Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 27 septembrie 2017

Pentru a-și discreta adversarul, Codruța Kovesi apelează la o acuzație de tip legionar

1.

Joi, 21 septembrie 2017 seara, aflat hăt departe, în America, într-un nou voiaj de shopping pentru Răvășitoarea, Klaus Iohannis s-a referit, în fine, într-o conferință de presă discretă, la Legea adoptată de Parlamentul Ucrainean împotriva minorităților naționale:

„Cînd am aflat de această lege, am contramandat vizita mea în Ucraina și am contramandat și primirea președintelui Parlamentului, care se anunțase pentru sfîrșitul lunii septembrie la mine, dînd astfel semnale diplomatice extrem de puternice. Anularea unei vizite prezidențiale e un semnal extrem de puternic”.

Declarația a fost făcută pe 21 septembrie 2017.
Legea a fost adoptată pe 5 septembrie 2017.
Între cele două momente se întind nu mai puțin de două săptămîni.
Din start se ridică întrebarea:
Cînd a decis președintele să contramandeze vizita în Ucraina în semn de protest?
Potrivit mărturiilor sale, cînd a aflat de această lege.
Cînd a aflat? Imediat ce-a fost adoptată?
Dacă da, de ce n-a anunțat opinia publică din România? Contramandarea e prezentată drept un act de protest față de legea din Ucraina. În aceste condiții, contramandarea trebuia anunțată opiniei publice imediat ce a fost decisă. Pînă la urmă gestul de contramandare își avea temeiuri strict politice, în nici un caz personale. E normal ca un astfel de gest să fie anunțat și explicat, fie și pentru că el a fost făcut pentru a da satisfacție opiniei publice din România. Dacă președintele a aflat doar cînd era în SUA, puțin mai înainte de conferința de presă, înseamnă că timp de două săptămâni a lipsit de la Cotroceni și de la serviciu.

Adevărul e mult mai simplu.
Klaus Iohhanis a avut nevoie de acordul Portarilor de la Casa Albă pentru a bate în cuie contramandarea.
Și abia cînd a ajuns în America i s-a dat OK-ul.
De aia a anunțat el contramandarea abia după două săptămîni de la adoptarea legii.

2.

Într-un nou interviu de turtă dulce, luat, ca de obicei, de una dintre unitățile militare din presă, Europa FM, Codruța Kovesi l-a acuzat pe șeful Inspecției judiciare a CSM, Lucian Netejoru, cel care coordonează anchetarea activității DNA că e mason.
Acuzația de mason folosită pentru discreditarea adversarilor nu e nouă în istoria patriei. Legionarii și-au făcut din ea un instrument de luptă, alături de acuzația de evreu sau de om al evreilor. În romanul lui Marin Preda, Delirul, legionarii rebeli de pe străzile Bucureștilor, strigă Jos nasonii! Socotind că masonii au o legătură cu nasul! Că mintea n-o putea duce pe șefa DNA decît la o astfel de etichetare extremistă nu e de mirare. De mirare e că TeFeLiștii n-au zis nici pîs. Vă imaginați ce tărăboi ar fi făcut ei dacă acuzația asta era folosită de un lider PSD.

3.

Tot la conferința de presă de pe coclauri, Klaus Iohannis, referindu-se la Legea din Ucraina, a descris o întîlnire a sa de la Națiunile Unite, cu președintele ucrainean Poroșenko:

„Normal că ne-am salutat și i-am spus pe scurt aceste lucruri. I-am spus direct că nu voi face această vizită pînă cînd nu există un progres pe această lege a educației și că sunt neplăcut surprins de această evoluție, în condițiile în care domnia sa a avut o abordare, cel puțin față de mine, foarte deschisă, cînd vine vorba de românii din Ucraina. Am transmis această abordare pe care o am și pe căi diplomatice și iată și direct președintelui Poroșenko. Și-a continuat drumul destul de îngândurat și sper să reușim să avem o abordare care permite românilor din Ucraina, în perspectivă, să-și continue învățământul în limba română”.

Presa prezidențială, cea care se strofoacă pentru a-l cultiva pe Klaus Iohannis, vorba geopoliticului Cosmin Gușă, drept un mare lider al lumii, un fel de strădanie de a scoate dintr-un cocean o ciocolată belgiană, a leșinat de încîntare la acest autoreportaj. Un om normal, cu minimă pregătire europeană, își dă seama că președintele, influențat de proza Mădălinei Dobrovolschi, născută Pușcalău, o ia aici pe arătura telenovelei. De la întîlnirea pe culoar – Ion Iliescu mai cultiva ca mărețe astfel de ciocniri nas în nas pe culoar, la cantină sau la toaletă – pînă la efectul ziselor lui Klaus Iohannis asupra președintelui ucrainean – totul ține de o telenovelă scrisă de Caragiale. Cum a constatat Klaus Iohannis că întîlnitul întîmplător și-a continuat gîndul îngîndurat? Îngîndurarea unui om se vede pe față și nu pe șira spinării. Presupunînd că s-a întîlnit, cum a putut vedea Klaus Iohannis fața lui Poroșenko, pentru a susține cu ochii larg deschiși că mustratul era îngîndurat? De văzut n-a putut să-i vadă decît șira spinării. O fi Poroșenko o excepție de la firea umană?
Președintele ucrainean a promulgat legea. Ceea ce înseamnă că reacția lui Klaus Iohannis nu l-a îngîndurat de loc. Dimpotrivă, la amuzat. Și-o fi zis: Uite încă unul care se crede Angela Merkel.

4.

După convocarea celor două ministrese la DNA, comunicatorii PSD au ieșit în spațiul public, la ordinul lui Liviu Dragnea, cu acuzarea lui Victor Ponta de denunțare a președintelui PSD la DNA.
Una dintre țintele Operațiunii Binomului, comandate de la Cotroceni, e și scoaterea din jocul politic a lui Victor Ponta.
Klaus Iohannis nu-i va ierta niciodată lui Victor Ponta că în primăvara lui 2015 a cutezat să-l atace.
De data asta înmormîntarea politică a lui Victor Ponta constă în crearea suspiciunii că el l-a denunțat pe Liviu Dragnea.

PSD-iști, orbiți de furii prostești, au căzut în capcană.
În loc să atace noua Operațiune, ei s-au apucat să-l acuze pe Victor Ponta. Pe fondul unor mari greșeli ale fostul premier (s-a dus la UM Hotnews pentru a-l denunța în presă pe Liviu Dragnea!), diversiunea a prins. Victor Ponta are deja imaginea de delator la DNA. O imagine care-l face odios electoratului PSD și de disprețuit electoratului neutru.

A fost o lovitură dată nu numai lui Victor Ponta, cerută și de bombănelile sale naționaliste (lesne de imaginat spaima americanilor că la București s-ar putea ivi un partid naționalist modern, care să vrea să-i scoată pe români din condiția de babuini), dar și PSD.
Campania dusă de PSD în chestiunea delațiunii din partea lui Victor Ponta a pus în plan secund acuzația că e o Operațiune a Binomului.
Dacă nu era delațiunea lui Victor Ponta, DNA nu se punea în mișcare.
Acest raționament dă credibilitate Operațiunii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 27 septembrie 2017”

  • 21 octombrie 2017?????????!!!!!!!!!!!!!!
    Gindul de joi ,cînd azi e miercuri??????
    Cred că declarațiile lui Iohannis de ieri,sunt cauza!
    Ori ați fost la Vladivostok cu bicicleta?

  • Domnu’ „elefantu’ jurnalistu’ ” ,vezi bre să nu „strivești” „furnicuțele” cu atâta la B1 TV ?

  • Considerați domnule Cristoiu că sunt jurnaliști care ar trebui sancționați pentru ultraj ?
    Considerați că apariția în spațiul public de „documente cu regim special”, din instituții , ar trebui anchetată ?
    Vă simțiți „mågulit” că domnul Spânu vă consideră „elefant ?
    Ați aflat și ce zic „girafele” când vă văd la B1 TV ?

  • 😛
    Maestre, chestiile astea, cu schimbarile de legislatie ttebuie sa la prezinte la mapa consilierii lui Iohanis catre Iohanis.. Da ce consilieri are el? 😆 O adunatura de anonimi despre care nimeni nu scrie nimic fiindca ei nu conteaza, e cantitatea prea neglijabila. Ia ganditiva ca sint toti infectati cu virusul Hilary Clinton, adica consilierii lu Iohannis apartin ambasadei SUA la Buc. si lucrurile vor aparea altfel. Pana una alta, Klemm e mai puternic la Buc decat Trump 🙁

  • Buna seara, maestre! Incerc sa inteleg. Cand s-au schimbat stapanii tarii asteia? La Revolutie? In 2000, atunci au inceput sa devina vizibile fundatiile. Din 2004, un om s-a luptat cu un partid stat, sprijinit fireste de SUA. Dupa 2014, avem un nenea habarnist care e o coca moala in mainile lui Muti. Iliescu reprezenta nomenclatura care vroia sa isi etaleze bogatiile. Intrebare: Cine controleaza tara asta pana la urma? Americanii militar si germanii politic (adica UE)? Cum de se impaca focul cu apa Trump cu Merkel in Romania? Plus sunt cei multi care traiesc manelizat. Sa etalez, sa arat, sa fiu boss. Multi sunt cei care se cred bossi. Inclusiv la frizer azi se face programare. Si nu mai e frizer ci hair-styler si taranii au devenit fermieri. Quo vadis Romania? Stiu ca nu o sa-mi raspundeti vreodata, dar ca si restul care citesc blogul dvs. imi vars zgura de peste zi.

  • 😛

    Bă Brad Traian, daca se strofoacă un munte, fată un șoarece. Ce tot îi dai cu jocuri, cu nejocuri, Mungiu Pipidi și alte hoaște fac jocul propriilor bani, le doare în cur de politici. 🙂 Are milionu balena de la finanțator? Îl are, o doare în balegă acu de spumele pe care le scot toți boii din țară. Cât ești tu de prost acu să conteze ptr tine părerea uneia ca Mungiu pipiidi când știi dinainte pe cine pupă ea în gaura dosului, pe cine înjură? Banul e important ptr vetustele astea ale lu Soros și românii din Ucraina nu tre părăsiți doar ptr că sorosiștii au „păreri” cultivate pe bani de globalistu sulii Georgică americanu’. Mai cultivă-te și revino, esti element de perspectivă.. 😯

  • imi place mult si expresia „babuinia” care pare a fi o forma de autocritica profesionala, ar fi vorba de ziaristul babuin care vede lucruri care exista doar in imaginatia lui, iar Babuinia corectati-ma daca gresesc Marea Masa A Ziaristilor Din Romania (MMAZDR sau Babuinia, stat in stat) care ii include fara probleme si pe acoperiti sau invers

  • Cand povesteste faza cu intalnirea pe hol cu Porosenco, Iohanes face misto de criticii lui, nu ar fi prima oara cand seful statului monteaza un numar de stand up comedy in modul maxima solemnitate. Neamtul e mai bun si ca Adrian Nastase cu T Basescu la un loc hahhaha

    • inca mai avem si o sa mai avem interpretari serioase si furioase si acide la faze prezidentiale de umor nemtesc, bai puteti sa traiti si 200 de vieti si tot nu o sa intelegwti umorul de inalta tehnologie al neamtului 🙂

      • Bre ăsta pe invers,
        Lumea te crede ori cretin, ori că ești boul de Chifu de la EVZ. În fine, poți fi concomitent și cretin și Chifu, se împacă bine una cu alta. Dar asta cu „umor de înaltă tehnologie” e copiată din Gigi Marga, clasic în viață, greu de crezut că îți aparține ție, un dihor pe care Gramatica îl ține la distanță din cauza mirosului.. 😎

    • stii unde se vede ca face misto de ascultatorii profesionisti (ziaristii)? la virgule, la mici pauze in care pare ca si-ar alege cuvintele. Sau pe la conjunctii. Acolo il buseste rasul. Gandeste: ba prosti sunt astia. Stie si cam ce vor scrie despre el criticii, are un baiat extrem de talentat( nu andronic, altu) care exact cu asta se ocupa, si le cam nimereste 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *