Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 7 aprilie 2016

Sunt sigur că-n zilele următoare se va face mare caz că spionii israelieni au folosit cartele Prepaid!

Am urmărit și eu ca tot omul Scandalul poreclit de presă al spionării Codruței Kovesi de către firma Black Cube.
Din Comunicatele ambelor părți, din informațiile date pe surse, din Documentul emis de DIICOT, se desprinde un singur adevăr sigur:
O firmă alcătuită din foști agenți Mossad, firmă de faimă mondială în domeniu, a întreprins o Operațiune de culegere de informații despre Codruța Kovesi privind viața personală și profesională a acesteia. Pe parcursul investigațiilor, doi dintre agenți au încălcat legile românești în domeniul informatic. Pentru aceasta, cei doi au fost arestați preventiv 30 de zile. Din cîte se înțelege e o sentință în prima instanță. Nu-i exclus ca la apel cei doi să fie eliberați.

Se impun aceste precizări, deoarece într-un efort vizibil de a face din întîmplare un nou moment de campanie electorală (Icoana Anticorupției e pîndită de Dușmani) Codruța Kovesi a declarat c-a fost o Operațiune eșuată de intimidare!
Din ce-am citit despre Mafie am priceput că intimidare în cazul unui procuror care luptă cu Mafia înseamnă o mașină a fiicei aruncate în aer sau chiar o tentativă de asasinat, iar în Calabria un cap de iepure tăiat primit acasă de părinții Eroului.

Am deschis repede televizorul s-o văd pe Codruța Kovesi bandajată la frunte precum Ștefan Ciubotărașu în Lupeni 29.
Codruța Kovesi era vie și bretonată.

În ce a constat intimidarea?
Păi în primirea de telefoane de amenințare noaptea!
Cine realizase Operațiunea?
O firmă la care lucrau foști ofițeri Mossad.

Tocmai citisem o carte despre legendarele Operațiuni ale nu mai puțin legendarului Serviciu israelian.
Cum adică?
O firmă alcătuită din foști lucrători Mossad n-a găsit de cuviință să aleagă ca formă de intimidare a Eroinei Noastre decît să-i dea telefoane noaptea? Asemenea unei neveste înșelate, care o sună pe amanta mai tînără zicându-i curvă?

Ce-i ziceau telefoanele de intimidare unei persoane precum Codruța Kovesi?
Că s-a mai îngrășat? Că are fundul mare?

Toate datele oficiale vorbesc de o Operațiune de culegere de informații. O acțiune legală ( și un ziar putea face asta, deoarece Codruța Kovesi e demnitar român) în sine. Ilegale au fost – cel puțin așa susține DIICOT- mijlocele folosite pentru obținerea de informații.

În aceste condiții se ridică următoarele întrebări:

  1. Pentru cine culegeau informații israelienii?
  2. O dată obținute ce urma să se facă cu ele?
  3. Orice investigație asupra unei persoane pornește doar cînd investigatorii au indicii că se vor găsi fapte compromițătoare. Ce indicii aveau israelienii cînd au pornit în anchetă?
  4. S-au obținut informații adevărate despre fapte și aspecte compromițătoare din viața personală și profesională a Codruței Kovesi?
  5. Dacă da, le va publicității firma sau le va negocia pentru a-și scoate oamenii din pușcărie?
  6. Nu cumva arestarea celor doi a țintit exact această negustorie- tăcerea în schimbul eliberării?
  7. Deși foști agenți Mossad, profesioniști de excepție, membrii echipei fac greșeli de Gâgă al Intelligence: sparg e-mailurile Codruței Kovesi astfel încît pînă și aceasta se sesizează, dau telefoane tatălui după miezul nopții. Ai impresia că respectivii au făcut tot ce le-a stat în putință ca să lase urme. Cum se explică stîngăciile lor impardonabile?
  8. De regulă, cînd sunt astfel de situații care implică spionaj pe teritoriul unei țări se ajunge mai greu la arestare. De regulă, cei prinși, mai ales dacă sunt dintr-o țară aliată precum Israelul, sunt trimiși acasă în cea mai mare discreție. De ce s-a apelat în cazul celor doi la arestare?
  9. Sunt sigur că în zilele următoare vor fi dat presei informații potrivit cărora spionii foloseau cartele Prepaid, iar spargerea sistemului informatic își are cauza în inexistența unei legi. Se va trece la o campanie menită a urgenta legea cartelelor?

Acestea sunt întrebările pe care mi le pun eu. Dacă dvs, cititorii, aveți și alte întrebări sau aveți răspunsuri la întrebările mele, le aștept cu nerăbdare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 7 aprilie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *