Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de joi, 5 noiembrie 2015

Folosirea Străzii pentru forțarea alegerilor anticipate, favorabile PNL și lui Klaus Iohannis

Deși Guvernul a demisionat, asumîndu-și după părerea mea o responsabilitate politică mai degrabă decît una juridică, demonstrațiile de stradă au continuat.
După lozincile purtate, după slogane, s-ar părea că e vorba de exigențe suprarealiste – înlocuirea politicienilor cu aleși ai Străzii după modelul Sovietelor de muncitori și țărani din Revoluția bolșevică- într-o Românie care are nevoie de o minimă stabilitate, fie și dacă ne gîndim că vine iarna, că n-avem buget, că o majoritate politică e greu de încropit și că pînă la urmă administrarea țării se impune cu necesitate. Revolta morală, ba chiar și Revoluția continuă nu asigură salariul pe luna asta nici măcar la jurnaliștii care o invocă frenetic.

Dacă te uiți cu atenție la Site-urile, ziarele și televiziunile Noi Securități, în frunte cu Digi Tv, cea întrecută la rating și de Parprika Tv, dar care are de unde da mii de euro ofițerilor acoperiți, vei descoperi o manipulare a mulțimilor de către SRI pentru a pune presiune pe PSD în următoarele direcții:

  1. Să accepte alegeri anticipate, favorabile Partidului Meu, altfel spus PDL-PNL.
  2. La o adică dacă așa ceva nu e posibil, dat fiind că parlamentarii își vor apăra privilegiile, să accepte formarea unui Guvern de tehnocrați alcătuit din oamenii ai SRI și din clientela PNL și a lui Klaus Iohannis.

Oricum tot ce se întîmplă acum e rodul colaborării dintre SRI și PNL pentru a-i da lui Klaus Iohannis Guvernul Meu, un Guvern alcătuit din mediocrități în genul Favoritei, pe numele ei de buletin Alina Gorghiu.
Sunt tare curios dacă PSD va ceda.

Dvs. ce credeți?
Se vorbește insistent în Presa SRI de resetarea clasei politice.
De ce să nu vorbim însă și de o resetare a Serviciilor secrete ale României? Sunt Noii Securiști – ofițerii din Servicii – altfel decît politicienii români, decît oamenii de afaceri români, decît jurnaliștii români și decît Fetele de pe Șoseaua de centură, care au și ele nevoie de o resetare, ca să pară noi șoferilor turci?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

95 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 5 noiembrie 2015”

  • maistre ce parere avet de revenirea monarhi in tara

  • Ati asteptat sa vedeti

  • jegosule de ziarist tu cu jegu de I OHANIS SINTETI RESPONSABILI DE MOARTEA CELOR 7 DECEDAI AZI

  • ELIBERAREA ROMANIEI&EUROPEI SE APROPIE!!!=https://www.facebook.com/groups/1471499679822535/?fref=ts 1 11.

  • Miscarile de stada zilnice,incep sa semene cu Maidanul de la vecinii nostri.Asa a inceput si acolo destabilizarea tarii. Si toate astea,doar pentru aducerea PNL/PDL la guvernare ? Groaznice vremuri traim…

  • Oameni buni, nu va suparati pe d-nul Cristoiu, e si dansul in slujba cuiva si trebuie sa-si faca datoria. Brusc il preocupa bugetul, ca vine iarna si ca majoritatea aia politica trebuie neaparat incropita, Incropita iute.iute indiferent cu cine, numai sa fie acolo la locul ei. Pentru dansul manifestatiile nu reprezinta nimic. E interesant de observat cum pe Iohannis parca-l fugareste cineva, in zilele astea. Din ”Marele Mut” s-a metamorfozat brusc in ”Marele Comunicator”.

  • Domnule Cristoiu va admir si va respect!
    Sunteti cel mai vertical si echidistant jurnalist din tara asta. Aveti foarte mare dreptate. Avem nevoie de dumneavoastra chiar daca sunteti incomod pentru unii.

  • D-le Cristoiu, va apreciez multe din opinii si pareri dar la faza ca presedintele a facut o comedie de imagine gresiti profund.Un om al opiniilor extreme ca d-voastra are sanse mari sa se insele grav.Presedintele deocamdata (repet deocamdata) face ce trebuie. Facatorii de comedii in politica sunt marii parlamentari corupti care fura si in somn, nicidecum presedintele.Stiti ce vrea presedintele, un lucru simplu; JUSTITIA sa poata navali in parlament sau in orice birou de ministru si sa lege la propriu pe banditii care fura. Atat si nimic mai mult. Deci d-le Cristoiu, cand o luati pe aratura haideti repede inapoi si nu fugiti tot inainte ca marfaru ca deveniti penibil.

  • Domnule Cristoiu santeti un mare panicar, va este frica de ceva anume de sustineti guvernul Ponta?. Lasati tara si tineretul in pace sa-si faureasca destinul pe care il merita. Ati imbatranit de tot in pareri, conceptii de viata nu va-ti schimbat mentalitatea de loc, tot comunist ati ramas. Mai dativa la o parte si nu va mai spuneti parerile ca sant proaste de tot.

  • dar vi se pare ca de trei ani de zile a existat o stare de normalitate?,poate pt. unii dar pt. cei mai multi ma „ndoesc!

  • Pai daca avem ”cea mai mare crestere economica din Europa” de ce n avem buget pt salarii?daca tot v ati declarat un om cu principii de stanga,ar trebui sa fiti fericit ca tinerii vor confiscarea averilor ilicite!si atunci vor fi si bani pt ”jurnalisti”

  • Ati sprijinit tot timpul circul D.nului Basescu .pacat am avea mai multe pretentii de la dvs. sau nu /?

  • Cine sunt lideri străzi?de ce nu apar in fata camerielor de televiziune.doar iohanis primește Comunicate de la ei.vad ca comunicatele străzi conchid cu ale PNL-ui. Ce face SRI .iam văzut in rându manifestanților .eu cred ca a fost o lovitura de stat cu ajutorul serviciilor

  • Comunistii nu erau nationalisti, aveti grija !!!

  • Si nu esti nationalist !!!

  • Aveti o infrastructura la pământ, ucigasi care fac legea, comunisti imbracati in pauni, oricum dumneata nu ti cu tara, ti cu coruptii !!!

  • Asa ca lasati vechii sistem deoarece începe noul sistem al tinerilor !!!

  • Asa credeti Domnule Cristoiu, nimic nu e favorabil nimănui !!! Vedeti ca manipulati prea mult ceea ce doreste strada !!! Când zicem toata gloata politica sa dispara, se refera la toti , altfel nu veti fi niciodată liberi, bătrânilor mai devreme sau mai târziu veti depinde de noi !!!

  • Domnule Cristoiu, gasesc ca e pacat sa ma obligati la o asociere neonorabila. Dumneavoastra si Antena 3 scrieti si vorbiti prin tirania unui Feindbild. Pe de o parte e Binomul iar de cealalta parte sunt Basistii. La Antene 3 nu ma mai uit dar pe Dumneavoastra inca va mai ascult. Exista mantuire si pentru o asemenea suferinta !

  • Domnule, esti expirat ,cum poti gandi ca le este favorabila unora cand oamenii mureau partidele erau in adormire…Ar trebui sa te lasi si tu de comentat si dute cu toata clasa politica in Congo.Presedintele face bine si ar trebui sa se duca in piata si sa le spuna tinerilor sa aiba curajul sa intre in politica si sa facem, o politica curata ,fara fosti comunisti ,ca si persoana ta si fara leprele astea care sunt progeniturile fostilor comunisti.am fost un simpatizant al gandirii si analizei politice pe care o faceai dar,cum am spus esti expirat.Plecati in pace!

    • Mutalaul asta abia a facut doi pasi cand dreacu crezi ca o sa ajunga in piata????dar sa mai si vorbeasca:))))inca nu a lasat suzeta:)))

  • Daca agreati cu ce am scris mai jos, dati mai departe.
    Daca nu, nu.
    PARTIDUL COLECTIV
    Viata (inclusiv viata politica romaneasca cea lipsita de viata) merge inainte. Clar ca trebuie ales urgent un guvern de tehnocrati care, metaforic vorbind, sa reprezinte armasarii inhamati la carutza Romania (ce ar fi putut fi si ar putea deveni caleashca, si de la care carutza tocmai au fost deshamati boii), si practic vorbind, sa duca tara asta pina la alegerile din 2016.
    Despre alegeri anticipate nici nu poate fi vorba; PNL-u’ incearca aici sa aplice un truc ieftin, simtind ca ar putea sa aiba un avantaj acum ca PSD-u’ e in corzi. Nici nu poate fi vorba de alegeri anticipate, cel putin nu acum, cind nu exista o alternativa noua, pura si de incredere la partidele politice actuale, cele mai multe dintre ele obosite, tocite si murdare.
    Care ar putea fi aceasta alternativa? Evident un nou partid, foarte probabil un partid al tinerilor ambitiosi, dornici sa inceapa sa faca lucruri pozitive in Romania, dupa un sfert de secol pierdut in eter.
    Dar cine ar putea sa-l formeze? Cine ar putea sa reprezinte, in haosul si
    neincrederea care domnesc in prezent in Romania, nucleul (pietricica) in jurul caruia sa se formeze acest partid (adica perla, ca sa continui sa fiu metaforic)?
    Raspunsul meu la aceste intrebari este unul, poate, neasteptat pentru multi: tinerii care au supravietuit incendiului din Clubul Colectiv. Sigur, se vor gasi persoane care sa intrebe: „Dar ce legatura au niste tineri care au venit sa asculte un concert cu politica?” As replica astfel: „Dar ce treaba au avut cu politica cei care ne-au guvernat din 1990 incoace? Ce au realizat ei?”
    (Sa nu ne facem iluzii, viata politica romaneasca este, in prezent, saracuta si simpluta, nu poate fi comparata in nici un fel cu ceea ce se intimpla in SUA, UK sau Germania.)
    Si apoi nu trebuie neaparat ca tinerii supravietuitori sa aiba aptitudini politice, economice sau mai stiu eu ce, ci doar, cum ziceam mai devreme, sa reprezinte pietricica in jurul careia sa se formeze perla. Ei (alaturi de fratii sau surorile tinerilor care au murit in incendiu) sa fie membrii fondatori ai acestui nou partid.
    Presupun ca acesti tineri vin din diverse orase ale Romaniei, care luate impreuna, e posibil sa acopere o mare parte a tarii. Nu stiu exact cum se formeaza un partid, dar sint convins ca vor exista oameni binevoitori care ar putea sa le dea acestor tineri asistenta tehnica, legala, organizationala etc pina cind noul partid va putea merge pe propriile lui picioare.
    Presupun ca primul pas este stringerea de semnaturi in favoarea crearii acestui partid si de acest lucru ar putea sa se ocupe tinerii supravietuitori in orasele lor natale, fiindca ei deja au devenit (dintr-un motiv tragic, ce-i drept) cunoscuti intregii tari.
    Vor exista persoane care imi vor sari la gitul virtual si imi vor striga: „Crezi ca de asta le arde acum tinerilor astora, cind multi dintre ei sint inca in spital si nu stiu daca vor supravietui miine?” Eu as raspunde: „Nu cred ca de asta le arde acum, evident. Dar, asa cum ziceam mai sus, viata merge inainte, iar pina la urma, dintr-un motiv sau altul, asta este sansa acestor tineri (sau a fratilor, surorilor, parintilor celor morti) de a crea istorie (oricit de pompos ar suna aceasta expresie).”
    Acest partid ar trebui sa aiba ca obiectiv de baza aducerea pe linia de plutire (sau normalizarea, pentru persoanele mai sofisticate) a institutiilor statului: politie, armata, sanatate, educatie, administratie, companii de stat de importanta strategica.
    Aceasta normalizare nu se poate face decit cu oameni profesionisti, competenti, astfel ca trebuie luate masuri si pentru stoparea (sau reversarea) exodului romanesc de talente de orice fel (am propus cu alta ocazie, in 16 octombrie, crearea „Academiei Romanesti”, vezi linkul https://drive.google.com/…/0B4pw2z8bbbuuckY1LXdiMEFxU…/view…).
    In plus, nu trebuie lasati in pace oamenii politici corupti care au muls Romania in ultimul sfert de secol: ei trebuie judecati, condamnati, iar averile acumulate ilegal trebuie confiscate si reintoarse la bugetul de stat.
    Ca sa nu uit, in fine, acest nou partid al tinerilor s-ar putea numi, evident:
    PARTIDUL COLECTIV.

  • Sustineti prezenta tatalui arh. Andrei Petru Buca intre cei care vor reprezenta strada la Cotrocni la discutiile cu Klaus Iohannis

  • Domnule Cristoiu, nu deveniti penibil!

    • E penibil de mult. Eu am renuntzat sa-i mai vad articolele de ceva vreme buna. Acum am intrat din curiozitatea sa vad daca i-a venit inapoi mintea la cap, insa se pare ca nu !

  • a trecut vremea ta!

  • FARA UDMR IN POLITICA! Astia ne-au ponegrit tara peste tot in europa si sunt aliatii rusilor!! Vrem ca gazele si petrolul din marea neagra, sa revina romaniei! Vrem ca padurile sa ramana acasa si austriecii si ungurii sa nu ne mai lase muntii goi! Vrem ca aurul de la rosia montana sa ramana aici, asa cum este de mii de ani! Vrem ca tara asta bogata sa ramana asa, fara ca hotii sa mai profite de ea si de noi!!!! VREM ROMANIA INTREAGA SA RAMANA A NOASTRA! ROMANI, IUBITI-VA PATRIA!

  • I-au manipulat, i-au scos in strada, acum sa faca bugetul si sa guverneze tara. Presedintele ales de SRI sa treca la treaba…..

  • acum a fost si manipularea pesedistilor sau infiltrat sustinatorii lor de ce nu recunosti cristoiule ai ramas tot comunist

  • Se uita si notiunea timpului.domnule Cristoiu !

  • Nu don Cristoiu. Stabilitatea ta e cortina in spatele careia se fac jocurile. Revolutia nu are reguli si intotdeauna duce la schimbarea sistemului, nu a oamenilor. Nicio lege electorala nu e legitima daca nu tine cont de referendumul celor trei sute de parlamentari, iar de anticipate nu e nevoie. Demisia individuala a tuturor hotilor din parlament obliga guvernul, care o fi ala, sa organizeze partiale in fiecare colegiu in parte. Nu strada demite parlamentul ci referendumul lui Basescu pt ca acel document face ca actualul legislativ sa fie ilegitim. Nu trebue decat o contestatie la CCR prin care parlamentul, componenta si structura lui sa fie scos in afara legii.. Nu mai invocati democratia pe care voi insiva ati incalcat-o, ati confiscat-o in folosul vostru; Nu-i mai dati lui Johannis puterea de a decide pt ca nici el nu si-o doreste, e prea las ca sa o exercite.

  • D-nule Cristoiu ,
    Cred a venit timpul sa te pensionezi …
    Trebuie fete noi si in presa , nu numai in politica
    Cu stima,
    Unul care va citeste de multi Ani !

  • Un presedinte inexistent, o tara de semi-analfabeti care habar n-au ce vor dar vor schimbare si mai sles o manipulare extrem de nociva, culmea, fara scop. Ne lipsesc barbatii adevarati, ne lipsesc politicieni iubitori de tara. Avem doar curve, javre si circ.

  • multumim, da, cred ca strada e naiva, e foarte usor distrata de la esential, foarte lipsita de cultura civica… oricum Ponta a iesit destul de nesifonat din toata afacerea, un bun jucator de sah 🙂

  • De regula sunt critic la adresa dvs. Acum insa ati punctat excelent si… ingrijorator. Suntem intr-o situatie de risc foarte ridicat privind siguranta nationala. Am sentimentul ca cineva la Kremlin zambeste si asteapta….

  • Acum protestatarii ar trebui sa-si aleaga lideri sa propuna un program de actiune,sa ceara redeschiderea balconului de la Universitate,sa ceara infiintarea unei Noi Adunari Constituante,sa ceara demisia lui Mugur Isarescu,sa se organizeze in noi partide.O solutie ar fi alegerea unui Sfat al Inteleptilor format din 200 de mari personalitati care sa gireze un Prim Ministru si un nou Guvern.

  • Oamenii au iesit in strada,nu i-a pus Binomul sa iasa in strada
    Sunt tineri si nu au nici o legatura cu Binomul.

  • CETĂȚENII ROMÂNIEI TREBUIE SĂ FIE REPREZENTAȚI DE OAMENI DE CALITATE! CORUPȚIA UCIDE! http://www.problemelecetatii.ro/cetatenii-romaniei-trebuie-sa-fie-reprezentati-de-oameni-de-calitate-coruptia-ucide/

  • Politicienii ne-au omorât, numai geniile ne pot salva!
    Trăim momente istorice, dacă nu aplicăm soluția optimă pentru salvarea României, vom rămâne în aceeași mocirlă!
    Ne-am săturat de politică! Ne-am săturat de interese personale și de grup!
    Cetățean Laura Zăinescu http://www.problemelecetatii.ro/politicienii-ne-au-omorat-numai-geniile-ne-pot-salva-avem-solutia-pentru-primul-ministru-al-romaniei/

    • Politica -Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective.

  • patineaza ambreiajul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *