Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de joi

Acum chiar că sunt convins: Traian Băsescu nu va dezvălui în veci numele acoperitului!

Interviul de la TVR i-a dat lui Traian Băsescu posibilitatea să aducă noi date în chestiunea care continuă să pasioneze pe românul de rînd, care e în fiecare zi un fel de Sherlock Holmes de bodegă.

Am aflat astfel că invocatul a fost și nu că este ofițer acoperit. Unele referiri la primii ani postdecembriști ne-au lăsat să credem că președintele vizează un ofițer acoperit din antichitatea democrației românești:
Eu am spus că este un fost ofiţer acoperit sau un ofiţer acoperit. Pentru că, atunci când ştii despre cineva ca a fost ofiţer acoperit, nu ştii şi când i-a încetat mandatul şi acesta este un lucru pe care trebuie să îl afli înainte de a fi candidat la funcţia de preşedinte, să îl afli dumneata, ca cetăţean. Oricine să ştie că are un preşedinte care nu are nimic de ascuns.

Cît despre dezvăluirea celui care mai mult ca sigur nu-și va trece în CV ipostaza de fost ofițer acoperit (nu pentru că s-ar teme să nu piardă astfel alegerile, ci pentru că și după ce n-a mai fost acoperit, respectivul nu poate dezvălui public c-a fost, deoarece ar provoca daune uriașe serviciului. Imaginați-vă că respectivul a avut misiuni în străinătate. Cum ar reacționa cei spionați de el sub acoperirea de politician român?), domnul președinte a renunțat la termenul întruchipat de depunerea candidaturilor:
Realizator: Domnule preşedinte, dacă tot aţi spus că apreciaţi emisiunea, veniţi cu nişte completări vizavi de declaraţia pe care aţi făcut-o în urmă cu câteva zile?
Traian Băsescu: Nu aş veni în acest moment, pentru că am şi eu o oarecare planificare. Vreau să fie un moment la care să aibă acces toată presa când voi spune un lucru sau altul. Ce este însă cert, pentru că am văzut foarte multe speculaţii? Să nu se aştepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete.(…)
Dar vreau să precizez pentru a doua oară în această emisiune: eu nu am primit un astfel de document, un nume şi un prenume de la vreun serviciu de informaţii al României în care să mi se spună că a fost sau este ofiţer acoperit un membru al Guvernului. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, eu ar fi trebuit să tac, pentru că este secret de stat.

Imediat după declarația președintelui, într-o intervenție la Jocuri de putere i-am spus lui Rareș Bogdan că Traian Băsescu nu va dezvălui niciodată numele acoperitului. Cum mai tînărul meu confrate nutrea convingerea că acoperitul va fi descoperit, am pariat cu el pe un raft de cărți că eu am dreptate.

După interviul de miercuri seara sunt și mai încrezător că voi cîștiga pariul.
De ce?
Pentru că Traian Băsescu a renunțat la termenul care-l constrîngea să facă dezvăluirea.
Momentul de care vorbește e un fel de calendele grecești.

Cine-l poate obliga să facă dezvăluirea?
Traian Băsescu va răspunde că n-a venit momentul!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi”

 • Cu tot respectul Maestre va rog mult ramaneti la istorie ! sunteti respectat si va respect parerea DAR nu ne aruncati in bratele unui IDIOT – Ponta ! aveti putere mare de convingere ! ganditi-va la copiii care ar putea trece prin anii de puscarie prin si umilinte prin care generatia mea a petrecut anii tineretii ! cu tot respectul !

 • unde-i tolontanu sa investigheze cazul?

 • Maestrre nu sunt un „bun”manipulator al internetului ,dovada am ,apasat p-oTasta si sa dus dracului toata,FILOZOFIA mea.Daca vei dori sa pui cap la cap,ce-a vrut „ne-a „CAISA” sa-ti zica ,I-ti spun eu.FACETI LUMINA.

 • Draga „MAESTRE” i-am scris acum cateva min. si d-lui C.T.POPESCU. Eu zic ca ,ar fi „TIMPUL” sa mai puneti ,odata „UMARUL”,sa va „UNITI,spre binele ROMANIEI”sa ne aratati {sunt sigur !?},ca mai aveti „UN CUVANT DE SPUS”.Ce-a zis Basescu,Ponta,Udrea,Iohanis{lume de vis”care”TACE si eventual NE va face!}.V

 • Așa înțelege Băsescu să facă jocuri politice, să se joace efectiv de-a v-ați ascunselea cu poporul român în loc ca la final de mandat să dovedească mai multă înțelepciune. Un asemenea președinte nu merită respect întrucât se comportă ca o mahalagioaică.

 • Dimpotriva, a dat indicii clare ca e Ponta. Nici vorba sa dea inapoi, a fost un pas inainte in descoperirea acoperitului.

 • pierdeti pariul!

 • A fost o alta cacealma a Matrozului in genul celor deja clasice: „Demisionez in cinci minute!” sau „Ma retrag din politica la sfarsitul mandatului!”

 • adevărat !

 • basescu a dat mura-n gura tuturor asa zisilor jurnalisti de investigatie.dar nici unul n-are k***e sa se-apuce de treaba

 • Apropo , știți , e foarte important , ascultatima un pic ! Depinde cand o spune si dupa ce o spune ! Dupa whisky sau dupa zeama de varza !

 • este o tema falsa …

 • inca o ticalosie gen basescu, apropos, sunt multe chestii ilogice in motivarea sentintei in dosarul telepatia, de exemplu daca ei au evaluat ICA la 60 milioane euro, de ce nu au confiscat doar ICA si gata, recuperau banii, de ce confisca toate bunurile celor condamnati? Apoi, daca basescu a cumparat casa din mihaileanu cu 20.000 euro de la stat, si azi este evaluata la 500 mii euro, inseamna ca basescu a influentat subevaluarea casei si a furat statul cu 480 mii euro, dupa aceasi logica.

 • Referirea e clara ca lumina zilei: PONTA. O sa dea hinturi pana cand va fi evident ca e ponta si nici nu va mai trebui sa-i spuna numele.

 • si il v-a defaima numai daca iese presedinte

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog