Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Ce l-a apucat pe MRU? Stă prost cu nervii?!

Declarație făcută la Digi Tv, miercuri seara, de unul dintre invitați în cadrul unei dezbateri privind Criza Crimeea:
”Eu am să vă spun care a fost surprinderea mea în zilele când, în mod clar, Federaţia Rusă făcea paşi către această agresiune – pentru că e vorba de o agresiune, după toţi termenii, după toate regulile de definire ale dreptului internaţional. M-aş fi aşteptat ca România să-şi retragă ambasadorul de la Moscova. Este un gest care nu trebuie interpretat ideologic, ci este până la urmă un minim gest de protest pe care, diplomatic, îl iei ca atare în considerare. Îşi retrag Statele Unite ambasadorul, îşi retrage Canada ambasadorul, îşi retrage Cehia ambasadorul… E adevarat, nu este un gest al tuturor statelor din Uniunea Europeană, dar dacă eşti solidar tu, statul român – care a trecut printr-o dictatură, care înţelege ce înseamnă Federaţia Rusă, are şi o istorie legată de agresiuni ale Rusiei pe teritoriul său -, faci acest minim gest. Este un gest care te curăţă şi te aşază de o anumită parte a baricadei. ”

Fie și la o simplă privire, Declarația asta isterică aparține unui ins care stă rău cu nervii, lovit în direct de o criză de epilepsie demagogică.

Firește, ca reacție fermă la anexarea Crimeii, România putea face gesturi mult mai spectaculoase. Putea trimite o escadrilă de avioane deasupra Moscovei, că oricum nu plecau din economie de carburant. Sau putea să trimită la Sevastopol, într-un remake al momentului din Campania din Est, singurul nostru submarin, care oricum nu funcționează deoarece n-are baterii.

Puteam face multe altele, una mai dihai decît cealaltă.
Problema e că după aia, vorba franțuzului, ce făceam?
Chemam în ajutor NATO?

Incredibila declarație nu aparține unui simplu politician, trimis în studio de Departamentul de presă al partidului, pentru că alții n-aveau chef să-și strice seara unei berici.
Ea nu aparține nici unei fătuce din presă, convinsă că Moscova e numele noului coafor cu discount din Drumul Taberei, iar Crimeea, o nouă marcă de parfum ieftin.

Declarația aparține unui fost șef SIE, fost premier, lider de partid, candidat la președinția Republicii:
Mihai Răzvan Ungureanu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • L-a apucat şi pe el ceva, de! O fi ştiind ceva mai mult decât noi. La s.i.e nu i-o fi semnat hârtiile secretara. Gestul în sine ar avea greutate dacă şi celelalte ţări din UE ar proceda identic. Ei, oricum nu se va face, aşa că…..

  • L-a apucat şi pe el ceva, de! O fi ştiind ceva mai mult decât noi. La s.i.e nu i-o fi semnat hârtiile secretara. Gestul în sine ar avea greutate dacă şi celelalte ţări din UE ar proceda identic. Ei, oricum nu se va face, aşa că…..

  • hei, nene sau maestre!! aveti „pana” maiastra…critica ce o faceti…deplin va merita!! va aplaud folosindu-mi ambele maini!! P.S. emisiunea de pe tv2 e minunata, va rog sa ma credeti!!

  • afirmatia lui MRU e corecta , da se pare ca cei mai in varsta inca gandesc cu frica.

  • Este o declaratie absolut corecta! Comentariul dvs. este neavenit, adica din categoria: „gaina care face pui vii”!

  • Si fost ministru de externe!

  • Oare nu cumva toate evenimentele astea au fost provocate de Rusia?Ma refer chiar de la inceput,cu protestele de la Kiev si folosirea armelor impotriva demonstrantilor.De ce am indoiala asta?Pentru ca imediat ce a plecat Ianukovici,planul Rusiei a mers ca uns,de parca era pregatit cu mult inainte.Sa nu uitam ca Putin a fost si el sef de serviciu secret,poate nu chiar de anvergura lui MRU,dar a fost.

  • Mi e tot mai greu sa înțeleg aceasta poziție de „Nae contra” in raport cu tot ceea ce fac cei din jurul Președintelui! Dar insist!!

  • Clasa politica actuala e formata din dobitoci de lux ,o adunatura de animale (politce ) nefolositoare . Ca si cum ,un taran, exotic,excentric ,sarit de pe fix si ar umple curtea cu animale nefolositoare lui si familiei sale -ponei ,care tot cai sunt,dar nu i poti folosi ,orintorinci- care dau lapte si oua ,au cioc de rata,dar nu sunt nici vaci ,dar nici pasari,girafe inalte in craci ,pe care nu te poti sui si nu le poti calari,vulturi hoitari ,pe care taranul ii indoapa cu bucati de carne ,luate de la gura familiei,babuini certareti si idioti care ii distrug bunurile din gospodarie.Un taran idiot, care se bucura de multimea animalelor oplostite pe langa casa lui . Animale de la care nu are nici un folos,nu au nici o utilitate,animale pe care taranu le indoapa doar ca sa se poata mandri cu ele.

  • un dobitoc sofisticat,un dobitoc de lux

  • Desigur,MRU nu se compara cu minunatul crin…Si,care e problema?daca are dreptate? Dar,lasa,o sa avem un minunat presedinte crin sau ponta,sa ii vedeti pe ei cum s-or descurca,de o mai fi si vreun razboi…Ma apuca groaza!!!

  • MRU, MRU ! De mult timp mi-am schimbat parerea despre el.
    Ascultati-i discursul de la Constanta !

  • Presiunea campaniei electorale isi spune cuvintul,iar domnul MRU nu are patina politicianului hirsiit si cred ca risca sa pice in desuet

  • Asta trbuie sa taca si sa de-a socotrala pt concesiunile de explorare si explotare a gazelor de sist si licentele date pe ascuns cind era priministru,politica lui a fost facuta de Basescu fara tatuca lui numai prosti scoate omul din gura.

  • esti pe langa moshu , dute si te muta la moscova …

  • Daca tot e vremea de joaca cu „focul”… uite la locuitorii HarCov(sau PPMT?)cum se joaca de-a autonomia , acum când Europa sta pe un butoi cu pulbere… se „joaca”si politicienii români cu vorbele .
    Cu atât mai mult având in vedere „calificarile” dlui MRU , cred ca afirmatiile respective nu sunt intâmplatoare !

  • Omul are probleme psihice de mult care i se accetueaza odata cu trecerea timpului. Se vede si pe fata lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *