După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

România e condusă de persoane numite în urma unor bătălii de culise și nu alese de Popor în urma unor bătălii electorale

Victor Ciutacu m-a contactat miercuri, 5 august 2015, pentru un dialog la România Tv despre comentariul meu de pe cristoiublog.ro dedicat întrebării:
Cine conduce, de fapt, România?

După cum am reușit să- i spun (telefonul m-a prins în trenul Lübek -Hamburg tocmai cînd controlorul îmi cerea biletul), întrebarea mea nu izvorîse din situația aparte de acum, când Preşedintele e în vacanță, premierul în concediu, iar preşedintele PSD în Brazilia. Plecam în întrebarea mea de la o altă realitate, ivită în ultimul timp. Klaus Iohannis pare interesat doar de consumarea înainte de termen a Bugetului alocat Preşedinției. Premierul Victor Ponta e tot mai slăbit de asalturile Binomului SRI-DNA și de ambițiile lui Liviu Dragnea de a fi un soi de premier de control. Parlamentul e masacrat de același Binom. În multe județe şi oraşe, preşedinții Consiliilor județene și primarii sunt suspendați sau arestați.

Premierul, parlamentarii, președintele țării, șefii de consilii județene, primarii au fost votați în cadrul a ceea ce se numește esența democrației:
Scrutin liber.

Din nenorocire, toți cei votați de românii convinși că au forța de a desemna pe cineva într-o funcție nu mai au nici o putere.
Locul lor a fost luat de instituțiile de forță, care au cunoscut, în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu o putere mai mare decît Securitatea sub regimul Ceaușescu. Securitatea era condusă, totuși, de partidul de guvernămînt, PCR, pe cînd sub regimul Klaus Iohannis, Sistemul conduce partidul de guvernămînt, PSD.

E mai mult decît interesant că vedetele vieții noastre publice din ultimul timp nu mai sunt premierul, liderii de partide, președinții celor două Camere.
Vedetele vieții noastre publice sunt șefa DNA, Codruța Kovesi, prim adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, președinta ÎCCJ, Livia Stanciu.
Președintele, premierul, liderii de partide, președinții celor două Camere, parlamentarii sunt ciuca bătăiilor în presă.

Ați citit, ați auzit vreo vorbă rea despre șefii instituțiilor de forță? Nu demult, presa noastră atît de acră cu politicienii a publicat o fotografie din ciclul de lins de la a la z:
Atotputernica președintă a ÎCCJ merge cu metroul ca un simplu cetățean! Glorie Liviei Stanciu!
Dacă o asemenea fotografie de o slugărnicie joasă ar fi apărut în presă despre premier, despre președintele Senatului, despre vreun președinte de partid, mai mult ca sigur Gardienii deontologiei ar fi sărit ca arși.
Acum însă, cînd fotografia mărturisea o eroică lustruire a Liviei Stanciu, nici un deontolog n-a scîncit.
Acestea și alte persoane numite în urma unor bătălii de culise conduc România și nu persoanele alese de Popor să conducă România!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

57 comentarii pentru articolul „România e condusă de persoane numite în urma unor bătălii de culise și nu alese de Popor în urma unor bătălii electorale”

 • Chiar o vad pe Stanciu tremurand de frica lui Rarinca … i-a ales „bine” Basescu cand i-a pus unde i-a pus !!!

  O si vad pe Stanciu conducand un tank si trecand direct peste oricine si orice ii sta in cale …

 • Domnule Ion Cristoiu,parerea mea este .generatia de 40 de aniii e andoctrinata ca pe timpul lui ceasaca .va spun ca copii lor o sa nu mai fure si o sa fie cinstitui_exemple sunt multe de tat _copilu paramentarului z sau X _una lume va critica ,una lume e deacord cu dumneavoastra ,va rog cu respect daca va mai ducetii la tv sa i faceti praf pe totii _Zilele trecut am vazut ceva care ma revoltat Un ziarist Sorin Rosca Stanescu mai comenteaza la tv _sunt revoltata si la o tv care ma uit _cu respect pentru Dumneavoastra

  • Vad ca ai studiat la Universitatea din Cluj, poate in limba maghiara fiindca in limba romana te exprimi si scrii fatal, abia am inteles ce vrei sa spui si „andoctrinata” e indoctrinata, nu exista â din a la inceputul cuvantului, numai î din i.

  • Dumneavoastra anainte sa cunostetii omul de ce l criticatii_am o problema la mana si scriu cu o singura mana _daca nu va place nu l cititii _o zi buna si unul simt unde este………..

  • Scriu dupa tel _daca vretii sa stiti dumneavoasta Doamna

 • Iohanis la Neptun in vila interzisului Ceausescu ,Ponta in Miami Beach,Dragnea in vila
  personala in Brazilia. Sa se
  intoarca cand i-oi chema eu.
  Institutiile statului functioneaza mai bine fara ei.
  In lipsa de subiecte televiziunile mogulilor penali reincalzesc ciorba rapirii jurnalistilor, care s-au lasat rapiti in gluma si au cazut de fazan, erau s-o mierleasca daca nu se implica presedintele.
  Cat despre faptul ca noi i-am
  ales pe disparutii in conediu toti odata, nu eram atat de
  fraieri sa alegem asemenea nulitati care sa-si delege
  atributiunile penibilului
  I n t e r e s N a t i o n a l.
  I-au ales babele care lacrimeaza de dorul lui Ilescu,strangatorii de ajutoare sociale si fartatii lui Medelin, stralucitorul Consul al Romaniei
  in tara nemteasca numit de
  Guvern special sa-i dea peste
  nas Neamtului nostru si celor
  care striga despre noi ca suntem tigani

 • Daca cei pe care i am votat ar fii fost corecti si nu corupti ,atunci alta ar fii fost situatia.Si poate ca e mai bine asa.Primarul nostru a fost in puscarie, i au dat drumul ,acum e sub control judiciar.Dar demisia de la primarie nu si a dat o.Aproape de un an de zile avem un primar cu probleme iar el nu renunta la functie.Am uitat sa va spun e de la PSD.Iar dvs .cu gandurile astea ,cand sunteti corect,cand puneti paie pe foc.Si daca ati pomenit de Victor Ciutacu!Mare imbarligator mai sunteti dle Cristoiu!

 • Daca cei pe care i am votat ar fii fost corecti si nu corupti ,atunci alta ar fii fost situatia.Si poate ca e mai bine asa.Primarul nostru a fost in puscarie, i au dat drumul ,acum e sub control judiciar.Dar demisia de la primarie nu si a dat o.Aproape de un an de zile avem un primar cu probleme iar el nu renunta la functie.Am uitat sa va spun e de la PSD.Iar dvs .cu gandurile astea ,cand sunteti corect,cand puneti paie pe foc.Si daca ati pomenit de Victor Ciutacu!Mare imbarligator mai sunteti dle Cristoiu!

 • pai….daca presedintii de cj,de partide ar fi fost niste oameni cinstiti,fiti sigur ca nu auzeam de sefa dna..sefa iccj…..dar asa cand gandul lor este doar la furaciuni…………………………….si sincer chiar nu ma deranjeaza deloc..spor la arestari…..=D

 • pai….daca presedintii de cj,de partide ar fi fost niste oameni cinstiti,fiti sigur ca nu auzeam de sefa dna..sefa iccj…..dar asa cand gandul lor este doar la furaciuni…………………………….si sincer chiar nu ma deranjeaza deloc..spor la arestari…..=D

 • oare cine a primit un teren, mai demult, langa terenul dat muftiatului ? Si cine e de veacuri la bnr ?

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog