Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Despre cum am încercat s-o cînt pe Codruța Kovesi și n-am reușit

Întrebarea numărul unu a momentului, cea care domină talk showurile, hrănește intervențiile publice ale Opoziției și îmboldește pe TeFeLiști să strige Noi zbierăm, nu gîndim! se referă la Codruța Kovesi?
Va fi ea sau nu revocată de Klaus Iohannis?
Cine n-ar ști că de la prăbușirea regimului Nicolae Ceaușescu au trecut aproape trei decenii, că România e membră UE și NATO, că absurditățile comuniste sînt teoretic demult o amintire de arhive, ar rămîne descumpănit luînd seamă la ce se întîmplă în prezent la noi.

O persoană, o ființă omenească, supusă, ca toate ființele omenești fiziologiei, o ființă de păr, sînge și sudoare, a fost transformată printr-una dintre cele mai bine plătite Operațiuni de PR din Istoria României în stîlpul de susținere a națiunii, în persoana de a cărei păstrare în funcție depind independența și suveranitatea țării, verdele copacilor, susurul vîntului, virginitatea fecioarelor și ispășirea noastră de toate păcatele. Cultul personalității Codruței Kovesi, în cadrul căruia șefa DNA a fost cîntată cum nici Elena din Troia n-a fost, ba chiar nici Fecioara Maria, drept Slujirea, Nefertititi, Neprețuita, va rămîne – indiferent că președintele o va revoca sau nu – drept dovada zdrobitoare că mentalitățile comuniste pot reînvia în orice clipă, așa cum pot reînvia Ana Pauker, Stalin și Nicolae Ceaușescu.

Știu din Istorie ce înseamnă o valoarea pentru națiune.
Știu ce a însemnat Regina Maria, Ana Ipătescu, Ecaterina Teodoroiu, Mihai Eminescu, Marta Bibescu.
De aceea n-am înțeles niciodată de ce trebuia înainte de 1989 s-o elogiem pe Elena Ceaușescu. La vremea respectivă, mi s-a comandat, pe linie de Comitet de partid Presă și Edituri, să scriu și să semnez un articol despre Elena Ceaușescu în Presa noastră, în publicația de specialitate a Uniunii Ziariștilor. În cazul lui Nicolae Ceaușescu nenorocirea nu consta în îndemnul de a scrie un articol elogios despre el. Erau în destinul lui Nicolae Ceaușescu după 1965 multe momente care puteau alimenta în chip cinstit un elogiu. Nenorocirea era nevoia de a sări peste cal (proiectînd mitic un om viu) și de face zilnic exercițiul elogiului. În cazul Elenei Ceaușescu, nenorocirea era de proporții astronomice. Ce dracu să găsești drept argument în viața și activitatea Elenei Ceaușescu? Faptul că era nevasta Conducătorului? Putea fi elogiată cel mult de Nicolae Ceaușescu, singurul în stare, oficial, să cunoască prestația la pat a nevestei. Faptul că era conducătoarea unui institut? Doar cei care lucrau cu ea puteau spune dacă era bună sau rea. În rest, oricît te-ai fi străduit, punînd la lucru întreaga cultură și inteligență, nu găseai argumente pentru Cultul personalității. Elena Ceaușescu n-avusese nici măcar o tinerețe revoluționară ca Nicolae Ceaușescu. Nu făcuse închisoare. Comunist înrăit să fi fost și tot n-ai fi putut scrie despre ea ca despre un model de spirit revoluționar. Puteau fi argumente pentru Cultul Personalității în femeia Elena Ceaușescu. Elena Ceaușescu nu era însă feminitatea întruchipată, nu sedusese ca Marta Bibescu jumătate din partea masculină a nomenclaturii interbelice europene. Nu se putea lăuda nici măcar cu o aventură publică, nici măcar cu un divorț. Elena din Troia nu se știe să fi făcut vreo ispravă. A rămas însă în istorie ca femeia care a declanșat un război care l-a făcut celebru pe Homer. Elena Ceaușescu n-a stîrnit nici un război. Așa cum am mai scris, am scos-o la vopsea cu articolul, ocupînd trei sferturi din el cu considerații despre rolul femeii în socialism. Era ca și cum aș scrie acum un articol despre Viorica Dăncilă pentru a lăuda egalitatea democratică dintre sexe în România de azi.

Zilele trecute m-am gîndit ce-aș scrie eu despre Codruța Kovesi, dacă aș primi ordin de la Sergenții majori mesianici să-i ard un elogiu într-una din publicațiile Diviziei Presă.
Ipostaza nu era deloc simplă, dacă ne gîndim că m-am preocupat întodeauna de argumentarea aserțiunilor mele, față de scrisul cu adjective avînd o adevărată oroare.
Ca și în cazul Elenei Ceaușescu n-am găsit nici un argument cît de cît credibil pentru a-i înălța un elogiu în scris. Un articol echilibrat, despre bilanțul activității sale ca șef al Parchetului general și ca șef al DNA mai nou, s-ar putea scrie.
Codruța Kovesi a fost parașutată de Traian Băsescu în fruntea Parchetului general pe motivul – recunoscut de fostul președinte – că era femeie tînără, că era înaltă, că jucase baschet și că era din provincie, în 2006.
Între 2006 și 2012 a fost șefa Parchetului general. Numirea ei într-un nou mandat a fost făcută de Traian Băsescu în disprețul punctului de vedere al CSM. Oricît te-ai strădui nu vei găsi nimic deosebit în activitatea de procuror șef al Parchetului general. În afara unor servicii făcute CIA prin negarea existenței pe teritoriul nostru a unor închisori CIA, Codruța Kovesi n-a făcut nimic ieșit din comun. Nici un mare dosar n-a fost soluționat de Parchetul condus de ea. Ba mai mult, într-o înțelegere cu PSD, a mușamalizat dosarul Ion Iliescu în materie de teroriști. În anii în care a fost procuror general, Codruța Kovesi a fost ceea ce se cheamă o tipă de comitet. S-a dat în stambă pe la toate chermezele organizate de Sebastian Ghiță în numele SRI. Și-a luat doctoratul cu o teză acuzată ulterior de plagiat. A fost o apropiată a PSD. În 2012, rămasă fără servici, a fost trimisă la Bruxelles de Victor Ponta.

A ajuns șefa DNA în urma unei negustorii despre care memoriile implicaților, deja publicate, schițează o operațiune în care Caragiale e pus împreună cu Gogol în ciorba unei telenovele turcești. Mesagera lui Traian Băsescu – Elena Udrea – merge la biroul lui Victor Ponta cu broboadă de islamistă, ca să nu fie recunoscută de vecinii premierului. Fiecare parte își impune protejatul. Pentru Codruța Kovesi, se dă de ceasul morții să fie șefa DNA, Florian Coldea, partea masculină a Binomului.

Mulți au denunțat abuzurile Codruței Kovesi în fruntea DNA, comise sub semnul unui paukerism de ultimă oră, în care s-a amestecat stalinismul cu complexele intime. Să admitem, după cum zic TeFeLiștii, că abuzurile sînt o născocire a penalilor. Există vreun temei să scriu în termeni de Cultul personalității despre Codruța Kovesi? Oricît m-am străduit, în afară de clișeele de zahăr ars ale celor interesați, n-am putut găsi nimic de scris. Spre deosebire de șefii antimafia din Italia, Codruța Kovesi n-a făcut anchete proprii ca procuror al DNA. Dacă există dosare de succes, acestea sînt rodul exclusiv al procurorilor din subordine. Nici la invocarea unor pericole n-am putut apela. Deși i se atribuie lupta anticorupție de proporțiile luptei antiMafia din Italia, Codruța Kovesi n-a fost o clipă în pericol, precum procurorii antiMafia. Mai mult n-a fost victima unor campanii de presă menite a-i distruge imaginea. A fost una dintre cele mai mari profitoare ale unui PR intern și internațional promovat din fonduri obscure, despre care vom afla numai după ce pleacă de la DNA. N-a scris nici o carte despre anchetarea corupției, n-a avut nici o idee în materie de proceduri penale, într-un cuvînt, cu excepția tezei de doctorat, un plagiat răsunător, Codruța Kovesi n-a produs nimic intelectual în materie de investigare a corupției.

În aceste condiții, dacă ar trebui să scriu despre Codruța Kovesi, la ordin, ca în cazul Elenei Ceaușescu, îmi dau seama c-aş fi la mare strîmtoare.
Noroc că nu sîntem obligați, noi, ăștia care scriem, să-i ardem osanale Codruței Kovesi.
Deocamdată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Despre cum am încercat s-o cînt pe Codruța Kovesi și n-am reușit”

 • E plin de JAVRE, in piata Victoriei !
  DNA, mai da-te-n plm !
  ANAF, ia-l pe klaus,
  Bagă-l un pic la zu haus !
  La ciolos … s-a putut,
  Dar nimeni n-a… știut !
  El a dat … n oug-uri,
  Si erau numai … „rateuri” !

 • De la 11 mii de km, o dedicatie pentru Codruta si sustinatorii ei: „Prin undele holdei şi câmpi de cucută,
  Fugarii-au ajuns în pustie
  La ceasul când luna-n zabranice, mută,
  Intră ca un taur cu cornu-n stihie,
  Şi gândul meu gândul acestora-l ştie:
  In împărăţie de bezna şi lut să se facă
  Grădina bogată şi ogada saracă.
  Cetatea să cada-n nămol,
  Păzită de spini şi de gol.
  Usca-s-ar izvoarele toate şi marea,
  Şi stinge-s-ar soarele ca lumânarea.
  Topească-se zarea ca scrumul.
  Funingini, cenuşă, s-a acopere drumul,
  Să nu mai dea ploaie, şi vântul
  Să zacă-mbrâncit cu pământul.
  Subolii şi viermii să treacă pribegi
  Prin stârvuri de glorii întregi.
  Sa fete în purpură şorecii sute.
  Gânganii şi molii necunoscute
  Să-şi facă-n tezaur cuibare,
  Sătule de aur şi mărgăritare.
  Pe strunele de la viori şi ghitare
  Să-ntinză păianjeni corzi necântătoare.

  Întâi, însă, viaţa, bolind de durată,
  https://Versuri.ro/w/q817
  Să nu înceteze deodată,
  Şi chinul să-nceapă cu-ncetul.
  Să usture aerul greu, ca oţelul.
  Să şchiopete ziua ca luntrea dogită,
  Să-ntârzie ora în timp să se-nghită,
  Şi, nemarginită, secundă
  Să-şi trecă prin suflet, gigantica, undă:
  Pe sârma tăioasa-a veciei, în scame
  Şi rumegătură să vi se destrame.
  Gâtlejul, fierbinte de sete,
  Să cate scuipat să se-mbete,
  Şi limba umflată-ntre buze
  Să lingă lumina şi ea să refuze,
  Si-n vreme ce apă din seşuri se strânge,
  Să soarbă-n mocirla copitelor sânge.
  Şi strugurii viei storşi cu muşcătură
  Să lase in gură coptură.
  Coboară-se cerul, furtuni de alice
  În câmp să v-alunge cu stelele-n bice.
  Despice-se piatra în colţi mici de cremeni,
  Vârtej urmărindu-i pe semeni.
  Odihna cerându-i, pământul să-ntepe
  Ivindu-se şerpii când somnul începe.”

  • Bă , mureșiene , unde stai , bă ADN de țigan , în Hawaii , de -s 11000 de km pînă acolo ?

   • Pentru tine si gramatica ta: ai scris „cei”, corect este ce-i (trecuta postare). Nu mai vorbesc despre topica frazei. Esti de „noaptea mintii”, dar „te exprimi”. Apropos: limba tziganeasca nu are gramatica, deci este normal sa postezi dupa ureche. 11 mii de km, British Columbia. Tot pentru singura ta circumvolutiune, ADN-ul meu nu prezinta urme de tzigan sau de evreu. Tu de ce nu-ti faci ADN-ul, nu costa decat 200 de dolari.

  • Tu ești de-acolo, de unde se termină „zarea”,
   Ori nu mai scrie, ori … înghite-ţi postarea !

 • Cum ați considera totuși aspectul că opiniile dumneavoastră sunt ceva mai puțin publicate și mediatizate, pentru cititori ?

 • https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/madalin-hodor-de-ce-n-au-mai-fost-utili-ion-cristoiu-si-lucia-hossu-longin-pentru-securitate-957945

  Ați exprimat și dumneavoastră și vreo opinie publică la un astfel de articol cu aspecte defăimătoare, opinie care ar putea fi și citătă de cititori ai dumneavoastră; un articol ce aparține totuși unui publicișt mai tânăr ,și cu notorietate ?

 • Opinați totuși că Popescu Tăriceanu revendică tronul lui Mihai I , ca moștenitor de os domneasc, că și mama sa a fost grecoaică ?

 • Opinați că guvernare PSD ar fi fost mai bine acceptată de către alegători dacă nu ar fi fost implicați în guvernare și cei de la ALDE – Tăriceanu ? Remarcați că au apărut chestiuni că în vremea guvernarii lui Tăriceanu ar fi fost cu decizii CSAT împotriva corupției și cu protocoale între instituții precum și cele despre care Tăriceanu cerea demisii pe la justiție și pe serviciile secrete și înlocuirea lui Kovesi ?

 • Ar fi interesant si lamuritor sa redati articolul pe care l-ati dedicat Elenei Ceausescu.

 • Maestre, ce maestru erati odata în interpretarea unor articole de lege!
  Despre noul Cod Penal refuzati sa va dati cu parerea. Prietenii stiu de ce.

 • Foaie lată, de podbal,
  S-a votat „Codrul penal” !
  Și, chiar ieri, a zis „jupânu”,
  C-ar fi …”frate”, cu românu’ !
  Nu e pentru … procurori,
  Nici pentru … „judecători”,
  Cu mai mult pentru-infractori !
  Păi, atunci, ce să mai zici ?
  Strângi din umeri, și-i ridici !
  Te gândesti la-„anticipate”,
  Poate s-ar face … DREPTATE !
  Dar, mai e ceva de spus:
  Kovesy, inca-i tot …”sus” !
  Neamţului îi este frică,
  De-o revocă, … și el „pică”!
  Și, chiar, nu se mai „ridică”,
  Fiin’că nu-i … HOPA-MITICĂ ! ?

 • „Absurditatile comuniste sunt teoretic demult o amintire”
  A mai ramas totusi o relicva, un ultim comunist in presa 🙂
  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-27-noiembrie-2015/

  Nu, asta nu pot s-o suport!
  Curând, e-un an și jumătate
  De când ați declarat că sunteti comunist
  În unanimitate.

  Toți proștii câți v-au cunoscut
  Ziceau: „Mi-era un fel de rudă —
  Săracul! Cine-ar fi crezut?…”
  Va vine să-nviati de ciudă!

  Profane mâini v-au răsfoit,
  La BAR, arhiva.
  Revistele v-au prohodit,
  Amicii v-au mâncat coliva.

  Vă pipăiti, stati nedumerit.
  Vă trageti de păr, simti că vă doare…
  Nu, comunistul din dv. n-a murit!
  Vă dau cuvântul de onoare.

  Scriti pe blogul coruptilor, deci existati!
  Va este dor, de-o fatucă.
  Trăiti, de vreme ce sunteti comunist
  Și asteptati sa fiti platit ca altădată (de catre politicienii corupti).

  • Ba imbecilule, ia spune cum declara o persoana ¨in unanimitate¨? In poezia lu´Toparceanu, pe care o macelaresti, ¨ati declarat¨, se referea la pers ll pl..

   • Niccollo , nu cred că poți citi ce scrie acest imbecil retardat , pus pe pilot automat cu 3 idei fixe , pe care le repetă cu căpoșenia catîrului de peste 1 an , deși i s-au blocat ca la 50 de conturi .

 • Toate modificarile de art. din CP votate azi in Parlament sunt constitutionale. Va spun acum. Voi confirmat de CCR….Asa cum am fost confirmat cand am revocat-o pe Kovesi dupa litera legii 303/2004, art.54.

 • Media cu epoleti ne-a intoxicat cu minciuna ca art. 297 CP, forma noua, ar ajuta un tertz, care nu e ruda cu functionarul public, sa fure impreuna cu functionarul public fara ca acest functionar sa raspunda penal. E absurd, caci tertul e lasat sa fure ca sa imparta prada cu functionarul public. Dar, in acest mod, functionarul obtine un profit pentru „sine” , fapt penal in noua forma a art. 297.votata azi.

 • Noua forma a art. 297 CP , abuz in serviciu, nu il scapa pe Dragnea de condamnare. Media cu epoleti este cretina.

 • :)))
  Mergeți în P.ța Victoriei şi vă inspirați de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *