Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi

Despre cum se va strădui Victor Ponta să demonstreze că-i leu și nu pisicuț față de Traian Băsescu

Dacă ar fi să cred ce-mi văd ochii pe site-urile din România, evenimentul vedetă al momentului, cel despre care se discută prin studiouri, prin piețe discutîndu-se despre lucruri mult mai importante, cum ar fi, de exemplu, prețul lubenițelor, l-ar reprezenta ruperea Pactului de coabitare dintre Președinte și Premier.

De fapt, dacă mă gîndesc bine, nu e vorba de ruperea Pactului, ci de denunțarea Hîrtiei de la începutul Guvernării USL de către Victor Ponta.
După ce-a trimis Scrisoarea la Cotroceni, iresponsabilul vesel a intrat din nou într-o erecție mediatică, vocea sa fiind prezentă pînă la supraponderabilitate pe posturile celor doi Penali ai Puterii: Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu.

Înțelegerea acestui moment e imposibilă fără reamintirea faptului care l-a provocat.
Marți, 5 august 2014, la interviul acordat Evz, Traian Băsescu a ținut să explice antipatia sa față de Monica Macovei astfel:
Domnul presedinte Traian Basescu: Pentru ca eu nu i-am facut lui Monica Macovei ce mi-a facut ea. Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea sa nu discute cu mine. Slava Domnului, pe lipsa de experienta a lui Ponta, am reusit sa semnez cu el acel celebru Pact de…
Domnul Mircea Marian: Vreti sa spuneti ca l-ati pacalit?
Domnul presedinte Traian Basescu: Da, da, a fost un politician mai slab decat mine.
Domnul Dan Andronic: Ati fost un negociator mai bun decat el.
Domnul presedinte Traian Basescu: Am fost negociator mai bun decat el. Si l-ati vazut cum e in fata mea… (…)

E limpede că Traian Băsescu reia în chestiunea Pactului cu Victor Ponta argumentul folosit pentru a justifica Soluția imorală, cum i-a zis el chemării lui Dan Voiculescu la Guvernare în 2004: A trebuit să facă acest compromis cu Victor Ponta și, în plus, l-a și tras pe sfoară pe pisicuț, care nu e numai slugarnic, e și prost.

La o primă vedere, Traian Băsescu vorbește astfel despre Pact pentru a răspunde acuzației aduse de Monica Macovei și de fanii acesteia din presă și din societatea civilă c-a fost un grav compromis față de Victor Ponta.

În realitate, Traian Băsescu face această declarație nelalocul ei (după ce ai prezentat Pactul drept un moment istoric, vii acum și-l consideri un moment al tragerii pe sfoară, ca-n Obor!) din motive strict electorale:

 1. Încearcă să contracareze lovitura primită de candidatul său, Cristian Diaconescu, prin anunțarea candidaturii de către Monica Macovei;
 2. Își propune să-l compromită pe Victor Ponta în ochii electoratului anti-Băsescu prezentîndu-l, ca și în cazul înregistrărilor de la Cotroceni, ca un pisicuț față de el, ca un ins care n-a știut să se bată cu Traian Băsescu.

Prin asta, Traian Băsescu a anunțat punctul forte al campaniei sale pentru ca Victor Ponta să n-ajungă președinte:
Depărtarea de Victor Ponta a electoratului înrăit împotriva lui Traian Băsescu, format de propaganda lui Dan Voiculescu.

Strategii lui Victor Ponta s-au prins de pericolul acestei campanii a lui Traian Băsescu și i-au sugerat ruperea zgomotoasă a Pactului. Tot ei i-au sugerat și catastrofalele nominalizări de demnitari, făcute pentru a fi respinse de Președinte.

Indiscutabil, în perioada următoare, Traian Băsescu va face dezvăluiri senzaționale despre pisicuțul Victor Ponta, unele luînd forma înregistrărilor. Iar Victor Ponta se va strădui să demonstreze, prin gesturi iresponsabile dacă ne gîndim că vor afecta stabilitatea internă, că el nu-i pisicuț, ci leu față de Traian Băsescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi”

 • PRESENTIMENT

  A-nceput din cer sa cada
  HOT cu HOT…
  Hot de la stat…

  DNA ne-a razbunat

  Si, curand, ghiortanii-n vrie
  Se vor sterge-n puscarie

  …De cacat.

 • Bati campii cucoana, ai luato rau pe aratura.

 • ******** SI CAZUL PANAMA DIN 1989 SE POATE ASEMANA CU CAZUL PROCESULUI LUI DAN VOICULESCU ALIAS DIAVOLUL ROSU

  Buna dimineata maestre … desi e ora 12:05 ! FRUMOS … CHIAR GIGEA.

  ASEMANAREA … NU ARE ASEMANARE ! Eu insa vin in completare cu INCA O ASEMANARE !
  ANUME CA PROCESUL DESPRE CARE PRESA ROMANEASCA HAULESTE … caci vorba ceea … lucrurile se cunosc mult mai bine si cu …predilectie … NICI NU E DE MIRARE CA EXISTA PROCESE DE O ASEMENEA SPETA ! Asa procese ar trebui deschise tuturor escrocilor care au distrus industria si agricultura in Romania … si sunt neneaca destui !
  De comparat insa consider ca MAI DEGRABA SEAMANA SI FACE TRIMITERE PROCESUL CU CELEBRUL CAZ „PANAMA” … DECLANSAT ODATA CU REVOLUTIA DIN ’89 IN ROMANIA UNDE SUBIECTUL PRINCIPAL IL REPREZENTA GENERALUL … DEH ! TOT GENERAL CA SI DIAVOLUL ROSU ALIAS DAN VOICULESCU … HEI BINE GENERALUL MANUEL ANTONIO NORIEGA ! uN DICTATOR DE CLASA … IN PANAMA … SITUAT CHIAR LANGA SAU MAI BINE SCRIS STAT AFLAT IN VECINATATEA S.U.A. ! GEORGE BUSH SENIOR -fost sef al C.I.A. ar putea face multe dezvaluiri despre similitudinile REVOLUTIILOR din ’89 !
  Cu atat mai mult cu cat si generalul Noriega ca si „generalul” INTACT-ului ( caci pana a fi ovedit ca e general activ inca al fostei securitati – mai trebuie sa sapam prin arhive), SE OCUPAU CULMEA TOT CU SPALATUL BANILOR !
  IN CURAND ROMANIA VA OMOLOGA O NOUA MASINA DE SPALAT BANI … MASINA DE SPALAT LANSATA LA APA LA … HA-HAZNALEI 3 ENTETULATA „Spalatoarea Automat-ICA Intactilor” …
  IND-ICA-TII TEHNICE – spala bani indiferent de culoarea polit-ICA … ca atare va invitam sa preluati patentul caci portile Raiului puuscariilor va sunt larg deschise !
  Dar sa folosim materialul „clientilor” anume stiri de mai demult (2010)care rulau la Ha-HAZNAUA 3 :

  <>
  ……………………………………………………………………………………………………………….
  Deocamdata atat-ICA … PE CURAND MAESTRE !
  Cu drag,onoare si consideratie …
  *MultaViata*
  *Lupul*Alb*GetoDac*
  *Vicentiu*I*Voiculescu*
  *Zamolxienii*Zegetini*

 • Daca esti consecvent an ideile si crezul tau esti bou, daca te tot sucesti esti Cristoiu si esti mare ziarist.

 • Instigat in special de „ideologii” si „consilierii” cu state vechi prin studiourile Haznalei 3, Dottore Viorel va aplica „tactica pamantului parjolit”. Nu va conta ce pierderi va suferi, important e sa invinga pana la urma dusmanul. Si sa se instaleze la in decembrie la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *