Cancelarul Austriei: Ministrul de Interne a avut un deadline și vrea un nou calendar pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară

Gîndul de la ora 12

De la Muma lui Ștefan cel Mare la Mama lui Victor Ponta

Sărbătorirea Tovarășelor de către Tovarășii din PSD cu prilejul Zilei de 8 martie ne-a blagoslovit cu o altă premieră națională, pe lîngă cea dată de redactarea cu greșeli a Programului de guvernare:
Sîngeroasa exploatare electorală a unei MAME!

Nu încape vorbă că Victor Ponta s-a angajat mai demult în campania electorală pentru Președinție. Pînă acum s-a consumat și încă se mai consumă una dintre cele mai șirete faze ale acestei campanii:
Victor Ponta nu vrea nici în ruptul capului să candideze (nu pentru că se scapă pe el la gîndul înfrîngerii, ci pentru că vrea să se sacrifice pe altarul de premier!), deși Partidul, Poporul, Țara, Pelicanii din Deltă și Subcurbura Carpaților (de unde ne face semn cu mîna Marian Oprișan) îl roagă, îl imploră, îi cad în genunchi să candideze.

Sîmbătă, 8 martie 2014, în cadrul acestei campanii, a fost suită pe scena Sălii Palatului, la Serbarea PSD-istă de 8 martie, Mama lui Victor Ponta.

Dînd curs rolului atribuit de Bogdan Teodorescu, agentul electoral principal al lui Victor Ponta, plătit pentru asta din buzunarul țării și nu din cel al lui Victor Ponta, Mama i-a cerut Fiului să nu candideze.

De ce?
În strategia electorală pentru prezidențiale sloganul N-am vrut să fiu Președinte, dar n-am avut încotro, a trebuit să mă sacrific! va fi argumentat cu aserțiunea Am supărat-o chiar și pe mama!

Potrivit lui Dimitrie Bolintineanu, în poezia Muma lui Ștefan cel Mare, înfrînt (temporar) la Războieni, Ștefan cel Mare se întoarce acasă hotărît să abandoneze lupta. Mama sa, denumită aici Muma, îl îndeamnă să se întoarcă pe cîmpul de bătălie:

”Du-te la oştire! Pentru ţară mori!
Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!”

Muma lui Ștefan cel Mare se dovedește o adevărată patrioată.

Din spusele femeilor PSD-iste, am înțeles că Victor Ponta e dator țării cu o candidatură la Președinție. Asumarea candidaturii apare astfel ca un act de jertfă patriotică.

Sfătuindu-l pe Victor Ponta să nu candideze, e mama sa nepatrioată?
Evident, nu:
E lucidă.

După scena cu Muma,
”Ştefan se întoarce şi din cornu-i sună;
Oastea lui zdrobită de prin văi adună.
Lupta iar începe… Duşmanii zdrobiţi
Cad ca nişte spice, de securi loviţi. ”

E greu de crezut că un lucru asemănător s-ar putea petrece și cu Victor Ponta la prezidențialele de anul acesta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • Toti politicienii romani, in frunte cu liderii lor, Basescu, Ponta, Crin, Blaga, Udrea, MRU, DD, Hunor, Funar, Pavelescu, Neamtu, etc., care, intr-un fel sau altul, stiu ca pot alege pentru Romania (si pentru Lume!) „democratia” pe care ei o considera mai buna, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, dar din lasitate sau nimicnicie n-o fac, trebuie sa accepte ca romanii au dreptul, chiar si datoria sa-i considere magari nesimtiti, si sa-i trateze cu tot dispretul!

  Toti jurnalistii care iau cunostinta de acest text, au datoria patriotica si deontologica de a-l aduce la cunostinta politicienilor, si de a le cere acestora sa prezinte opiniei publice romanesti alegerea pe care au facut-o!

  Cele de mai sus nu reprezinta o toana, ci o NECESITATE stringenta, atat pentru Romania cat si pentru Lume, pentru a se evita caderea pe toboganul violentei si al ororilor de orice fel!

  Starea Lumii de astazi cere o „democratie” in care politicienii sa nu mai poata „exersa” Lacomia, Minciuna, Hotia, Tradarea, Iresponsabilitatea, Nesimtirea, etc.

 • ….la muma lui victoras!

 • Este dator. Cu o hartie igienica.

 • Cu dumneata,…sub nici o formă.Coana Rodica,în schimb o caută cu lumînarea.Are noroc.Eu nu discut cu cele în deficit hormonal.

 • Nu putem spune, din pacate, ca nu exista un public numeros care pune botul la prosteala asta!

 • controale si iar controale. sunteti niste jegosi cu guvernul vostru cu tot comunistilor. in loc sa stimulati economia voi sugrumati ceea ce a a mai ramas. controalele vin cu spaga pentru campanii. toti cer spaga, nu ii intereseaza sa reduca nimic. acordati stimuli pentru ca lumea sa investeasca sa se creeze locuri de munca.

 • Exact la asta ma gindeam si io . Mama lui Stefan cel MARE

 • Pentru unii muma, pentru altii… ciumă…

 • Nu s-au deşteptat.În ţara lui Ponta,prostia este transmisibilă.Teama e că aşteptînd alte alegeri,toată România devine aşa.Constituţional este corect.Unde scrie că în România trebuie să fim deştepţi?

 • Doamna Antonescu chiar nu va e rusine sa propuneti la cea mai înalta funcție in stat un plagiator

 • Basescu nu stia daca mai candideaza pana cand a ajuns in vestul tarii , intr-o comuna , unde intamplator , un nene l-a rugat sa nu-I lase pe ei , pe pdl-isti, fara catindat. Basescu , om emotiv , impresionat de lacrimile poporului pdl-ist , a cedat si a zis da . In nici un caz n-a fost regie , ca acum la Ponta . Icoana, primita de Basescu atunci, sta marturie sinceritatii prezidentiale .

 • Circ ieftin este, sa vedem cum stam cu painea.

 • dizgratios spectacolul…stiti ce a mai zis mama lui ponta? ca l-a iubit pe Crin!! acum e dezamagita…pai sa-l intrebe pe fi-su de ce nu il mai poate iubi pe Crin. ceva amuzant de pe net, apropo de tovarasi http://www.youtube.com/watch?v=w_15lVqSLlM

 • Dacă ‘La’ Familia este compusă numai cu neamuri proaste,de ce să nu ne laudăm cu ea în faţa naţiunii? Suntem 7,4 mil. de idioţi după chipul şi asemănarea Lui(Ponta).

 • Sper ca nu.