Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ca și porcul pentru La ‘Ndrangheta, Mafia calabreză, PSD nu lasă nimic din cadavrul politic al unui fost Șef

Despre întîlnirea la o cafea dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta de luni, 18 ianuarie 2016, transformată de presă în Întîlnirea, pentru a o boteza drept istorică, am scris nițel amuzat pe cristoiublog.ro de joi, 21 ianuarie 2016.

De atunci s-au mai petrecut cîteva fapte politice, rapid descoperite de presă și transformate, ca și cel zis al Întîlnirii de la o cafea, în evenimente de importanță copleșitoare.
Cele mai multe au vizat activitatea fostului premier.
Au fost consemnate atît strădaniile acestuia de a înființa o fundație cît și gîndurile făcute publice pe Facebook.
Ultimul a fost pamfletul postat de Victor Ponta pe pagina sa de socializare despre slugărnicia tipic românească evidențiată de acceptarea unui Guvern alcătuit – zic eu, din stewardese pe curse low cost între Bruxelles și București, în marea tulburarea de babuini – tot eu zic, iscată de Raportul MCV și în politica asumată de Monica Macovei de a pîrî România pe la diferite ghișee occidentale pe motiv că refuză să fie o colonie penitenciară.

Importanța copleșitoare dată de presă atît momentului cafelei de la sediu PSD, cît și activității depuse de Victor Ponta își are temeiul în credința că în PSD se duce o bătălia pe viață și pe moarte între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Primul vrea să-l dea jos pe Liviu Dragnea de la Putere. Al doilea, care l-a debarcat de Victor Ponta din toate funcțiile posibile, făcîndu-l un simplu cetățean, s-ar apăra din răsputeri în fața acestei tentative.

Vrea Victor Ponta să-și ia revanșa?
Habar n-am.
Nu-i exclus, chiar dacă Înfrîntul joacă acum teatrul omului fericit că are timp de viața normală a unui cetățean normal.
Va reuși să revină în fruntea PSD?
Sau cel puțin să-și croiască un destin politic în afara PSD?

Deși îl consider pe Victor Ponta, un om politic talentat și chiar un lider de care partidele noastre, conduse de bile de popice, rotunde, pentru a putea fi date de a dura de cine trebuie, am îndoieli serioase că ar mai putea reveni în fruntea PSD.

De mai multă vreme umblă prin tîrg fluierînd în voie vorbe despre conflictul dintre Victor Pont și Liviu Dragnea. Temeiul acestor vorbe a fost dat de planurile anunțate de Victor Ponta după debarcarea din toate funcțiile.

Istoria postdecembristă ne dovedește că la PSD, șefii căzuți urmează cam același parcurs:
Lansarea de vorbe privind lupta angajată cu cei care i-au dat de a berbeleacul, polemica cu noua conducere, anunțul privind înființarea unei fundații, ba chiar și a unui alt partid, urmat de strădania de a face ceva și încheiat cu un eșec deplin.

PSD a moștenit genetic de la Partidul Comunist năravul ascultării depline de noul Ștab. La Partidul Comunist, dacă picai, toți cei care te slujiseră pînă atunci se grăbeau să-ți ardă un picior în fund cît mai vizibil, cît mai spectaculos, trecînd rapid de partea învingătorului. PSD, asemenea moșilor și strămoșilor săi, FSN, PDSR, transformă în epavă  pe cel picat și în Idol pe cel care a învins. O privire aruncată asupra situației lui Victor Ponta spune totul despre această uimitoare capacitate a PSD de a-și devora învinșii.

Potrivit Eseului Dire e non dire. I dieci comandamenti della ‘ndrangheta nelle parole degli affiliati, apărut la Mondadori în 2013, și în franceză, în 2013, la Editions L’Express, sub titlul Mafia calabraise : Les dix commandements,  dedicat Mafiei calabreze de doi specialiști Nicola Gratteri și Antonio Nicaso, pentru ‘Ndrangheta, sîngeroasa Mafie calabreză, animalul cel mai de preț de porcul.

De ce ?
Ne răspunde în carte Franco Bevilacqua, arestat în ianuarie 2001, decis să vorbească și prin urmare, care descrie magistraților tehnicile folosite pentru a nu lăsa urme dintr-un cadavru:
Persoanele care trebuie să dispară pur și simplu le eliminăm lăsînd foarte puține indicii. Din acest punct de vedere porcul e un animal care nu lasă nici o urmă. El mănîncă tot. Se suficient să-l lași flămînd o săptămînă, după care să-i arunci un mort tăiat în bucăți cu un miros de sînge. Porcul va devora tot, chiar și părul. Într-o jumătate de oră nu mai e nimic. (…) Cu acidul, nu poate fi eliminat părul. Totul arde cu  excepția părului, și e periculos, deoarece cu analizele ADN poate fi identificată victima.

În paranteză fie spus, zicerea cu acidul s-a confirmat ulterior în cazul Lea Garofalo, din Rosarno, pe 24 noiembrie 2009, aruncată de concubin, Carlo Cosco, și frații acestuia în 50 de litri de acid, la marginea Milano, pentru a o face să dispară fără urmă. Lea Garofalo decisese să colaboreze cu Justiția. Concubinul, membru ‘Ndrangheta, avea nevoie să-i spună fetei lor, Denice, că maica-sa a plecat în Australia. Asasinii au fost descoperiți grație lui Denice.

La fel și PSD. Asemenea porcului din viziunea ‘Ndrangheta, PSD nu mai lasă nimic din cadavrul politic al unui fost șef de partid. Sub acest semn, e greu de crezut că Victor Ponta va fi urmat, în încercarea de a încropi ceva, de vreun lider PSD. E suficient să arunci o privire pentru a-ți da seama că fostul premier și fostul președinte de partid nu mai e susținut de nimeni în partid. Ca să faci un alt partid sau chiar o Fundație trebuie să te însoțească cineva din partid în aventura asta. Nu prea văd cine l-ar urma pe Victor Ponta.
Din acest punct de vedere, Liviu Dragnea n-are în Victor Ponta un pericol real.
Singurul pericol pentru Liviu Dragnea e Procesul de la Înalta Curte sau mai precis Binomul SRI-DNA, de care depinde sentința în acest proces.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *