Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de joi

Cum a descins Klaus Iohannis mai ceva ca Obama la ziarul Adevărul!

Întîmplarea a făcut ca miercuri 15 octombrie, pe la două, să fiu la sediul Adevărul, pentru obișnuita ședință de sumar la Historia. Puțină lume știe că sunt de un car de ani director al revistei Historia. Am conceput-o și lansat-o pe piață ca unul dintre acționarii unei edituri (a fost redactor șef într-o vreme și Iulian Chifu, actualmente consilier prezidențial), cînd n-am mai putut să fac față dificultăților financiare, am vîndut-o trustului Adevărul și una dintre condițiile cumpărării a fost să rămîn mai departe director.

La terminarea ședinței, însoțit de Ion Ioniță, redactorul șef al Historia, m-am îndreptat spre ieșire. Drumul meu trecea prin fața studioului tv al Adevărului. Aici lume multă, agitată, inși cu sîrme în urechi, tinere îmbrăcate office, bărbați la costum, toți cu un aer de vădită neliniște premergătoare strigătului Vine!

Ce se întîmplă? A venit Obama? am întrebat, dibuind imediat acea atmosferă de descindere undeva a unui ștab a cărui ființă fizică trebuie nu numai protejată, dar și înconjurată de alte numeroase persoane fizice, care-i duc servieta, îi dau un șervețel cînd trebuie să se șteargă la gură și mai ales îl înfășoară în cuvinte de laudă, gen, șeful ați fost formidabil, șeful ați dat lovitura.

De ce n-am întrebat dacă n-a venit Traian Băsescu?
Din simplul motiv că președintele n-are boala de a veni undeva cu alai, cu huiet menit a înspăimînta muritorii la gîndul c-a coborît Dumnezeu în lumea lor păcătoasă. Ori de cîte ori a avut vreun interviu cu mine la vreo televiziune, Traian Băsescu m-a surprins plăcut prin simplitatea prezenței. De altfel, președintele e unul dintre șefii României de azi care te dă gata cu firescul comportamentului. Nu te-ai mira dacă l-ai vedea într-un tramvai strigînd Mergeți mai în față! cînd un altul de funcția lui, dacă ar călători  cu tramvaiul, ar pune pe cei de la SPP să strige Mergeți mai în față!

Afară, în fața ușii, îl aștepta pe Înaltul oaspete al ziarului un jeep de lux, cu motorul pornit. M-am felicitat c-am ieșit din clădire înaintea Înaltului Oaspete. Riscam să fiu îmbrîncit din calea Înalților Pași de cei cu sîrme în urechi.

Știți cine era Înaltul Oaspete?
Nimeni altul decît Klaus Iohannis!

Păi, dacă acum, cînd e doar candidat la Președinție, Klaus Iohannis descinde între noi muritorii în mijlocul unui asemenea alai, se scaldă într-o atmosferă de Dumnezeu apărat de arhangheli cu săbii de foc, socotind că văzîndu-i fața ne vom transorma cu toții în stane de piatră, ce se va întîmpla cînd va ajunge președinte?
Va descinde direct din cer în carul de foc?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi”

 • Un ziarist are valoare cand are caracter si este impartial! Fata de Iohannis judecati distorsionat! Are si el pacatele lui dar, sunt nesemnificative in raport cu altii… „care sunt”…., vorba lui Vanghelie!

 • un ingamfat, un tradator fara scrupule, care fascineaza doar prin gafe si prin cele 6 case a caror provenienta o explica in fiecare zi diferit. nu-i dau votul pentru nimic in lume, sa isi incarce altii constiinta daca poftesc.

 • oamenii care-l inconjoara sunt mai obedienti

 • Deja e si el intimpinat asa?Dar,cred ca cei din jurul lui ii fac alaiul,il proslavesc de acum,dar tot nu se compara cu ponta aici,aluia ii si place la nebunie. Dar,da,nu exista,nu a existat si poate nu va mai exista curind,un politician asa de firesc ca T.B.,tocmai asta apreciez la el,ca NU s-a schimbat cind a ajuns sus-desi,toti il sfatuiau sa se schimbe ,sa se,,adapteze la…”,dar nu isi dadeau seama ca tocmai asta fac toti,se schimba…,in rau.

 • Ghinionul bine facut

 • Am o dilema si anume ieri in declaratia de presa dl Basescu aspus cu subiect si predicat:

  .”Probabil că o anchetă a Parchetului va trebui făcută, a Parchetului Militar, pentru că şi în 1997 Constituţia interzicea procurorilor să aibă alte activităţi decât cele de învăţământ. Or, o încălcare de Constituţie în istoria unui Seviciu este inacceptabilă. Un serviciu, ca să ştiţi, că s-ar putea să vină, dar ei fac ilegalităţi, spionează. Da, ilegalităţile le pot face oriunde, numai în România nu. În ţara de origine serviciile secrete din toată lumea civilizată respectă legile şi Constituţia. Or, recrutarea unui procuror a fost o încălcare a Constituţiei, şi a legii, dar şi a Constituţiei”

  Consider in paranteza ca Parchetul Militar trebuia deja sa se autosesize caci toat ce s-a intamplat il transforma pe dl Ponta cel putin intrun suspect, ori parchetele de suspecti se ocupa finalizand cercetarea cu NUP sau cu trimiterea in judecata considerand ca au dovedit culpa.

  Iar dilema mea este: oare in mod intamplator unii de aseara imediat dupa alocutunea presedintelui incearca sa acrediteze ideea ca dl B. ar fi bolnav mintal? Nu cumva procuratura nu ar trebui sa dea atentie unei sezizari facute de un asemenea bolnav?

 • VOI CHIAR SINTETI DUSI CU PLUTA,TRAITI IN ROMANIA

 • Se schimba doar omul nu si sistemul din pacate , romanii nu s-au trezit inca in marea lor majoritate la realitate acest moto este pentru toate partidele valabil ” schimbam omul dar nu sistemul ” si prostii pun botul.

 • Maestre, ati devenit brusc… sensibilos? 😉 De cand au inceput sa conteze aparentele? Se vede ca NU l-ati cunoscut pe Klaus Iohannis la Sibiu, in elementu-i! Este un OM magnifique… fara fite, far’ sa-ncerce sa te dea pe spate, genul de ardelean pursange, simplu, natural, cerebral, spumos, carismatic, jovial, vivace… drept e, ca te lasa sa-l vezi astfel, atunci cand se simte in elementu-i… Am convingerea ca este alegerea staff-ului, nicidecum a OMULUI Iohannis! Stiti prea bine ca atunci cand te legi la cap cu anumiti consilieri, NU poti sta cu ei pe contre zilnic, doar ai un target de atins! Da’ daca e sa fiu rautacioasa, aidoma dumneavoastra… puteti compara aterizarea lui Iohannis, in speta, cu lansarea campaniei lui Dottore, pe Arena Nationala, cu ifose, aplauze comandate de la tribuna si tam tam, mai ceva decat reuniunile ”adorabilului” Kim Ir Sen?! Megalomania comunista caracteristica mamelucului Pinocchio, poate sa fie comparata cu staff-ul lui Iohannis? Ihh, tare mi-e ca ma ia cu greata, ameteli si varsaturi ( si NU sunt insarcinata! )… daca e sa fim sinceri oleaca, pana si Ceausescu avea o extra doza de bun simt, comparativ cu politrucul cu ifose de budoar rusesc… 😉 Obisnuiti-va cu ideea ca Basescu a castigat alegerile tocmai datorita faptului ca a fost mereu un personaj atipic, rebel, care NU a ascultat mereu sfaturile consilierilor din staff-u-i! Iar Iohannis NU are in natura-i, nici macar 20 o/o din rebeliunea comandantului de nava! NU incape comparatie intre gradul de educatie, civilizatie, firesc, bun simt, decenta… Restul aidoma unui fluture… 😉

  • Perfect! La Rares Bogdan Cristoiu il admira pe Iohannis si asa in scurt timp nu il mai place. Ce sa inteleg ca nu suntem consistenti?

  • Maria, am vaga senzatie ca incep toti sa se incline in functie de cum bate vantul… cel putin Maestrul m-a bulversat total in ultimele zile… ba nu e bun Iohannis… ba e bun… la cateva zile dupa, nu mai e bun… drept e ca detaliile fac diferenta! Da’ sa-mi ofere si mie cineva o solutie mai eficienta decat Iohannis, ptr exterminarea Ciumei Rosii… daca poate! Fara scuze transparente… bazata pe fapte si dovezi realiste, NU pe vorbe! Restul e can can… 😉

 • Maestre esti ca prea stresat de Iohannis! Daca era Udrea nu scriai aberatiile astea.Spune pe fata ca nu-ti place sasul, nu e ortodox, nu e…rromin, a dat meditatii in loc sa faca copii etc etc

 • Un prieten care lucreaza la primaria sibiu, mi a spus ca atunci cand a inchiriat autobuz sa mearga prin tara, la arad, spre exemplu, s a intalnit cu soferul autobuzului cu 10 km inainte de localitate (el venind cu bmw ul) si s a urcai in autobuz. La plecare acelasi lucru, a iesit cu autocarul, autobuz, ma rog…… iar la cativa km de arad il astepta bmw ul sau. Adevarat sau nu, are obocei ciudat de a nu renunta la luxul sau.

 • urătă boală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *