Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de joi, 7 mai 2015

Cînd credeți că Binomul SRI-DNA îl va aresta pe Gelu Diaconu, șeful ANAF?

Sceneta din deschiderea ședinței de Guvern de miercuri, 6 mai 2015, i-a oferit lui Victor Ponta prilejul de a da un fundament teoretic ofensivei ANAF din ultima vreme:
În primul rând, cred că este esenţial pentru România nu doar să combată corupţia, ci să combată evaziunea fiscală. Mie mi se pare că evaziunea fiscală e la fel de periculoasă ca şi corupţia. Nu ştiu de ce în anumite luărm de poziţii trebuie să combatem corupţia, dar trebuie să încurajăm evaziunea fiscală. Cred că e o greşeală. Amândouă sunt fenomene sociale adânc înrădăcinate şi trebuie să le combatem. Cred că ANAF poate să lucreze mai bine, cred că trebuie să urmărim să nu fie abuzuri, dar principiul e corect şi vreau să continuăm să combatem evaziunea fiscală şi să-i convingem pe oameni să se conformeze voluntar la ceea ce este o obligaţie constituţională.

Raportarea Evaziunii fiscale la Corupție n-a fost întîmplătoare.
Prin asta premierul a replicat polemic jurnaliștilor și politicienilor care fac Apostolat pentru DNA, dar critică ANAF din răsputeri.

Jurnaliștii care scriu cu penița muiată în oțet despre acțiunile ANAF și cu limba muiată în miere despre acțiunile DNA sunt cei suspectați a fi salariați ai Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA.
Politicienii care critică ANAF și laudă DNA sunt de regulă liderii PNL, cu deosebire cei cărora Binomul SRI-DNA le asigură protecție pentru ca nici un denunț să nu-i atingă.

Principalul motiv pentru care Victor Ponta a raportat combaterea Evaziunii fiscale la Lupta împotriva Corupției e alta.
Lupta împotriva corupției a alimentat capitalul politic al lui Traian Băsescu.
Sub acest semn, DNA a trecut drept un instrument de forță al lui Traian Băsescu în lumea politică românească.
Învățînd de la Traian Băsescu, Victor Ponta și-a asumat și el o Luptă menită să-i asigure nu numai capital electoral, dar și imaginea de deținător al unei instituții de forță.
Lupta e împotriva evaziunii fiscale, iar instituția e ANAF.

Nu e prea greu de sesizat că ANAF imită DNA în materie de publicitate a propriilor acțiuni.
Ca și DNA, ANAF practică descinderea cu tunete și fulgere mediatice.
Ca și DNA, ANAF ține la imaginea de instituție necruțătoare.

E totuși o deosebire.
Spre deosebire de șefa DNA, Codruța Kovesi, care a transformat DNA într-o mașinărie care-i alimentează penibilul Cult al Personalității, șeful ANAF, Gelu Diaconu se păstrează în low profile.
Explicabil.
DNA lucrează pentru Codruța Kovesi.
ANAF lucrează pentru Victor Ponta.

Poate cea mai mare ciudățenie în cazul ANAF o reprezintă ostilitatea jurnaliștilor care se vor Apostoli ai Luptei împotriva corupției.
Pînă la urmă, evaziunea fiscală e și ea o un fel de corupție, cînd nu însoțește corupția propriu zisă.
Ar fi de așteptat ca Apostolii Luptei împotriva Corupției, care sunt și lingători de gaura cheii la ambasadele Puterilor tutelare – America și Mare Britanie- ( cum se dă un pîrț politic în România, cum sună lingătorii de gaura cheii la cele două Ambasade, pentru a întreba ce părere au- pute sau miroase?) să susțină Lupta împotriva evaziuni fiscale.

De ce n-o fac?
Păi, cum s-o susțină cînd ANAF concurează în planul imaginii publice DNA sau mai precis Binomul SRI- DNA?!
Campania declanșată prin ordin pe Unitate împotriva ANAF ne face să credem că nu va trece mult și DNA se va năpusti asupra ANAF sau mai precis asupra șefului ANAF, Gelu Diaconu, după modelul exersat în cazul DIICOT-ului condus de Alina Bica.
Dvs ce credeți, cînd se va întîmpla asta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 7 mai 2015”

  • D-le Cristoiu sa stiti ca ne bucuram mult ca doamna Udrea a iesit si e linga mama dinsei D-zeu sa o binecuvinteze ,va rugam vorbiti cu dinsa si incurajati-o va rugam -sanatate multa.

  • Pe Blejnar când îl arestează ?

  • o obligatie constitutionala era si aceia ca Legea suprema in Stat sa fie respectata ceea ce nu se intampla si nu o fac chiar cei care au jurat pe Blilie,cat priveste cazul ANAF ,ne asteptam ca DNA. sa patrunda cat mai urgent ca deja a devenit stat in stat.,e o cumetrie in toata regula.

  • SECURISTI SI DIVERTIONISTI care nu doresc ca actiune de protest din data de 9 Mai sa zgudie pe macelarul de la Cotroceni au intrat in panica Disperare lor a iesit in evidenta in momentul in care au ordonat pe studenti sa protestez la prima zi lucratoare de dupa sarbatoare de 1 Mai Avand in vedere ca in calitate de cercetator eu nu i las sa pacaleasca lumea i am demascat la doar cateva minute cand au lansat o astfel de diversiune Intrucat intodeauna au cat un plan B la dispozitie au ordonat scoatere Elena Udrea de dupa gratie ca sa poate oferi pe securisti ce sunt infiltrati la diverse organe de mas media sa poate incepe dezbatere divertionista legata de dosarul Elenei Udra numai ca sa poate distrage atentie opinia publica de la adevarata preocupare a zeci de milioane de oameni si anume mafia paduri si cumplicitate macelarul de la Cotroceni Avand in vedere ca o astfel de stare de disperare demonstreaza ca sunt constient subiect despre mafia paduri si complicitate macelarul de la Cotroceni ii va provoca un dezastru de imagine atat macelarul cat si asa zis partidul meu Din aceste motive ii sfatuiesc pe organizatori unor astfel de eveniment sa continue actiunile in new media pana cand macelarul va inchiria un elicopter la fel cum a facut cu acel avion si va pleca definiti de unde a venit Avand in vedere ca la cat de disperati sunt ei pot sa ma asaltez si pe mine ,sunt obligat sa psun ca acest document este un pamflet si ca trebuie tratat ca atare adica cu respect ,deoarece nu il am citit de pe vrun prompter si il am gandit cu propria mea minte

  • SURPRIZA DIN GERMANIA PT MACELARUL DE LA COTROCENI Dupa ce am descoperit cine se afla in spatele Macelarul de la Cotroceni m-am dus acolo unde trebuie ca sa poate afla cine trebuie ce trebuie Ca atare din data de 7 Mai 2015 am evitat sa mai irosesc glontele digitale Azi 7 Mai am marcat prezenta mea digital in Deutchland publicand un document in cea mai uriasa platforma de new media din Germania „” Bild „” Ca sa puteti face o idea despre forta Bildului in mediul virtual va spun ca are peste 1.7 milioane de like iar Deutche Welle nu ating nici macar 300 de mii Iata document „”INVESTMENTS AND BUSINESS OPPORTUNITIES High profit in short therm ,ECONOMICS areas where MONEY INVESTED monday can start to bring profit friday I am Alberto Rodrigues an economical and digital science researcher Due to differents problems which are affecting Europe Union economy and peoples live , strategics investors are leaving certains EU countries and people are loosing their jobs Given that after 2008 crisis strategics investors are no longer motivated to implement projects which take long therm to bring profits ,Germany and all the 27 European Union country can elaborate projects which will bring high profit in short therm and motivate those who are ready to leave Germany ,Luxembiurg Austria and some others EU countries to invest at least a part of their money in the EU economy , For this purpose European Union must elaborate projects which can be unique innovatie and credible For example As Danube river it springs in a very awesome and Deutchland region so close to Stuttgart ,which is an important international researcg and know how transfer center and it is located very near to Frankurt which is branded as an international banking and financial center ,i Alberto Rodrigues as an economic researcher i had created differents know how transfer products which can be combined with special tourists programmes which be organised both in Stuttgart and Frankfurt Apart of this i had also created investments opportunities which can bring righ profit in short therm but this is not all because as Stuttgart is located so close to such an important international ecological area i had also creat businesses opportunities which can bring high profit in short therm without consumming resources and produce pollution Given that strategics investors are leaving Austria , Luxembourg ,Switzerland such investments opportunities can motivate them to invest a part of their money in Stuttgart , Franfurt for this purpose as Stuttgart is located so close to Basel and Luxembourg and due to new banking secrecy context strategiscs investors are leaving Switzerland and Luxembourg i had created know how transfer events concepts which can motivate those who are ready to leave the two refered countries to invest in Stuttgart and Frankfurt Apart of those importants investment opportunities i had created dozens of some others using a Deutchland greate international advantages which had link with the following aspect Danube river” it springs „” in the black forest in Germanyabd after it accross Austria it flows in and awesome Romania regions „” As Napoleon Bonparte had considered Danube river as the European king river ,this had inspired and motivated me to make a multidisciplinar studies and researches in order to create investments opportunities related with the European king river After some har researches works , my research team had created „”25 regions from Germany ,Austria ,Romania where money invested can bring more than 25 % profit in less than 25 weeks „” Given the importance of such project i will bring more informations about this issue””

  • SURPRIZA DIN GERMANIA PT MACELARUL DE LA COTROCENI Dupa ce am descoperit cine se afla in spatele Macelarul de la Cotroceni m-am dus acolo unde trebuie ca sa poate afla cine trebuie ce trebuie Ca atare din data de 7 Mai 2015 am evitat sa mai irosesc glontele digitale Azi 7 Mai am marcat prezenta mea digital in Deutchland publicand un document in cea mai uriasa platforma de new media din Germania „” Bild „” Ca sa puteti face o idea despre forta Bildului in mediul virtual va spun ca are peste 1.7 milioane de like iar Deutche Welle nu ating nici macar 300 de mii Iata document „”INVESTMENTS AND BUSINESS OPPORTUNITIES High profit in short therm ,ECONOMICS areas where MONEY INVESTED monday can start to bring profit friday I am Alberto Rodrigues an economical and digital science researcher Due to differents problems which are affecting Europe Union economy and peoples live , strategics investors are leaving certains EU countries and people are loosing their jobs Given that after 2008 crisis strategics investors are no longer motivated to implement projects which take long therm to bring profits ,Germany and all the 27 European Union country can elaborate projects which will bring high profit in short therm and motivate those who are ready to leave Germany ,Luxembiurg Austria and some others EU countries to invest at least a part of their money in the EU economy , For this purpose European Union must elaborate projects which can be unique innovatie and credible For example As Danube river it springs in a very awesome and Deutchland region so close to Stuttgart ,which is an important international researcg and know how transfer center and it is located very near to Frankurt which is branded as an international banking and financial center ,i Alberto Rodrigues as an economic researcher i had created differents know how transfer products which can be combined with special tourists programmes which be organised both in Stuttgart and Frankfurt Apart of this i had also created investments opportunities which can bring righ profit in short therm but this is not all because as Stuttgart is located so close to such an important international ecological area i had also creat businesses opportunities which can bring high profit in short therm without consumming resources and produce pollution Given that strategics investors are leaving Austria , Luxembourg ,Switzerland such investments opportunities can motivate them to invest a part of their money in Stuttgart , Franfurt for this purpose as Stuttgart is located so close to Basel and Luxembourg and due to new banking secrecy context strategiscs investors are leaving Switzerland and Luxembourg i had created know how transfer events concepts which can motivate those who are ready to leave the two refered countries to invest in Stuttgart and Frankfurt Apart of those importants investment opportunities i had created dozens of some others using a Deutchland greate international advantages which had link with the following aspect Danube river” it springs „” in the black forest in Germanyabd after it accross Austria it flows in and awesome Romania regions „” As Napoleon Bonparte had considered Danube river as the European king river ,this had inspired and motivated me to make a multidisciplinar studies and researches in order to create investments opportunities related with the European king river After some har researches works , my research team had created „”25 regions from Germany ,Austria ,Romania where money invested can bring more than 25 % profit in less than 25 weeks „” Given the importance of such project i will bring more informations about this issue””

  • D-le Cristoiu, pentru a putea sa se napusteasca asupra ANAF-ului, DNA trebuie mai intai sa-i inchida gura lui Ponta, intr-un singur fel : prin arestarea lui Sova ;))

  • Păi eu susțin lupta anticorupție, pentru că include si antievaziunea. În schimb, grija lui Ponta de a aduna mai mulți bani la buget nu oferă nici o garanție că vor fi cheltuiți cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *