Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 25 august 2016

Codruța Kovesi – O Jean D’Arc care a pus botu’ la 3.500 de euro!

Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, a participat între 30 noiembrie – 4 decembrie 2015, în calitate de expert anticorupție, la o misiune de evaluare a anticorupției din Republica Moldova.
Pentru această activitate Codruța Kovesi a încasat suma de 3.422 de euro, trecută în Declarația de avere pe 2015 a demnitarului român.
În perioada în care a fost la Chișinău, Codruța Kovesi a încasat și salariul de procuror șef al DNA.
Care salariu nu e de ici de colea!

Pentru această știre a fost nevoie de o bătălie pe viață și pe moarte dusă de site-ul Lumea Justiției.
Cei de la Lumea Justiției bănuiau că șefa DNA a încasat bani din activitatea de la Chișinău.
Prin urmare, încă din decembrie 2015, jurnaliștii de la site-ul respectiv s-au adresat Codruței Kovesi pentru a afla dacă a luat sau nu bani.

Normal era, în virtutea legilor transparenței, dar și al exigențelor ivite din calitatea Codruței Kovesi de șef al unei instituții care luptă împotriva învîrtelilor cu bani, ca șefa DNA să răspundă imediat că a încasat, să spună suma și să justifice de ce a încasat-o.
Codruța Kovesi a refuzat să răspundă.

Cei de la Lumea Justiției s-au adresat CSM. CSM, parte din cîmpul tactic al SRI, a refuzat, la rîndu-i.
Mai mult, pentru că banii nu puteau fi ascunși din declarația de avere pe 2015, Codruța Kovesi nu și-a publicat declarația de avere pe site-ul CSM, decît după ce Lumea Justiției a început să facă scandal.

Confrații de la Lumea Justiției susțin că șefa DNA a încălcat Legea primind bani pentru deplasarea de la Chișinău.
CSM, un fel de scutier jalnic al Codruței Kovesi, s-a grăbit să răspundă că șefa DNA n-a încălcat Legea.

Nu mă amestec în această dispută.
Și din simplul motiv că în cazul de față e vorba de ceva mult mai grav decît încălcarea Legii :
E vorba de adevărul că Jean D’Arc a pus botul.
A pus botul la suma de 3.422 de euro pe care i-a încasat în chip imoral, fără a avea dreptul să-i încaseze.

Să mă explic.
Potrivit Comunicatului dat de CSM, Codruța Kovesi a participat la misiunea de evaluare a anticorupției din Republica Moldova în calitate de expert anticorupție.

E Codruța Kovesi expert anticorupție?
Doamne ferește!
Expert anticorupție înseamnă cineva care s-a specializat în acest domeniu și, în acest sens, a scris și publicat cărți despre anticorupție.
Nu e cazul Codruței Kovesi.

Expert anticorupție poate fi și un procuror care a dus pînă la capăt cel puțin o mare anchetă de corupție, soldată cu condamnarea definitivă a acuzaților.
Nu e cazul Codruței Kovesi.
Domnia sa n-are la activ decît cele cîteva anchete penale de pe vremea cînd era procuror prin provincie.
De 10 ani, din 2006, de cînd a intrat în Marele Circuit al trecerii dintr-o șefie într-alta, Codruța Kovesi n-a făcut nici o anchetă.

Putea fi invitată Codruța Kovesi să participe la o misiune de evaluare a anticorupției din Republica Moldova?
Firește că putea.
Dar nu în calitate de expert anticorupție, ci în calitate de procuror șef al DNA.
Pe parcursul misiunii din Republica Moldova, Codruța Kovesi a folosit experiența sa nu de procuror, nu de cercetător în domeniul anticorupției, ci de șef al DNA.
De altfel, în această calitate a fost invitată să participe Codruța Kovesi la misiunea din Republica Moldova.
Dacă nu era șefa DNA, n-o invita nici dracu.

Am putea spune că participare la misiunea din Republica Moldova s-a înscris între sarcinile de serviciu ale Codruței Kovesi.
Printre altele, șefa DNA din România a fost invitată să folosească experiența sa în fruntea DNA pentru a evalua anticorupția de peste Prut.

Nu știu cum stau lucrurile din punct de vedere legal cu încasarea banilor.
Din punct de vedere moral, Codruța Kovesi a primit foloase necuvenite.
Domnia sa e demnitar al statului român.
În această calitate, e imoral să accepți o sumă de bani pentru ceea ce e pînă la urmă o sarcină de serviciu.
Chiar dacă această sumă îți e dată.
Ai posibilitatea să refuzi.
Ceva gen, Vedeți-vă de treabă, nu mă cobor eu pînă la a primi bani pentru o activitate care ține, la o adică, de statul funcției mele!

Ca să nu mai spun că e o șmecherie de liftier la un hotel de lux să iei și salariul de șef al DNA în timp ce te afli într-o misiune remunerată.
E ca și cum Dacian Cioloș ar fi invitat în Moldova într-o misiune de evaluare a felului în care Guvernul moldovean administrează țara și el, zicîndu-și expert în conducerea unui Guvern, să încaseze frumușel o sumă de bani de la Uniunea Europeană plus salariul din perioada respectivă.

Sunt sigur că unii cititori vor reacționa la observațiile mele atrăgîndu-mi atenția că fac din țînțar armăsar după logica celor care au tratat drept crimă împotriva umanității faptul că președintele Senatului n-a stat la coadă.

N-are dreptul și Codruța Kovesi la niște bănuți?
Ce crimă a comis încasînd niște bani de la Uniunea Europeană?
Normal era ca ăia de la UE să nu-i dea nici un ban, considerînd participarea Codruței Kovesi ca o sarcină de serviciu:
Pînă la urmă ce vină are Codruța Kovesi dacă ăia de la UE n-au ce face cu banii și-i aruncă în dreapta și-n stînga?

Dacă ar fi fost oricine altcineva dintre demnitarii români de azi decît Codruța Kovesi, n-aș fi reacționat la încasarea unor bani necuveniți, deoarece activitatea trece drept sarcină de serviciu.
Codruța Kovesi e în România de azi subiectul unui Cult al personalității cum numai în cazul Elenei Ceaușescu s-a mai întîlnit.
Între noi fie vorba, nici Elena Ceaușescu n-a beneficiat de un asemenea Cult.
Să nu uităm că despre Elena Ceaușescu nu s-a scris niciodată că e frumoasă, că e seducătoare.
Despre Codruța Kovesi s-a scris.

Printre însușirile de excepție cu care a fost și este zilnic binecuvîntată Codruța Kovesi se numără și Măreața, Eroica Jertfire pe altarul luptei anticorupției.
Șefa DNA e prezentată ca o Eroină care se sacrifică pentru ca România să scape de marea amenințare care e corupția.
Ea însăși în interviurile aranjate de mașinăria de publicitate (Traian Băsescu ne-ar putea spune cine mînuie această Mașinărie) se prezintă drept o întruchipare a eroinei care se lipsește de cele pămîntești pentru a-și putea îndeplini misiunea dată de Dumnezeu:
Să scape țara de Corupție.

Ei bine, Pe deplin jertfita noastră nu s-a dat în lături să încaseze niște pițule necuvenite.
Codruța Kovesi se vrea o Jean D’Arc a României postdecembriste, gata să ardă pe rug pentru salvarea patriei de pericolul întruchipat nu de englezi, ci de corupți.
Iată însă că Jean D’Arc a României nu-și face probleme cînd e vorba să încaseze 3.422 de euro necuveniți.

Nu-i Jean D’Arc a Franței. E a României.
Și, în România, D’Arc coboară de pe rug ca să vîre în buzunar un bacșiș de 3.422 de euro!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 25 august 2016”

  • Nu ma pot abtine. Am citit articolul Dvs. si in Evenimentul Zilei si m-am intrebat si mirat ca nu v-a corectat nimeni pana acum E vorba despre Jeanne d’Arc, nu Jean…adica e genul feminin.

  • Nu e o jean d’arc ci un Goebels a Romaniei. Romania acum e ca SUA anilor 50 cand erau arestati oamenii , noaptea (multi au disparut) pe motiv de ‘adversari politici’ !

  • Am auzit cu toţii de multe ori despre „puterea gândului”, însă e important să știm că nu orice gând are forța de a crea. Doar gândurile focalizate, încărcate cu emoție, care sunt menținute și evocate reptat, suficient de mult timp, cu suficientă energie (emoție) reușesc să se implementeze profund în Subconștient și să devină programe subconștiente (credințe, convingeri, obișnuițe etc.) și astfel să creeze Realitatea în care trăim. Realitatea nu este ceva ce există independent de noi ci este ceva la ce suntem co-creatori. Programele noastre subconștiente, chiar fără să știm, crează (într-un mod automat, inconștient) pentru noi Realitatea.
    Un om obișnuit are peste 60000 de gânduri zilnic și tocmai de aceea puterea creatoare a gândului nu este apreciată corespunzător. Însă aceste gânduri, cel mai adesea, sunt sterile, incapabile de a crea ceva, pentru că sunt necontrolate, haotice. În cazul unui jet de apă, dacă acesta este dispersat nu are nicio fortă, însă dacă focalizezi acel jet atunci poți să crapi cu el și o stâncă. Așa stau lucrurile și cu gândurile, dacă ele sunt dispersate nu fac decât să ne consume inutil energia vitală, însă atunci când un gând este focalizat și încărcat cu emoție, el va putea pătrunde adânc în Subconștient și va contribui la crearea de convingeri și credințe noi (la procesul de (re)programare a subconștientului).

  • Dle, intotdeauna am avut impresia ca dvs sunteti un ajutor de contabil de bacanie. Vestuta o aveti, va lipseste un creion chimic si niste manecute si totul e perfect. Sunteti priceput sa notati fapte, evenimente si date, cand vine vorba sa interpretati aceste date va pierdeti pe drum si deviati in diverse. Zic si eu, nu dau cu parul, nici cu cuburile de gheata in pahar, ca ar trebui sa va vedeti de pensie, oricum nu convingeti pe nimeni, doar provocati nervi si frustrare ca nimic nu se schimba in tara asta.

  • Dacă i- a castigat legal nu văd care este motivul de secretizare

  • E scumpa viata in America? As vrea sa-mi fac studiile acolo.

  • Sfat prietenesc: Incercati sa renuntati la „stati sa va zic” in mijlocul dialogului, e posibil ca lumea sa va perceapa drept mafalda sau vreun intelectual rasat, si stiti prea bine ca jurnalele de calatorie nu intra in calcul. Jurnal de calatorie a scris si Becali, deci….

  • E adevarat ca simtiti un fior pe sira spinarii cand sunteti prezentat drept maestru?

  • Dle Cristoiu, va place Carlo Goldoni?

  • Nu se compara cu EU, fermiera anului. Bine, si anul a fost unul mai dificil, dar rezultatele au fost sub asteptari. „Am plantat cucuruz si speram sa culegem ****, dupa cum bine spunea marele Ion Creanga.”

  • Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit joi distincția „Women of Courage“, un premiu oferit anual de Departamentul de Stat american „femeilor care au demonstrat curaj excepțional în susținerea drepturilor omului, a statului de drept, a egalității femeilor și progresului social și cultural”. Distincţia a fost instituită în 2007 de fostul secretar de stat, Condollezza Rice şi anul acesta a fost acordat pentru prima dată şi în România.

    DNA s-a remarcat prin demararea mai multor dosare importante privind demnitari de la nivel central și local. „Am marele privilegiu de a înmâna premiul cel mare din această seară persoanei nominalizate de noi pentru ediţia din 2014 a premiilor Femei curajoase din întreaga lume. Prima femeie şi cel mai tânăr procuror general al României, devenită acum prima femeie procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi a demonstrat curaj extraordinar, luptând împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Sub conducerea sa, procurorii DNA au continuat să investigheze cazuri care ar fi fost de neînchipuit în urmă cu un deceniu”, a precizat însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

  • Binomul, domnule!

  • TRISTOIULE ….
    TE-AI DAT CU P.S.D.-UL?
    .
    ????????????

  • „a pus botul”???
    D-le Cristoiu, pentru o persoană care are pretenții, este o expresie vulgară, chiar dacă s-a vrut tendențioasă, denigratoare, sau cum ați fi gândit-o.
    Este evident că vă roade ura față de DNA, poate sunteți doar misogin, dar dacă tot aveți atâtea nesiguranțe, informați-vă și apoi comentați legalitatea, moralitatea, sau normalitatea plății pentru un serviciu solicitat.
    Dacă cei 3422 Euro reprezintă cheltuielile de deplasare, cazare, hrană?
    Prea se termină în „2”….

  • banii,ochiul dracului!

  • Corupta la anticorupție, nu -i așa maestre? Dar cine a descoperit această nestemata a anticorupției și a șlefuit -o?Zeul d-tale , pe care îl promovezi, basescu! El este creația voastră, a jurnaliștilor aserviți! Fără propaganda voastră era nimeni!

    • Scrie in registru, Base prim-ministru!

    • Nicusor Cernat Nu te mai duce la Bioenergetul , n-are rost . Pt obsesiile ortografice , necrofile , sexuale , mai exista o sansa , mica , e drept . Asta, cu Chiorul prim ministru , indica agravarea paroxistica a psihopatiei , se rezolva doar prin lobotomie , desi cred ca esti deja lobotomizat . Va fi prim ministru de dat mustele afara din Cismegiu . Daca vrei sa corectezi Cismegiu , verifica intii la sursa , ILC , op.cit .

    • Amice, Esti idiot, se stie, asculta aici la mine, ca n-am timp, trebuie sa merg la curte, ca s-ar putea sa-mi nasca 2 gaini, dupa cum mi-am dat seama ieri, cand le-am pipait pe fund!! Daca-mi nasc puii vii, ai scapat de ironiile mele, daca sunt morti, ai belit-o, sa ma scuzi!, dar daca sunt juma’ vii si juma’ morti, mai e o speranta sa scapi! De mine, nu de moarte! Apropo, unu, cand o mierlesti?…ca mi se usuca carioca(ti-am mai spus-o, nu vreau sa devin obsesiv, ca abia m-am vindecat!) si doi, cand ajungi la Petru, sau cine-o fi pe-acolo, sa-i spui ca eu vin peste 35-40 de ani, ca atata dureaza tratamentul pt „compulsivitate” si nu vreau sa ma enerveze vreunul pe-acolo, care nu stie gramatica! Si trei, ca sa nu faci „doue” drumuri, cum zice prietenul tau Rodriguez, cauta-l pe Condrea, ala cu „dezimfectantii”, cum zicea ieri cineva pe-aici, il gasesti tu, ori e cel mai alb dintre toti, c-a fost albit recent, ori il gasesti in cazanul cu smoala diluata, si intreaba-l dracului(scuze, Doamne!) cum e cu sinuciderea, ca nu mai pot sa dorm!

    • Chiar daca-i sinistru, Base prim-ministru, de la Bucuresti la Nistru! Problem?!

    • Nicusor Cernat Usuca carioca ? Noooo, asa un fin ortograf ortoepist ca tine ?

    • Nicusor Cernat Ba , scrie si tu mai scurt , ca nu esti Rodrigo , sau te-ai contaminat de cind ii citesti productiile ?

  • Dle Cristoiu, ziceti dvs „Dacă nu era șefa DNA, n-o invita nici dracu.” Asa e, dar, daca nu era sefa DNA, nici dvs. nu o aveati trecuta pe lista persoanelor indezirabile! In ce priveste activitatea DNA, am mai spus-o, chiar daca enervez pe unii, eu vad jumatatea plina a paharului! Apreciez activitatea DNA, atata timp cat vad ca sunt anchetati marii corupti, in ciuda criticilor interesate ale unora, in ce priveste tinerea unor dosare la „dospit”, „spectacolul” catuselor, sau acuzatiilor de politie politica! Pe mine ma intereseaza ca PENALII sa ajunga la inchisoare si sa li se confiste ce-au furat, lucru sustinut cu tarie de Kovesi si de Macovei! Restul sunt discutii, mai mult, sau mai putin, subiective!
    In ce priveste suma luata de la UE, desi pare o problema de morala(la salariul ei, putea sa renunte la acesti bani!), eu iar vad jumatatea plina a paharului(desi nu-s bautor!) si spun ca, daca guvernul Ciolos nu a atras un euro din fonduri europene, Kovesi se poate lauda c-a atras 3500 euro! E-adevarat, pe persoana fizica, ca Vanghelie! Daca banii ar fi fost din taxele si impozitele noastre, mai ziceam si eu, ca Base, „nu e bine,Lulutza, nu e bine”, dar asa…nu vedeti ca astia de la UE ne roaga sa luam bani de la ei si noi nu suntem in stare?!

  • AS sa va spun ca pe timpu lui Tariceanu cand a facut facut tranzactia cu Fordu Sebastian Vladescu a lu

  • Traiasca si infloreasca Tovarasa Lascu ,reintruparea tovarasei Hanna Rabinsohn .

  • NASOL SA VEDEM DACA ARE CURAJ CINEVA SA O ARESTEZE???????

  • Nu stiu daca i corect sau nu sa primeasca banii aia dar o sarcina din partea UE nu este o sarcina de serviciu! Dupa mine!!

  • @ E un ‘rahatzel’ , dar spune ENORM ! Stia ca este la LIMITA Legii , dar tot a bagat mana , asta mi se pare f grav pt cineva fara nevi materiale ! Coronitze&Diplome# PrejudiciiRecuperateZero#

  • Noi așteptam sa apăra poze cu ea de la hotel, de pe strada ! De ce sa fie ea discriminata ? Cat a costat micul dejun si daca a fost in camera ? Cine a plătit ?

  • Nu se pune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *