Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

De la Muma lui Ștefan cel Mare la Mama lui Victor Ponta

Sărbătorirea Tovarășelor de către Tovarășii din PSD cu prilejul Zilei de 8 martie ne-a blagoslovit cu o altă premieră națională, pe lîngă cea dată de redactarea cu greșeli a Programului de guvernare:
Sîngeroasa exploatare electorală a unei MAME!

Nu încape vorbă că Victor Ponta s-a angajat mai demult în campania electorală pentru Președinție. Pînă acum s-a consumat și încă se mai consumă una dintre cele mai șirete faze ale acestei campanii:
Victor Ponta nu vrea nici în ruptul capului să candideze (nu pentru că se scapă pe el la gîndul înfrîngerii, ci pentru că vrea să se sacrifice pe altarul de premier!), deși Partidul, Poporul, Țara, Pelicanii din Deltă și Subcurbura Carpaților (de unde ne face semn cu mîna Marian Oprișan) îl roagă, îl imploră, îi cad în genunchi să candideze.

Sîmbătă, 8 martie 2014, în cadrul acestei campanii, a fost suită pe scena Sălii Palatului, la Serbarea PSD-istă de 8 martie, Mama lui Victor Ponta.

Dînd curs rolului atribuit de Bogdan Teodorescu, agentul electoral principal al lui Victor Ponta, plătit pentru asta din buzunarul țării și nu din cel al lui Victor Ponta, Mama i-a cerut Fiului să nu candideze.

De ce?
În strategia electorală pentru prezidențiale sloganul N-am vrut să fiu Președinte, dar n-am avut încotro, a trebuit să mă sacrific! va fi argumentat cu aserțiunea Am supărat-o chiar și pe mama!

Potrivit lui Dimitrie Bolintineanu, în poezia Muma lui Ștefan cel Mare, înfrînt (temporar) la Războieni, Ștefan cel Mare se întoarce acasă hotărît să abandoneze lupta. Mama sa, denumită aici Muma, îl îndeamnă să se întoarcă pe cîmpul de bătălie:

”Du-te la oştire! Pentru ţară mori!
Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!”

Muma lui Ștefan cel Mare se dovedește o adevărată patrioată.

Din spusele femeilor PSD-iste, am înțeles că Victor Ponta e dator țării cu o candidatură la Președinție. Asumarea candidaturii apare astfel ca un act de jertfă patriotică.

Sfătuindu-l pe Victor Ponta să nu candideze, e mama sa nepatrioată?
Evident, nu:
E lucidă.

După scena cu Muma,
”Ştefan se întoarce şi din cornu-i sună;
Oastea lui zdrobită de prin văi adună.
Lupta iar începe… Duşmanii zdrobiţi
Cad ca nişte spice, de securi loviţi. ”

E greu de crezut că un lucru asemănător s-ar putea petrece și cu Victor Ponta la prezidențialele de anul acesta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *