Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Stare de urgență democratică! Victor Ponta, păpușica baronilor locali, pregătește terenul pentru Legea Amnistiei, Legea Penalilor din USD!

BPN al PNL a cerut respingerea în procedură de urgență a Legii amnistiei. Cu o seară înainte, la B1tv, Crin Antonescu a sugerat că respingerea Legii e cerută de toți Aliații noștri occidentali.

Se vede cu ochiul liber o alarmă în toate cancelariile occidentale, căreia PNL i-a dat expresie în România.

E o alarmă falsă?

Evident, nu.

Nou înființata USD are drept principal punct de program adoptarea legii amnistiei. Penalii lui Victor Ponta n-au renunțat o clipă la această pleașcă legală, care-i va scuti de brațul Legii pe Dan Voiculescu, pe Adrian Năstase (nu degeaba face Adrian Năstase cicou mic), pe Nicușor Constantinescu și alți rîtani cu miliarde în cont.

După eșecul din Marțea neagră au schimbat strategia:

Purced la uriașă manipulare a opiniei publice prin Consorțiul mediatic USD- Felix tv – Ghiță tv, menită a convinge că România are numai de cîștigat din legea amnistiei. Felix tv duce o campanie anticonsttuțională de denunțare a ”crimelor Justiției”, campanie prin care românii vor fi convinși că pușcăriașii corupți sînt victimele abuzurilor Justiției. Ghiță tv o ține langa cu Gigi Becali, campanie prin care Legea amnistitiei ar fi bună deoarece l-ar scoate din pușcărie pe Prințul brînzei din românia.

Exagerez?

Firește că nu.

Victor Ponta a trecut deja, alături de Robert Cazanciuc, ministru Justiției la fezandarea opiniei publice. Luni seara, la Sinteza zilei, zisă și Eu pup poala popi.Popa pupă poala mea, Victor Ponta a dezvăluit liniile directoare ale Marii Manipulări pentru salvarea Penalilor din USD:
” Victor Ponta: Şi chestiunea aceasta cu amnistia şi graţierea. A fost un atac al presei băsiste, amnistia, graţierea, vor să scape corupţii. Am spus de o sută de ori şi o mai spun încă odată acuma. Nici în acel proiect care fusese propus parlamentului în urmă cu, în decembrie, era expres prevăzut că nu se aplică la luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite. Cele patru infracţiuni de corupţie din Codul Penal.
Era scris clar – nu se aplică. Nu contează, dacă ţipi mai tare ai dreptate. Doi – în urma acelei discuţii în care domnul Antonescu a zis, a văzut la televizor nu este bine, a zis „nu sunt de acord”. Am zis „Crin, hai să fim serioşi faţă de oameni. Îl punem pe ministrul justiţiei să facă un raport pentru parlament în care să spună aşa: oameni buni, parlamentari şi români, trebuie să ştiţi următoarele: în acest moment, în România, sunt 30 şi ceva de mii de oameni în detenţie. Bugetul Autorităţii Naţionale pentru Penitenciare este de atâtea”, nu am hârtiile la mine, trebuie să le aducă parlamentul, atâtea sute de milioane sau miliarde, parcă un miliard. Suntem condamnaţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru modul în care stau cei de acolo şi atunci România, aşa cum toate ţările trebuie să decidă: domnule, cum facem un sistem în care cel care fură un ou, de principiu, să-i dăm o pedeapsă cu suspendare, nu-l luăm şi-i dăm cinci ani. Cel care, sigur, comite o faptă cu violenţă, trebuie să fie arestat chair preventiv, nu arestăm pe toată lumea preventiv şi cum folosim banii? În loc să fac un spital civil, mai fac încă trei puşcării, că banii vin tot de la oameni, să ştiţi. Banii nu vin pentru sistemul de penitenciare decât din …, dar ca să poţi să iei o decizie raţională, nu o decizie aşa propagandistică hai să vină Ministerul Justiţiei să ne spună cum s-a întâmplat în alte ţări, care este situaţia actuală şi pe baza acesteia să luăm o decizie. Ministrul justiţiei a zis „domnule, vin şi vă prezint în parlament. Am de primit toate datele, vin, vă prezint, după care parlamentul decide”. Eu cred că deciziile importante pentru România nu le putem lua aşa, mă uit un pic la televizor şi zic cam cum ar fi bine. Trebuie să le explici oamenilor, să te gândeşti serios, asta aşteaptă oamenii de la noi, zice „domne, voi sunteţi şefii acolo. Prezentaţi-ne care este situaţia, spuneţi-ne care sunt variantele şi spuneţi-ne ce decideţi, nu imediat ne uităm la televizor şi ….” Ori, cred că decizia trebuie luată în acest fel, se decide că nu trebuie să graţiem pe nimeni sau să amnistiem pe nimeni sau..”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Stare de urgență democratică! Victor Ponta, păpușica baronilor locali, pregătește terenul pentru Legea Amnistiei, Legea Penalilor din USD!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *