Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de joi, 26 ianuarie 2017

Cine răspunde de asasinarea lui Dan Adamescu? Divizia Presă a Binomului SRI-DNA din care face parte  și România liberă?!

Nu l-am întîlnit în viața mea pe Dan Adamescu, cel care a murit în Penitenciarele din România Binomului SRI-DNA. N-am colaborat niciodată la România liberă patronată de cunoscutul om de afaceri. Ca și Evenimentul zilei de pe vremea cînd Dan Andronic nu trăise pe pielea lui Abuzurile neo-staliniste comise în numele Luptei împotriva corupției,  România liberă m-a uluit prin capacitatea unor jurnaliști porecliți și democrați de a-i birui în propagarea  noii uri de clasă pe ziariștii de la Scînteia Anei Pauker.

Am scris și voi mai scrie!

Nicăieri în lumea civilizată Presa nu e sprijină Statul   în încercarea acestuia de a trece cu șenilele peste individ.

Se consideră peste tot în lumea civilizată că marele pericol nu-l reprezintă individul, chiar și cînd acesta e încalcă Legea, ci Statul, oricînd dispus la abuzuri dacă nu e supravegheat de opinia publică prin intermediul Presei.

Cîte ceva despre Dan Adamescu am aflat, la Biblioteca Academiei, de la distinsul cărturar Dan Zamfirescu, care-l lăuda pentru că-i sponsorizaze apariția unei cărți monumentale.

I-am zis atunci lui Dan Zamfirescu că, în calitate de comunism, nu voi înțelege niciodată de ce avea  nevoie  miliardarul de un palat cu 50 de camere.

Nu înțelegeam, dar nu invidiam.

Spre deosebire de mulți jurnaliști, eu nu-i invidiez pe cei bogați.

Dacă ar fi bogați în cărți scrise, da, i-aș invidia, dar pentru că sunt bogați în vile și yahturi nu-i invidiez.

Televiziunile de știri independente financiar de Sistem au difuzat și comentat mărturiile zguduitoare ale norei lui Dan Adamescu  despre refuzul Autorităților de a-l elibera condiționat pe omul de afaceri, deși pînă și un robot al Binomului vedea că e pe moarte.

Am urmărit și reacțiile la aceste mărturii zguduitoare, care nu puteau lăsa indiferenți decît pe cei  spălați pe creier de Binomul SRI- DNA. Nu m-a surprins c-au fost și așa-ziși intelectuali care au polemizat cu aceste mărturii afișînd o bucurie nătîngă la gîndul c-a mai murit un om.

Întreaga atmosferă stîrnită de tărăboiul grațierii arată că sîntem un popor sălbatic, eminamente sîngeros, deși, patriotarzii se chinuie să-l prezinte ca blajin. Un popor care și-a ucis conducătorul în Ziua de Crăciun, fără să se întrerupă din înfulecarea camionetelor de sarmale și datul pe gît al balercilor de vin numai blajin nu poate fi considerat.

Deoarece toți cei care au zbierat Bine i-au făcut! sînt presupuși intelectuali, mi s-a confirmat o dată în plus că noi, românii, n-avem inteligenția autentică, deoarece orice intelectual, în conflictul dintre stat și individ, ia automat apărarea individului.

La noi, intelectualul ia apărarea Statului și duminică seara au putut auzi strigată lozinca Să vină DNA, să-i ia!, strigată de tineri presupuși absolvenți fie și ai unei școli de ucenici.

Despre cine e vinovat de moartea lui Dan Adamescu în închisorile românești s-a scris în ultimele zile.

Sînt de acord cu Traian Băsescu și Elena Udrea că lui Dan Adamescu i s-a cerut să-l denunțe pe fostul șef al statului.

Acesta a fost și motivul pentru care lui Dan Adamescu i s-a fabricat un dosar.

Cea care a condamnat asta e Codruța Kovesi.

De pe vremea cînd îl slujea nemernicește pe Traian Băsescu,  Suita-n copac a rămas nu numai cu o ură cancerigenă  de cel care i-a fost stăpîn (reacția tipică slugilor cînd intră la alt stăpîn), dar și cu multe secrete ale regimului.

Tot ceea ce face împotriva familiei Băsescu se întemeiază pe date strînse și păstrate pe vremea cînd îi zîmbea slugarnic pînă și Elenei Udrea.

Nu sînt de acord cu Traian Băsescu în susținerea tezei potrivit căreia Dan Adamescu a fost omorît de magistrați.

Am urmărit evenimentele legate de eliberarea condiționată a lui Dan Adamescu. La fel ca și în cazul cererii lui Dan Voiculescu, solicitarea lui Dan Adamescu a fost supusă unor presiuni criminale din partea Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA.

Din cîte se știe, Divizia Presă a Binomului SRI-DNA e ținută la curent cu tot ceea ce se întîmplă în Justiție, în închisori, în Guvern și chiar în presă de Rețeaua ofițerilor acoperiți.

De cum a făcut cerere Dan Adamescu de eliberare condiționată, informată de Rețea, Divizia Presă (cuprinzînd și rețelele sociale, controlate de SRI și SIE) a pornit o campanie înfricoșătoare de intimidare a magistraților a celor  de care depindea eliberarea  magnatului, sub sloganul:

Stop eliberării coruptului!

Ce puteau face autoritățile responsabile în fața acestei presiuni, mai ales că asupra multor membri plana șantajul Binomului SRI-DNA?

Ca și în cazul Dan Voiculescu, au preferat nedreptatea de a elibera condiționat un om pe moarte riscului de a fi porcăite drept complice ale Corupților!

Va rămîne în analele sălbăticiei de condei campania dusă  de Divizia Presă împotriva celor din penitenciar, pentru că  l-au dus  pe deținutul Adrian Sârbu la un dentist.

Un străin, citind aceste rînduri și-ar pune o întrebare normală:

De ce s-ar teme magistrații să fie acuzați drept complici ai corupților?

Răspunsul îl dă ceea ce tot scriu eu de vreun an și ceva despre asemănărea dintre Teroarea stalinistă și Teroarea luptei împotriva corupției.

În anii terorii staliniste, despre care am scris mult, abuzurile criminale ale Securității erau justificate prin Teza:

Marele pericol și singurul pentru R.P.R. e acțiunea Dușmanului de clasă.

Dacă singurul pericol era activitatea dușmanului de clasă, care se exprima felurit, de la ascunderea grîului pentru a nu fi dat la cote pînă la dificultățile inerente unei economii slab dezvoltate, atunci orice încercarea de a vedea dacă nu cumva un om nevinovat, precum Petrini, din Cel mai iubit dintre pămînteni, fusese arestat și condamnat pe nedrept risca să fie, la rîndu-i, acuzată de activitate a dușmanului de clasă.

Zilnic, Scînteia, alte publicații revărsau valuri de ură împotriva a ceea ce se numea dușmanul de clasă, denunțau și încurajau denunțul, aplaudau condamnările nedrepte și vegheau ca nu cumva un magistrat să declare nevinovat un înhățat de Securitate.

Locul Luptei de clasă l-a luat Lupta împotriva corupției.

Bugetarii de lux (salarii uriașe, privilegii, chefuri, afaceri, conturi în băncă străine) au creat și întreținut atmosfera prielnică abuzurilor sub pretextul Luptei  împotriva corupției.

Cine răspunde  de moartea lui Dan Adamescu?

Divizia Presă a Binomului SRI-DNA din care a făcut parte și România liberă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 26 ianuarie 2017”

  • Maestre, cand v-ati dat seama ca RL…asa si pe dincolo…, cand combateati (cu ziaristii lor, fosti EvZ, actuali RL) la B1 TV?

  • L-am cunoscut pe Adamescu pe la jumatatea anului 1990. Era bogat chiar si atunci, facea parte din gasca din Primaverii, stransa in jurul lui Nicu Ceausescu.
    Modul in care i s-a intocmit dosarul, deoarece nu a vrut sau nu a stiut ce sa „dezvaluiri” privitor la Basescu si Udrea, este cea mai clara dovada a democratiei de tip stalinist construita in Romania, cu complicitatea noastra, a cetatenilor cu drept de vot.
    Un caz similar este al lui Adrian Severin. Acesta, suferind si el de o boala incurabila, a refuzat (nu a stiut) sa faca declaratii care sa-l implice pe Adrian Nastase. Nefacand ce i se cerea, a primit sentinta pe care o stim, intr-un dosar lipsit de consistenta, fabricat de procurori.
    Este ciudat faptul ca in conflictul stat-individ, statul este sustinut in defavoarea individului. Este sustinut de o parte a presei, ONG-uri, postaci etc.
    Cel mai ciudat lucru este ca se fac petitii online pentru închiderea unor posturi tv, si unii din gazetarii romani in loc sa fie solidari in sustinerea lor, sustin aceste propuneri. Cred ca acest lucru se intampla doar in Romania. La noi ura viscerala inlocuieste si ratiunea, si solidaritatea de breasla.

  • bravooooooooo

  • Dupa parerea mea umila, razboiul crancen la care asistam nu poste fi terminat decat cu suspendarea presedintelui. De ce?
    Binomul sta ca o masa cu trei picioare: SRI, DNA, presedinte
    La SRI credeam ca gen. Coldea este „talpa iadului” Sunt insa mai multi pe care nu ii stim.
    La DNA stim cine este „talpa iadului” dar sunt si altii pe care iar nu ii stim.
    Numai presedintele este unul singur.
    Deci singurul „picior al mesei” pe care il vedem in totalitate este KWJ. Celelalte doua picioare ale mesei nu le putem rupe in totalitate pentru ca nu le cunoastem in intrgime.
    Ñu este un lucru frumos, nici usor, dar este única sansa de a iesi din mizeria actuala.

  • Eduard Hellvig manipuleaza prin omisiune: „SRI nu are acoperiţi în politică sau în justiţie”.
    In schimb presa romaneasca colcaie de acoperiti…. Pe unii ii mirosi cu ochii inchisi ca sunt agenti de influenta cu agenda si tematica de discutie.

  • Dreptate? Nu şi pentru căţei! Kovesi a făcut „uitat” dosarul în care este implicată cumnata sa …Votati Kovesi, votati Binomul! D-le Iohannis Klaus Werner ce parere ai? „Curat murdar” cum zice Caragiale…

  • Puterea și adevărul… Îi spuneam lui Titus că a fost prea blând. Acum anii 50, „întunecatul deceniu” revine în forță. Probabil pentru că avem aceeași experiență biografică am trăit empatic rândurile de mai sus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *