Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de joi, 8 iunie 2017

Acum, de a cui paranoia e vorba?

DIICOT, instituția care ar trebui să se ocupe de crima organizată, de terorism și de asasinate mafiote, a deschis o anchetă in rem în legătură cu publicarea Raportului SIPA de către Evenimentul zilei. Pentru că mă număr printre cei care și-au asumat responsabilitatea acestei publicări, colegii de la ziar mi-au solicitat un punct de vedere.
Îl public și pe cristoiublog.ro, în prefața comentariului dedicat chiar Raportului.

„În timpul regimului Ion Iliescu, conducerea Evenimentul zilei a fost anchetată penal pentru atentat la siguranța națională.
Parchetul se grăbise să dea ascultare paranoiei cotroceniste care văzuse în gestul de a publica mesajele primite pe telefon de Ion Iliescu, Președinte la vremea aia, de la FSN-istele zăpăcite de hormoni politici, o tentativă de lovitură de stat.

Țin minte că ditamai echipă a Procuraturii a venit în redacție și ne-a confiscat drept corp delict telefonul din hol, nu înainte de a ne striga să ne depărtăm de el ca să nu-l atingem nici măcar cu privirea.
Parchetul de la vremea respectivă nu se deosebea prin nimic de Parchetul de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

La două decenii de la convocarea la Parchet, pentru că atentase la Ziua de naștere a lui Ion Iliescu, identificată cu Independența și Unitatea Patriei, conducerea Evenimentului zilei e din nou anchetată de același Parchet, prin nimic deosebit de cel din primii ani postdecembriști și, mai ales de cel din anii Ceaușescu.
La fel ca pe vremea lui Ion Iliescu, Parchetul general e condus azi de un procuror de pe vremea lui Ceaușescu, unul dintre acei procurori care umblau cu limba scoasă după andreaua vîrîtă în gravidă, ca să avorteze în chip de atentat la siguranța națională.

DIICOT, instituție care n-a dus pînă la capăt nici o investigație, în afară doar de descoperirea Teroristului în șlapi, a găsit de cuviință să consume bani, timp și energie pentru a ancheta publicarea unui Document cerut de opinia publică: Raportul SIPA.
S-au rezolvat toate cazurile de crimă organizată, de clanuri care stăpînesc județe întregi, de rețele de prostituție, de conspirații mafiote.
A rămas doar crima de a publica un Document pe care Tudorel Toader a refuzat să-l desecretizeze, deși între noi fie vorba, cine a citit Raportul își poate da seama că, în afară de aventurile cuplului Monica Macovei – Dan Tapalagă prin întunericul Arhivei SIPA, nu e vorba de nici un secret:
De nici măcar unul de alcov.

Data trecută Parchetul dădea curs paranoiei lui Ion Iliescu.
Acum de a cui paranoia e vorba? ”

Pe marginea unui Document de excepție publicat de Evenimentul Zilei- Raportul SIPA

Comisiile de inventariere – un pretext banditesc pentru ștergerea urmelor

Publicarea Raportului SIPA de către Evenimentul zilei constituie un exemplu de felul în care Presa își îndeplinește datoria de a dezvălui Adevărul, datoria de esență a gazetăriei din toate timpurile.
Cu atît mai mult se impunea publicarea cu orice risc a Documentului cu cît, în disprețul sfidător față de opinia publică, Autoritățile, dînd curs secretomaniei de tip securistic, au refuzat cu înverșunare punerea Raportului la dispoziția presei.

Ancheta penală in rem deschisă de DIICOT în cazul publicării ne dovedește nu numai că Statul român de azi e un stat milițienesc în fustiță democratică, dar și că Evenimentul zilei a lovit bine cînd a publicat documentul.
Eu cred că Raportul merita și merită în continuarea atenție din partea analiștilor și chiar a istoricilor, fie aceștia ai clipei sau ai eternității.

Documentul nu poate fi înţeles în profunzimile sale fără o raportare la alte documente, cele care au reglementat accesul în Arhiva SIPA, şi la cronologie, cea care ne arată datele cînd s-au înfiinţat comisiile şi ce miniştri ai Justiţiei le-au coordonat.

Pe 26 ianuarie 2006, Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, avînd la Justiţie pe Monica Macovei, adoptă Hotărîrea de Guvern nr. 127 privind desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie din subordinea Ministerului Justiţiei, numele sub care funcţiona SIPA din 2004.
Hotărîrea a fost publicată în MO din 9 februarie 2006.
Pe lîngă desfiinţarea DGPA, Hotărîrea de Guvern prevedea următoarele:

„În termenul prevăzut de art. 1 întreg patrimoniu al Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie va fi inventariat de către o comisie numită prin ordin al ministrului Justiţiei şi predat pe bază de protocol Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. (3) În acelaşi termen arhivele şi documentele în lucru, aparţinînd Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie, vor fi inventariate şi preluate de către o comisie specială, constituită prin ordin al ministrului Justiţiei. (4) Comisia prevăzută la alin. (3) va preda, potrivit ordinului ministrului Justiţiei, cu avizul conform al Consiliului Suprem de Apărare a ţării, arhivele şi documentele preluate de către Arhivele Naţionale, instituţiile din sistemul de apărare, siguranţă naţională şi ordine publică, prin protocoale încheiate între aceste instituţii şi Ministerul Justiţiei.”

Potrivit lui Marius Oprea, odată cu apariţia H.G., arhiva SIPA a fost sigilată de Monica Macovei şi Dan Tapalagă.
Nota unui ofițer SIPA, reprodusă tot de Evenimentul zilei, ne avertizează că sigilarea ținea de o comedie ieftină jucată de cuplul Monica Macovei- Dan Tapalagă. Cei doi dăduseră iama prin Arhivă încă din ianuarie 2005. Pe fondul atotputerniciei noului regim, avîndu-și cauza și în degringolada PSD și în punerea presei independente cu botul pe labe, nu numai Monica Macovei și Dan Tapalagă făceau ce le trecea prin cap, convinși că le-a venit vremea, dar și alți neobolșevici care se puseseră la dispoziția lui Traian Băsescu.

După publicarea Raportului în Evenimentul Zilei, situaţia Arhivei SIPA a devenit şi mai confuză ca înainte în presa noastră prin ivirea a numeroase Comisii înfiinţate prin Hotărîre de Guvern sau doar prin simplu Ordin de ministru. Hotărîrea de Guvern stipulează, aşadar, înfiinţarea a două Comisii. Una de inventariere a Patrimoniului DGPA şi predarea acestuia către ANP. Comisia şi-a încheiat activitatea pe 30 iunie 2006. Despre ea susţine Tudorel Toader că e secret de stat. Patrimoniul înseamnă şi bani, liste cu reţele, cu dosare de ofiţer. E mai mult decît suspect că despre această Comisie – componenţă, mandat – nu suflă un cuvînt nimeni.
Nici măcar semnatarii Raportului publicat de Evenimentul zilei.

Tot prin Hotărîre de Guvern se înfiinţează o a doua Comisie, botezată Specială, care inventariază şi preia Arhiva SIPA. Despre această Comisie, Raportul precizează următoarele:

„Prin OMJ nr. 790/C/20.03.2006, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei a desemnat prima «comisie de inventariere a arhivelor şi documentelor în lucru aparţinînd Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie». Comisia a fost formată din istorici, consilieri de stat, consilieri ai ministrului justiţiei, reprezentanţi ai conducerii DGPA – director general şi directori generali adjuncţi – fiind deservită de un aparat tehnic format din angajaţi ai DGPA. (…)

Comisia a finalizat inventarierea abia la sfîrşitul anului 2006, fără a mai îndeplini şi obligaţia prevăzută de art. 2 alin. (4) din HG nr. 127/2006. Termenul din 30 iunie 2006 pentru finalizarea procesului de inventariere şi predare a arhivei nu a fost respectat şi nu a mai fost prelungit printr-un nou act normativ.”

Despre această Comisie Raportul nu ne spune mare lucru. Din cine era alcătuită? De la cei în cauză – am aflat că din martie pînă în aprilie din ea a făcut parte şi Marius Oprea şi Cristi Danileţ.
Aşadar, pînă la 9 mai 2006 o Comisie stabilită prin OMJ urma să inventarieze Arhiva şi s-o preia de la DGPA.
Aceeaşi Comisie urma, tot pînă la 9 mai 2006, să predea, cu avizul conform al CSAT, arhivele şi documentele preluate către Arhivele Naţionale, instituţiile din sistemul de Apărare, siguranţă naţională şi ordine publică, protocoale încheiate între aceste instituţii şi Ministerul Justiţiei.

Această prevedere necesită o lămurire:
Comisia stabilită de Monica Macovei trebuia, în doar trei luni, nu numai să inventarieze şi să preia (lucru nu prea complicat), dar şi să analizeze dosarele şi să le repartizeze în funcţie de gradul de secret presupus.

Deşi Hotărîrea de Guvern intră în vigoare pe 9 februarie 2006, ministrul Justiţiei de atunci emite OMJ nr. 790 de desemnare a Comisiei abia pe 20 martie 2006. Era de la sine înţeles că respectarea termenului de 90 de zile era imposibilă. Pentru a respecta Hotărîrea de Guvern, Comisia a avut timp de lucru doar o lună şi ceva..

Prin Hotărîrea de Guvern nr. 586/2006 publicată în MO din 8 mai 2006, termenul de încheiere a activităţii Guvernului se proroga pînă la 30 iunie 2006.
Pe 30 iunie 2006, Ministerul Justiţiei emite Documentul intitulat Comunicat. Procesul de desfiinţare a DGPA s-a încheiat.
În privinţa Comisiei de Inventariere a Arhivei DGPA, Comunicatul preciza:

„Comisia de inventariere a arhivei DGPA a finalizat procedura de inventariere, urmînd să prezinte ministrului Justiţiei, Monica Macovei, propunerile privind distribuirea fondurilor de documente constituite în urma acestei activităţi”.

Aşa cum arătam mai sus, Comisia constituită prin OMJ nr. 790 din 20 martie 2006 trebuia nu numai să inventarieze, dar şi să predea Dosarele şi Documentele preluate. Comunicatul ne informează că alături de inventariere s-a încheiat şi procesul de distribuire a fondurilor de documente.
Altfel spus, Comisia a parcurs toate dosarele şi a stabilit, prin Raport, cum şi unde să meargă diferitele documente.
Predarea n-o putea face Comisia, ci ministerul Justiţiei. De aceea, potrivit Comunicatului, comisia urma să înainteze ministrului Justiţiei propunerile.
Comunicatul minte făţiş.
Comisia nu reuşise să încheie Operaţiunea de distribuire a documentelor.
Ea nu înaintează nici o propunere, deoarece nu terminase lucrul. Hotărîrea din 8 mai 2006 era cît se poate de clară.
Orice activitate a unei Comisii după 30 iunie 2006 e ilegală.
Orice OMJ de constituire a unei Comisii e ilegal.

Cu toate acestea, potrivit Raportului, „Comisia a finalizat inventarierea abia la sfîrşitul anului 2006, fără a mai îndeplini şi obligaţia prevăzută de art. 2, alin (4) din H.G. nr. 127/2006”.

Mai mult decît suspect, Comunicatul din 30 iunie 2006 anunţă oficial că, atît inventarierea, cît şi distribuirea s-au încheiat.
Inventarierea nu se terminase. Nu se terminase predarea, care predare n-a început niciodată pînă azi, la 11 ani de la Hotărîrea de Guvern. Consemnînd acest eşec ascuns de Monica Macovei, să arătăm că, începînd cu 30 iunie 2006, Comisia trebuia scoasă din Arhivă.
Şi totuşi Comisia continuă să inventarieze pînă la finele lui 2006.

Nu există nici un document privind activitatea depusă de această Comisie după 30 iunie 2006.
Pe 19 ianuarie 2007, Monica Macovei înființează o nouă Comisie:

„Prin OMJ nr. 1251/C/19.01.2007, a fost desemnată cea de-a doua comisie a Ministerului Justiţiei, formată doar din doi consilieri ai ministrului justiţiei, respectiv Cristi Danileţ, judecător (care a fost membru şi în prima comisie de inventariere) şi Paul Dumitriu, procuror. Potrivit dispoziţiei ministrului Macovei, atribuţiile celei de-a doua comisii s-au rezumat strict la «analizarea şi stabilirea destinaţiei documentelor aparţinînd fostei DGPA, aflate în custodia Ministerului Justiţiei şi depozitate la sediul central al ANP».

Cea de-a doua comisie avea obligaţia «de a prezenta Ministrului Justiţiei, în termen de 3 luni de la numire, un raport cu sinteza activităţii desfăşurate, analiza documentelor menţionate şi propuneri în vederea stabilirii destinaţiei acestora».

Desemnaţi de Ministrul Justiţiei să «clarifice problemele apărute în procesul de analiză» a arhivei operative a fostei DGPA, membrii celei de-a doua comisii nu au dus la îndeplinire dispoziţiile OMJ nr. 1251/C/2007, neîntocmind nici un raport cu propuneri privind destinaţia arhivei operative, încălcînd astfel şi prevederile HG nr. 127/2006 în ce priveşte termenul pentru îndeplinirea obligaţiei de stabilire a destinaţiei acestei arhive.”

În 5 aprilie 2007, locul Monicăi Macovei la Justiţie a fost luat de Tudor Chiuariu. Noul ministru e omul premierului Călin Popescu Tăriceanu. Monica Macovei fusese omul lui Traian Băsescu din decembrie 2004 pînă în aprilie 2007.
Trei ani în slujba lui Traian Băsescu.
Trei ani de aşa-zisă Reformă a Justiţiei.
În realitate, trei ani de transformare a Justiției într-un instrument de lichidare a adversarilor regimului din politică, din presă, din societatea civilă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 8 iunie 2017”

  • e CRISTOIULE,INANTE ERA RUBLA ,INSIGNA SI GRADUL,DUPA DOLARUL.SI RESTUL,CA-N SERIALUL REVOLUTIA ,TERORISTII,MAFIOTII,CORUPTII SI RESTUL,AIA MULTI POPORUL,CE SERVICII?SERPARII,ORGANIZATII OCULTE,OSTILE STATULUI,CONSTITUTIEI,POPORULUI,AGENTURILESTRAINILOR INTRAT PESTE TRADATORI,SI ELIMINATI,TRASI TEPARII STATULUI,INTEPELE LOR

  • ACADEMIA INTELIGENT=A PROSTILOR,BA,BA DACA ERATI,NU ERA,VI-SE POTRIVESTE POEZIA DE 1 DECEMBRIE,A LUI ALA MAI BEAT DIN LASA-MA USOR,MAI USOR,CE NU POT,SA LE ZIC IN FATA,E CU ATITIA INTELIGENTI CU SERVICIU, E ERAM DEPARTE,E E,CUM DOFTORI,ACADEMICIENII,IN TOATE DE TOATE,MUSCHITIMOSCHITI,DIN TOATE,ASTI VACCINATI,TAIATE ARIPIORELE MAINILE CU,CARE AU SEMNAT,FURAT,TILHARIT,TARA SI POPORUL p.s sa vezi maine roi,cum se agita,aia mari si aia mai mici,sa-i vezi cum dau din aripi,se arunca in sus,to dau se inping,trag uni pe alti

  • Prinsi Capi organizatilor secrete paramilitare,greierasi aia mari,faraoni,nerodi neamului,de adevarati PATRIOTI,adusi legati infata judecati poporului,teroristii,tradatorii,banditii,mafiotii,coruptii,vinzatorii de neam si Tara,taiate tentaculele,capul, Caracatitei de stat,Iar Stapinilorlor Sa le zicem,Cine nu este,cu noi!f…k whit us! ooo Alex ,WE,WE ALL,O MIND GOD RUSIAN,PUTIN SPION,they mode wall,the terror moor,/www.youtube.com/watch?v=lVzaLMNzDdM Alex sa vezi lingi nostri,trestia globalizata gmo-isti,cum latra,rusul,putinul..e Alex si pattriotilor, sa le suuuget..i ciorapi,va mai intra xeva,inbostan,cevva,sa nu va crape..de maratie,vorba ,aia nu fiti,prosti,chiar toti,procentele ramin,inteli-gen siresturile,Ba da voi,sunteti si multi foarte multisi virgula,mai rau,ca-n Pacala ,pacalicii si pacalitii,poporului,o sa ajungeti,dupa scuipat uni,peealti,sa va dati capuri in gura asa de adevarat stil Base Seful staului mafiot,two times cum americoni,vorba aia Stapinirea noastra potdecembrista si Stapinii lor,adica TO BE OR NOT TO BII NOSTRI,PUPETI SI MUPETII,TANDARICII NOSTRI,ASTIA TRASI,IMPISNI SPRE TTTTTTTTTTTREPTELE BABELULUI,INPINSI TRASI MAI,SPRE SOARE,PINA SE TOOPESC DE TOT,PLEACA LA ALA AL LOR INVIRTIDUSE CU TOATE BOGATIILE,APROPO ONE WAY TICKET HOW MUCI ,CU TINE,DIAMOND,GOLD AND PEARLS? CUM E POESIA,SE DUC,SE DUC SI EI,DOAMNE FERESTENE,DE EI,MACAR CU C NU G,PE LUMEA CEALALTA,NU INTELEGETI GRESIT,ASTI r
    RAI, BINE ZICEA DAN DIACONESCU,DETINUTUL POLITIC,SUNTETI CONDUSI DE NISTE OAMENI RAI,NU RAI TIRANI,AROGANTI,CARE SE VAD BURICILE,NISTE FARISEI,TRADATORI,SATANE

  • mo ,mu bagat,beck-up,greierasi ,cri-cri,Noi,suntem Mafia,Coruptia,pe linia lor de ochire,ochi,pe ochiosi,se zice,pe romaneeeeeeeeeeste,care pe care ,WE ARE THE PEOPLES,AND THE PATRIOTS NOT THE FARISY,WE FIGHT STILL,THE 1% GIVE US THE POWER,WE THE 99% WE CHANGE THE WORLD /www.youtube.com/watch?v=lVzaLMNzDdM

  • STATUL DE DREPT MAFIOT(TRADATORUL,EL CAPO STATULUI MAFIOT,CAPITANUL BASESCU,IMPARATUL HOPA-HOPA INCA DE DOUA ORI) STATUL DREPT IN FATA CARACARITEI DE STAT SISTEMUL MAFIOT SERVICILE MAFIEI DE STAT,JUSTITIA MAFIOTA,CORUPTA ASTIA SI DESERVICILE ACTIONEAZA LA FEL PRECUM TERORISTI,IMPOTRIVA STATULUI,POPORULUI ROMAN,PINANU-I SALTA ARESTEAZA PATRIOTI ,AI LEAGA SI ADUC TERORISTII,CORUPTII,MAFIOTII,IN FATA POPORULUI NU SCAPA TARA DE HOARDELE,GRUPARILE CARACATITEI DE STAT POSTDECEMBRISTE,TENTACULELE ORGANIZATILOR SECRETE OCULTE,MASONERIILE AU INCATUSAT ROMANIA,AU INJENUNCHIAT POPORUL.

  • Liviu Avram, altă boitoare naţională din liga „Crimă şi pedeapsă” 🙂 la catafalcul diviziei de presă.

    „Reconstituirea crimei de la Curtea Constituţională”.

    Avrame, linişteşte-te! N-ai auzit ce-a Zegrean?
    – A înviat mortu’. 😀

    http://adevarul.ro/news/politica/reconstituirea-crimei-curtea-constitutionala-1_59381f9b5ab6550cb8e46306/index.html

    • Liviu Avram, altă bocitoare…

    • Aici i-a zis-o frumos. 😆

      Şi Florin Iordache, nesăbuit cum îl ştim, s-a deconspirat şi a despachetat cadoul imediat ce a sosit de la CCR: ”Dacă aş mai fi ministru al Justiţiei, mâine aş da ordonanţă de urgenţă şi aş pune prag valoric la abuzul în serviciu”.

      Iordahe s-a băgat în seamă, să vorbească neîntrebat. Altă bocitoare! 😆

      Domnilor şi bocitoarelor,
      Câţiva judecători CCR ştiu prea bine că au instrumentele potrivite să liniştească spiritele încinse, dar uneori le este mai dificil să aprecieze cât de tare să apese pedala de acceleraţie.
      Nu-i prima decizie întoarsă, din mers, după cum bat spriritele… în ceasul al XII-lea.

      De la CCR, compensaţia naturală a fost atrasă firesc de obrăznicia fără seamăn a mumii imparţialităţii nervoase, Koko de Cosa Nostra de la K2.

  • Simpatic, nenea Augustin Zegrean!

    Zice că la CCR comunicatele se întocmesc de-a’mboulea: într-un fel scrie şi altfel se citeşte; 😀

    • nici motivările nu mai sunt ce-au fost odată, pe vremea lui 😆 , când comunicatele prevesteau exact conţinutul dispozitivului oricărei decizii.
      Acuma zice că tot ce-i respins ca inadmisibil nu înseamnă nimic-nimic. 😀 Adică nici măcar nu-l interesează să afle din ce motiv cererea Bombobicăi a fost inadmisibilă.

  • cind scri adevarul esti cenzurat,la B1,RTV,EVZ,Romania libera,presa ,mainstrem-ul Mafiei sioniste globaliste autohtone,aretotala dreptate Dl.Laurentiu Primo,Mafiacratia nu Meritocratia,e Nasule bune emisiunile Secretele Sistemului,lumea desteapta awakena trece la media alternativa Alex Jones.INFOWAR.COM /www.youtube.com/watch?v=Ohoh1vtxqVo

  • Noi suntem Statul Mafiot, The underground establishment,,Deservicile,Caracatita de stat=SERVICILE MAFIEI GLOBALISTE,DEMOCRATIA=DICTOCRATIA MAFIOTA,CORUPTIA LA ORGANIZATILOR OCULTE MASONICE.NUMAI PATRIOTI ADEVARATI,VOR MAI SALVA ROMANIA ,SCOATE ROMANIA PRIN ACTIUNI DE FORTA IMPOTRIVA,TRADATORILOR, TERORISTILOR,CORUPTILOR,MAFIOTILOR,DUSMANILOR ,LOIALISTII KABALEI CORUPTIEI MAFIEI GLOBALISTE ZIONISTE.p.s cenzura ,dezinformarea,manipularea,santajul armele Sistemului putred

  • Evz. 😀
    Naivitatea încrederii în PG şi DIICOT, privind urmărirea penală pentru faptele legate de documentele arhivei SIPA.
    Naivitatea se numeşte prescripţia urmăririi penale şi nu-i niciuna mai mare de 8 ani. Ce să mai instrumentezi din 2005-2006-2007-2008?

    Cel puţin până-n 2009, liber la furat!
    DIICOT se joacă de-a instrumentiştii.

    http://evz.ro/dezvaluirile-evz-produc-efecte-diicot-cerceteaza-sustragerea-si.html

    • Nu confundaţi prospătura cu murătura şi nici infracţiunea cu perfecţiunea!

      Dacă divulgarea secretelor sau deţinerea de documente clasificate se leagă de evenimnente noi, recente sau cu vechime în continuitate 😆 (adică în interiorul termenului de prescripţie), tot nu suportaţi repercusiunile legii când reuşeşti să demonstrezi că sub acel secret se ascunde o faptă de natură penală şi tocmai apelezi la o spovedanie în timp util.
      Spovedania amânată nu ajută niciodată. 😆
      O făptură penală te atrage cu aceeaşi putere interzisă ca tot ce-i gustos, dulce sau îngraşă. 😆

      • Apropo de îngrăşat.
        După ultima cotaţie la bursa de valori cu greutate, sarcina utilă de minimă rezistenţă a ajuns la 120 kg.
        Atât a dat dezlegare piratul, c-ar avea nevoie Elena Udrea, ca să scape de invidia isterică a bestiei din capul scărilor DNA.
        Aţi văzut vreodată o Pippidă la DNA?

  • Raportul Comisiei Ghiuariu, despre prima comisie Macovei:
    „Comisia a finalizat inventarierea abia la sfîrşitul anului 2006”

    Cristi Dănileţ,. despre aceeaşi comisie:
    „Din iunie 2006 până în ianuarie 2007 nu a intrat nimeni în arhivă”

    Cineva minte cu neruşinare, dar dl Cristoiu ia de bună chiar versiunea mincinoasă.
    Criteriul?
    Antipaticul Dănileţ n-are voie să spună adevărul. 😆 Nici semnificaţia terminologiei oloage – „comisie de inventariere” – nu pare să mai intereseze… pentru a înţelege cine minte.

  • Prima comisie ne-a fost totuşi prezentată de MJ Tudorel Toader-22, în cele 22 de intrări fără ieşire:

    „In aceleasi conditii vor fi desecretizate si procesele verbale intocmite de catre comisiile din care au facut parte:
    Claudiu Octavian Secasiu,
    Marius Oprea,
    Cristian Danilet,
    Doru Dobocan,
    Florian Ungur,
    numiti prin Ordinul MJ nr.790 din 20.03.2006”

    Unde, Claudiu Octavian Secasiu şi Marius Oprea sunt ce doi cei mai mari şi tari istorici care au mutilat CNSAS, băgându-şi nasurile direct interesate – în chestiuni de legiferare – cu aceeaşi mândrie infantilă exprimată recent de turnătorul securist cu acte în regulă, Marius Oprea.

    Au batjocorit legea CNSAS infitrându-se în colectivul de mutilare prin ciopârţire cu OUG nr. 16/22.02.2006, mai ales prin ELIMINAREA INTERDICTIEI ca membrii Consiliului să fi fost vreodată membri ai vreunui partid şi prin securizarea deconspirării în renumita sintagmă de spălătorie cinică POLIŢIE POLITICĂ. (orice turnător, colaborator sau securist spălat cu siuntagma până se curăţau sub cacealmalele prezentabile: turnător bun, colaborator modest, securist cu faţă umană…. nedovediţi sufucient de poliţişti politici, de-ai noştri din familia miliţienilor preacuraţi)

    Istoria CNSAS s-a făcut de căcat din faşă dimn cauza acestor băgăcioşi cu carte de vizită securistă.

    Haideţi să le mai dăm o şansă, să ne-o tragă din nou, cu preacurvia lor istorică – în echitaţie nobilă şi dresaj maidanez – călare pe SIPA şi aport! la căţei!

    • Când s-a băgat în didamai Minister al Justiţiei – ticit de jurişti încercaţi şi detaşaţi – Marius Oprea se credea deja mare coier la Stâna cu creaturi negre din Valea Adâncă. Aşa se dă în ptrezent de mare şi tare – peste incapacitatea ciobanilor din MJ să mulgă Hotărârea de Guvern nr. 127/2006 – încât fără competenţa lui extraterestră nu ieaşa din MJ nici o brânză: de-aia se bate şi acum în piept cu redactarea competentă a HG ca Tarzan – omul junglei juridice – mare mulgător turnător închegat.

      Se crede cu un pas înaibte tuturor, la fel ca-n 2006; când şi-a pregătit cu acelaşi tupeu băgăcios – pentru viitor – propria spălătorie de turnătorie.

      Mai staţi pe-acasă, leprelor! Ajunge!

  • Comisia Chiuariu spune gogomănii biblice idioate, pupate cu plecăciune ca pe sfintele moaşte.

    Puţintică atenţie nu strică, poate sesizăm malformaţiile Comisiei Chiuariu (CC), înainte de a-i înghiţi pe nemestecate lecţiile despre sfinţenia Raportului bine aghezmuit.
    1. Ce sarcină şi termen au ghidat comisia asta minune? După care Biblie a lucrat CC? Să vedem şi noi cum s-au descuracat trimisii lui Chiuariu pe Pământ, fiindcă în Raport se prezintă c-ar fi fără niciun Dumnezeu.
    Ne tot arată cu degetul sarcina + termenul călcate în picioare fără milă de comisiile anterioare (Macovei: CM1 şi CM2).
    CM1 a avut termen stabilit prin HG 127/2006 (cu o prelungire), de la 9 febr până la 30.06.2006. (plan pentru aproape 5 luni ).
    Ne ajută să râdem cu hârbul de oala spartă sau doar ne place să pupăm moaştele sfinţilor Chiuariu şi Predoiu? Dacă tot ne pierdem în termene scoase pe ochi, de parcă aprecierea greşită a unui termen sau depăşirea din nelăsare ar fi păcate de moarte, atunci haideţi să ne uităm iun pic la aceiaşi parametri din ograda CC! Nu de alta, dar e mai indicat să ştim cu cine avem de-a face, când ne face… cu ochiul.

    2. CC scrie în Raportul din 17.04.2008 perioada de aşa-zisa activitate: iunie-decembrie 2007, adică şapte luni pline. (plus un trimestru relache de frecat menta la termen).

    Propunerile CC la finalul Raportului din 17 apr 2008 (pag5/6):
    „Faţă de cele constatate, Comisia propune Ministrului Justiţiei următoarele:”
    a) „sesizarea organelor competente” adică SRI; 😆

    b) „Desemnarea unei NOI COMISII de către MJ (Predoiu-nm) pentru realizarea obligaţiei legale prevăzute de art 2 alin 4 din HG nr 127/2006” (modificată şi completată…), adică să predea, cu avizul CSAT, „arhivele şi documentele preluate” (care-ncotro, pe specilităţi); mai exact CC propune… s-o ia de la capăt, mai dinainte de era noastră, ne întoarce tot la HG 127/2006 😆 aia cu termenul obsesiv depăşit de vreo doi ani: 30.06.2006. 😀
    Brava Comisie vrea – în sfârşit, VIITOR – să facă ce n-a făcut nici ea însăşi, mititica de ea!
    Atunci ce-au făcut într-un an şi, repet, ce termen au avut cei şapte care au speriat arhivele?

    c) „IDENTIFICAREA si INVENTARIEREA tuturor documentelor aparţinând arhivei operative a fostei DGPA din cadrul Serviciului de Informaţii Clasificate al ministerului si ahivarea lor, respectiv depozitarea lor în spatial securizat al arhivei DGPA, spatiu amplasat la sediul ANP, până la predarea lor conform art 2 alin 4 din HG 127/2006”

    Carevasăzică, CC n-a identificat şi n-a inventariat nici documentele de la SIC, adică a tras o linie invizibilă 😆 înainte de a se apuca… în sfârşit de ceva, de treabă în VIITOR 😆 – din mai-iunie 2008 tot înainte, tovarăşi!
    Deci CC a „lucrat” totul TOT PE VECHI, adică PLANUL CC A RĂMAS ACELAŞI după aceeaşi HG nr.127/2006, ca să vezi ce treabă mare şi-au pus în cap de la început… cu termenul de 30.06.2006 DEPĂŞIT!

    d) Haoleu! Daţi-ne şi-un termen nedepăşit! 😆 S-au trezit după doi ani 😆 la termen. 😆
    „În mod subsecvent, se impune şi modificarea termenelor prevăzute de HG nr. 127/2006… prin stabilirea unui nou termen pentru predarea arhivei, având în vedere că termenele anterior stabilite nu mai sunt de actualitate”

    Cum adică, nu mai sunt de actualitate? Abia după doi ani de chinuri, din care un an de muncă silnică de înaltă calitate… neîncepută, chiuareii au observat termenul depăşit şi au cerut ajutooor! 😆

    Planul lor era cât pe ce să fie … scris, ca să ştie ce au de îndeplinit. 😆 Măcar au recunoscut că prevederile alin. 3 din acelaşi art 2 al HG 127/2006 a fost realizat de Comisia Macovei. Şi-atunci, Comisia Chiuariu ce-a desăvărşit… la acelaşi termen, depăşit?

    Unde aţi mai pomenit aşa Comisie fără cap, fără coadă, fără niciun Dumnezei, spănzurată de-un termen trecut şi tras cu disperare spre… viitor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *