Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Contribuția DNA la victoria zdrobitoare a lui Crin Antonescu în Delegația Permanentă

Celor care se preocupă de soarta zilei lor de mîine și nu de soarta USL, numele Dan Radu Rușanu nu le spune nimic. Dacă, din întîmplare, le-a căzut sub priviri vreun tabloid, au aflat că numitul tocmai a scos la vînzare un viloi de un milion de euro. Lor, celor  care-și negociază cu insomnii salariul de 300 de euro, un milion de euro nu le spune nimic, pentru că face parte din lumea filmelor de la televizor și nu din lumea reală, a tramvaiului și a băcăniei din colț

Cei care-și cîștigă pîinea zilnică din observarea și comentarea arenei politice – jurnaliștii – știu că Dan Radu Rușanu e Baronul Baronilor din PNL. Om nu numai putred de bogat, cum ar spune  Petre Ispirescu în Basmele care nu sunt ale lui, dar și Nașul unei rețele-păienjeniș întinse în PNL și nu numai. Ca și  baronii altor partide, Dan Rușanu e, în ultimă instanță, fruntașul Partidului care se află în fruntea țării de 24 de ani:

Partidul Ciocoilor Spoliatori.

Puțini știu însă că Dan Radu Rușanu e Șeful Grupării pro PSD din PNL. Sub conducerea lui, alde Chițoiu, Stroe, mai nou și Călin Popescu Tăriceanu, puneau de un nou partid- Partidul Social-Liberal – un fel de UNPR al Dreptei de la noi, care avea să-și proclame secesiunea de PNL și alipirea la sînul bogat în afaceri cu statul al PSD.

Decizia pe care urma s-o ia Delegația permanentă a PNL în chestiunea USL nu se anunța atît de ușoară cum lasă impresia desfășurarea evenimentelor de marți seara. Sforarul Dan Rușanu, poreclit și Hrebenciuc al PNL, îi pregătise o lovitură lui Crin Antonescu: Gruparea sa urma să voteze împotriva ieșirii de la Guvernare. Chiar dacă victoria ar fi fost a Grupării Crin Antonescu, impactul mediatic, amplificat de oficinele PSD – Ghiță Tv și Felix Tv – ar fi fost însemnat. Pe acest fond ar fi fost destul de ușor crearea UNPR-ului Liberal.

Coincidență sau nu, Dan Radu Rușanu a fost reținut marți de procurorii DNA, care l-au pus sub acuzare. Gruparea sa din PNL a făcut ciocu mic la Delegația permanentă.

Ageamii vor spune că prin asta Traian Băsescu i-a dat o mînă de ajutor lui Crin Antonescu.

Da, lui Crin Antonescu i s-a dat o mînă de ajutor prin înhățarea Nașului Dan Radu Rușanu de către DNA.

Dar nu de către Traian Băsescu.

Dacă știe despre cine-i vorba, Victor Ponta ar trebui să nu mai fie vesel ca pînă acum.

Iresponsabil poate fi. Vesel, nu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Contribuția DNA la victoria zdrobitoare a lui Crin Antonescu în Delegația Permanentă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *