Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Sluga lui Victor Ponta, penalul Tiberiu Nițu n-a învățat nimic din lecția Alina Bica!

Despre gestul Parchetului General condus de penalul Tiberiu Nițu, una din ultimele slugi ale lui Victor Ponta, de a lua în serios o fandoseală politicianistă, una dintre sutele, miile de inițiative zise și de imagine ale partidelor postdecembriste – depuneri de plîngeri penale la Parchet ca formulă de a atrage atenția că ele există – am scris pe cristoiublog.ro, joi, 19 martie 2015 următoarele:
13 aprilie 2014. Pe fondul eternei bătălii politice dintre Traian Băsescu și Victor Ponta Senatul României înființase o Comisie de anchetă privind terenurile de la Nana, achiziționate de președinte.
Comisia n-ajunge la nici un rezultat.
Nici n-avea cum, dacă ne gîndim că înființarea ei nu urmărise descoperirea Adevărului, ci o manevră electorală a PSD condus de Victor Ponta.
Gabriela Firea, o politiciană ambițioasă, ca toate nou intratele în politică, se afirmă ca purtătoare de cuvînt a Comisiei prin declarațiile sale agresive la adresa lui Traian Băsescu.
În stilul care-l caracterizează, Traian Băsescu nu scapă prilejul de a-i da o replică tare politicianei Gabriela Firea:
„Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.
Traian Băsescu avusese replici mult mai aspre decît aceasta. Nimeni nu se gîndise să-i facă plîngere penală, socotind că ar pierde timp și bani înscriind un moment tipic confruntărilor politice de pe meleagurile noastre turcite într-un demers juridic.
Victor Ponta vede însă în Declarația lui Traian Băsescu un ce profit electoral.
Gabriela Firea, senatoare, mamă, soție și femeie slabă de inimă, avusese coșmaruri la gîndul că într-o zi n-avea să-și mai găsească soțul acasă ca urmare a Declarației lui Traian Băsescu. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grăbește să exploateze momentul:
Traian Băsescu o șantajase pe senatoarea Gabriela Firea prin această amenințare, pentru ca senatoarea să nu mai fie atît de harnică în anchetarea tranzacției Nana. Pentru ca tărăboiul electoral să fie și mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunț de șantaj împotriva lui Traian Băsescu. La vremea respectivă, refuzînd să intre într-o comedie electorală de doi bani, Crin Antonescu și Kelemen Hunor n-au semnat petiția.
Politicește gestul Gabrielei Firea și manevra PSD aveau valoare.
Din punct de vedere juridic, erau nule.
Ca procuror trebuia să fii sau tîmpit sau sluga lui Tiberiu Nițu ca să vîri Justiția în rahatul acesta electoral.
Pe scurt, nu încăpea îndoială că asistam la una dintre scenetele politicianiste din România postdecembristă. După decembrie 1989 astfel de momente cațavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat în seamă, dîndu-și seama că sunt simple hîrjoneli între politicieni. Nici măcar cei care le-au pus la cale n-au crezut în seriozitatea lor.
Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de Tiberiu Nițu a dat curs plîngerii și a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu.”

Am reprodus acest lung pasaj din textul publicat în 19 martie 2015, pentru că gestul Parchetului General mi se pare una dintre cele mai mari imbecilități ale Procurorilor, o categorie profesională care a excelat, după decembrie 1989, la capitolul imbecilități din slugărnicie față de stăpînii politici.

Miercuri, 2 septembrie 2015, Parchetul General i-a schimbat încadrarea lui Traian Băsescu din șantaj în amenințare, anunțînd și punerea sub acuzare a fostului președinte.

Repet ceea ce am mai scris din 19 martie 2015 pînă acum de mai multe ori:
Plîngerea politicianistă a Gabrielei Firea nu trebuia luată în serios de Parchet chiar din clipa depunerii de către politiciana PSD sub semnul luptei politice.

Admițînd că Tiberiu Nițu a vrut să se joace și el nițel de a Codruța Kovesi, ar fi fost normal ca în acest caz Traian Băsescu să fie scos de sub urmărire penală.

Asta nu numai pentru că numai printr-un abuz incredibil poți acuza de amenințare o intervenție politicianistă, cum a fost și cea a lui Traian Băsescu în cazul Gabrielei Firea, dar și pentru că vîră Justiția în rahatul confruntărilor politice din România.

Că Tiberiu Nițu se adîncește într-un abuz, fără a fi învățat nimic din lecția Alina Bica (după ce le faci treburile murdare, Băieții îți dau un picior în fund suficient de puternic pentru a zbura din fotoliul de ștab direct la pușcărie) nu mă miră.

Mă miră însă reacția televiziunilor de știri – Antena 3 și România Tv -, precum și a unor site-uri precum Lumea Justiției, care se pretind luptătoare împotriva abuzurilor Justiției.
Cînd Sebastian Ghiță a fost înhățat de Binomul SRI-DNA, România Tv s-a grăbit să denunțe abuzul comis împotriva parlamentarului de Prahova.
Cînd Dan Voiculescu a fost trimis la pușcărie, Antena 3 a denunțat cu huiet Justiția politizată.
Lumea Justiției face clăbuci de indignare față de abuzul căreia îi este victimă Mariana Rarinca.
Toate aceste trei gazete de perete ale PSD-ului au condamnat convocarea lui Victor Ponta la DNA ca o acțiune a Justiției aflate sub comandă politică.

Ar fi fost normal, dacă lupta lor împotriva abuzurilor Justiției ar fi fost cinstită, corectă, ca și abuzul împotriva lui Traian Băsescu să fie denunțat.
Miercuri însă, România Tv, Antena 3 și Lumea Justiției, și-au manifestat nemulțumirea că Traian Băsescu n-a fost pus sub acuzare pentru șantaj.

Păi, cum vine asta?
Cînd e vorba de ai noștri – de Sebastian Ghiță, de Dan Voiculescu, de Mariana Rarinca, de Victor Ponta – Justiția comite abuzuri.
Cînd e vorba de alții – Traian Băsescu, de exemplu – Justiția e corectă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *