Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de la ora 12

Breaking News: Radu Mazăre ne anunță c-a citit o carte!  Nu Capra cu trei iezi!

Ciocoiul de Constanța, Radu Mazăre,  a fost invitatul emisiunii Eu pup poala popii. Popa pupă poala mea, înscrisă la CNA ca emisiunea Sinteza zilei de pe Antena 3. De la un capăt la altul un melanj de suspine pentru PSD-istul Radu Mazăre și de fulgerări din amvon  pentru dușmanii PSD,  emisiunea a avut și un moment cultural, pe post de publicitate la pilulele împotriva diareii. Venit în emisiune ca la carnaval, cu bereta, Radu Mazăre a istorisit cum le-a dat el gata pe judecătoare nu scoțînd limba la ele, ci producîndu-se cultural:
„Am avut ultimul cuvânt şi am spus aşa: onorată instanţă, când eram mic am citit «Procesul» lui Kafka. În astea două săptămâni am simţit că sunt în «Procesul» lui Kafka.”

Față de acest moment privit de Mihai Gâdea cu binecunoscuții săi ochi umezi, îmi îngădui următoarele precizări:
Radu Mazăre susține că a citit Procesul cînd era mic. Cît de mic? Cînd avea doi ani? Cînd avea șapte ani? Cînd avea zece? Procesul lui Kafka e greu de citit chiar și de un om mare, d-apoi de un copil. Sunt convins că Radu Mazăre n-a citit pînă la vîrsta asta nici Capra cu trei iezi, dat fiind că biata capră e prea cinstită, proastă de cinstită, pentru a-i trece prin cap că un contract cu Primăria Constanța nu se încheie sub 100.000 de euro mită,  d-apoi Procesul lui Kafka, care se petrece la Praga și, pe deasupra, n-are nici o poză deșucheată.

Pe  Radu Mazăre ni-l putem imagina făcînd orice: furînd, sughițînd, scălămbăindu-se, afișîndu-și luxul de lider PSD. Nu ni-l putem imagina însă citind.
Nu de alta, dar cititul e una dintre trebile din care nu ies parale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *