Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la luni, 22 decembrie 2014

Va fi întîlnirea de la Cotroceni un nou exercițiu de pisiceală pentru Victor Ponta?!

Un Comunicat trimis țării de Klaus Iohannis pe Facebook, sub semnul preferinței puerile pentru un mijloc propice comunicării personale și nu comunicării oficiale, ne vestește că președintele l-a invitat luni, 22 decembrie 2014, la Cotroceni pe Victor Ponta pentru a discuta, citez: „actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern”.

Din scrierile lui Victor Ponta n-am aflat dacă în prealabil a avut loc o discuție între cei doi menită a conveni întîlnirea. Nu de alta, dar din punct de vedere constituțional, Victor Ponta nu-i obligat să răspundă invitației. Klaus Iohannis nu e Carol I, nu e nici Carol al II-lea, dat fiind că pe Elena Lupescu n-o poate egala nimeni nici la pat, nici la cap, pentru ca premierul să dea fuga-fuguța la Cotroceni cînd i se trezește președintelui. Ar fi fost normal ca președintele Klaus Iohannis să anunțe c-a convenit cu Victor Ponta o întîlnire la Cotroceni.

Victor Ponta n-are însă nici un interes să-l contrazică pe Klaus Iohannis.
Mai întîi, pentru că el, așa cum s-a văzut din filmulețele de la Cotroceni, e un căcăcios cînd vine vorba de președinți și, în general, de toți cei care i-ar putea da bătăi de cap.
Apoi, dacă urmărești slugărnicia celor două posturi de propagandă ale lui Victor Ponta – România Tv și Antena 3 – față de Klaus Iohanni, vei pricepe că premierul se dă de ceasul morții să-l prezinte pe noul președinte ca infinit mai bun în relația cu Guvernul decît fostul președinte, Traian Băsescu.

Problema, marea problemă a lui Victor Ponta e că scandalurile cu Traian Băsescu nu-și au avut temeiul în stilul mai puțin politicos al fostului, ci în adevărul că Traian Băsescu i-a dat de fiecare dată peste lăbuță, cînd pisicuțul s-a întins la borcanul cu smîntînă.

Armonia dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta depinde exclusiv de Klaus Iohannis.
Dacă președintele închide ochii cînd Victor Ponta se dă la borcanul cu smîntînă, între Președinție și Guvern va domni armonia.
Dacă președintele își ia în serios mandatul primit prin cel de-al doilea tur de scrutin, de a veghea ca Victor Ponta să nu răstoarne borcanul cu smîntînă vrînd să-l lingă tot, atunci chiar de luni, se va putea vorbi de tensiuni între Președinte și Premier.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Gîndul de la luni, 22 decembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *