Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la miezul nopții

Șahul lui Crin Antonescu și mîna de ajutor dată de Traian Băsescu

Luni seara, Crin Antonescu a anunțat că marți, la ședința Biroului Permanent al PNL, își va depune mandatul de președinte al Partidului. E o mișcare folosită cîndva și de Teodor Stolojan și nu fără succes. Puși în fața unei decizii, conspiratorii, de regulă șacali pe ascuns, dar balegi cînd e vorba să fie pe față,  dau înapoi. Cel care a  avut curajul să-și  asume un risc e victorios.  Iese mai întărit din confruntare. Cu atît mai mult pariază Crin pe asta, cu cît conspiratorii, în frunte cu regretatul liberal ( îi spun așa, deoarece s-a dovedit un brav PSD-ist), s-au demascat din cauza nătărăului  de Sorin Ilieșiu. Tactica lui Victor Ponta era simplă. Prelungea criza cît mai mult pentru a putea pregăti masa de manevră din PNL. Acum e destul de greu să mai adune această masă, deoarece complotiștii s-au demascat ca fiind niște biete ustensile PSD-iste. Altfel, Victor Ponta nu-și va putea permite o cădere a Gvuernului, urmată automat de coșmarul desemnării de către Traian Băsescu. Să ținem cont și de faptul că luni Traian Băsescu n-a anunțat de florile mărului posibilitatea  de a-i face plîngeri penale lui Victor Ponta. Cum să te aștepți să te desemneze premier cel care e gata să te trimită în ancheta DNA? Prin asta Traian Băsescu i-a dat o mînă de ajutor lui Crin Antonescu, speriindu-l pe Vcitor Ponta cu perspectiva unui refuz de a-l desemna premier.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gîndul de la miezul nopții”

 • maestre…fac pariu pe un stilou (stiu ca esti colectionar) ca iar te inseli !

 • maestre…fac pariu pe un stilou (stiu ca esti colectionar) ca iar te inseli !

 • Iliesiu se dovedeste a fi la fel de liberal precum Ionescu-Quintus.

 • Inteleg foarte bine ca este corect ca in cazul in care PSD-ul da afara PNL-ul din guvern si decide ruperea aliantei care i-a permis lui Ponta sa ajunga prim-ministru, acesta din urma sa-si dea demisia si sa o ia de la capat cu noua lui majoritate. Dar asta ar insemna un comportament politic corect, insa nu si obligatoriu d.p.d.v. legal. L-am uitat pe Tariceanu?! Ponta nu are nevoie, legal vorbind, decat de un nou vot in parlament nu si de o noua desemnare de la presedinte. Si fiindca tot a venit vorba despre desemnarea primului-ministru, eu cred ca principiul care a stat la fundamentarea actualei constitutii trebuie consolidat. Acest principiu presupune partajarea puterii, iar in acest caz primul-ministru trebuie sa se bucure de increderea atat a parlamentului, cat si a presedintelui. Daca la numire se respecta acest principiu, la demitere nu mai are decat parlamentul acesta posibilitate. De aceea cred ca retragerea increderii in primul-ministru ar trebui sa fie si in competenta presedintelui care este singurul organ executiv ales si care, din acest motiv, respecta principiul separatiei puterilor executiva de cea legislativa.

 • Daca e cu vot secret,s-ar putea sa aibe o surpriza.

 • in sfarsit. auzim cantecul de lebada a struto-camilei USL. 🙂

 • Da , Victor Ponta nu se simte prea bine. Finalul emisiunii eu pup poala popii … a fost pentru el penibil , jenant , ma rog e putin spus. Maestre astept punctul dvs.de vedere care va prinde cel mai bine esenta si pentru cei care nu se uita la A3. Eu sunt una din cei care le mareste audienta fara a le impartasi parerile.Ca pe vremuri cind mai priveam la OTV si ma cruceam.

 • Interesant jocul lui Basescu !

 • Inca un episod din telenovela Se rupe sau nu se rupe USL se va consuma maine. Sa fie ultimul din sezonul asta? Cat timp asteptam pana incepe sezonul viitor?

  • scuze…cum stam cu ce mai avem prin buzunare sau cu ce ni se va mai lua ? ca se rupe sau nu USL nu conteaza, tot aia sunt…vezi scutul de ieri vs. Cozma asa ca actiune imediata a tuturor corbilor, nu conteaza culoarea

  • scuze…cum stam cu ce mai avem prin buzunare sau cu ce ni se va mai lua ? ca se rupe sau nu USL nu conteaza, tot aia sunt…vezi scutul de ieri vs. Cozma asa ca actiune imediata a tuturor corbilor, nu conteaza culoarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *