Ce l-a (i-a) apucat?
Această întrebare mi-am pus-o public ori de cîte ori un politician, un partid, o organizație, o forță a făcut ceva imprevizibil, aiuritor din punct de vedere logic.
Scriam undeva că nu mă dau în vînt după Dostoievski.
Personajele sale isterice fac salturi amețitoare de la un comportament la altul.
Unul e în stare, de exemplu, să crape capul cu toporul unei bătrîne după care să se plece în fața unei prostituate.
Sînt convins că, mai ales în cazul politicienilor, chiar și dintre cei mărunți, o decizie își are explicația în Logică, nu de puține ori în Logica bătăliei pentru putere.
Nu-i știu pe actualii lideri ai PSD.
Om vechi, adică bătrîn, cum ar spune Mihail Sadoveanu, cunosc din PSD doar pe cei știuți de pe vremuri, cînd eram mai tînăr. Pe cei de acum nu-i știu decît din surse deschise, cum ar spune colegii noștri de unitate de la SRI și SIE.
Explicabil, în aceste împrejurări, de ce am întrebat în dreapta și-n stînga, după izbucnirea Războiului civil politic, ce i-a apucat pe cei de la PSD cu nenorocita de Ordonanță.
Nimeni – nici măcar cei care, prin natura activității lor zilnice îi știu pe cei de la PSD – n-au putut să-mi dea o explicație sau mai precis un răspuns la întrebarea:
Ce i-a apucat?
În tot ce-a făcut PSD în chestiunea Grațierii și a Modificării Codurilor Penale, întrebarea Ce i-a apucat? se pune cu legitimitate.
Pe 4 ianuarie 2017, cu chiu cu vai a fost investit Guvernul Sorin Grindeanu.
Piedicile puse în formarea unui Guvern PSD-ALDE, (potrivit rezultatelor unor alegeri libere și corecte, primele alegeri postdecembriste lipsite de tărăboiul acuzațiilor de fraudare) de Klaus Iohannis, furibund că electoratul nu i-a ținut paltonul, pe post de aghiotant, au întîrziat nepermis de mult trecerea PSD de la victorie la Administrarea Țării.
Așa cum am mai scris, victoria copleșitoare a PSD-ALDE și-a avut temeiul și în dezastrul care a fost Guvernarea tehnocrată în materie de Administrare a țării.
Știam din campanie (am avut mai multe interviuri cu Liviu Dragnea la B1Tv) de Programul mai mult decît ambițios al PSD de reconstruire a țării. Țin minte că la ultimul interviu dinaintea alegerilor, Liviu Dragnea m-a uimit, printre altele, cu Programul unor mari construcții în domeniul Sănătății. Măreț se anunțase Programul PSD și în privința Bucureștilor. Gabriela Firea – și ea intervievată de mine în campania pentru Locale – ne-a înfățișat un Program menit s-o plaseze în rîndul primarilor rămași celebri ai acestui Oraș, precum Tache Protopopescu. Mă și întrebam ce bulevard vom boteza, la finele mandatului, cu numele Gabriela Firea. După alegerile din 11 decembrie 2016, PSD avea toate datele pentru o guvernare care să rămînă cu litere de o șchioapă în Istoria României. Și vedeam titlul capitolului dedicat acestei perioade în Manualele de Istorie a României:
Epoca marilor proiecte.
În campanie PSD s-a angajat și că va reinstaura democrația la noi, grav afectată de folosirea luptei anticorupție de către Binomul SRI-DNA pentru răfuieli politico-mafiote. Asta însemna însă că după alegeri PSD își punea în aplicare un Plan pe termen lung, menit a destructura Sistemul, alcătuit din instituțiile de forță nu doar abuzive, dar și corupte. Îmi imaginam, de exemplu, alcătuirea unei Comisii de Control a SRI în stare să asigure un control competent al acestui Serviciu, scăpat de sub orice control democratic. Îmi imaginam dezbaterea și adoptarea în Parlament a Legilor Siguranței naționale. Multe dintre abuzurile SRI și SIE izvorăsc din absența unei legislații la zi în domeniul Serviciilor secrete. Îmi imaginam o întreagă campanie de desecretizare a unor documente secretizate în ultimii 12 ani, prin care SRI și SIE s-au implicat anticonstituțional în bătălia politică internă. Nici un pas pe această cale, a reinstaurării democrației, nu se putea face fără antrenarea presei independente și a ONG-urilor, fără implicarea Parlamentului. Era de la sine înțeles că destructurarea Sistemului cerea în chip necesar:
Pentru asta, PSD+ALDE avea deja o materie uriașă la dispoziție:
În anul 2016, al așa numitei Guvernări tehnocrate, presa, Asociațiile magistraților, judecători corecți, profesioniști, chiar și ONG-uri au scos la iveală abuzuri incredibile în numele luptei împotriva corupției, echivocuri dinadins plasate în Coduri pentru a înlesni dictatura Binomului, decizii secrete prin care Serviciilor li s-a permis să se transforme în făcători de Regi pe scena politică a țării.
Cu ce începe Guvernul Sorin Grindeanu?
Cu o măsură menită a atrage mai mulți bani europeni?
Cu o măsură menită a micșora măcar uriașele inegalități de dezvoltare între majoritatea localităților și cîteva centre urbane interesante?
Nici vorbă.
Guvernul Sorin Grindeanu vine chiar din primele zile de guvernare cu preocuparea de a da Grațieri și preocupări de a modifica Codurile Penale.
Pe 17 ianuarie 2017, cînd Guvernul abia dacă făcuse ochi, Florin Iordache ministrul Justiției, confirmă informațiile din presă că se pregătește o Decizie a Guvernului în privința Grațierii și a modificării Codurilor Penale.
„La plecarea de la CSM mă voi întîlni cu prim-ministrul și, în funcție de decizia pe care o vom lua la nivelul Guvernului, vă informez”.
Informat de SRI prin rețeaua de ofițeri acoperiți din ministere, Klaus Iohannis descinde la ședința de Guvern știind că se pregătește o Ordonanță de Urgență în materie de Grațiere și Modificări ale Codurilor.
Sorin Grindeanu se fîstîcește grozav. Fusese prins cu furtișagul. Intenționa să dea Ordonanța. Asta înseamnă că la Ordonanță se lucra dinainte de 17 ianuarie 2017, din chiar primele zile ale Guvernului Grindeanu.
De notat că într-o primă fază, Florin Iordache mai întîi și Guvernul mai apoi s-au concentrat pe Grațiere, invocînd criza din penitenciare. Firește, criza provocată de sancțiunile CEDO în privința condițiilor din penitenciare trebuie rezolvată.
Idiot să fii și tot te întrebi ce l-a apucat pe Florin Iordache.
Condițiile din penitenciare fuseseră temă de discuție și-n Guvernarea tehnocrată. După venirea Guvernului Sorin Grindeanu, nu s-a întîmplat nimic în plus față de cele discutate și răsdiscutate pînă atunci pentru a justifica bizareria:
Un Guvern instalat cu un Program de reconstrucție a Țării debutează în forță cu o măsură privind Grațierea.
Dacă opinia publică de la noi ar fi fost alarmată de un avertisment de la CEDO, de la Comisia Europeană, de la NATO, ar mai fi fost de înțeles precipitarea Guvernului român.
Dar așa?
Era de prevăzut că se ridica întrebarea:
Ce i-a apucat?
Și cum acest nitam-nisam n-a beneficiat de nici o explicație temeinică făcută cu modestie, imediat s-a ivit suspiciunea că Grațierea vizează penali de casă ai PSD.
Pînă pe 31 ianuarie 2017, am dus-o într-un Scandal uriaș în chestiunea Grațierii.
Electoratul PSD, deloc sensibil la condițiile din pușcărie, a intrat în alertă:
Ies din pușcărie tîlharii, violatorii?
Pe 31 ianuarie 2017, vine lovitura!
Guvernul decide, în plină noapte, într-o ședință în care nu se anunțase presei ceva, modificarea Codurilor Penale prin Ordonanță de Urgență și trimiterea la Parlament a Grațierii.
Altă dandana.
Prezentată pînă atunci ca urgența urgențelor, Grațierea e trimisă la Parlament.
Modificarea Codurilor prezentată pînă atunci ca putînd să mai aștepte e adoptată prin Ordonanță de Urgență, în disprețul reacției celor din Justiție.
Mai mult, modificarea e adoptată fără a mai aștepta răspunsul CSM.
O asemenea decizie rar mi-a fost dat să întîlnesc în istoria postdecembristă.
Întrebarea Ce i-a apucat? devine și mai limpede.
Chiar așa?
Ce i-a apucat pe PSD-iști?
Există trei explicații posibile:
Între aceste trei posibilități nu știu pe care să pariez.
Dvs ce părere aveți? Care dintre cele trei e valabilă? Aveți dvs o altă explicație?
N.B.: Sergenții majori de la SRI au lansat pe rețelele sociale o campanie de compromiterea a mea ca un neghiob în materie de device. Mi se atribuie întrebarea Cine i-a dotat pe cei din Piață cu telefoane cu lanternă? Întrebare idioată menită a dovedi că sunt atît de analfabet într-ale device-urilor încît n-am habar că telefoanele mobile au aplicație de lanternă.
N-am zis nicăieri chestia asta:
Am scris aceste rînduri nu pentru a da o dezmințire, demult am învățat că așa ceva e o splendidă inutilitate în țara guguștiucilor din Poiana lui Iocan, ci pentru a semnala încă o dată de ce-i în stare SRI-ul pe care Comisia PSD-istă de Control parlamentar se face că-l controlează. Mizeria e cu atît mai mare cu cît cei de la SRI știu din surse sigure că mă pricep la device-uri.
Iesirea masiva in strada transcede cu mult discutia incalcita pe chestiuni juridice. Daca nu era ordonanta, era alt stimul.
PSD a dat primul semnal clar de RomExit prin numirea lui Saideh (contrar mesajului din campanie (!) , poate asta a si declansat pregatirile revolutiei albe), a continuat cu ordonanta, cu jignirile ambasadorilor UE, cu multinationalele, cu renuntarea la MCV si enuntarea Romexit in clar de catre Tariceanu (Sputnik).
Ca dovada ca lozincile din piata s-au transformat incet incet in mesaje pro-UE, au aparut steagurile UE, steagurile Germaniei..
O asemenea intoarcere brutala a tarii catre est nu se poate solda decat cu un „maidan”.
Spre deosebire de Ucraina, PSD uita ca majoritatea tarii este pro-UE (iar tinerii, partea activa a tarii, cred ca 90%), ca avem 4 mil de romani care lucreaza in UE, ca romanii nu vor sa auda de rusi dupa 50 de ani de influenta nefasta, ca suntem mult mai omogeni dpdv etnic (ce-i drept se poate rupe o bucata din Ardeal)
Parerea mea e ca vor esua lamentabil cu acest demers, dar damage-ul va fi important pentru societate. Oricum acest razboi global, pentru inceput hibrid, nu avea cum sa ne ocoleasca si pe noi.
Ha,ha! Probabil Livia Stanciu i-a divulgat Cucuvluţei Moave ceva despre cum s-a deliberat în şedinţa CCR de azi, adică i-a transmis ideea că OUG 14 de abrogare a celei anterioare ar fi neconstituţională. După asta, Cucuvluţa a început să facă valuri de protest. Problema nouă: ghici cine va sesiza CCR cu neconstituţionalitatea OUG14?
Nu i se poate reproşa nimic soluţiei date azi de CCR, inadmisibilă. Dacă OUG 13 (sau alta asemănătoare) va intra în vigoare, avocatul poporului are calea să repete încercarea. Nulitatea din vârful Parchetului General nu va mai încerca să ceară suspendarea unei OUG, s-a învăţat minte, probabil şi Liviu Avram, că nu-i un act administrativ în sensul definit de art. 2 din Legea 554/2004. Nici Cristi Danileţ nu se va mai strofoca cu necesitatea avizuluide la CSM probabil a citit între timp decizia CCR nr. 3/2014 şi a transmis vestea rătăciţilor din CSM, ca să nu se mai facă de râs cu o sesizare după modelul de rahat prezidenţial.
Maitre, cred ca a fost un joc la doua capete pentru ambele parti. Klausica si cei din spatele lui l-au mandatat pe Iordache sa dea ordonanta cu orice pret ca sa aiba motiv de scandal si de demitere a guvernului Grindeanu samd. La rindul lui , Dragnea, oltean istet, a lasat scandalul sa ia amploare, pina cind Klausmaidanul sa semene cu Euromaidanul, apoi a retras ordonanta si l-a lasat pe Klausica cu maidan si cu chilotii jos, cu mai mult de jumatate din populatia Romaniei gata sa-l ia la…pumni. Intre timp la Washington s-a instalat Tillerson la State Dep., Klemm a primit oarecari instructiuni pentru Klausica, iar acesta nu-i nebun sa nu stie ca americanii sunt oameni seriosi. Cit despre rolul / loialitatea SRI si altor servicii vezi Black Cube / Cazul Coldea; mai ales ca in lumea lor nimic nu ramine neplatit.. dai in mine, dai in tine!
Da,Ţuţuianu trage ţambalul în Parlament şi studiază modelul adecvat de batistă pentru a fi procurată în timp scurt. Se străduieşte cu succes să ne prezinte noua denumire binemeritată a grupării conduse de el, „Comisia Nufărul SRI-ului”. Nu-şi dă seama cum bate câmpii şi că îşi deconspiră neputinţa exercitării unui control real: ia de bune numai răspunsurile primite de la Helvig şi recunoaşte că de fapt nu verifică numic; în plus, minte, acoperă evidenţe şi nu mai are nici măcar elanul etalat în startul activităţii din noua legislatură parlamentară. Nu mai detaliez acum unde i se văd bubele.
Domnule Cristoiu, daca aveti ocazia, va rugam sa intrebati Presedentia (chiar in mod public, sa se stie!) ce ar trebui ales: un referendum cu o intrebare super-stupida sau salvarea unor copii care au nevoie de ajutor imediat (de exemplu Adriana: http://stirileprotv.ro/stiri/social/la-15-ani-adriana-sufera-de-leucemie-iar-parintii-nu-isi-permit-sa-ii-plateasca-tratamentul-cum-o-puteti-ajuta.html). Va multumim!
Potrivit principiului lui Occam aplicat la arena politică Ro, cu cât e mai trăsnită și mai simplă explicația, cu atât e mai apropiată de adevăr.
Așadar, punctul 3. Prostia, Sfânta Eterna Prostie.
Că oameni sîntem.
La fel ca-n cazul criminalităţii organizate Hexi Pharma, cu generalul-locotenent SRI Dumitru Cocoru în postură de Tartor Intangibil, informarea beneficiarilor de informaţii nu este o dovadă de neimplicare a SRI, ci un truc securist cu informaţii parţiale. Cocoru a fost formatorul şi tutorele maiorului SRI Sebastian Ghiţă.
Afacerea SRI Hexi Pharma a avut doi tartori; celălalt este generalul Sorin Gabriel Cozma (cu locuinţa în apropierea locului unde a fost accidentat Condrea), ăla cu amanta Anaconda şi fosta soţie tot şefă în SRI,
Divizia de presă nu este coordonată de Anaconda ci de altă generaleasă, Emilia Cristina Posastiuc, sefa Centrului Surse Deschise, fost ofiţer (maior) în Securitatea lui Ceauşescu, apropos de reformare-formatare.
Am preluat mai sus informaţiile de la cel mai curajos jurnalist, onest şi patriot, Dan Badea.
Securist onest si patriot? Sau tovaras activit de partid onest si patriot? Asa ceva nu exista in scietatea socialista multilateral dezvoltata a lui Ceausescu.
Pai sa vedem dl Dan Badea a intrat la facultatea de Matematica cu 6.20. O evolutie mediocara ca student anul I (1982-1983) – media 6,33, anul II (1983-1984) – media 5.80, anul III (1984-1985) – repetent, anul III (1985-1986) – repetent, anul III (1986-1987) media 5.92. Dar reuseste sa ia media 10 la lucrarea de diploma. Mai sa fie dar cu foia aceasta matricolo nu avea cum sa media 10 la lucrare de diploma decat daca era cadru de partid de nadejdie sau turnator la securitate.
Deci cu asa o sursa informatiile preluate de dumneavoastra put a dezinformare ordinara, sper ca nu le credeti
P.S. Era sa uit de tovarasa Gina din zona apropiata a acestui ziarist.
Fataaaa, Mircea Badea e nascut in 74…daca a intrat in 82 la Facultatea de Matematica cu nota 6, he´s a fkin genius!! 🙂
Nu e vorba de Mircea Badea ci de Dan Badea.
Dan Badea este un ziarist de investigatii care are aura de dizident pe timpul lui Ceausescu pentru scrisoarea trimisa si citita pe 6 decembrie 1987 la postul de radio Europa Libera. Scrisoare in care isi indica numele si adresa.
Daca tastezi pe google „Dan Badea ziarist” ai sa gasesti destule articole pro si contra. Ai de unde alege ce vrei sa citesti despre acest subiect.
Scuze Alice, my bad 😛
Paradoxal, dacă ostilităţile dintre PSD şi dominaţia securistă continuă cu intensitatea actuală inedită, fără să se ajungă la preconizata batistă pe ţambal, chiar PSD poate produce o surpriză istorică. Ar fi pentru prima dată după 1990 când se zdruncină structura care l-a speriat şi alungat pe Emil Constantinescu, l-a trădat pe Traian Băsescu şi l-a înfiat pe Klaus Johannis. Structura securistă este adevărata moaşă a democraţiei deformate, a statului fals de drept şi a jafului naţional în interes de serviciu, pentru siguranţa naţională a credulilor.
Dragnea a sperat ca trecand aceasta ordonanta, dosarul lui sa fie albit, impreuna cu multe altele ( nu poti aplica standard dublu pentru cetatenii aceleeasi tari ). In felul acesta, modificând modificarea ordonantei dnei Pruna, avand in sprijin sesizarea CC, sa-si atinga visul, obsesia: sa devina prim ministru.
In ceea ce priveste cunoasterea limbii engleze, vreau sa fac o constatare: generatia parintilor mei a invatat limba rusa, generatia mea – limba franceza, generatia copiilor mei – engleza, iar nepotul meu, in clasa a III-a – limba chineza.
Limbile straine sunt un organism viu, in continua transformare.
Nene Cristoiu,
Mi’am rupt si eu creierii sa inteleg dincolo de aparente si vorbe. Singura explicatie plauzibila la care am ajuns este faptul ca PSD a inteles foarte bine ca pentru a merge inainte trebuie sa scape prima oara de fabricarea dosarelor la DNA. Cea mai simpla cale de incriminare si fabricarea unui dosar rapid fara prea multa straduinta este abuzul in serviciu! Pe langa asta, limitarea la maxim 6 luni pentru denunt de la data savarsitii faptei, ii arunca in aer Lulutei multe din strategiile pregatite, probabil ca au ceva scheleti mai vechi prin dulap cei vizati.
Sunt convins ca au existat informatii destul de clare ca pe la DNA „echipele mixte” au trecut la fabricarea unor dosare care sa tina noul guvern in lesa, deh, practica securista veche, matale ar trebui sa stii mai bine. 😀
Daca am avut sau nu dreptate, ramane sa vedem in perioada urmatoare, cand e posibil sa inceapa o reala ofensiva cu zdranganit de catuse din partea DNA unde deja se intrumenteaza un dosar cu privire la celebra ordonanta, abuzul in serviciu putand fi folosit usor si in cazul dat. 😉
Sa nu cedați. Ponta Premier
Stimate Maestre, asi adauga pct5.
Au creat o situatie (modificarea regulior impuse de sistem) prin care sa „desconspire” „infiltrati” si „reactia sistemului”.
Daca analizam ce se intampla, incep sa se spulbere legal toate argumentele aduse de sistem prin agentii lor de influenta (KWJ, DNA, etc.). Pe de alta parte o miscare de strada cu un mesaj clar si simplu = ordonanta e usor de acceptat, da cand miscarea incepe sa filozofeze si schimba motivul, impactul de masa dispare si se poate conrta ataca.
Poate fi considerata chiar o capcana intinsa sistemului. Reactia lui a fost si este exagerata si facuta cu „bocancii”. Daca cei ce conduc PSD vor intr-adevar sa guverneze, ar trebui sa profite de reactia asta extrem de virulenta si sa le taie din aripi. Daca si decizia de maine a CCR va fi in favoarea Guvernului, au ocazia sa scape si de procurorul TV si de tanti cucuvea.
Recunosc insa ca e un scenariu in cel mai bun caz optimist si e f. posibil ca verisiunea cea mai probabila sa fie nr.3.
PENTRU DW:
„Şeful statului a schiţat pe scurt, în alocuţiunea sa aparent curajoasă, perfect articulată şi moral impecabilă…”.
„Moral impecabila” !? Mai va, cu moralitatea dle. Moralitate, vis a vis de casele luate prin fals!? Moralitate, cand mergi la CSM si dai ordin!? Moralitate, cand te duci la „nevertebratul” Ciorbea si ii dai ordin!? Moralitate cand CEDO condamna Romania intr-o veselie!? Moralitate si curaj, cand Lidia Stanciu il spala rusinos de case, dar o condamna pe DOAMNA Rarinca!? Dle!? ( a se face o deosebire intre DOAMNA si dle). „Moral impecabila”!? Doamne, unde esti? Cum de nu-i vezi? Niciodata nu as putea cobora la un asemenea nivel. Nu pot. Nu ma lasa MORALA, chiar daca nu este impecabila pentru voi, caci nu imi place PSD, SRI (securitatea), consiliera lui de taina, plagiatoarea de doi lei si toata shleatca de oportunisti, care se dau de ceasul mortii sa subjuge Tara in interese personale. Arghezi, din cartea primita cu autograf de la Mitzura:
„Prin undele holdei şi câmpi de cucută,
Fugarii-au ajuns în pustie
La ceasul când luna-n zabranice, mută,
Intră ca un taur cu cornu-n stihie,
Şi gândul meu gândul acestora-l ştie:
In împărăţie de bezna şi lut să se facă
Grădina bogată şi ogada saracă.
Cetatea să cada-n nămol,
Păzită de spini şi de gol.
Usca-s-ar izvoarele toate şi marea,
Şi stinge-s-ar soarele ca lumânarea.
Topească-se zarea ca scrumul.
Funingini, cenuşă, s-a acopere drumul,
Să nu mai dea ploaie, şi vântul
Să zacă-mbrâncit cu pământul.
Subolii şi viermii să treacă pribegi
Prin stârvuri de glorii întregi.
Sa fete în purpură şorecii sute.
Gânganii şi molii necunoscute
Să-şi facă-n tezaur cuibare,
Sătule de aur şi mărgăritare.
Pe strunele de la viori şi ghitare
Să-ntinză păianjeni corzi necântătoare.
Întâi, însă, viaţa, bolind de durată,
http://Versuri.ro/w/gflfdf
Să nu înceteze deodată,
Şi chinul să-nceapă cu-ncetul.
Să usture aerul greu, ca oţelul.
Să şchiopete ziua ca luntrea dogită,
Să-ntârzie ora în timp să se-nghită,
Şi, nemarginită, secundă
Să-şi trecă prin suflet, gigantica, undă:
Pe sârma tăioasa-a veciei, în scame
Şi rumegătură să vi se destrame.
Gâtlejul, fierbinte de sete,
Să cate scuipat să se-mbete,
Şi limba umflată-ntre buze
Să lingă lumina şi ea să refuze,
Si-n vreme ce apă din seşuri se strânge,
Să soarbă-n mocirla copitelor sânge.
Şi strugurii viei storşi cu muşcătură
Să lase in gură coptură.
Coboară-se cerul, furtuni de alice
În câmp să v-alunge cu stelele-n bice.
Despice-se piatra în colţi mici de cremeni,
Vârtej urmărindu-i pe semeni.
Odihna cerându-i, pământul să-ntepe
Ivindu-se şerpii când somnul începe.”
Domnule Cristoiu, inca de la venirea la putere a noii majoritati PSD-ALDE aveti o pozitie jurnalistica dubioasa, mai ales dupa ce l-ati servit, ca un caine credincios, pe Traian Basescu – un corifeu la „luptei anti-coruptie” exclusiv fata de adversarii politici. Pe fond e corect ce spuneti, cu privire la implicarea SRI, uneori nedemocratica in monitorizarea, controlul si arestare de escroci politici alesi democratic. Pe de alta parte nu tineti cont de faptul ca la aceasta situatie s-a ajuns istoric inca de pe timpul CSAT-urilor patronate de Basescu, unde americanii au cerut foarte clar si raspicat ca SRI s-o mai lase naibii de lupta anti-terorista si sa se ocupe de escrocii politiici locali care acaparasera statul si il transformasera intr-o entitate africana. Fara ofiteri acoperiti in Justitie, mai putea Iohannis sa descinda la Palatul Victoria si sa previna o mega-escrocherie precum cea cu ordonantele? Fara existenta unor forte care sa sufle vant in pupa miscarilor de strada, mai iesea lumea in numar mare in Piata Victoriei impotriva infractorilor? Aceasta tara va continua sa fie un stat securistic atata timp cat la conducerea tarii vor fi personaje precum Dragnea si Tariceanu – doi dubiosi care nu ar fi avut ce sa mai caute pe buletinele de vot. Sunt atita ani de la intrarea in UE, atatia ani de MCV, atata lupta anti-MAFIE pe toate fronturile, atata zbatere de servicii secrete, DNA, DIIICOT, Parchet iar Romania continua sa ramana un stat profund MAFIOT la cel mai intalt nivel… Cum drk se explica acest lucru? Chiar e Romania o republica bananiera care poate fi condusa doar de generali cu mitraliera la cour? Puneti-va astfel de intrebari. Traim intr-o tara profund corupta in care ONG-urile sunt cumparate cu bani grei, o mare parte dati de catre stat care le asigura un somn usor pe termen lung. Si atunci, in afara de strada, cine sa corecteze abuzurile de putere ale statului?
Maistre, nu mai fa pe neghiobu, ca nu te prinde!
In toata lumea exista coruptie si peste tot se accepta pana la un anumit nivel!
Exemplu Germanía:
Daca vrei o programare la medicul specialist o primesti peste patru luni. Daca le pui la fete (Sprechstundenhilfe) 10 € in pusculita (Trinkgeld) iti dau programare in patru zile.
La examenele la scoala de politie cu 1000 de locuri intra toti copii de politisti. Dintre ceilalti candidati numai fiecare al zecelea. Asta nu e coruptie?
Noi suntem frati cu italienii si spaniolii. Asa e natia. Acolo nu e coruptia sportul national?
Este corect sa se lupte impotriva coruptiei la nivel inalt. Daca vrem 100% nu va functiona niciodata.
Poate ma injurati dar asa vad eu lumea in mod mai pragmatic.
Mda. La italieni 10% din costul reparatiei unui drum e spaga la romani 90% din costul reparatiei e spaga.
Exact asta este problema. Sa nu se sara peste cal.
„Am încredere în românii mei din jurul palatului Cotroceni”.
A mai luat unul ţeapă cu „ungurenii mei”.
Alţii au invocat sfânta morală, în locul legii. Şi ei au luat plasă: morala era pregătită pentru fabule cu ciolănei încolonaţi în Parlamentul României.
Dacă vrem să ne exprimăm opiniile cel puţin cu onestitate, n-ar fi potrivit să facem abstracţie de două aspecte:
– nu Dragnea şi Tăriceanu sunt vinovaţi că legea permite accesul în Parlament al urmăriţilor penal sau al condamnaţilor, ba chiar şi exercitarea funcţiilor de preşedinte al camerei; e uşor să ne dăm idealişti fără păcate, sfinţi, cu aere de perfecţiune neprihănită, dar e mai dificil să admitem o situaţie de fapt, independentă de voinţa celor încriminaţi de noi necondiţionat,înainte de a stabili vinovăţii individuale;
– Constituţia interzice răspunderea parlamentarilor pentru voturile exprimate; n-avem nicio justificare raţională să inventăm răspunderea lui Dragnea sau Tăriceanu pentru că ar vota pentru o lege de admitere a unei OUG sau de amnistie/graţiere odată ce n-au nicio interdicţie; nici măcar aceea că sunt urmăriţi penal sau condamnaţi, la fel cum nu are nicio raţiune să excludem automat şi permanent adoptarea unor astfel de legi în folosul altora, doar pe considerentul că li s-ar aplica şi unora dintre aleşii noştri din Parlamentul României. 😆
Quod erat demonstrandum
Maestre mai exista si posibilitatea 4:
4. Libertate totala la furat in doi pasi:
A. Primul pas dam drumul la robinetul de bani prin OUG 9/25.01.2017, Articol 7, Aliniat 3 ” (3) Aplicarea prevederilor art. 4, art. 26 lit. b), art. 285, art. 36 şi art. 57 lit. b) referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, se suspendă până la data de 1 ianuarie 2018. ”
B. Al doilea pas dezincriminarea abuzului in serviciu, prin OUG 13/31.01.2017.
Spre exemplificare dl Primar Negoita, stiind ce va urma, se grabeste sa prinda un loc in fata la furat, asa ca pe 28.01.2017 publica in SEAP Anuntul de participare numarul 172782/28.01.2017 pentru o licitatie de achizitionarea de mobilier urban, pe o perioada de 4 ani in valoare de 782.886.044 RON fara TVA (circa 174 de milioane de Euro). In documentele acestei licitatii specificatiile produselor, care se doresc achizitionate, sunt copy-paste din catalogul unei firme de profil.
Datorita manifestatiilor impotriva OUG 13/2017 si a intentiilor declarate ale Ministerului de finante de a introduce un amendament referitor la limitarea si controlul creditelor de angajament Primaria Sectorului 3 anuleaza licitatia pe 03.02.2017 la ora 19:35.
Eu cred în răspunsul corect de la pct. 1, cu câteva nuanţe. „Ordonanţa rezolva problemele în Justiţie ale unor lideri PSD şi ALDE şi ea trebuia dată cu orice risc.” Deja aţi punctat conjunctura creată de îngrijorarea binomului SRI-DNA faţă de caştigătorul alegerilor parlamentare, îngrijorare amplificată de planul PSD declarat/cunoscut din campanie, de planul ascuns al PSD, dar aflat din rapoartele operative, şi de scorul categoric din 11 decembrie (dificil de contracarat în Parlament cu un procent – minimalizat surprinzător – al infiltraţilor din SRI în PSD). Nu mai caut linkul pentru o ştire apărută cu o zi-două înainte de 11 decembrie (pe surse) despre asigurările date de Johannis consilierilor săi (din memorie): „totul va fi bine după alegeri, dar nu pot să vă spun mai multe”. Nu ştiu cât de reală a fost ştirea. În timpul confruntărilor spectaculoase ulterioare, mi-am amintit frecvent aceaste cuvinte; m-am tot mirat de potrivirea dintre ele şi evenimentele ulterioare, începând cu frânele spuse la prima desemnare a premierului, până la războiul deschis al preşedintelui împotriva majorităţii parlamentare. Insinuez că nu-i exclus ca planul frânarului de la Cotroceni să fi existat dinainte de alegeri, întocmit de binom şi marioneta prezidenţială după colectarea prea multor informaţii care le-au excitat instinctul de conservare. La întrebarea „Ce i-a apcucat pe PSD-işti?” aş răspunde apelând la o analogie: să presuunem că eu traversez strada la vreo 200 m de trecerea de pietoni marcată, noaptea, la fel cum am mai preferat s-o tai de-a dreptul; de după un gard verde, sar spre mine vreo 5 miliţieni, mă căpăcesc, îmi pun cătuşe, mă bagă într-o dubă, mă duc o secţie, mă ţin ascuns până dimineaţă, îmi mai dau o amendă neprevăzută în nicio lege şi câteva bulane la spinare; în final mă lasă să dau un telefon, vă chem să mă luaţi şi în parcare îmi puneţi răspicat întrebarea încuietoare: „Ce te-a apucat să traversezi strada pe unde erau miliţienii? „. Răspunsul meu echivalent : „Pe acolo trec frecvent fără probleme şi n-am ştiut ce avalanşă de forţe se mobilizase deja să mă întâmpine la cotitură, pitită după tufe”. Dragnea şi Tăriceanu (alături de alţi colegi de luptă electorală, cărora probabil le-au promis aceeaşi salvare post-alegeri) au avut nevoie cu prioritate să scape de presiuni, acuzaţii penale, spectacolele procesuale, dosare potenţiale, riscul condmnării ruşinoase (inclusiv în prima instanţă). Prin lege în Parlament durata până la intrarea în vigoare este mare (opoziţie, tergiversări prezidenţiale) şi cam înutilă pentru rezolvarea unor acte de spectacol. Nu s-au aşteptat la organizarea forţelor de amploare ale pândarilor specializaţi, atât de disproporţionate, pregătite din vreme, pitite după tufele de serviciu, cu bulanul fluturând statului de drept şi democraţia. Soluţiile urmărite de Dragnea şi Tăriceanu nu s-au limitat la modificările codurilor prin OUG 13, dar n-au apucat să le tranşeze( amnistia şi graţierea, prima mult la efiocientă, dar ambele într-un tandem istoric; au fost despărţite, ca siamezele pe masa de operaţie, din cauza tufarilor de serviciu) Toate mişcările din PSD au fost interceptate prin infiltraţi şi alte metode specifice, pentru riposta instincului de conservare cu bulanul în mâna şi sub protecţia perpetuă a secretului de serviciu.
ti-am raspns tarziu la post-ul de acum vreo 2 zile, pentru ca nu mai intrasem pe site. In concluzie, desi discursul tau nu este lipsit de logica si consistenta, in esenta, esti un marlete de cea mai joasa speta. Faptul ca nu-ti da ¨reply¨ nimeni, ar trebui sa te puna pe ganduri..asta doar daca ai minim doua circumvolutiuni 😀
Punctul 1
Culmea circului ar fi sa decida maine CCR ca ordonanta 13 satisface deciziile CCR privind modificarile legii. Daca ar face-o ar dovedi un curaj extraordinar.
Domnule Cristoiu , urmaresc acest blog inca de la infiintare.Sa nu cedati. Noua Securitate e acum pe val insa „apa trece,pietrele raman”. Slugoii astia nu sunt cu nimic mai prejos decat cei din anii ’50.
Corect!!! ma mir si eu de cum au evaluat lucrurile.Vrem nu vrem, se pare ca un presedinte in Romania este fff puternic.In principiu face ce vrea. Cu constitutia in brate sau nu el este un „autocrat”. Daca vrea cooabitare este cooabitara (Basescu). Daca nu merge, mergem pe „totul este al meu”. Ce se poate face? NIMIC. Constitutia a fost votata pentru cazuri „de buna credinta”.In orice alta situatie nu se poate utiliza decit dupa „bunul plac”
CEI DE FACUT!
Va place sau nu.Dar singura institutie care L-a „rasturnat” pe Ceusescu, L-a „fortat” pe Iliescu s-a „faca rotatia”, care este mai mult sau nu in implicata la numirea unui presedinte in ultimi 20 de ani, sa nu intervina. Problema cum intervine,in folosul Romaniei sau nu.
Nu stiu de ce, eu am o mare incredere in oamenii din serviciile secrete, nu in institutia respectiva, care este aservita la nivel superior.Poate m-am uitat la prea multe filme in care servicile secrete au fost permanent de parte celor buni, si au luptat chiar impotriva unor sefi „imteresati”.
Nu vad de ce Presedintele nu doreste un dialog.Imi este clar ca nu se doreste. Poate se considera „prea puternic”. Cit… un an… doi… poate mai multi, dar dupa acea ce mai ramine. Ma gindesc la FARAONI din Egipt. Au costruit piramide, sanctuare, temple, orase(unele au fost rase de pe pamint)…si …Doar faraonul copil (unul fara importanta) este cel mai mediatizat.
Ma gindesc ce se va spune peste 10, 20 de ani, despre cei ce inflameaza Romania?
Dictonul”ASA VREUA EU” este suspect pentru toata lumea, aviz pentru secu.Nu-i vad nici ei in afara jocului, „vezi Coldea”.
Maestre, ati folosit trei cuvinte cheie „acoperitii din ministere”. Daca explicatia este, ca prin aceste persoane s-a creat aceasta parere descrisa la pct. 2?. Creata pentru a determina PSD sa dea ordonanta.
Prea au fost circumstantele exagerat „copilaresti” (noaptea, inaintea avizului CSM cerut cu cateva ore inainte) ca sa nu fie o misiune speciala organizara de „profesionisti”. Si in ziua darii ordonantei surpriza au inceput demonstratiile deja inaintea sedintei de guvern. De unde a stiut „strada” ce se va intampla in cateva ore?