagon al unei Operații de tip Nicușor Dan – președinte, infinit mai inteligentă decît cea meșterită în România de sergenții majori mesianici, vine în vizită la București.
Cum îi stă bine unei țări care a fost tot timpul o bilă pe care Marele Puteri, zise și garante, au rostogolit-o cum au vrut ele pe suprafața geopoliticii, vizita a luat la noi înfățișarea unei sărbători naționale, amintind mult de cea stîrnită în Bordeienii lui Sadoveanu de venirea boierului, împreună cu cucoana, la cei trăitori prin găuri ca de șobolani dintr-o lume în care erau trinuri și căși peste căși.

Presa noastră, supusă procesului istoric de fanariotizare, e gata să pîndească fiecare scărpinat al Oaspetelui, alintat drept Înalt, nu chiar ca Donald Trump sau Angela Merkel, dar oricum și el Înalt, pentru a deosebi în el o nouă dovadă că România e – vorba lui Klaus Iohannis – un aliat de încredere și al Franței, cum e, în funcție de cine ne cheamă la ordine, și al SUA, și al Angliei și al Germaniei, ba chiar și al Luxemburgului.

Pentru ce vine la București președintele Franței?
Pentru a ne da o mînă de ajutor în construirea de școli, de autostrăzi, de căi ferate sau măcar în instalarea de WC-uri publice în București, astfel încît bucureștenii, cu excepția lui Gabriela Firea, să nu mai apeleze la boscheți?
Pentru a ne garanta că vom intra în fine în Schengen?
Pentru a ne da vestea că investițiile franceze în România vor crește?
Nici vorbă de așa ceva într-o țară care are nevoie, mai mult ca niciodată, de un salt în lumea civilizată, de un brînci pentru a recupera cît de cît decalajul față de Occident.

Potrivit tuturor informațiillor de pînă acum, Emmanuel Macron vine în România ca să ne vîre pe gît, contracost, armament de producție franceză, astfel încît companiile care produc așa ceva în Franța să-l binecuvînteze și eventual să-l ajute în a-și propulsa nevasta la statutul de Primă Doamnă a Franței, echivalentul țiitoarei oficiale de vremea bordelului care a fost Regalitatea în Franța.

Emmanuel Macron s-a grăbit să vină la București în numele industriei de armament a Franței, deoarece în Europa ultimului an s-a ivit o proastă cu bani: România.
Și dacă proasta din Balcani, amintind de servitoarele de peste munți din anii interbelici, în căutare de cătane prin Cișmigiu, are bani de dat pe armament cui îi promite c-o ia de nevastă, de ce să nu-i dea tîrcoale berbanții Europei?

Așa cum se vede tot mai tare pe zi ce trece, Klaus Iohannis și-a propus să transforme România într-o bază militară totală, într-un poligon pentru armatele străine, într-o cazarmă din care soldații americani vor ieși în permisie pentru Fetele noastre, contra cost, de pe Șoseaua de Centură, dar și pentru cele, pe gratis, din Centru.
Sub acest semn, România cumpără pe rupte dintr-o parte și într-alta.
Și dacă proasta are bani, vorba frizerilor din suburbii, de ce nu i-am lua? își zic șmecherii din cancelariile Marilor Puteri.

Am scris în mai multe rînduri despre adevărul dureros că bătutul pe umăr al lui Klaus Iohannis de către Donald Trump ne costă 3,9 miliarde de dolari.
Ca să updatez, vorba internauților, voi preciza acum:
Nu ne costă 3,9 miliarde de dolari.
Ne costă 5 miliarde.
Asta deoarece americanii au dezvăluit existența unei noi comenzi de armament pe lîngă hîrburile Patriot:
Sisteme mobile de rachete de artilerie de 1,25 miliarde dolari.

Și e doar începutul plăților pentru bătutul pe umăr.
Au apărut informații că vom cumpăra și elicoptere de atac.
Nu va trece mult și o parte din depozitele de vechituri ale Armatei americane se vor muta, plătite de noi din greu, în România.

E mai mult decît semnificativ pentru politica de tip PSD-ist – ca să ne lase să furăm, acceptăm tot ceea ce ne cer Licuricii! – că despre noua comandă nu s-a știut nimic pînă la anunțul făcut de americani.
E un nou motiv să ne întrebăm:
Cîte astfel de comenzi a făcut pe șest, pe sub masă, Guvernul PSD, în urma unei negustorii cu Klaus Iohannis, pe seama țării, fără ca opinia publică să fie informată?
E o întrebare la care ne răspunde graba neghioabă a numitului Adrian Țuțuianu, pus ministru al Apărării la cererea lui Klaus Iohannis, de a anunța că România își va spori prezența militară în Afganistan, potrivit trăsnăii ivite peste noapte în mintea turmentată de atîta postat pe Twitter a lui Donald Trump.

Toate țările aliate Americii au păstrat prudență față de anunțul făcut de Donald Trump, orice analiză minimă arătînd celor care gîndesc cu capul lor, că decizia președintelui e o prostie, una la care Donald Trump, în stilul său hrușciovist, ar putea să renunțe peste noapte.
Numai România, prin vocea lui Adrian Țuțuianu, s-a grăbit să ofere carne proaspătă talibanilor din Afganistan, culmea! fără s-o fi cerut încă America.

Sînt sigur că pe șest au fost făcute comenzi de armament, s-au încheiat negustorii și cu alte Mari Puteri garante, s-au promis bani de la buget.
N-am nici o îndoială că Germania are asigurată o comandă babană fără să fi făcut mare lucru, dat fiind că președintele României n-are nevoie de traducător pentru a înțelege ordinele de la Berlin.

Așa cum am mai scris, Donald Trump și-a propus să ne vîre pe gît o comandă de armament american învechit de 5 miliarde de dolari.
Pentru un președinte spînzurat de o ață pe plan intern, o astfel de comandă era vitală.
Nu l-a costat prea mult.
Al nostru, ca orice supus Înaltei Porți, s-a mulțumit cu o bătaie pe umăr.
Asta-mi amintește de răcnetele de entuziasm ale lui Dimitrie Bolintineanu, membru al Grupului de presă din timpul vizitei lui Cuza la Constantinopol, că domnitorul nostru a avut marele privilegiu de a nu se mai tîrî în genunchi pînă la papucul marelui Padișah.
Cronicarul lui Cuza vedea în asta un uriaș succes al regimului Cuza.
Asemănător, cronicarii prezidențiali de la noi au văzut în bătutul pe umăr al lui Klaus Iohannis o nouă dovadă a prețuirii de care se bucură pe plan internațional România sub noul regim.

Emmanuel Macron împărtășește în Franța disperarea lui Donald Trump din America de a se vedea prăbușit în sondaje.
Ca și Donald Trump, Emmanuel Macron vede în vîrîrea pe gît românilor a unei comenzi de armament drept un moment necesar revenirii în sondaje pe plan intern.
Înaintea vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Albă, Donald Trump și-a consultat consilierii pentru a vedea ce trebuie să facă în timpul vizitei ca să obțină cele 5 miliarde de dolari de la Proasta de România.
I s-a spus că o bătaie pe umăr a lui Klaus Iohannis ajunge în cazul unui președinte disperat că după trei ani de mandat în afară de știrile mondene despre nevastă-sa n-a produs nimic.

La fel s-a întîmplat și cu Emmanuel Macron.
Ce-i vor fi spus consilierii să facă pentru se pricopsi și el cu o comandă de armament de la proasta cu bani a Europei?
Sînt tare curios să văd ce gest i-a pregătit Emmanuel Macron lui Klaus Iohannis pentru a se pricopsi cu o comandă de armament din partea României.
Să fie tot bătaia pe umăr?
Nu cred.
Cu asta s-a scos președintele Americii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „S-a ivit în Europa o proastă cu bani: România. Aflînd vestea, Emmanuel Macron s-a grăbit să-i facă o vizită”

 • D-le Cristoiu,
  Constat că ati șters comentariul meu.

  Voi spune lucrurilor pe adevăratul lor nume. Argumentele dvs.sunt aceleași pe care le publică Sputnik și Russia Today in cadrul războiului mediatic impotriva României.

  Pur și simplu transmiteti mesaje imacologice rusești impotriva prezentei SUA in României Rachetele Patriot sunt folosite in Israel și sunt foarte eficiente. Doar rușii fac aceleași afirmatii denigratoare ca dvs.

  Vreau să vad dacă stergeti și acest mesaj.Atunci totul va fi mai clar.

  Sergiu Klein
  Ierusalim

  • Să sperăm că șterge , altfel mai mișună încă un diliu pe aici , că nu erau de ajuns Ana sulea , Vacă roiu și andrei mureșan , plus diliul șef Stancaca , cel șters recent din cartea de imobil !

  • Amice de prin Ierusalim…. praștiile numite Patriot (versiunea demodată pe care o cumpărăm noi, nu cea nouă pe care o va lua Polonia) sunt utile în pentru a intercepta niște rachete obișnuite de atac și niște drone, după cum a făcut Israel recent cu o dronă siriană. Rușii, la care te referi matale, au rachete care trec pe lângă patrioate fără să ai timp să clipești. Asta după ce le-au amețit detecția țintelor cu unde electromagnetice. Cine are rachete obișnuite de atac prin zonă? Păi nimeni în afară de vecinii clasici: Ungaria, Ucraina, Bulgaria. Pune mâna și citește despre capabilitățile reale ale Patriot și despre capabilitățile rachetelor rusești. Ne vor folosi doar să dăm jos dronele deși pe acestea le puteam da jos și cu un avion de vânătoare, chiar și cu MIG-ul.
   Ce trebuie tu să înțelegi este că ne erau necesare câteva avioane, câteva rachete… Dar deja Iohannis rupe bugetul țării pe multe vechituri și populația tot în boscheți își face nevoile iar când bolește merge direct în cimitir că nu mai avem sistem sanitar.

 • Remul Strateanu. daca nu te cheama cumva Morariu arati probabil ca o minge de bowling- rotund, greu si cu trei degete in cur cand iti scrii comentariile.

  • 😛

   Daca adaugi aici chelia si carnetu’ de partid, obtii postacul-standard al lu PSD? Sau un consilier de la Cotroceni? 😎

 • Propun ca sefii procurorilor sa fi numititi de la Moscova sau de ultimul comunist din Romania, ala decorat de tovarasul Nicolae Ceausescu:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ion_Cristoiu
  „Cristoiu’s early career was dominated by his attachment for the Romanian dictator Nicolae Ceaușescu. His collaboration with the Romanian Securitate was very prolific being decorated by the dictator himself”.
  Maestre, nu-mi mai stergeti comentariile, ca aici la subsol sunt si mai virulent cu aparatorii coruptilor.

  • Ha , ha ,iar te-a șters , boule ? Păi dacă nu te ștergi pe la botul plin de căcat securist , așa pățești , jigodie scelerată !

  • Bă , ești tare ! Mai virulent ca un virus , da-ți-aș cu Acyclovir peste bot , organism inferior ce ești

 • D-le Cristoiu,

  Scrieți ca un agent de influență al unei mari puteri care este interesată de slăbirea flancului de est al NATO și subminarea securității în Europa de sudest. Care mare putere? Până și un copil o știe.

  Nu știu dacă v-ați revoltat vreo dată împotriva faptului că niciodată România nu a fost pregătită pentru a-și apăra independența și integritatea teritorială datorită incompetenței clasei politice române. A vorbi despre vitejia și patriotismul soldaților români fără să le asiguri măcar acele hârburi americane la care v-ați referit înseamnă să-i trimiteți cu cinism la o moarte sigură.

  Repet, felul în care scrieți este acela al unui agent de influență și întruniți și alte calități necesare: lipsa afilierii la un partid politic din România, prestigiul jurnalistic și calitatea aparentă de analist onest. Aceste calități înselătoare fac ca afirmațiile dvs. să fie mai credibile și să exercite o influență mai mare decât propaganda grosolană difuzată prin intermediul unor mijloace informative care propagă informații false despre România.

  Vă spun aceste lucruri în dubla mea calitate de cetățean român și israelian.

  Sergiu Klein
  Ierusalim

 • Daca pui 10 comentarii unu langa altu anatema vacaroiu si lupuproblematic, iese subtitrarea de la o simfonie de manele

  • 😛

   Bre, omu’ pe invers

   Care-i treaba cu maneaua si cu simfonia ca nu se-ntelege. Ai vreo matusha care se tzine si azi cu Mozart?

 • 😛
  Maestre, de unde vin banii lu Iohannis ca Romania cica nu are nici ptr pensii. Franta nu are ce sa mai ia din Romania, Trump a luat caimacul. EVENTUAL SA SE INTOARCA Macronul IN Parisistanul lui natal cu o comanda de prashtii romanesti. Iar ca sa se invete minte sa respecte estul Europei, acest prapadit ar trebui intampinat de Leonard Doroftei

 • 😛

  Maestre, dupa intalnirea cu Titanul Iohannis, Macron va deveni Micron. Daca nu a facut-o deja din simpatie ptr victimele politicilor sale jemanfishist de mahala

 • Scopul vizitei. Pe Macron il intereseaza sa cunoasca personal copiii de la gradinita din Gagesti ca a auzit el ca de-acolo ies genii care stiu mai multe despre tablete decat tinerii de azi.

  • 😛
   in apa se vede invers

   🙂

   – certificatul tau de nastere e un certificat de garantie expirat de la pachetul de prezervative? Da/ Pofteste la primarie idiotule si prelungeste-i valabilitatea, sa ceri model European.

   Ce obosita te-a expulzat pe tine afara, in lumea asta nedreapta, fara sa te pregateasca ptr viatza? adica Ce legatura o fi intre legiunea de copii de la Gagesti si subiectu lui Ion Cristoiu, doar sub fruntea ta teshita, de-un deget latzime, se poate intelege.. 😆

 • Macron e un moroi semi-evoluat, si-a permis deja prea multe arogantze fata de tarile est-europene. Franta nu mai ce-a fost, e doar o carpa cu care isi sterge terorismul islamic bocancii.. 😎 Iar Macron nu are amploarea lui Trump, e atat de delicat si gingash incat e de asteptat ca Iohannis sa ii daruiasca o posheta si niste flori la aterizarea in Cotroceni. 🙁

  • Si o poza cu Lupul singuratic intr-un pisuar din ahen

   • Ai dreptate cand spui ca „in apa se vede…inversul”! Esti din categoria celor care-si lasa nr.tel. pe peretii W.C-lor, cu mesaje gen „suna-ma si…”?
    Nu-mi plac inversati. Adio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *