Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El va reveni pe locul 1 ATP

Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare

Plenul Parlamentului a amînat pentru săptămîna viitoare votarea propunerii lui Klaus Iohannis pentru directorul SRI în persoana lui Eduard Hellvig.
La o conferinţă de presă pe picior, Victor Ponta a anunţat că PSD va vota propunerea.
Cu toate acestea, Victor Ponta a ținut să-l ironizeze pe Klaus Iohannis, pentru că s-a orientat către un politician din partidul său, spre deosebire de Traian Băsescu, care a optat pentru o persoană din partidul adversar:
Victor Ponta: Am anunţat foarte clar şi colegii noştri din comisia de specialitate au votat în acest sens şi anunţ şi acum: vom vota pentru numirea făcută de preşedintele Iohannis la conducerea SRI, dorind însă, în acelaşi timp, să avem o discuţie publică şi în Parlament, şi între forţele politice şi în opinia publică, despre renunţarea la ipocrizie. Anul trecut, tot anul am auzit: „Să nu ia PSD toată puterea”. Şi era corect acest discurs. Motiv pentru care am spus: dacă ajungeam preşedinte, era dl Tăriceanu prim ministru… Acum însă nu mai e valabil. Acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este în regulă. Cred că un echilibru trebuie păstrat. Repet, fiind vorba de persoana dlui Hellvig, cu care am lucrat foarte bine în momente importante şi dificile, în USL, îl vom vota. Însă ca principiu, trebuie să discutăm dacă, într-adevăr, toate instituţiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparţin aceleiaşi forţe politice.
Reporter: Deci aveţi de gând să discutaţi cu preşedintele Iohannis referitor la numirea pentru un şef la SIE din partea social-democraţilor?
Victor Ponta: Nu cred că va numi de la social-democraţi. Să nu ne facem iluzii. Aşa a făcut dictatorul Băsescu, a numit de la opoziţie. Acum, când e democraţie, nu se va numi de la opoziţie. Dar să discutăm şi să păstrăm un echilibru cred că este soluţia cea mai bună.

Deși a promis PSD a promis că va vota propunerea lui Klaus Iohannis, neîntrunirea plenului de miercuri s-a vrut un gest polemic față de decizia lui Klaus Iohannis. Dat fiind că UNPR s-a grăbit să accepte propunerea fără a se consulta cu aliatul PSD, Victor Ponta n-a mai putut să-l respingă pe Eduard Hellvig fără riscul de dezvălui fisuri în Coaliție și, din cîte mai știm și noi, fără riscul de a-i da lui Gabriel Oprea fericitul pretext de a trece de partea PNL invocînd interesul național.

Boicotarea de miercuri, dar mai ales răspunsul lui Victor Ponta ne dezvăluie, că pisicoșenia de pînă acum a premierului a fost o comedie.
Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare. Avertizînd că PSD e gata de confruntarea pe care o va presupune tentativă de formare a unei noi majorități.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Pisicuțul Victor Ponta a ținut să-i arate lui Klaus Iohannis că are gheare”

  • De ce nu a pus Presedintele un civil neimplicat politic ? daca tot sustinea ca va face o altfel de politica , prin numirea lui Helvig nu asta dovedeste , dimpotriva.

  • Sa fim seriosi !Miza psd-ului ptr.SRI consta in desemnarea unui sef care sa-l demita pe Coldea .Daca corifeii psd-ului in frunte cu Maior si tata socru nu obtin promisiunea ca va fi demis Coldea o sa tot vedem trageri de timp .Miza tuturor penalilor din politica consta in ruperea legaturii ombilicale dintre SRI si DNA .Toti stiu ca fara sprijinul Sri-ului ,DNA-ul devine ineficient .De altfel E.Udrea a spus-o pe limba ei .Stat de drept ,sa fim seriosi ,ii cam doare in cot pe toti de el ,fiecare vrea sa-si salveze pielea !

    • Daca va fi demis Coldea va veni alt Coldea . Important este ca seful lui Coldea ramine acelasi . Atunce la ce bun demiterea lui Coldea ?

  • Joc de glezne ! Sa vedem cui le cedeaza …. legaturile , pardon ligamentele !!!

  • Ca de ghearele lui Klaus chiar ca ne saturaseram…!

  • Iohannis ,este Presedintele Tarii mele ?L__AM votat ,dar ,nu stiu zice ceva ,daca vorbeste de 2 luni ? A fost la Chisinau ,bine A facut si acum a plecat in Germania ,dar oare trebuie sa-si ia si nevasta cu care a fost si la Paris…….

  • daca-i bal in tara, bal sa fie.

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog